Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024
23.3 C
Athens

Πολωνία – Πορτογαλία 1-1 (3-5 πέναλτι)

Το άστρο του Φερνάντο Σάντος συνεχίζει να λάμπει: η Πορτογαλία επικράτησε στα πέναλτι της Πολωνίας με 5-3 (1-1 κανονικός αγώνας και παράταση) και προκρίθηκε στα ημιτελικά του Euro!

Έχει βαλθεί να τρελάνει τους πάντες- και, έτσι όπως το πάει, μόνο απίθανο δεν είναι να το καταφέρει: η Πορτογαλία του Φερνάντο Σάντος μπορεί και στο 5ο της παιχνίδι στο Euro να τελείωσε ισόπαλη με την αντίπαλό της στα 90 λεπτά του κανονικού αγώνα, όμως ο πρώην ομοσπονδιακός μας προπονητής βρήκε και πάλι τον τρόπο για να πάρει την πρόκριση!
Το ματς με την σκλητροτράχηλη Πολωνία τελείωσε στο 1-1, όμως στη ρώσικη ρουλέτα των πέναλτι οι Ίβηρες επικράτησαν με 5-3 και προκρίθηκαν στους «4».

Μέχρι να φτάσουν εκεί, όμως, χρειάστηκε να «φτύσουν» αγωνιστικό αίμα…

Ο παλιός (της Μπάγερν) είναι αλλιώς, αλλά ο νέος είναι ωραίος

Με το που σφύριξε την έναρξη του αγώνα ο διαιτητής και λίγο πριν προλάβει να καταλάβει ο… Φερνάντο Σάντος τι γίνεται, ο Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι έβαλε τέλος στην αφλογιστία που τον «έδερνε» σ’ αυτό το Euro: μόλις 100 δεύτερα μετά την σέντρα στο παιχνίδι, ο άσος της Μπάγερν- μετά το τραγικό λάθος του Σέντρικ Σοάρες και την ασίστ του Γκροζίτσκι- έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Ρουί Πατρίτσιο, πετυχαίνοντας το γρηγορότερο γκολ στη φετινή διοργάνωση και πρώτο προσωπικό.

Μετά την ψυχρολουσία του 1-0, η Πορτογαλία έμοιαζε μουδιασμένη αγωνιστικά, προσπάθησε να κερδίσει μέτρα στο γήπεδο, ωστόσο ήταν και πάλι οι Πολωνοί αυτοί που απείλησαν (Μίλικ 15΄, Γκροζίτσκι 22΄).

Στο 29΄ ο Κριστιάνο ζήτησε πέναλτι- το οποίο θα μπορούσε να δοθεί- στο σπρώξιμο του Πάζνταν και 4 λεπτά αργότερα ήρθε η λύτρωση για τους Ίβηρες: ο Ρενάτο Σάντσες έπαιξε άψογα το 1-2 με τον Νάνι, ο τελευταίος με ωραίο τακουνάκι βρήκε τον συμπαίκτη του και το νέο απόκτημα της Μπάγερν σούταρε, η μπάλα κόντραρε και στη συνέχεια κατέληξε στο βάθος της εστίας του Φαμπιάνσκι για το 1-1. Ο 18χρονος (και 316 ημερών) πέτυχε το πρώτο του γκολ με τη φανέλα της Εθνικής του ομάδας, ενώ με τη συμμετοχή του στην 11άδα του Σάντος έγινε ο νεότερος παίκτης όλων των εποχών που ξεκινάει σε Euro.

Στο υπόλοιπο του πρώτου ημιχρόνου, αυτό που θα μπορούσε να ειπωθεί για το ματς θυμίζει αναφορά αστυνομικού μετά την αναλυτική περιγραφή του συμβάντος: «έτερον ουδέν».

Φοβάται ο (Πολωνός) Γιάννης το (Πορτογαλικό) θεριό και το θεριό τον Γιάννη

Στο δεύτερο ημίχρονο οι δύο ομάδες έδειχναν να «φοβούνται» η μία την άλλη και δεν ήθελαν να ρισκάρουν υπό το φόβο του αποκλεισμού, με το συγκρότημα του Σάντος να έχει, πάντως, να πατάει ελαφρώς καλύτερα στο χορτάρι.

Στο 49΄ ο Λεβαντόφσκι πήρε την (αδύναμη) κεφαλιά από το ύψος της μικρής περιοχής, με τον Ρουί Πατρίσιο να μη δυσκολεύεται να μπλοκάρει. Εφτά λεπτά αργότερα, ο Ρονάλντο μετά την πάσα του Νάνι σούταρε στην εξωτερική πλευρά των διχτυών, ενώ στο 69΄ ο Μίλικ συνέχισε να σπαταλά ευκαιρίες σ’ αυτό το Euro (προβολή από πολύ κοντά, απομάκρυνε ο Πατρίστσιο).

