Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024
12.6 C
Athens

Πέτρος Κούρτης: Ο άνθρωπος που δημιουργεί περιπέτειες τέχνης

Ο Πέτρος Κούρτης δεν είναι απλά ένας μουσικός ή βιρτουόζος των κρουστών. Είναι ένας άνθρωπος χαμογελαστός, αεικίνητος, γεμάτος ενέργεια,  ενθουσιώδης, σεμνός,ρομαντικός και ονειροπόλος. Από εκείνο το είδος όμως που ό,τι ονειρεύεται το καταφέρνει, με τον ίδιο τρόπο που ξεσηκώνει το κοινό φωνάζοντας “vamos”. 

· Συζητώντας ενθουσιασμένη για την επικείμενη συνάντησή μας προς μεγάλη μου έκπληξη και χαρά, το πρώτο πράγμα που άκουσα -ως σύνδεση για τον Πέτρο Κούρτη – δεν ήταν “Ολυμπιακοί Αγώνες” αλλά οι “Ίασις” και τα ‘Κρόταλα”. Η Ολυμπιάδα, ομολογουμένως ήταν ο σταθμός που εκτόξευσε την δημοτικότητά σου. Αλήθεια ποιος ήταν ο Πέτρος Κούρτης πριν το 2004;

Σας ευχαριστώ που μου θυμίσατε το 2004 αλλά περισσότερο σας ευχαριστώ που με τα δύο ονόματα, ΙΑΣΙΣ και ΚΡΟΤΑΛΑ μου ξαναθυμίσατε από που ξεκίνησα και πόσο σημαντικοί σταθμοί ήταν και είναι στη μουσική μου πορεία, οι δύο αυτές μουσικές παρέες.

ΙΑΣΙΣ

Θα έλεγα ότι ήμουν ένας ανήσυχος μουσικός των κρουστών που χρόνια πριν το 2004 γνώριζα ότι τα Κρουστά δεν ήταν όργανα ενός κατώτερου θεού και φρόντιζα πάντα να καταγράφονται στη συνείδηση των ακροατών-θεατών σαν σημαντικό και βασικό συστατικό της μουσικής.

Σίγουρα ένας πολυπράγμων και διψασμένος για εμπειρίες Νέος τότε, ένας ρομαντικός ‘Ελληνας που πίστευε ότι η γενιά του θα έφερνε την μουσική Ελλάδα στο διεθνές προσκήνιο με τον εναλλακτικό για την εποχή ήχο, που πειραματιζόταν με τις JAzz και Ethnic διαστάσεις στη σύνθεση και τον αυτοσχεδιασμό.

iasis

Μας έλειπε η πίστη στο υλικό και στον εαυτό μας, το music business και marketing αλλά είχαμε τη φλόγα που τουλάχιστον κατάφερε τη δεκαετία 1994-2004 να αποτυπωθεί σε μερικά σπάνια Cd που μέχρι σήμερα είναι σημείο αναφοράς για την αισθητική του ήχου, τη δεξιοτεχνία και τη δύναμη που εκφράζει η ορχηστρική μουσική.

Petros BOB 1

Δεν μου έφταναν όλα αυτά που είχα να παλέψω, να αποδείξω, να κατακτήσω, έρχεται και η Ολυμπιάδα. Το 2004 με φλέρταρε η υποκριτική διάσταση της τέχνης μου, που φρόντισε ο Δημήτρης Παπαϊωάννου να την βγάλει στην επιφάνεια και θα τον ευχαριστώ πάντα γι αυτό.

Τα 50 δευτερόλεπτα στην Αρχαία Ολυμπία ίσως δεν αντικατοπτρίζουν το μέγεθος της συμμετοχής μου, σε ότι έχει σχέση με τη μουσική της Τελετής έναρξης, σίγουρα όμως το παρελθόν μου ήταν αυτό που υπηρέτησε με το καλύτερο τρόπο το τεράστιο αυτό γεγονός.

