Ποινή φυλάκισης δύο χρόνια με αναστολή στον Ανδρέα Γεωργίου

13
Γεωργίου, φυλάκιση, δύο χρόνια, αναστολή,

Την ανώτατη προβλεπόμενη ποινή, χωρίς την αναγνώριση ελαφρυντικών, με τη σύμφωνη γνώμη του εισαγγελέα της έδρας Λάμπρου Πατσαβέλλα, επέβαλε το Τριμελές Εφετείο Πλημμελημάτων στον πρώην επικεφαλής της ΕΛΣΤΑΤ Ανδρέα Γεωργίου, καταδικάζοντάς τον σε δύο χρόνια φυλάκιση με τριετή αναστολή, για μια από τις τρεις πράξεις παράβασης καθήκοντος, για τις οποίες κρίθηκε από μηδενική βάση καθώς, σε πρώτο βαθμό ομόφωνα είχε αθωωθεί για το σύνολο των αδικημάτων.

Συγκεκριμένα, το Δικαστήριο τον καταδίκασε γιατί δεν ενημέρωσε το διοικητικό συμβούλιο της ΕΛΣΤΑΤ για την διαβίβαση των στοιχείων για το έλλειμμα του 2009 τον Νοέμβριο 2010. Αντίθετα, τον απάλλαξε από την κατηγορία που αντιμετώπιζε διότι δεν συγκαλούσε το Διοικητικό Συμβούλιο, καθώς και από το σκέλος εκείνο,  που αφορούσε το ότι διατηρούσε παράλληλα θέση και στο Δ.Ν.Τ. για λίγους μήνες  ταυτόχρονα  με την άσκηση των καθηκόντων του στην ΕΛΣΤΑΤ.

Διαβάστε επίσης:  Μητέρα σκότωσε την 17χρονη κόρη της και αυτοκτόνησε

Ο εισαγγελέας τόνισε ότι, η πράξη που αποδίδεται στον κατηγορούμενο έχει ιδιαίτερη ηθική απαξία.

Τους επόμενους μήνες αναμένεται και η κρίση του Αρείου Πάγου σχετικά με την κατηγορία της ψεύδους βεβαίωσης, καθώς η εισαγγελέας του Ανωτάτου Δικαστηρίου έχει ασκήσει αναίρεση και για το δεύτερο απαλλακτικό βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών.