Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024
13.2 C
Athens

ΠΑΣ Γιάννινα – Οντ 3-0

Λίγες μέρες μετά τη συμπλήρωση 50 ετών «ζωής» του ιστορικού συλλόγου της Ηπείρου, ο ΠΑΣ Γιάννινα είχε την ευκαιρία να το γιορτάσει με τον καλύτερο τρόπο!

Η πρώτη συμμετοχή του «Άγιαξ» στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις αντιμετωπίστηκε από τους οπαδούς και γενικά την πόλη των Ιωαννίνων ως η κορυφαία στιγμή του κλαμπ και η ομάδα… ακολούθησε στους ίδιους ρυθμούς και εντός αγωνιστικού χώρου!
Η ομάδα του Γιάννη Πετράκη υποδέχθηκε την 2η του νορβηγικού πρωταθλήματος Οντ Γκρένλαντ στους Ζωσιμάδες για τον Β’ προκριματικό γύρο του Europa League και μετά από 90 λεπτά υπερπροσπάθειας, η εξαιρετική της εμφάνιση της πρόσφερε το επιθυμητό αποτέλεσμα, σφραγίζοντας έτσι με τον καλύτερο τρόπο τις… εορταστικές εκδηλώσεις για τον μισό αιώνα του συλλόγου.

Ο ΠΑΣ μπήκε στον αγωνιστικό χώρο όχι με διάθεση να πνίξει την Οντ στην άμυνά της, αλλά έτοιμος να αποδείξει ότι είναι η πιο… έξυπνη από τις δύο ομάδες. Δεν χρειάστηκε να περάσει πολλή ώρα και το πλάνο του Πετράκη άρχισε να αποδίδει καρπούς.

Οι Ηπειρώτες έδωσαν από τα πρώτα λεπτά χώρο στους Νορβηγούς και χρόνο με τη μπάλα στα πόδια τους, σε μια προσπάθεια να εκμεταλλευθούν το καλό τους τρανζίσιον από την άμυνα στην επίθεση σε κάποια γρήγορη αντεπίθεση αλλά κυρίως το ύψος των δύο επιθετικών του με τις συχνές προωθημένες μπαλιές. Αυτό το «ψηλό» παιχνίδι με τις σέντρες από τις δύο πτέρυγες και τις βαθιές μπαλιές ήταν που προβλημάτισε σε μεγάλο βαθμό τη νορβηγική άμυνα η οποία αποδείχθηκε ότι δεν είχε απάντηση!

Η τέλεια… «καλησπέρα»

Μόλις στην πρώτη του φάση στο ματς, ο ΠΑΣ «συστήθηκε» με τον καλύτερο τρόπο στην Οντ και πήρε αυτό ακριβώς που «έψαχνε» προκειμένου να πάει το υπόλοιπο ματς εκεί που ήθελε. Ένα μάλλον ακίνδυνο σουτ του Λίλα στο 6′ κόντραρε και πέρασε κόρνερ, ο Ακόστα ανέλαβε την εκτέλεση με το αριστερό και ο Μιχαήλ που είχε κάνει σωστή κίνηση στην καρδιά της νορβηγικής άμυνας, πέτυχε το 1-0 με πλασέ στην κίνηση με το αριστερό πόδι. Από τη στιγμή που οι Γιαννιώτες άνοιξαν το σκορ στην πρώτη φάση του αγώνα, στη συνέχεια έδειξαν ότι ήταν πλήρως προετοιμασμένοι για να διαχειριστούν το παιχνίδι το οποίο πλέον ήταν κομμένο και ραμμένο στα μέτρα τους!

