Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
17.6 C
Athens

Παρουσίασε νέα φανέλα και μεταγραφές ο Παναθηναϊκός

Έτοιμοι να πανηγυρίσουν επιτυχίες με τον Παναθηναϊκό δήλωσαν τα νέα μεταγραφικά αποκτήματα της ομάδας και παρουσιάστηκαν τη Δευτέρα επισήμως από την ΠΑΕ. Η διαδικασία έλαβε χώρα στο προπονητικό κέντρο των «πρασίνων» στο Κορωπί, όπου παρουσιάστηκε και η νέα φανέλα του «τριφυλλιού».

Ο Νίκλας Χουλτ δεν έκρυψε ότι έχει μείνει εντυπωσιασμένος από τα όσα έχει ζήσει μέχρι τώρα στο σύλλογο: «Οι άνθρωποι της ομάδας με έχουν βοηθήσει πάρα πολύ, υπάρχουν σπουδαίοι παίκτες κι ελπίζω ότι η χρονιά θα είναι εξαιρετική για μας», είπε ο Σουηδός αριστερός μπακ και αναφέρθηκε στα ευρωπαϊκά παιχνίδια με την ΑΪΚ: «Απέναντί μας θα έχουμε μία καλή ομάδα που θα πολεμήσει σκληρά. Πιστεύω πως είμαστε καλύτεροι και αν κάνουμε αυτά που πρέπει, τότε θα προκριθούμε».

Το λόγο πήρε ο Βούλγαρος κεντρικός αμυντικός, Ιβάν Ιβανόφ, ο οποίος ταυτίστηκε με την θέση του συμπαίκτη του: «Έχουμε δυνατή ομάδα με πολύ καλούς παίκτες κι εκτιμώ ότι εφέτος θα είναι η χρονιά μας. Ο πρώτος βασικός μας στόχος είναι να μπούμε στους ομίλους του Europa League». Αναφερόμενος στο σοβαρό τραυματισμό που είχε πριν λίγο καιρό απάντησε: «Είμαι καλά και δεν έχω κανένα πρόβλημα με το γόνατό μου. Προσπαθώ να φτιάξω την φυσική μου κατάσταση και όσο περνάει ο καιρός θα είμαι όλο και πιο έτοιμος κι αυτό θα φανεί στα παιχνίδια.»

Το μεγάλο όνομα της μεταγραφικής περιόδου για τους «πράσινους» ήταν αναμφισβήτητα ο Κριστιάν Λεντέσμα. Ο Αργεντινός αμυντικός μέσος είπε: «Νομίζω ότι όλες μας οι προσδοκίες έρχονται και επαληθεύονται. Δεν έχουμε πολύ χρόνο αλλά μπορούμε να κάνουμε όλοι το καλύτερο» κι ενόψει του πρώτου αγώνα με τους Σουηδούς ανέφερε: «Αισθανόμαστε έτοιμοι αλλά αυτό θα φανεί την Πέμπτη. Αισθανόμαστε όμως έτοιμοι και πνευματικά και αυτό είναι σημαντικό.»

Ο Βίκτορ Ιμπάρμπο σχολίασε: «Οι προσδοκίες είναι πολύ θετικές. Είμαστε ένα γκρουπ με νέους παίκτες και όντως ο χρόνος είναι λίγος αλλά κοιτάμε να είμαστε υγιείς και να πάμε όσο πιο καλά γίνεται στις διοργανώσεις που θα λάβουμε μέρος.» Ο Κολομβιανός επιθετικός αναφέρθηκε και στη συνεργασία του με τον Μάρκους Μπεργκ: «Θεωρώ ότι θα έχουμε άριστη συνεργασία. Είναι πιο πολλά χρόνια στην ομάδα από μένα και έχει πολλά να μου πει και να μου δείξει. Φυσικά αυτό ισχύει για όλους τους παίκτες που πρέπει να γνωριστούμε μεταξύ μας. Πιστεύω όμως ότι με σύμμαχο τον χρόνο θα μπορέσουμε να κάνουμε ένα πολύ καλό πρωτάθλημα.»