· Έχουν περάσει δώδεκα χρόνια από τότε. Πόσο διαφορετικός είναι ο Πέτρος Κούρτης του 2004 από τον Πέτρο Κούρτη του σήμερα;

Σαν διάθεση και σαν ενέργεια δεν έχει αλλάξει τίποτε. Έχουν προστεθεί 12 δημιουργικά χρόνια με πολλά λάθη ευτυχώς, που σημαίνει και πολλά ρίσκα, που σημαίνει περισσότερη εμπειρία, αυτογνωσία και αυτοεκτίμηση γιατί όχι.

· Πιστεύεις ότι η Ολυμπιάδα είναι ένας από τους λόγους της κατάστασης που βιώνει η χώρα σήμερα;

Σε καμία περίπτωση δεν το πιστεύω αυτό. Όλα ήταν και είναι στο χέρι μας.

Η τέχνη ξέρετε διδάσκει δικαιοσύνη και αυστηρή αυτοκριτική. Μόνο έτσι μπορείς να εμβαθύνεις και να φτάσεις πιο κοντά στην αλήθεια.

· Υπάρχουν πολλοί λόγοι που μπορεί ένας μουσικός του βεληνεκούς σου να “μεταναστεύσει” στο εξωτερικό. Σκέφτηκες ποτέ να φύγεις;

Υπάρχουν πολλοί λόγοι, αν σε καλύπτουν κάποια βασικά πράγματα. Το πρώτο είναι το συναισθηματικό κομμάτι που σαν μουσικός το έχεις ανάγκη. Συναίσθημα δεν είναι μόνο οι άνθρωποι, αλλά και το κλίμα, η φύση, το φως, η θάλασσα. Το δεύτερο και πολύ βασικό, είναι η μουσική και οι μουσικοί που αγαπάς να μην υπάρχει – υπάρχουν στη χώρα σου και να είσαι αναγκασμένος και τα δύο να τα συναντήσεις κάπου αλλού. Το τρίτο είναι η φιλοδοξία, η καριέρα, η οικονομικές αποδοχές. Και τα τρία προηγούμενα όμως μπορείς να τα παλέψεις αν σε ενδιαφέρουν και στην Ελλάδα.

Όσο για μένα; Από πολύ μικρό, με ενθουσίαζαν τα ταξίδια, οι νέοι τόποι, το άγνωστο και η μαγεία του, πάντα όμως ήξερα ότι δεν θα άλλαζα με τίποτα τη βάση μου. Υπήρξαν είναι αλήθεια πολλές οι φορές που δέχθηκα προτάσεις, κυρίως από εκπαιδευτικά ιδρύματα, προτάσεις για μετοίκηση που σίγουρα θα άνοιγαν νέους ορίζοντες, προοπτικές… Ποτέ μέχρι σήμερα δεν έκανα δεύτερη σκέψη.

Ξέρω ότι η Μεσόγειος και η Ελλάδα, τα Βαλκάνια και η Ανατολή, το Ιόνιο και η Λευκάδα, είναι για μένα ανεξάντλητη πηγή γνώσης και έμπνευσης, είναι ο τόπος που η καρδιά μου θα χαμογελάει πάντα.

Επίσης ξέρω ότι, αν αξίζω κάτι, τόσο εγώ όσο και η μουσική και η δραστηριότητες μου γύρω από την τέχνη γενικότερα, είναι προτιμότερο να ταξιδεύουν αυτά προς τα έξω, σαν ένας καλός πρεσβευτής της Ελλάδας και όχι εγώ να προσπαθώ από έξω να στέλνω τα καλλιτεχνικά μου προϊόντα και στην Ελλάδα, κοιτάζοντάς την από μακριά.

