Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024
21.4 C
Athens

Πήλιο: Συνάντηση λόγου και μουσικής στο κτήμα του συγγραφέα, Θωμά Κοροβίνη

Ο συγγραφέας, τραγουδιστής, λαογράφος και ερευνητής, Θωμάς Κοροβίνης διοργανώνει για 8η συνεχόμενη χρονιά την καθιερωμένη συνάντηση λόγου και μουσικής, στο κτήμα του στο Πήλιο.

Το Σάββατο 1 Ιουλίου λογοτέχνες απ’ όλη τη χώρα διαβάζουν αδημοσίευτα έργα τους, ενώ παρεμβάλλουν μουσικά και θεατρικά ιντερμέδια.

Θέμα της φετινής εκδήλωσης είναι «Οι Διαφορετικοί» και στόχος η ανάδειξη της διαφορετικότητας ως φυσικού, ατομικού και κοινωνικού δικαιώματος σε ποικίλα επίπεδα έκφρασής του.

Στη διεύρυνσή του το θέμα αφορά στην μισαλλοδοξία, την ξενοφοβία, τις μορφές ρατσιστικής συμπεριφοράς και τις θεσμοθετημένες ή μη διακρίσεις.   Το δρώμενο συντελείται με την συνδρομή στενών κι αγαπημένων φίλων του συγγραφέα από τον κόσμο των γραμμάτων και της τέχνης.

Παρουσιαστής έχει οριστεί ο αγωνιστής Θρακιώτης δημοσιογράφος Σαμί Καραμπουγιούκογλου, εισηγητές στο θέμα ο συγγραφέας-δημοσιογράφος Περικλής Κοροβέσης, ο ψυχίατρος-σκηνοθέτης Στέλιος Κρασανάκης, ο ακτιβιστής Γιώργος Κολέμπας, ο δημοσιογράφος-συγγραφέας Δημήτρης Νανούρης, ο κοινωνιολόγος Κώστας Καλημέρης και η εθνομουσικολόγος Μιράντα Τερζοπούλου. Στο αναλόγιο θα πάρουν μέρος οι διακεκριμένοι ηθοποιοί Νένα Μεντή και Σταύρος Μερμήγκης.

Μικρά καλλιτεχνικά δρώμενα θα παρουσιαστούν από τις κυρίες: Σούλα Χρυσανίδου, Μαρία Τεχνοπούλου, Λουίζα Σολομών και την χορογράφο Βερονίκη Τσουγκράνη.

Καθώς η εκδήλωση κλείνει κάθε χρόνο με την έκδοση ενός πολυσυλλεκτικού βιβλίου, όπου συγκεντρώνονται κείμενα (ποιητικού, πεζογραφικού, δοκιμιακού χαρακτήρα), όσοι δημιουργοί λόγου ενδιαφέρονται να πάρουν μέρος  –ανεξάρτητα από το αν θα μπορέσουν να παρευρεθούν στην εκδήλωση-  μπορούν να στείλουν το σχετικό με το θέμα κείμενο τους (μία με μιάμιση σελίδα), μέχρι το τέλος του Μάη, στην διεύθυνση: korovinisevda@gmail.com.

Σάββατο 1 Ιουλίου στις 21:00 | Είσοδος ελεύθερη | Κτήμα Θωμά Κοροβίνη στα Πλατανίδια του Πηλίου (12 χιλιόμετρα απ’ τον Βόλο, στο επίνειό του Πλατανίδια, στον Παγασητικό)| Τηλέφωνο επικοινωνίας: 6938738043   Η διοργάνωση γίνεται με την  συνεργασία του Μουσείου Λαδιού και Ελιάς Πηλίου, που έχει την έδρα του στην Άνω Γατζέα Πηλίου.