Η ευχάριστη έκπληξη στο φιλικό με την Τσβόλε, ο Μουμπάρακ Γουακάσο, υπογράμμισε: «Όλα είναι τέλεια εδώ, οι συμπαίκτες μου, το προπονητικό τιμ, όλοι συνεργαζόμαστε άψογα. Μπορούμε δουλεύοντας βήμα-βήμα να πετύχουμε τους στόχους μας που ξεκινάνε από το να τα καταφέρουμε στην Ευρώπη», είπε ο Γκανέζος μέσος και κατέληξε: «Έμεινα τρεις μήνες στη Βραζιλία και το γιατί δεν έπαιξα πολύ πρέπει να ρωτήσετε τον προπονητή μου. Όμως εκεί δεν άρεσε ούτε σε μένα ούτε στην οικογένειά μου. θα δείτε την Πέμπτη εάν είμαι έτοιμος».

Ζιλμπέρτο Σίλβα: «Μπορούμε να πετύχουμε όλους τους στόχους μας»

Ένα από τα κεντρικά πρόσωπα στη σημερινή παρουσίαση της νέας φανέλας του Παναθηναϊκού, αλλά και των μεταγραφικών αποκτημάτων της καλοκαιρινής περιόδου, ήταν αναμφισβήτητα ο Ζιλμπέρτο Σίλβα. Η επιστροφή του Βραζιλιάνου στο δυναμικό των «πρασίνων», σε μία χρονιά που κατά γενική ομολογία το ρόστερ της ομάδας είναι το πιο «γεμάτο» και ποιοτικό των τελευταίων ετών, γεμίζει με ακόμη μεγαλύτερη αισιοδοξία τον κόσμο ότι η νέα σεζόν θα φέρει ξανά το «τριφύλλι» στην κορυφή.

Ο Ζιλμπέρτο Σίλβα παρουσιάστηκε από την ΠΑΕ κι αφού δεν έκρυψε τον θαυμασμό του για τη νέα φανέλα ελπίζοντας ότι «θα φέρει τύχη στην ομάδα μας», στη συνέχεια αναφέρθηκε στο λόγο που τον έκανε να επιστρέψει στο σύλλογο: «Ο Παναθηναϊκός είναι κομμάτι της οικογένειας μου. Είμαι πολύ χαρούμενος για την πρόκληση που παρουσιάζεται, αλλά και για την πρόσκληση που μου έγινε.»

Συνέχισε ο πρώην διεθνής άσος: «Είχα πει ότι θα γυρίσω και πιστεύω ότι τα λόγια έχουν μεγάλη αξία. Για αυτό και γύρισα. Ό,τι βλέπετε είναι αυτό πάνω στο οποίο πιστεύουμε και δουλεύουμε. Αν χρειάζεται κάτι περισσότερο το συζητάω με τον προπονητή και τον πρόεδρο. Υπάρχει δίψα μεγάλη για να κάνουμε κάτι καλό και να πάμε ψηλά την ομάδα.»

Αφού τόνισε ότι η ανάπτυξη των ακαδημιών αποτελεί ένα σημαντικότατο στόχο της διοίκησης, στάθηκε στην απουσία Ελλήνων παικτών από το ρόστερ της ομάδας: «Μιλάμε για τον Παναθηναϊκό. Άσχετα από Έλληνες παίκτες και μη. Σημασία έχει να έχουμε καλούς παίκτες και καλή ομάδα. Κοιτάμε και τους Έλληνες αλλά πρώτα από όλα παίκτες που μπορούν να βοηθήσουν.»

Σε ερώτηση που του έγινε για το αν το πρωτάθλημα είναι ο βασικός στόχος του Παναθηναϊκού απάντησε: «Το πιστεύουμε και θα κάνουμε ότι μπορούμε για να πετύχουμε σημαντικά πράγματα, αλλά ακόμη είναι πολύ νωρίς. Μπορούμε να τα καταφέρουμε σε όλους τους στόχους. Από την πλευρά μας θα κάνουμε το καλύτερο δυνατό.»

