Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024
20.9 C
Athens

Play off: Με προβλήματα ο Παναθηναϊκός,όλα για όλα η ΑΕΚ

Παρά τα πολλά προβλήματα, ο Παναθηναϊκός είναι αποφασισμένος να διεκδικήσει μέχρι τέλους το καλύτερο δυνατό πλασάρισμα στα play off και αυτό καλείται να αποδείξει απόψε το βράδυ στη Λεωφόρο στο ματς με την ΑΕΚ (20.30 Novasports 1, ΣΠΟΡ FM 94,6).

Ο Μαρίνος Ουζουνίδης, ζήτησε από τους παίκτες του να μπουν από το πρώτο λεπτό με το «μαχαίρι στα δόντια» και να μην αφήσουν την ΑΕΚ να κάνει το παιχνίδι της.

Τα προβλήματα είναι αρκετά, αλλά το «τριφύλλι» θα παλέψει μέχρι το τέλος, αρχικά στη μάχη που δίνει για να αποφύγει την τελευταία θέση και φυσικά γιατί υπάρχει και η ποδοσφαιρική του αξιοπρέπεια την οποία θέλει να διαφυλάξει.

Οι δεδομένες απουσίες των Μπεργκ, Εμποκού και Βιγιαφάνιες κάνουν την αποστολή του Παναθηναϊκού ακόμα δυσκολότερη, αλλά ο Ουζουνίδης καλείται να διαχειριστεί το ματς με ότι όπλα διαθέτει.

Στην ενδεκάδα επιστρέφουν οι Λουντ και Κουρμπέλης, οι οποίοι λογικά θα είναι στα χαφ μαζί με τον Ζέκα. Από εκεί και πέρα, ο Λέτο θα είναι αυτός που μάλλον θα πάρει θέση στην κορυφή της επίθεσης αντί του Μολίνς, ενώ την θέση του «Βίγια» διεκδικεί ο νεαρός Χατζηγιοβάνης. Κάτω από τα δοκάρια θα είναι ο Βλαχοδήμος, ενώ για την θέση του δεξιού μπακ, φαβορί είναι ο Μέστο αντί του Μαρινάκη.

Πάντως, ο Ουζουνίδης δεν έχει ανοίξει πλήρως τα χαρτιά του για τα πρόσωπα τα οποία θα παρατάξει στο ματς με την ΑΕΚ.

Η πιθανή ενδεκάδα πάντως είναι: Βλαχοδήμος, Χουλτ, Μέστο, Μολέδο, Κουτρουμπής, Λουντ, Ζέκα, Κουρμπέλης, Κλωναρίδης, Χατζηγιοβάνης, Λέτο.

Παίζει τα ρέστα της η ΑΕΚ

Έναν ακόμη «τελικό» μέσα σε διάστημα λίγων ημερών παίζει απόψε η ΑΕΚ.

Μπορεί να μην κρίνεται κούπα όπως έγινε με το Κύπελλο, ωστόσο το παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό στη Λεωφόρο θα καθορίσει εν πολλοίς την τύχη της «Ένωσης» για πρωτιά στα πλέι οφ.

Κάτι που δεδομένης της διπλής ευκαιρίας που θα έχει να παίξει στην Ευρώπη του χρόνου μπορεί να αποδειχθεί σημαντικότερο και από κούπα.

Χωρίς πολλές ελπίδες λοιπόν ότι ο ΠΑΟΚ θα σκοντάψει στη Νέα Σμύρνη (αφού ο Πανιώνιος θα παρουσιαστεί ελλιπέστατος απέναντί του) οι «κιτρινόμαυροι» ξέρουν ότι δεν υπάρχει άλλος δρόμος από το να ντουμπλάρουν τις νίκες με το «τριφύλλι».

Παρόλο λοιπόν που αυτό δεν θα είναι εύκολο (άλλωστε οι απουσίες και η άσχημη ψυχολογική κατάσταση του Παναθηναϊκού δεν τον εμπόδισαν να εμφανιστεί αξιόμαχος στο ΟΑΚΑ) η ομάδα του Χιμένεθ καλείται να εμφανίσει πρόσωπο αντίστοιχο με αυτό της πρεμιέρας στην Τούμπα. Και επ’ ουδενί με αυτό των δυο επόμενων αγώνων.

Σε αυτή την προσπάθεια ο Ανδαλουσιανός αναμένεται να αφήσει κατά μέρος το rotation που τόσο συζητήθηκε τις προηγούμενες μέρες. Χωρίς να έχει λοιπόν στη διάθεσή του Πατίτο και Βάργκας (τους οποίους δείχνει να μην υπολογίζει πλέον), τα κουκιά μοιάζουν μετρημένα για το 4-3-3 που κατά πάσα πιθανότητα θα επιλέξει για τη Λεωφόρο.

