Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024
13.2 C
Athens

Πειθαρχική εξέταση για την αναβολή της δίκης Siemens

Τη διενέργεια άμεσης πειθαρχικής προκαταρκτικής εξέτασης διέταξε η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Ξένη Δημητρίου, προκειμένου να διερευνηθούν τυχόν ευθύνες που οδήγησαν στην επ’ αόριστον αναβολή της δίκης της Siemens.

«Παρακαλούμε να διενεργήσετε άμεσα πειθαρχική προκαταρκτική εξέταση για να εντοπισθούν τυχόν ευθύνες για την επ’ αόριστον αναβολή της υπόθεσης», αναφέρει στην έγγραφη παραγγελία της η κ. Δημητρίου.

Η έρευνα ανατέθηκε στην αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Άννα Ζαΐρη.

Το πρωί της Τετάρτης η κ. Δημητρίου, κατά τη συνάντησή της με τον πρωθυπουργό στο Μέγαρο Μαξίμου, ότι έχει ξεκινήσει η διερεύνηση για τυχόν ευθύνες στην εμπλοκή που παρουσιάστηκε.

Εξάλλου, ο πρωθυπουργός είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον υπουργό Δικαιοσύνης Νίκο Παρασκευόπουλο, από τον οποίο ενημερώθηκε για τις εξελίξεις στην δικαστική διερεύνηση της υπόθεσης Siemens.

Το βράδυ της Τετάρτης ο υφυπουργός Εξωτερικών Γιάννης Αμανατίδης επισκέφθηκε την πρόεδρο του Αρείου Πάγου, Βασιλική Θάνου προκειμένου να της παραδώσει το σύνολο της υπηρεσιακής αλληλογραφίας μεταξύ της μεταφραστκής υπηρεσίας του υπουργείου Εξωτερικών και της Εισαγγελίας Εφετών Αθηνών γύρω από το θέμα της μετάφρασης του βουλεύματος στην υπόθεση της Siemens.

«Ανταποκρινόμενος στο αίτημα της προέδρου του Αρείου Πάγου, κας Θάνου Βασιλικής, στα πλαίσια των κυβερνητικών ενεργειών για την άμεση εκδίκαση της υπόθεσης της Siemens και με εντολή του υπουργού Εξωτερικών, κ. Νίκου Κοτζιά παρέδωσα προ ολίγου το σύνολο της υπηρεσιακής αλληλογραφίας ανάμεσα στην Μεταφραστική Υπηρεσία και στην Εισαγγελία Εφετών Κακουργημάτων Αθηνών» δήλωσε ο κ. Αμανατίδης.

Ο κ. Αμανατίδης απαντώντας σε σχετική ερώτηση δημοσιογράφου ανέφερε πως «…να είστε σίγουρος ότι με την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ δεν πρόκειται να υπάρξει καμία απολύτως παραγραφή». Ανέφερε ακόμη πως (ο εισαγγελέας} έχει παραλάβει το σύνολο της αλληλογραφίας, θα εξεταστεί και θα προβεί στις δικές του ενέργειες».

Την Πέμπτη ο υπουργός Δικαιοσύνης θα μεταβεί στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου και θα ζητήσει από την κ. Ξένη Δημητρίου να παραγγείλει την εκδίκαση των δύο υποθέσεων της Siemens που βρίσκονται στο ακροατήριο (ψηφιοποίηση παροχών του ΟΤΕ και δωροδοκία τέως κυβερνητικών στελεχών), κατ’ απόλυτη προτεραιότητα, όπως προβλέπει το άρθρο 30 παρ. 3 του Κώδικα Ποινικής Δικονομίας, για υποθέσεις εξαιρετικής φύσης.

Τα πιο πρόσφατα στη κατηγορία

Φωτιά στο Μάτι: Ευθύνες στην ηγεσία της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας προκύπτουν μετά από νέες καταθέσεις

Μάτι: Δύο χρόνια φυλάκισης με αναστολή στον τότε διοικητή του Συντονιστικού Κέντρου Επιχειρήσεων

Η πρώτη καταδίκη για έναν εκ των κατηγορουμένων στη φονική πυρκαγιά στο Μάτι με τους 104 νεκρούς, ήρθε σήμερα από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο της...

Σε ετοιμότητα η Πολιτική Προστασία – Έκτακτη σύσκεψη στη Θεσσαλία με τον Κικίλια 

Σε ετοιμότητα έχει τεθεί η Πολιτική Προστασία ενόψει των έντονων καιρικών φαινομένων που αναμένεται να επηρεάσουν πολλές περιοχές της χώρας. Το πρωί πραγματοποιήθηκε σύσκεψη της...
Κακοκαιρία "Ιανός": Νύχτα αγωνίας σε Αλμυρό Βόλου και Καρδίτσα

Έκτακτο Δελτίο Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων – Η επικινδυνότητα ανά περιοχή

Βαρομετρικό χαμηλό συνοδευόμενο από επικίνδυνα μέτωπα προβλέπεται να προκαλέσει επιδείνωση του καιρού στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας, από σήμερα νωρίς το απόγευμα μέχρι αύριο...

Στις 198 οι “απαγορευμένες” παραλίες στην Ελλάδα για τουριστική αξιοποίηση

Υπεγράφη από τους Υπουργούς Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, κ. Κωστή Χατζηδάκη και Περιβάλλοντος και Ενέργειας, κ. Θόδωρο Σκυλακάκη, η Κοινή Υπουργική Απόφαση, με την...

Μέσω gov.gr η υποβολή αναφοράς ή καταγγελίας για μέτρα πυροπροστασίας 

Τη δυνατότητα να υποβάλλουν ηλεκτρονικά μέσω του gov.gr αναφορά ή καταγγελία για μέτρα πυροπροστασίας επιχειρήσεων και εγκαταστάσεων έχουν από σήμερα οι πολίτες, ύστερα από...

Η φωτογραφία της ημέρας

Θρύλος και πάσης Ευρώπης! 19 Απριλίου 2024

Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα;

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024 σήμερα και σύμφωνα με το εορτολόγιο γιορτάζουν όσοι φέρουν το όνομα: Φιλίππα, Φιλιππία, Φιλιώ.

Βρείτε μας

7,826ΥποστηρικτέςΚάντε Like
133ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,245ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Λαϊκό Θέατρο Σκιών

Τα νέα και τα βίντεο του Καραγκιόζη

Διαβάστε Επίσης

ΙΣΤΟΡΙΕΣ: Ο θρίαμβος του Στέλιου Κυριακίδη στον Μαραθώνιο της Βοστώνης, πριν εβδομήντα οκτώ χρόνια!

Του Τάσου Κ. Κοντογιαννίδη akontogiannidis@yahoo.gr Πέρασαν εβδομήντα οκτώ χρόνια (1946-2016) από τότε που ο μαραθωνοδρόμος Στέλιος...

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ 20 Απριλίου η Ιερουσαλήμ γίνεται η πρωτεύουσα των Εβραίων

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ Το 1799 ο  Γάλλος αυτοκράτορας, Ναπολέων Β' υπογράφει ένα διάταγμα, σύμφωνα με το οποίο η...

Μάτι: Δύο χρόνια φυλάκισης με αναστολή στον τότε διοικητή του Συντονιστικού Κέντρου Επιχειρήσεων

Η πρώτη καταδίκη για έναν εκ των κατηγορουμένων στη φονική πυρκαγιά στο Μάτι με...

Ο βολικός αντίπαλος του Μαξίμου

Ναι μεν όλες οι δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι στις εκλογές της 9ης Ιουνίου η Νέα Δημοκρατία...