Τα πιο πρόσφατα στη κατηγορία

Εθνικός Ύμνος και η ελληνική σημαία σε όλα τα γήπεδα στον γ’ γύρο

Σε αλλαγές στη διαδικασία έναρξης των αγώνων προχωράει ο ΕΣΑΚΕ, καθώς σε όλα τα γήπεδα από τη β’ φάση του πρωταθλήματος θα υπάρχει έντονα...

Ένα λάθος του Πογέτ απέναντι στη Γεωργία που έβγαλε μάτι στα πέναλτι

Μύριζε από χιλιόμετρα πως εκεί θα γίνει η στραβη… Στις ήττες, το πιο εύκολο πράγμα που μπορείς να κάνεις, είναι να βρεις τα λάθη. Ειδικά...

Οι αθλητικές μεταδόσεις 27/3/24

Το ματς της Euroleague ανάμεσα στην Μακάμπι Τελ Αβίβ και την Βαλένθια ξεχωρίζει από το πρόγραμμα των αθλητικών μεταδόσεων, σήμερα Αναλυτικά όλες οι αθλητικές μεταδόσεις 21:00...

Μας απέκλεισε στα πέναλτι η Γεωργία: 10 χρόνια μακριά από τις μεγάλες διοργανώσεις η...

Την πρόκρισή της στα τελικά του EURO 2024 για πρώτη φορά στην ιστορία της εξασφάλισε η Γεωργία που επικράτησε με σκορ 4-2 στα πέναλτι...

Οι αθλητικές μεταδόσεις 26/3/24

Ο τελικός των πλέι οφ για την πρόκριση στο Euro 2024 ανάμεσα στην Ελλάδα και τη Γεωργία στην Τιφλίδα ξεχωρίζει στο πρόγραμμα με τις...

Εθνική: Πετάει πάνοπλη για Τιφλίδα

Η Εθνική Ελλάδος ολοκλήρωσε την προετοιμασία της και το μεσημέρι της Κυριακής (24/3) αναχωρεί για τη Γεωργία. Έχοντας ολοκληρώσει την προετοιμασία της επί ελληνικού εδάφους...

Οι αθλητικές μεταδόσεις 24/3/24

To ματς της Basket League, η δράση σε Formula 1 και Moto GP και η έναρξη των πλέι οφ της Super League 2 ξεχωρίζουν...

Βρείτε μας

7,826ΥποστηρικτέςΚάντε Like
133ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,245ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Λαϊκό Θέατρο Σκιών

Τα νέα και τα βίντεο του Καραγκιόζη

Διαβάστε Επίσης

Πυροβολισμοί σε εστιατόριο εντός του ΚΤΕΛ Κηφισού – Ένας 35χρονος τραυματίστηκε

Περιστατικό με πυροβολισμούς σημειώθηκε εντός του ΚΤΕΛ Κηφισού, στην Αθήνα, όπως έγινε γνωστό προ...

Βουλή: Μητσοτάκης, Φάμελλος, Ανδρουλάκης για την πρόταση δυσπιστίας

Μητσοτάκης: Αν πιστεύετε ότι πρέπει να συσταθεί προκαταρκτική, να τεκμηριώσετε το αδίκημα και να...

Παραιτήθηκαν Μπρατάκος και Παπασταύρου

Την παραίτησή τους υπέβαλαν αργά το απόγευμα της Πέμπτης ο υπουργός Επικρατείας, Σταύρος Παπασταύρου...

Δείτε την… ελληνική έρημος που γυρίστηκε η ταινία «Μια Ελληνίδα στο χαρέμι» με τη Ρένα Βλαχοπούλου (BINTEO)

Μια έρημος που θυμίζει σκηνικό από άλλα εξωτικά μέρη, υπάρχει και στην Ελλάδα. Πρόκειται για...