Όλα τα παραπάνω είναι η ταπεινή προσωπική μου τοποθέτηση και εννοείται ότι σε όλους μου τους φίλους που έφυγαν για μια καλύτερη μουσική ζωή και το χέρι τους έσφιξα και καλή επιτυχία τους ευχήθηκα και πάντα νιώθω περήφανος με κάθε μικρή ή μεγάλη επιτυχία τους.

· Είσαι σύζυγος και πατέρας σε μία Ελλάδα που καθημερινά βουλιάζει. Χρειάζεται κότσια αυτό;

Το “βουλιάζει” είναι μια ερμηνεία που διαθέτει μηδενική μουσικότητα, οπότε δεν το συμπεριλαμβάνω στη ζωή μου και προσπαθώ κάθε μέρα να σκέφτομαι θετικά, πρώτα για τα παιδιά και μετά για μένα. Αυτό που χρειάζεται κατά τη γνώμη μου είναι μια πλήρης συνειδητοποίηση του τι σημαίνει, μέσα μας βαθιά, Έλληνας και τι Ελλάδα.

Είναι κάτι σαν τον Σολίστα και τον Μουσικό Ορχήστρας. Κάτι σαν το ζεϊμπέκικο  και το χασαποσέρβικο. Στο πρώτο χορεύεις μόνος και όπου σε βγάλει και στο δεύτερο έχεις ανάγκη να πιαστείς από τους ώμους του άλλου για να βγει ο χορός και κατ επέκταση η συγκίνηση.
Άρα δε χρειάζεται μόνο Κότσια….!!!

· Και σε πείσμα όλων αυτών… εγένετο η ARTventure; Πως προέκυψε η ιδέα;

Είναι πολύ απλό. Η ARTventure είναι ακριβώς το πως αισθάνομαι και θέλω να ζω. Μέσα από τις Περιπέτειες της Τέχνης μου προχωράω και “ανακαλύπτομαι”.

Μέσα από την αγάπη μου για τη φύση και τις υπαίθριες δραστηριότητες προέκυψε το 2ο ουσιαστικά συνθετικό της λέξης ARTVENTURE που έχει σαν ρίζα την περιπέτεια.

Η ARTVENTURE productions, που είναι και η παραγωγός του ARTventure Camp, είναι ουσιαστικά το οικοδόμημα που στεγάζει όλες τις καλλιτεχνικές μου δραστηριότητες και χρηματοδοτεί ουσιαστικά τις ανησυχίες μου και τις Περιπέτειες μου.

· Είσαι άνθρωπος ονειροπόλος που γεννά ιδέες . Το καλύτερο κομμάτι της ιστορίας είναι ότι τις πραγματοποιείς. Υποθέτω πως κάπως έτσι προέκυψε το ARTventure Camp; Ποιο είναι το concept και ο στόχος του?

Η τέχνη και η εκπαίδευση στη φύση, συνδυασμένη με υπαίθριες δραστηριότητες.
Ένας συνδυασμός που μας βοηθάει να δουλεύουμε ομαδικά και να γνωρίζουμε σε βάθος τον τόπο, τους ανθρώπους, τις τοπικές παραδόσεις.

Να ανακαλύπτουμε τον εαυτό μας και την καλλιτεχνική μας φύση, να μοιραζόμαστε ιδέες και γνώσεις να δημιουργούμε ομαδικά projects… ασυνήθιστα projects.

Ο Στόχος αυτού του camp είναι να εστιάσει στη δημιουργική σκέψη, στην διαδραστική επικοινωνία, στις ανθρώπινες σχέσεις και στην ανάπτυξη της προσωπικότητας των συμμετεχόντων.


Τα δρώμενα είναι «ανθρωποκεντρικά» και υλοποιούνται από καταξιωμένους μουσικούς με πολλά χρόνια εμπειρίας στον χώρο της εκπαίδευσης.