«Ωραίος» και παραλίγο… μοιραίος ο αρχηγός

Μετά το γκολ, η Οντ διατήρησε την κατοχή της μπάλας, ο ΠΑΣ ωστόσο δεν είχε πρόβλημα στο να ελέγχει ότι συνέβαινε στον αγωνιστικό χώρο των Ζωσιμάδων, με τους Νορβηγούς να μην βρίσκουν ούτε στο ελάχιστο κάποιον ελεύθερο διάδρομο προς την εστία του Πασχαλάκη. Χαρακτηριστικό είναι ότι η πρώτη τελική των Νορβηγών ήρθε στο 20′, με ένα σουτ του Νίλσεν από τα 40 μέτρα το οποίο μπλόκαρε σταθερά ο γκολκίπερ του ΠΑΣ. Δύο λεπτά μετά, η άμυνα των γηπεδούχων γλίτωσε πάντως τα χειρότερα σε μια φάση που πρόσφερε η ίδια στην Οντ. Ήταν το 22ο λεπτό, όταν μετά από ασυνεννοησία των Μιχαήλ-Μπέριου-Πασχαλάκη και λάθος διώξιμο του αρχηγού Μιχαήλ, ο Γιόχανσεν μπήκε «σφήνα» και έκανε την κεφαλιά προ του Πασχαλάκη, όμως η μπάλα ευτυχώς για την ομάδα του πέρασε άουτ.

Αναλλοίωτη εικόνα αλλά… καλύτερο σκορ!

Το ματς συνεχίστηκε στους ίδιους ρυθμούς και με την ίδια… μονότονη εικόνα, η οποία προφανώς και δεν «χαλούσε» στο ελάχιστο τον ΠΑΣ. Η Οντ έφτασε να έχει κατοχή μπάλας που άγγιξε το 72% στο τέλος του πρώτου ημιχρόνου, ωστόσο η γιαννιώτικη άμυνα ήταν καλά διαβασμένη, καλά στημένη και από τη στιγμή που απέφυγε περισσότερα προσωπικά λάθη δεν παραχώρησε ούτε… εκατοστό στον αγωνιστικό χώρο περισσότερο από ότι έπρεπε. Αντιθέτως μάλιστα, όταν ο ΠΑΣ κατάφερε να κάνει το παιχνίδι του και να επιτεθεί οργανωμένα από τις δύο πτέρυγες με στόχο το κέντρο άμυνας της Οντ, έφτασε κοντά στο να «καθαρίσει» οριστικά το ματς!

Στο 30′ ο Κοζορώνης «προειδοποίησε» τον Ρόσμπαχ με μια απευθείας εκτέλεση φάουλ και στο αμέσως επόμενο λεπτό ο ΠΑΣ βρήκε το δεύτερο γκολ στο ματς! Μετά από ωραία επίθεση από τα δεξιά και σέντρα ακριβείας του Καρανίνα, ο Ναδάλες αυτή τη φορά ήταν αυτός που έκανε την κίνηση στο κέντρο της νορβηγικής άμυνας χωρίς αυτή να μπορέσει να τον αντιμετωπίσει και με ένα πλασέ στην κίνηση με το δεξί πόδι αυτή τη φορά -σε σχέση με το αριστερό του Μιχαήλ- έγραψε το 2-0 με πανομοιότυπο τρόπο. Πλέον, ο ΠΑΣ Γιάννινα είχε «κλειδώσει» τον στόχο του σε αυτό το παιχνίδι -ένα «καθαρό» σκορ- και έπρεπε απλώς να διαχειριστεί ότι απέμενε ως το τελευταίο σφύριγμα.

Ως το τέλος του πρώτου ημιχρόνου, στην μοναδική αξιοσημείωτη φάση, η Οντ είχε την καλύτερη ευκαιρία της στο ματς για να πετύχει ένα γκολ, όμως ο Πασχαλάκης έσωσε με το πόδι την κεφαλιά του Ακαμπουέζε μετά από εκτέλεση κόρνερ.

