Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
20.5 C
Athens

Περαιτέρω επιδείνωση του καιρού τις επόμενες ώρες βλέπουν οι μετεωρολόγοι

Στο έλεος του χιονιά έχουν παραδοθεί και σήμερα Τετάρτη αρκετές περιοχές σε Θεσσαλία, Ήπειρο και Στερεά Ελλάδα με τις σφοδρές χιονοπτώσεις να προκαλούν σημαντικά προβλήματα και σε οδικούς άξονες.

Οι προβλέψεις λένε ότι τις επόμενες ώρες το κύμα κακοκαιρίας θα σαρώσει και τις επόμενες ώρες πολλές περιοχές της χώρας, ενώ από αύριο η κατάσταση θα είναι διαφορετική.

Κύμα κακοκαιρίας αναμένεται σε ολόκληρη σχεδόν τη χώρα, σήμερα Τετάρτη, όχι όμως στην Αττική.

Στην Ήπειρο, στη Δυτική και Κεντρική Στερεά, στη Θεσσαλία και στη Βόρεια Ελλάδα θα εκδηλωθούν πυκνές χιονοπτώσεις συνοδεία καταιγίδων στα δυτικά.

Τα εντονότερα φαινόμενα να εστιάζονται στη Στερεά και τη Θεσσαλία και από το απόγευμα στην Ανατολική Μακεδονία και στη Θράκη. Πολύ γρήγορα στη Στερεά και στην Ήπειρο οι χιονοπτώσεις θα περιοριστούν στα ορεινά, ενώ στα πεδινά θα βρέξει. Στην υπόλοιπη χώρα θα εκδηλωθούν βροχές και καταιγίδες με έντονα φαινόμενα στην Πελοπόννησο και στο Αιγαίο και εξαίρεση την Κρήτη όπου τα φαινόμενα θα είναι περιορισμένα Στα ορεινά της Πελοποννήσου θα εκδηλωθούν ισχυρές χιονοπτώσεις. Παγετός θα εκδηλωθεί και πάλι στα ηπειρωτικά ο οποίος στη Βόρεια Ελλάδα θα είναι ισχυρός.

Η θερμοκρασία στη Δυτική Μακεδονία θα κυμανθεί από -12 έως -2 βαθμούς, στην υπόλοιπη Βόρεια Ελλάδα από -8 έως 2, στην Κεντρική Ελλάδα από -5 έως 2 βαθμούς, στην Ήπειρο -2 έως 8, στη Δυτική και Νότια Ελλάδα από 2 έως 12 βαθμούς, στα υπόλοιπα ανατολικά ηπειρωτικά από -5 έως 12 βαθμούς, στα νησιά του βορείου και βορειοανατολικού Αιγαίου και στις Σποράδες από 1 έως 11 βαθμούς και στα νησιά του υπολοίπου Αιγαίου από 2 έως 13 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από νότιες γενικά διευθύνσεις ισχυροί έως σχεδόν θυελλώδεις 6 με 7 μποφόρ και τοπικά θυελλώδεις έως πολύ θυελλώδεις 8 με 9 μποφόρ.

Για νέο κύμα κακοκαιρίας με έντονα καιρικά φαινόμενα προειδοποιεί ο Σάκης Αρναούτογλου.

«Προσοχή! Eπικίνδυνα καιρικά φαινόμενα σε μεγάλο μέρος της χώρας», έγραψε στο facebook ο παρουσιαστής του καιρού στην ΕΡΤ.

Ο μετεωρολόγος Γιάννης Καλλιάνος προειδοποιεί για σφοδρές χιονοπτώσεις και σήμερα. Όπως αναφέρει: «Θα χιονίσει ασφαλώς στα περισσότερα δυτικά, κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά τμήματα (συμπεριλαμβανομένης και της πόλης της Θεσσαλονίκης) και ενδεχομένως και στο βόρειο Ιόνιο ».

Ταυτόχρονα ο Κωνσταντίνος Λαγουβάρδος, από το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών αναφέρει πως από το Σάββατο θα εκδηλώνονται καταιγίδες στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας.

Ο ίδιος έκανε για μια αρκετά διαταραγμένη κυκλοφορία και για κακό καιρό τις επόμενες μέρες.

«Την Αριάδνη την αποχαιρετούμε σήμερα. Θα είναι από τις ιστορικές κακοκαιρίες των τελευταίων ετών», ανέφερε.

Τα πιο πρόσφατα στη κατηγορία

Μέσω gov.gr η υποβολή αναφοράς ή καταγγελίας για μέτρα πυροπροστασίας 

Τη δυνατότητα να υποβάλλουν ηλεκτρονικά μέσω του gov.gr αναφορά ή καταγγελία για μέτρα πυροπροστασίας επιχειρήσεων και εγκαταστάσεων έχουν από σήμερα οι πολίτες, ύστερα από...

Η φωτογραφία της ημέρας

Θρύλος και πάσης Ευρώπης! 19 Απριλίου 2024

Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα;

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024 σήμερα και σύμφωνα με το εορτολόγιο γιορτάζουν όσοι φέρουν το όνομα: Φιλίππα, Φιλιππία, Φιλιώ.

Τροχαίο στη Σταδίου: Σε σοβαρή κατάσταση νοσηλεύεται ο οδηγός μηχανής που συγκρούστηκε με αυτοκίνητο

Σε σοβαρή κατάσταση νοσηλεύεται στο νοσοκομείο «Ευαγγελισμός» ο οδηγός της μοτοσικλέτας που τραυματίστηκε σε τροχαίο ατύχημα που σημειώθηκε τα ξημερώματα της Παρασκευής (19/04) στο...

Μεσσηνία: Συνελήφθη επ΄αυτοφώρω 57χρονος για γενετήσιες πράξεις

Δικογραφία για προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας σχηματίστηκε σε βάρος ενός 57χρονου, ο οποίος κατέβασε το παντελόνι του και προέβη σε γενετήσιες πράξεις μπροστά σε ανήλικες...

Καιρός: Προ των πυλών ο πολικός αεροχείμαρρος – «Βουτιά» της θερμοκρασίας με βροχές και...

Ραγδαία αλλαγή θα παρουσιάσει ο καιρός από σήμερα (19/04) με ισχυρές βροχές και καταιγίδες που θα συνοδεύονται από μεγάλη συχνότητα κεραυνών και τοπικές χαλαζοπτώσεις,...

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις την Κυριακή στην Αθήνα λόγω διεξαγωγής της 41ης Μαραθώνιας Πορείας Ειρήνης

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα εφαρμοστούν την Κυριακή στην Αθήνα λόγω διεξαγωγής της 41ης Μαραθώνιας Πορείας Ειρήνης. Συγκεκριμένα από τις 8:00 εως τις 18:30 θα πραγματοποιηθούν σταδιακές...

Βρείτε μας

7,826ΥποστηρικτέςΚάντε Like
133ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,245ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Λαϊκό Θέατρο Σκιών

Τα νέα και τα βίντεο του Καραγκιόζη

Διαβάστε Επίσης

Σε ποιες περιοχές θα χιονίσει τις επόμενες ώρες

Πυκνές χιονοπτώσεις θα εκδηλωθούν τις επόμενες ώρες σε αρκετούς νομούς τις βόρειας Ελλάδας ακόμα...

ΔΕΙΤΕ: Αλλάζει ο καιρός από τις επόμενες ώρες

Μόνο συνηθισμένη δεν ήταν η παρατεταμένη αυτή καλοκαιρία, αν και στο δεύτερο μισό του...