Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024
18 C
Athens

Παραμένει κρατούμενος ο Τούρκος συγκυβερνήτης του ελικοπτέρου

Επικυρώθηκε, από τον πρόεδρο υπηρεσίας του Διοικητικού Πρωτοδικείου Αθηνών, ως νομότυπη, η απόφαση του αστυνομικού διευθυντή Αλλοδαπών της ΕΛΑΣ για την εκ νέου κράτηση του ενός εκ των 8 Τούρκων στρατιωτικού και συγκεκριμένα του Suleyman Ozkaynakcim, με αποτέλεσμα να παραμένει κρατούμενος στο Αστυνομικό Τμήμα του Ολυμπιακού Χωρίου.

Όπως είναι γνωστό, στον εν λόγω αξιωματικό -συγκυβερνήτη του ελικοπτέρου με το οποίο οι «8» Τούρκοι στρατιωτικοί κατέφυγαν στην Αλεξανδρούπολη μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα της 15ης Ιουλίου 2016 στη γείτονα χώρα- από την Επιτροπή Προσφυγών Ασύλου είχε χορηγηθεί άσυλο.

Όμως, η πρόεδρος του Θ΄ Τμήματος του Διοικητικού Εφετείου Αθηνών Ευγενία Μυλωνόπουλου με διαταγή της «πάγωσε» την απόφαση χορήγησης ασύλου του Suleyman Ozkaynakcim, με αποτέλεσμα να κρατηθεί εκ νέου, με απόφαση του αστυνομικού διευθυντή Αλλοδαπών της ΕΛΑΣ.

Σήμερα, ο πρόεδρος υπηρεσίας του Διοικητικού Πρωτοδικείου Αθηνών επικύρωσε τη νέα κράτηση του Τούρκου στρατιωτικού, κρίνοντας ότι τηρούνται οι νόμιμες προϋποθέσεις.

Χθες, οι συνήγοροι του συγκυβερνήτη του ελικοπτέρου κατά την ακρόασή τους, από τον πρόεδρο υπηρεσίας του Διοικητικού Πρωτοδικείου, υποστήριξαν ότι η κράτησή του είναι παράνομη και αυθαίρετη.

Ο πρόεδρος υπηρεσίας του Διοικητικού Πρωτοδικείου απέρριψε όλους τους ισχυρισμούς των συνηγόρων του, αλλά και την πρόταση που έθεσαν για απελευθέρωση του στρατιωτικού και υποχρεωτική διαμονή του σε συγκεκριμένη διεύθυνση, ώστε να επιτηρείται από την ΕΛΑΣ.

Παράλληλα, έκανε δεκτή ως νόμιμη την απόφαση της Διεύθυνσης Αλλοδαπών με την οποία επιβλήθηκε κράτηση στον Τούρκο στρατιωτικό.

Επίσης, ο πρόεδρος υπηρεσίας του Διοικητικού Πρωτοδικείου επικαλείται την πρόσφατη προσωρινή διαταγή της Ευγενίας Μυλωνοπούλου, με την οποία ανεστάλη η απόφαση χορήγηση ασύλου στον Suleyman Ozkaynakcim.

Ειδικότερα, η απόφαση, μεταξύ των άλλων, αναφέρει: «Μετά την έκδοση της προσωρινής διαταγής, ο αλλοδαπός παραμένει στη χώρα με το προηγούμενο καθεστώς, χωρίς να έχει τα απαραίτητα έγγραφα και χωρίς την προστασία και την ασφάλεια που παρέχει σε αυτόν η χορήγηση ασύλου. Βρίσκεται σε καθεστώς του αιτούντος ασύλου».

Ιδιαίτερη αναφορά γίνεται στο σκεπτικό, τόσο στην αμετάκλητη απόφαση του Αρείου Πάγου που απέρριψε το αίτημα έκδοσής του στην Τουρκία, όσο και στον αυτονόητο όρο που έθεσε στη διοίκηση το Διοικητικό Εφετείο Αθηνών, με τον οποίο απαγορεύει την εξαναγκασμένη απομάκρυνσή του από τη χώρα.

Κατά συνέπεια, «εφόσον δεν είναι εφικτή η απομάκρυνσή του από τη χώρα, καθώς ο αλλοδαπός προστατεύεται από τις δικαστικές αποφάσεις, δεν παραβιάζεται το άρθρο 5 της ΕΣΔΑ» σημειώνει ο πρόεδρος υπηρεσίας του Διοικητικού Πρωτοδικείου Αθηνών.

Επίσης, η απόφαση αναφέρει ότι δεν έχει συμπληρωθεί το ανώτατο όριο κράτησης που είναι το 18μηνο, ενώ γίνεται αναλυτική αναφορά στο ιστορικό της παράνομης άφιξης του στρατιωτικού στην Ελλάδα.