Μέσω εκπαιδευτικών εργαλείων, υπαίθριων δραστηριοτήτων και σεμιναρίων, οι συμμετέχοντες θα μάθουν να λειτουργούν σαν ομάδα, να σέβονται τη φύση, να γίνουν πιο δημιουργικοί, να γνωρίσουν σε βάθος τον τόπο, τους ανθρώπους του, τις τοπικές παραδόσεις. Θα ανακαλύψουν και θα εξελιχθούν με γνώμονα τις πέντε αισθήσεις τους καθώς θα ανακαλύπτουν πώς ο ρυθμός συναντάει την αρμονία με έναν μοναδικό Ελληνικό τρόπο σε ένα εκπληκτικού φυσικού κάλους μέρος του πλανήτη, το νησί της Λευκάδας.

· Η συνταγή της επιτυχίας δεν έγκειται μόνο στην κατάστρωση μιας τέλειας ιδέας και την άψογη οργάνωσή της σε έναν τόπο απαράμιλλης ομορφιάς όπως η Λευκάδα. Έχει να κάνει να κάνει και με τους ανθρώπους που το πλαισιώνουν. Ο Max Pollak είναι ένας από τους σημαντικότερους χορογράφους της διεθνούς Tap Dance σκηνής. Η Αργυρώ Δελή είναι μια εξαιρετική yoga και pilates instructor. Έκαστος στο είδος του και όλοι μαζί στην εμπειρία που λέγεται ARTventure Camp.

Ο Max Pollak  είναι ένας ξεχωριστός καλλιτέχνης και προσωπικός φίλος από το 2006, με βαθιά γνώση, εμπειρία και περγαμηνές στο performing arts. Εκπληκτικός TAP dancer και πρωτοπόρος του BODY MUSIC, με εκπληκτικές ικανότητες σαν εκπαιδευτής – εμψυχωτής – performer.

Με βαθιά ευαισθησία στη προσέγγιση του αυτοσχεδιασμού και στην ατομική έκφραση και πάνω απ όλα, φίλος δικός μου και της Λευκάδας. Θα είναι σίγουρα τεράστια εμπειρία για όλους τους συμμετέχοντες στο 3ο ARTVENTURE CAMP τα μαθήματα με τον Max

Max_Pollak_large

Η Αργυρώ Δελή έχει μια μεγάλη διαδρομή ως Αθλήτρια, Πρωταθλήτρια, Γυμνάστρια αλλά και σαν αθλήτρια της Εθνικής Ελλάδος στη Ρυθμική Γυμναστική, με μεγάλη προϋπηρεσία και στο καλλιτεχνικό χώρο ως χορεύτρια και δασκάλα χορού.

argiro-deli-large

Μια καλλιτέχνης γυμνάστρια, που έρχεται να δώσει με την εμπειρία της σαν YOGA και PILATES instructor, αυτό που έχουμε όλοι ανάγκη στην αρχή μιας δημιουργικής ημέρας. Τη θετική ενέργεια, την ευεξία και την επαφή με την εσωτερικότητά μας και το σώμα μας. Κάτι που το έχουμε ανάγκη, ειδικά όταν κατά τη διάρκεια της ημέρας, το πνεύμα και το σώμα σε ένα τέτοιο CAMP οφείλουμε να το προσέχουμε και να το προστατεύουμε.

Είμαι πολύ χαρούμενος για τους συμπορευτές μου σ’αυτό το ταξίδι και επίσης πολύ χαρούμενος που φτιάξαμε μαζί ένα πρόγραμμα για την κάθε ημέρα, που διαθέτει όλα εκείνα τα χαρακτηριστικά που πιστεύω θα φέρουν όλους τους συμμετέχοντες κοντά στο στόχο του ARTventure CAMP, τη Τέχνη και τη Φύση, τη Τέχνη στη Φύση.

· Ξέκλεψα εικόνες από τις προηγούμενες διοργανώσεις και δεν σου κρύβω ότι ζήλεψα την εμπειρία εν πλω. Εκτός από μουσικός και skipper. “Art Odyssey” με ιστιοπλοϊκό ακολουθώντας τα βήματα του Οδυσσέα προς την Ιθάκη.