Πηγή: www.lifo.gr

Τα πιο πρόσφατα στη κατηγορία

Sianti Gallery: “Η Μεγάλη Νίκη της Ζωής”

Η Sianti Gallery την Παρασκευή 2 Φεβρουαρίου 2024 στις19:00 με αφορμήτην Παγκόσμια Ημέρα κατά του Παιδικού Καρκίνου παρουσιάζει το βιβλίο  της Ελένης Τσαλδίρη « Η Μεγάλη Νίκη της Ζωής ». Το βιβλίο – ύμνος...
σαν σήμερα, σκοτώνεται, τροχαίο, Αλμπέρ Καμί,

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ 4 Ιανουαρίου σκοτώνεται σε τροχαίο ο Αλμπέρ Καμί

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ Το 1960... Σκοτώνεται σε τροχαίο δυστύχημα ο γάλλος συγγραφέας Αλμπέρ Καμί. «Στο ποδόσφαιρο χρωστάω όσα ξέρω για ηθική και καθήκον» έγραφε το 1957, χρονιά...

Στον ρ/σ Αθήνα 98,4 ο συγγραφέας  Ισίδωρος Ζουργός

Το καινούριο βιβλίο του συγγραφέα  Ισίδωρου Ζουργού, "Παλιές και νέες χώρες"` (εκδόσεις Πατάκη), δίνει την αφορμή για τη ραδιοφωνική συνάντηση του με τον Πρεσβυ Σπύρο...
σαν σήμερα, Χανς Κρίστιαν Άντερσεν,

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ 1 Δεκεμβρίου ο Χανς Κρίστιαν Άντερσεν εκδίδει το πρώτο βιβλίο του

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ Το 1835.... Ο Χανς Κρίστιαν Άντερσεν, ο μεγαλύτερος παραμυθάς του κόσμου, εκδίδει το πρώτο βιβλίο του.

Πέθανε ο συγγραφέας Βασίλης Βασιλικός

Πέθανε ο βραβευμένος Έλληνας συγγραφέας, Βασίλης Βασιλικός, σε ηλικία 89 ετών. Βάσει δεδομένων της UNESCO πρόκειται για έναν από τους δέκα πιο μεταφρασμένους Έλληνες...
σαν σήμερα, σκοτώνεται, τροχαίο, Αλμπέρ Καμί,

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ 17 Οκτωβρίου ο Καμί κερδίζει το Νόμπελ  Λογοτεχνίας

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ Το 1957.... Ο Γάλλος συγγραφέας Αλμπέρ Καμί («Ο Ξένος») κερδίζει το Νόμπελ Λογοτεχνίας.

Πέθανε η Αμερικανίδα ποιήτρια Λουίζ Γκλικ

Γεννημένη στη Νέα Υόρκη, η Λουίζ Γκλικ θεωρείται μία από τις σημαντικότερες φυσιογνωμίες της αμερικανικής ποίησης. Είχε τιμηθεί το 2020 από τη Σουηδική Ακαδημία...

Βρείτε μας

7,826ΥποστηρικτέςΚάντε Like
133ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,245ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Λαϊκό Θέατρο Σκιών

Τα νέα και τα βίντεο του Καραγκιόζη

Διαβάστε Επίσης

Πήλιο: Σεξουαλική κακοποίηση 15χρονου από συμμαθητές του σε σχολική εκδρομή 

Εφιαλτική κατάληξη είχε για έναν 15χρονο από το Πήλιο η τριήμερη σχολική εκδρομή στα...

Σαντορίνη τρέμε: Το σαγηνευτικό ελληνικό χωριό που θα απολαύσεις το πιο εκθαμβωτικό ηλιοβασίλεμα (βίντεο)

Η Μηλίνα, όπως και γενικότερα το Νότιο Πήλιο δεν απευθύνεται σε όσους αναζητούν ξέφρενη...

Ανακοινώθηκαν τα βραβεία “Κάρολος Κουν” και Κριτικών Θεάτρου και Μουσικής 2022/23

Ο ηθοποιός και σκηνοθέτης Θανάσης Σαράντος, ο δραματουργός και σκηνοθέτης Χρήστος Θεοδωρίδης, η ερμηνεύτρια...

Πέθανε ο μεγάλος δάσκαλος της παραδοσιακής μουσικής, Χρόνης Αηδονίδης

Την τελευταία του πνοή άφησε σε ηλικία 95 ετών ο μεγάλος δάσκαλος της παραδοσιακής...