Έτσι, ο Ανέστης θα είναι κάτω από τα δοκάρια, οι Βράνιες-Τσιγκρίνσκι στο κέντρο της άμυνας, ενώ ο Ντίντακ και ο Γκάλο (παρόλο που ο Μπακάκης τα πήγε καλά την Κυριακή) θα είναι στα άκρα των μετόπισθεν.

Στα χαφ είναι το μόνο ερωτηματικό, μιας και υπάρχει η περίπτωση να μείνει έξω ο καταπονημένος Σιμόες. Αν συμβεί αυτό, ρόλο «εξαριού» θα πάρει ο Γιόχανσον και μπροστά του θα παίξουν οι Γαλανόπουλος-Αϊντάρεβιτς, αν όχι ο Σουηδός θα μείνει εκτός αρχικού σχήματος.

Όσο για την επίθεση, θεωρείται απίθανο να υπάρξουν αλχημείες αυτή τη φορά, με τους Μάνταλο και Χριστοδουλόπουλο να παίρνουν θέση στα άκρα και να πλαισιώνουν τον Αραούχο που θα βρίσκεται στην κορυφή.

Τα πιο πρόσφατα στη κατηγορία

Απαγόρευση συγκεντρώσεων οπαδών της ΑΕΚ και του Παναθηναϊκού

Με απόφαση της Αστυνομίας απαγορεύτηκαν οι συγκεντρώσεις οπαδών της ΑΕΚ (στη Νέα Ερυθραία) και του Παναθηναϊκού (στο κέντρο της Αθήνας) έξω από τα ξενοδοχεία...

Οι αθλητικές μεταδόσεις 24/4/24

Το ντέρμπι ΑΕΚ – Παναθηναϊκός, τα ματς Άρης – Ολυμπιακός και Λαμία – ΠΑΟΚ για την Super League, όπως και το παιχνίδι Μπαρτσελόνα –...

Οι αθλητικές μεταδόσεις 23/4/24

Το ματς Παναθηναϊκός AKTOR – Μακάμπι Τελ Αβίβ για τα πλέι οφ της EuroLeague ξεχωρίζει στο πρόγραμμα με τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας. Αναλυτικά όλες...

Youth League – Ολυμπιακός-Μίλαν 3-0: Στην κορυφή της Ευρώπης οι ερυθρόλευκοι νέοι

Τον τίτλο του πρωταθλητή Ευρώπης σε επίπεδο Νέων, πανηγυρίζει ο Ολυμπιακός και μαζί του το ελληνικό ποδόσφαιρο. Η Κ19 των «ερυθρόλευκων» νίκησε 3-0 τη...

Οι αθλητικές μεταδόσεις 22/4/24

Ο τελικός του UEFA Youth League ανάμεσα στον Ολυμπιακό και τη Μίλαν, η αναμέτρηση του Λαυρίου με το Μαρούσι και το μεγάλο ντέρμπι ανάμεσα...

Ο Ολυμπιακός υπέταξε τον ΠΑΟΚ

Η πρόκριση στους τέσσερις του Conference League, έχει μπολιάσει με περίσσια αυτοπεποίθηση τους Πειραιώτες, οι οποίοι κέρδισαν χωρίς να πιεστούν τον ΠΑΟΚ με 2-1...

Στην κορυφή της βαθμολογίας παρέμεινε η ΑΕΚ

Στην κορυφή του βαθμολογικού παρέμεινε η ΑΕΚ, η οποία πέρασε από την Θεσσαλονίκη, επικρατώντας επί του Άρη με 2-1 στο «Κλεάνθης Βικελίδης». Η Ένωση...

Βρείτε μας

7,826ΥποστηρικτέςΚάντε Like
133ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,245ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Λαϊκό Θέατρο Σκιών

Τα νέα και τα βίντεο του Καραγκιόζη

Διαβάστε Επίσης

Μπορεί η μαστίχα Χίου να βοηθήσει με το σύνδρομο ευερέθιστου εντέρου;

Είναι ένα από τα γνωστότερα παγκοσμίως ελληνικά προϊόντα. Έχει άπειρα οφέλη για την υγεία...

Τι ζουμε στην Ελλαδα!!!«Γεια σου κούκλε»: Ο Α.Μπέος κατήγγειλε ότι έπεσε… θύμα «σεξουαλικής παρενόχλησης» από την Ζ.Κωνσταντοπούλου

Ο δήμαρχος Βόλου Αχιλλέας Μπέος, με ανάρτησή του στο Facebook, κατήγγειλε ότι το πρωί...

Απαιτεί η Γερμανία διακοπή ερευνών για ελληνικούς υδρογονάνθρακες;

Αυτό που έκαναν οι Γερμανοί αποτελεί ωμή παρέμβαση στα εσωτερικά της Ελλάδας. Αυτή τη...

Στις 17 Μαϊου, θα ανακοινώσουν μαζικά ποιοί ποδοσφαιριστές είναι ομοφυλόφιλοι

 Η ομοφυλοφιλία στο ποδόσφαιρο παραμένει ταμπού και στη Γερμανία σχεδιάζουν να το γκρεμίσουν στις...