Πολύ σωστά. Μια art odyssey, μια Καλλιτεχνική Οδύσσεια. Εμπνευσμένη από τις περιπέτειες του Οδυσσέα, στα μέρη και στα νερά που ο ποιητής τις τοποθετεί, στα μέρη και στα νερά του ίδιου του ήρωα, στο Ιόνιο. Τρεις μέρες όλοι μαζί, σε ιστιοπλοϊκά ανά 8 άτομα.

Μοιραζόμαστε, εμπιστευόμαστε και ταξιδεύουμε μαζί. Ο κάθε ένας από εμάς μπορεί να γίνει Οδυσσέας και να νιώσει τη χαρά και την ευθύνη αυτού του ρόλου. Αυτή όμως η Καλλιτεχνική Οδύσσεια του ARTventure Camp έχει σαν στόχο, με όπλο τη φαντασία και τα συνθετικά στοιχεία των περιπετειών του Οδυσσέα, να δημιουργήσουμε όλοι μαζί ένα μουσικό καλλιτεχνικό project βασισμένο στην ίδια τη περιπέτεια.

ARTVENTURECAMP015

Στις Σειρήνες για παράδειγμα, θα πρέπει να κολυμπήσουμε και να καταδυθούμε για να φέρουμε από το βυθό στην επιφάνεια και στη συνέχεια στο σκάφος αρκετές βυθισμένες νότες όπου, όταν θα τοποθετηθούν με σειρά στο πεντάγραμμο, θα δημιουργηθεί η μελωδική γραμμή ενός τραγουδιού. Το τραγούδι αυτό γίνεται για όλους μια καλή αφετηρία για να συναντήσουμε τις Σειρήνες και να χτίσουμε όλοι μαζί, δουλεύοντας με φωνητικά και άλλα μουσικά και ρυθμικά στοιχεία, το project της ημέρας. Αρκετή φαντασία, πολύ αλμύρα, γλυκιά κόπωση πολύ ART και πολύ VENTURE και όλα αυτά σε μια απο τις ουσιαστικά 6 ημέρες. Φανταστείτε την επόμενη που θα πρέπει μέσα απο την ART ODYSSEY να συναντήσουμε τον Κύκλωπα…!!!

· Πως είναι ένας ARTventure Camper; Σε ποιον απευθύνεσαι;

Δεν έχει ιδιαίτερα χαρακτηριστικά, ούτε αναλογίες…. Διαθέτει ανοιχτό μυαλό και αγάπη για τη ζωή και τη τέχνη, τη φύση και τον άνθρωπο, δε φοβάται να εκτεθεί, τολμάει να κάνει λάθη και να μαθαίνει από αυτά, ξέρει να αγκαλιάζει, να μοιράζεται, να εμπνέει και να εμπνέεται. Απλά πράγματα.

Η πρόσκλησή μας απευθύνεται σε μουσικούς, χορευτές, ηθοποιούς, εκπαιδευτικούς και σε όσους θέλουν να δοκιμάσουν τις ικανότητές τους, να υπερβούν τις δυνατότητές τους και να ζήσουν μια μοναδική εμπειρία μέσα σε μαγευτικά ελληνικά τοπία.

· Και μια πονηρή ερώτηση: Σε ποιον δεν απευθύνεται το ARTventure camp;

Σε αυτούς που προτιμούν διακοπές σε ένα ξενοδοχείο δίπλα σε μια πισίνα. Σε ανθρώπους που η έννοια της ομάδας τους είναι αδιάφορη, η Τέχνη και η έκφραση μέσα από αυτή είναι άγνωστες λέξεις και φυσικά σε ανθρώπους που αδυνατούν, λόγω σωματικών προβλημάτων, να ακολουθήσουν στις δράσεις του CAMP σε βουνό και θάλασσα και πολύ περισσότερο στο τριήμερο της ιστιοπλοΐας.