Τη μπάλα η Οντ, την ουσία ο ΠΑΣ

Με την έναρξη της επανάληψης, τίποτα απολύτως δεν άλλαξε στο ιδανικό «σκηνικό» που είχε «στήσει» ο ΠΑΣ στους Ζωσιμάδες. Η προβλέψιμη πλέον νορβηγική επίθεση προσπαθούσε με σπασμωδικές κινήσεις να διασπάσει την άμυνα των γηπεδούχων, η οποία ωστόσο δεν είχε πρόβλημα στο να καθαρίζει τους κινδύνους συνήθως εν τη γενέσει τους. Μια κεφαλιά του Χάγκεν στο 51′ και ένα σουτ του Νίλσεν στο 54′ πέρασαν άουτ χωρίς ο σταθερότατος σε όλη τη διάρκεια του ματς Πασχαλάκης να… ιδρώσει ιδιαίτερα. Η Οντ κυκλοφορούσε τη μπάλα συνήθως γύρω από τη μεσαία γραμμή, όμως με τον ΠΑΣ πλέον πλήρως οχυρωμένο και με τους δύο επιθετικούς του ουσιαστικά να αποτελούν την τρίτη γραμμή της άμυνας ζώνης, το 3-0 σε κάποια αντεπίθεση φαινόταν ως το πιθανότερο ενδεχόμενο.

Στο 59′ ο ΠΑΣ χάνει μεγάλη ευκαιρία σε ακόμη μια φάση που δημιούργησε από το πλάι, από αριστερά αυτή τη φορά, όταν ο Ναδάλες γύρισε για τον Γιάκο και αυτός σούταρε πολύ άουτ από το σημείο του πέναλτι. Στο 63′ το καλό σουτ του Ναδάλες πέρασε επίσης άουτ, ενώ στο 67′ οι Ηπειρώτες χάνουν ακόμη μια κλασική ευκαιρία, όταν μετά από βολέ του Πασχαλάκη οι αμυντικοί της Οντ δεν κατάφεραν να… στρίψουν, ο Φερφελής υποδέχθηκε τη μπάλα και μπήκε στην περιοχή όμως το πλασέ του ήταν πολύ κακό.

Ιδανικό φινάλε!

Η ομάδα του Πετράκη δεν θα μπορούσε να χάνει ευκαιρίες για πολλή ώρα ακόμη… Ότι δεν κατάφερε στις προηγούμενες φάσεις, το πέτυχε τελικά στο 68′, στέλνοντας μια ολόκληρη πόλη στο… τρελάδικο! Μετά από μια ακόμη τραγική αντίδραση της νορβηγικής άμυνας, ο Φερφελής βρήκε στρωμένη μπροστά του τη μπάλα και μπήκε κατά μέτωπο προς την αντίπαλη περιοχή. Αντί να πασάρει προς τους δύο ελεύθερους συμπαίκτες του, δεξιά και αριστερά, δοκίμασε να πλασάρει μόνος τον Ρόσμπαχ ο οποίος απέκρουσε προσωρινά, όμως ο Ακόστα πήρε το «ριμπάουντ» και μπήκε με τη μπάλα στα δίχτυα για το 3-0.

Ο ΠΑΣ Γιάννινα είχε μόλις ολοκληρώσει έναν ιστορικό θρίαμβο, πραγματοποιώντας εμφάνιση αντάξια των προσδοκιών και της ιστορικής ευκαιρίας που του παρουσιάστηκε, γιορτάζοντας με μια «τριάρα» πρόκρισης τα 50 χρόνια ζωής του συλλόγου, στην πρώτη ευρωπαϊκή συμμετοχή του!

Μέχρι το τελευταίο σφύριγμα του Σουηδού ρέφερι δεν άλλαξε απολύτως τίποτα, με τον Πασχαλάκη να καθαρίζει όποια υποψία κινδύνου και τον ΠΑΣ να διαχειρίζεται υποδειγματικά τα τελευταία λεπτά του ματς. Ο «Άγιαξ της Ηπείρου» είχε κάνει πλέον κάτι παραπάνω από τη μισή δουλειά και πλέον θα πρέπει απλώς να… εμφανιστεί στο γήπεδο της Οντ, προκειμένου να συνδυάσει με πρόκριση την πρώτη του παρουσία στα ευρωπαϊκά σαλόνια!