Εξάλλου, ο πρόεδρος υπηρεσίας του Διοικητικού Πρωτοδικείου Αθηνών υπογραμμίζει ότι «η ατομική συμπεριφορά του, όπως η παράνομη είσοδος στη χώρα, συνιστά για τη Διοίκηση σοβαρή απειλή για τη δημόσια τάξη και για την εθνική ασφάλεια», ενώ απορρίπτει και την εναλλακτική “λύση” της υποχρεωτικής διαμονής του Τούρκου σε συγκεκριμένη κατοικία και υπό αστυνομική επιτήρηση, με το σκεπτικό ότι «η προσωπική ασφάλεια του αλλοδαπού δεν επιτρέπει εφαρμογή εναλλακτικού τρόπου κράτησης».

Τα πιο πρόσφατα στη κατηγορία

Σαν σήμερα 19 Μαρτίου: Τα σημαντικότερα γεγονότα της ημέρας

Διαβάστε τα σημαντικότερα γεγονότα που έγιναν σαν σήμερα στην Ελλάδα και τον κόσμο. Γεγονότα 1831: Σημειώνεται η πρώτη ληστεία τράπεζας στη Νέα Υόρκη. Οι ληστές φεύγουν από...

Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα;

Τρίτη 19 Μαρτίου 2024 σήμερα και σύμφωνα με το εορτολόγιο γιορτάζουν τα εξής ονόματα: Χρύσανθος, Χρυσανθίς, Χρυσάνθη, Δαρεία, Δάρα, Δάρω.

Εξωθούσαν ανήλικα κορίτσια στην πορνεία: «Εγκέφαλος» μια 25χρονη

Εξωθούσαν στην πορνεία ανήλικα κορίτσια και τούς έκλειναν ραντεβού με πελάτες σε ξενοδοχεία στο κέντρο της Αθήνας. Μια υπόθεση που προκαλεί φρίκη αποκαλύφθηκε μετά...

Καιρός: Πρόσκαιρη μεταβολή με βροχές, καταιγίδες και ισχυρούς ανέμους

Πρόσκαιρη μεταβολή θα παρουσιάσει ο καιρός με βροχές και σποραδικές καταιγίδες αρχικά στα δυτικά, από τις προμεσημβρινές ώρες στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και βαθμιαία στην...

Κυψέλη: Ανήλικοι απείλησαν με κατσαβίδι 42χρονο και του άρπαξαν το κινητό

Στιγμές τρόμου για έναν 42χρονο στην Κυψέλη όταν δέχτηκε επίθεση από ανήλικους με σκοπό να τον ληστέψουν. Συγκεκριμένα δύο μαθητές Γυμνασίου, 14 και 15 ετών,...

Καρυστιανού στο Ευρωκοινοβούλιο: “Έχουμε τη βεβαιότητα ότι η αλήθεια δεν θα λάμψει”

«Βρίσκομαι ενώπιόν σας γιατί οι εγγυήσεις του κράτους δικαίου έχουν πάψει να λειτουργούν στην Ελλάδα», δήλωσε στην Επιτροπή Αναφορών του Ευρωκοινοβουλίου η Μαρία Καρυστιανού,...

Αυξημένα μέτρα της Τροχαίας για την επιστροφή των εκδρομέων του τριημέρου

Αυξημένα είναι τα μέτρα της Τροχαίας στο σύνολο του οδικού δικτύου της χώρας, με σκοπό την ασφαλή επιστροφή των εκδρομέων του τριημέρου.  Στο πλαίσιο της...

Βρείτε μας

7,826ΥποστηρικτέςΚάντε Like
133ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,245ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Λαϊκό Θέατρο Σκιών

Τα νέα και τα βίντεο του Καραγκιόζη

Διαβάστε Επίσης

Πέντε αμερικανοί στρατιωτικοί σκοτώθηκαν κατά τη συντριβή του ελικοπτέρου τους στη Μεσόγειο

Πέντε μέλη αμερικανικής μονάδας ειδικών επιχειρήσεων έχασαν τη ζώη τους την Παρασκευή όταν το...

Εύβοια: Νέα στοιχεία για την πτώση ελικοπτέρου

Ο Βασίλης Λαμπρόπουλος, αστυνομικός συντάκτης των εφημερίδων «Το Βήμα» και «Τα Νέα» μίλησε για...

Πτώση ελικοπτέρου στην Εύβοια

Ιδιωτικό ελικόπτερο κατέπεσε στη βόρεια Εύβοια η οποία πλήττεται από την κακοκαιρία Elias. Σύμφωνα με...

Φρέντι Μπελέρης: Απορρίφθηκε η έφεση του – Παραμένει κρατούμενος

Στη φυλακή θα παραμείνει ο νεοεκλεγείς δήμαρχος Χιμάρας, Φρέντι Μπελέρη, καθώς απορρίφθηκε η αίτηση...