· Η φετινή διοργάνωσή είναι η τρίτη κατά σειρά. Θέλω να υποκλέψω σκέψεις για το μέλλον.

Το Μέλλον το καθορίζει το Παρόν. Το ARTventure CAMP, είναι ένα project που το πιστεύω βαθιά και ειλικρινά. Είμαστε μια ομάδα ανθρώπων, μαζί με τους χορηγούς μου, που πιστεύουμε στην ιδέα και προσπαθούμε, χρόνο με το χρόνο να κερδίζουμε φίλους.

Ο στόχος δεν είναι να έχουμε μόνο περισσότερες συμμετοχές κάθε χρόνο, αλλά τη δυνατότητα να μπορούμε να προσκαλούμε περισσότερους και από διαφορετικά είδη τεχνών, εκπαιδευτές-καλλιτέχνες. Σίγουρα δε μπορούμε να μιλάμε ακόμη για Θεσμό. Μια δράση δυναμώνει μέσα στα χρόνια και μπορεί να αποκαλείται Θεσμός, όταν στη συνείδηση του κόσμου ζει σαν ένα σημαντικό γεγονός που δε πρέπει να σβήσει ποτέ.

ARTVENTURECAMP002

· Αγαπάς τον τόπο σου και αυτό φαίνεται από το γεγονός ότι τον επέλεξες για το ARTventure Camp. Λευκάδα και πάντα Λευκάδα ή … κι αλλού;

Αυτό είναι αλήθεια και φροντίζω να το δηλώνω όπου βρεθώ. Η Λευκάδα και το χωριό Σύβοτα, σαν βάση του ARTventure Camp, έγινε γιατί πιστεύω ότι το νησί διαθέτει όλα τα χαρακτηριστικά, για να φιλοξενεί τέτοιες διοργανώσεις και επίσης αρκετούς ανθρώπους από το νησί που τις στηρίζουν.

Δε σας κρύβω όμως ότι η αρχική μου ιδέα ήταν αυτό το CAMP να ταξιδεύει κάθε χρόνο και σε άλλο εκπληκτικό Ελληνικό παράδεισο. Επίσης πρέπει να ξέρετε ότι το 1ο ARTventure Camp έγινε στον Ταύγετο και συγκεκριμένα στα χωριά της Αλαγονίας. Ήταν και εκεί Μαγικά και πολύ διαφορετικά, σε εκπληκτικά τοπία μέσα στο βουνό με εξαιρετικά φιλόξενους ανθρώπους κάτω όμως από τη στέγη μιας τοπικής καλλιτεχνικής διοργάνωσης όπως ήταν η Μουσική Σύναξη και αυτό πιστέψτε με, έχει μεγάλη σημασία. Αυτό το σενάριο ακούγεται ιδανικό και συγκινητικά ενδιαφέρον όμως δυστυχώς προϋποθέτει ένα άλλο επίπεδο παραγωγής και καλή συνεργασία με την τοπική κοινωνία και τις αρχές και αυτό είναι ένας αρκετά ανασταλτικός παράγοντας με πολλές δυσκολίες, κυρίως στο κομμάτι της επικοινωνίας και της εμπιστοσύνης.
Το 3ο ARTVENTURE CAMP θα πραγματοποιηθεί σε δύο προγραμματισμένες περιόδους, από Δευτέρα 22 Αυγούστου μέχρι Κυριακή 28 Αυγούστου, και από Δευτέρα 29 Αυγούστου μέχρι Κυριακή 4 Σεπτεμβρίου.