Τα πιο πρόσφατα στη κατηγορία

Ιστορική πρόκριση του Ολυμπιακού στα ημιτελικά του Κόνφερενς Λιγκ

Πολύ μεγάλη πρόκριση στα ημιτελικά του Κόνφερενς Λιγκ πήρε ο Ολυμπιακός που επικράτησε με σκορ 2-3 της Φενέρμπαχτσε στα πέναλτι μέσα στην Τουρκία. Η τουρκική...

Ο ΠΑΟΚ αποκλείστηκε από την Ευρώπη μετά την ήττα

Την ήττα με σκορ 2-0 μέσα στην Τούμπα γνώρισε ο ΠΑΟΚ από τη Μπριζ με τη βελγική Μπριζ και αποκλείστηκε από τα προημιτελικά του...

Λήξη συναγερμού στην Εθνική Ελλάδας: Η UEFA ενημέρωσε επίσημα ότι δεν υπάρχει θετικό δείγμα...

Μεγάλα ερωτηματικά για το ποιος και γιατί διέρρευσε τις φήμες Σύμφωνα με πληροφορίες , η UEFA ενημέρωσε την ΕΠΟ πως δεν υπάρχει κανένα θετικό δείγμα...

Οι αθλητικές μεταδόσεις 18/4/24

Oι κρίσιμοι αγώνες ρεβάνς του Ολυμπιακού και του ΠΑΟΚ για την προημιτελική φάση του Europa Conference League απέναντι στη Φενέρμπαχτσε και την Κλαμπ Μπριζ, ...

Οι αθλητικές μεταδόσεις 17/4/24

Οι αθλητικές μεταδόσεις της Τετάρτης – Τι θα δούμε στην τηλεόρασηΑναλυτικά όλες οι επιλογές… Oι αγώνες ρεβάνς στα ζευγάρια Μάντσεστερ Σίτι – Ρεάλ Μαδρίτης και...

Ολυμπιακοί Αγώνες-Παρίσι 2024: Η Ολυμπιακή Φλόγα ξεκινάει το ταξίδι της από την Αρχαία Ολυμπία

Η Ολυμπιακή Φλόγα ξεκινάει το ταξίδι της από την Αρχαία Ολυμπία, μετά από την Τελετή Αφής για τους 33ους Ολυμπιακούς Αγώνες 2024, που θα...

Ο Τερίμ σχεδιάζει το νέο Παναθηναϊκό

Οι Τούρκοι «δένουν» τον Τερίμ στην Αθήνα, ακόμη και αν ο Παναθηναϊκός δεν πετύχει τους στόχους του την τρέχουσα περίοδο!!. Μάλιστα ο Φατίχ Τερίμ...

Βρείτε μας

7,826ΥποστηρικτέςΚάντε Like
133ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,245ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Λαϊκό Θέατρο Σκιών

Τα νέα και τα βίντεο του Καραγκιόζη

Διαβάστε Επίσης

Η ΑΕΚ με ανατροπή κέρδισε 4-2 τον ΠΑΣ Γιάννινα

Ως πρώτη της βαθμολογίας θα πάει στην τελευταία αγωνιστική της κανονικής διάρκειας του πρωταθλήματος...

Ολυμπιακός – ΠΑΣ Γιάννινα 3-1: Έκανε το καθήκον του

Ο Ολυμπιακός που δεν μπορούσε να βρει δίχτυα στο πρώτο ημίχρονο, επικράτησε με 3-1...

Επιτυχημένο ντεμπούτο για τον Φατίχ Τερίμ

Ποδαρικό με το δεξί στο 2024 έκανε απόψε ο Παναθηναϊκός στο ντεμπούτο του Φατίχ...

ΠΑΣ Γιάννινα – AEK 0-1: Νίκησε κι επέστρεψε δεύτερη

Η ΑΕΚ επικράτησε του ΠΑΣ Γιάννινα, 1-0, σε ένα ματς που οι δύο ομάδες...