Περισσότερες πληροφορίες – κρατήσεις:

www.artventurecamp.com
facebook.com/artventurecamp
info@artventure.gr
Τηλ. 210 9239008
Το newspepper.gr είναι χορηγός επικοινωνίας του 3ου ARTVENTURE CAMP 

Τα πιο πρόσφατα στη κατηγορία

Καρυστιανού στο Ευρωκοινοβούλιο: “Έχουμε τη βεβαιότητα ότι η αλήθεια δεν θα λάμψει”

«Βρίσκομαι ενώπιόν σας γιατί οι εγγυήσεις του κράτους δικαίου έχουν πάψει να λειτουργούν στην Ελλάδα», δήλωσε στην Επιτροπή Αναφορών του Ευρωκοινοβουλίου η Μαρία Καρυστιανού,...

ΕΝΦΙΑ: Αντίστροφη μέτρηση για τα φετινά εκκαθαριστικά

Στην τελική ευθεία έχουν εισέλθει οι διαδικασίες τόσο για την έναρξη υποβολής των φορολογικών δηλώσεων, όσο και για την έκδοση των εκκαθαριστικών του ΕΝΦΙΑ. Σύμφωνα...

Καλά «Κούλουμα» και καλή Σαρακοστή!

Καλά «Κούλουμα» και καλή Σαρακοστή!

Νέα ένταση Δύσης – Ρωσίας μετά την επανεκλογή του Βλαντίμιρ Πούτιν

Νέος γύρος έντασης Δύσης - Ρωσίας μετά την επανεκλογή στην προεδρία του Βλαντίμιρ Πούτιν για πέμπτη θητεία, με ποσοστό 87%.   Η ρωσική πρεσβεία στις ΗΠΑ θα...

ΑΣΕΠ: Πότε λήγει η προθεσμία για τις αιτήσεις πρόσληψης στην Δημοτική Αστυνομία

Άνοιξαν την Πέμπτη 7/3 οι αιτήσεις για την προκήρυξη 1Κ/2024 του ΑΣΕΠ που αφορούν στην πλήρωση με σειρά προτεραιότητας χιλίων διακοσίων δεκατριών (1.213) θέσεων μόνιμου προσωπικού...

Καθαρά Δευτέρα: Πως θα λειτουργήσει η Βαρβάκειος Αγορά

Ανοικτή από την Κυριακή στις 21:00 έως τις 15:00 της Καθαράς Δευτέρας, θα είναι η Βαρβάκειος αγορά. Και η Αγορά του Ρέντη είναι ανοιχτή από...

Ρωσία: Ο Πούτιν ξανά πρόεδρος με 88% των ψήφων – Εξασφάλισε πέμπτη θητεία

Ο Βλαντίμιρ Πούτιν συγκέντρωσε το 87,97% των ψήφων στην εκλογική διαδικασία η οποία διεξήχθη στην Ρωσία με στόχο την ανανέωση της προεδρικής του θητείας,...

Βρείτε μας

7,826ΥποστηρικτέςΚάντε Like
133ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,245ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Λαϊκό Θέατρο Σκιών

Τα νέα και τα βίντεο του Καραγκιόζη

Διαβάστε Επίσης

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ 13 Ιανουαρίου συνεδριάζει για πρώτη φορά η οργανωτική επιτροπή των Ολυμπιακών Αγώνων του 1896

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ  Το 1895.... Συνεδριάζει για πρώτη φορά η οργανωτική επιτροπή των Ολυμπιακών Αγώνων του 1896,...

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ 5 Σεπτεμβρίου – Ο “Μαύρος Σεπτέμβρης”

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ Το 1972...Κατά τη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων του Μονάχου, άραβες τρομοκράτες του κινήματος...

Λευκάδα: Δύο συλλήψεις για βιασμό 14χρονης σε παραλία του νησιού

Συνελήφθησαν, απογευματινές ώρες, χθες στην Λευκάδα, δύο Σέρβοι, ηλικίας 18 και 21 ετών, για βιασμό κατά συναυτουργία και...

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ 11 Αυγούστου ξεκινούν οι 14οι Ολυμπιακοί Αγώνες

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ  Το 1948... ξεκινούν οι 14οι Ολυμπιακοί Αγώνες στο Λονδίνο.