Στο 81΄ οι τυπικά φιλοξενούμενοι έχασαν τεράστια ευκαιρία να πάρουν κεφάλι στο σκορ, με τη βοήθεια των… φιλοξενουμένων: ο Πέπε έφτασε έξω από την περιοχή των Πολωνών, πήγε να περάσει κάθετη πάσα στον Ρονάλντο και ο Γιεντρέιτσικ που προσπάθησε να διώξει έστειλε την μπάλα μια οπτική ίνα έξω από το αριστερό δοκάρι της ομάδας του.

Πέντε λεπτά αργότερα ο Μουτίνιο με πάσα βγαλμένη από τα πιο υγρά ποδοσφαιρικά όνειρα του Σάντος βρήκε τον Κριστιάνο, όμως ο σταρ της Ρεάλ Μαδρίτης αντί για μπάλα βρήκε αέρα και σπατάλησε το τετ-α-τετ με τον Φαμπιάνσκι.

Μοιραία, λοιπόν, το ματς οδηγήθηκε στην παράταση.

Παράταση στην αγωνία μέχρι τα πέναλτι

Το έξτρα 30λεπτό έμοιαζε με μια επανάληψη του δεύτερου ημιχρόνου: η Πορτογαλία είχε την κατοχή, πίεζε περισσότερο και οι Πολωνοί ήταν έτοιμοι να χτυπήσουν στις αντεπιθέσεις.

Στο 92′ ο Ελισέου γύρισε την μπάλα προς την πλευρά του Κριστιάνο, όμως αυτός δεν την πρόλαβε για να την σπρώξει προς το τέρμα, ενώ η κεφαλιά του Νάνι στο 98΄ από καλή θέση πέρασε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.

Οι Πολωνοί «ανταπάντησαν» στο 100΄ με τον Μίλικ να σουτάρει ωραία έξω από την περιοχή και την μπάλα να περνάει λίγο έξω, ενώ στο 103΄ ο Φαμπιάνσκι είπε περιφανές «όχι» στην προβολή του Νάνι.

Στο δεύτερο 15λεπτο της παράτασης το σημαντικότερο που συνέβη ήταν η είσοδος ενός οπαδού στον αγωνιστικό χώρο στο 109΄ που προσπάθησε ν’ αγκαλιάσει τον Κριστιάνο, ωστόσο οι άνθρωποι ασφαλείας πρόλαβαν και με ένα… τάκλιν τον έριξαν στο χορτάρι κι εν συνεχεία τον έβγαλαν εκτός.

Κάπως έτσι, φτάσαμε στα πέναλτι…

Και στο τέλος περνάει ο Φερνάντο!

Στη διαδικασία των πέναλτι οι Πορτογάλοι αποδείχθηκαν σπεσιαλίστες, καθώς ευστόχησαν και στα 5 δικά τους, ενώ ο Μπλαζικόφσκι ήταν ο μοιραίος για τους Πολωνούς, μιας και ο Ρουί Πατρίτσιο απέκρουσε το δικό του.

Αναλυτικά η σειρά των πέναλτι:

Κριστιάνο: 1-0

Λεβαντόφσκι: 1-1

Ρενάτο Σάντσες: 2-1

Μίλικ: 2-2

Μουτίνιο: 3-2

Γκλικ: 3-3

Νάνι: 4-3

Μπλαζικόφσκι: απόκρουση Ρουί Πατρίτσιο (4-3)

Κουαρέσμα 5-3

Ο Φερνάντο Σάντος, λοιπόν, με ακόμα μία… ισοπαλία έφτασε στους «4» του Euro και περιμένει να μάθει αν θα συναντήσει εκεί το Βέλγιο ή την Ουαλία.

Και, με τη φόρα που έχει πάρει, μην εκπλαγείτε αν το τελικό αποτέλεσμα και του ημιτελικού τον «Χ»αροποιήσει ιδιαιτέρως…

Τα πιο πρόσφατα στη κατηγορία

Οι αθλητικές μεταδόσεις 18/4/24

Oι κρίσιμοι αγώνες ρεβάνς του Ολυμπιακού και του ΠΑΟΚ για την προημιτελική φάση του Europa Conference League απέναντι στη Φενέρμπαχτσε και την Κλαμπ Μπριζ, ...

Οι αθλητικές μεταδόσεις 17/4/24

Οι αθλητικές μεταδόσεις της Τετάρτης – Τι θα δούμε στην τηλεόρασηΑναλυτικά όλες οι επιλογές… Oι αγώνες ρεβάνς στα ζευγάρια Μάντσεστερ Σίτι – Ρεάλ Μαδρίτης και...

Ολυμπιακοί Αγώνες-Παρίσι 2024: Η Ολυμπιακή Φλόγα ξεκινάει το ταξίδι της από την Αρχαία Ολυμπία

Η Ολυμπιακή Φλόγα ξεκινάει το ταξίδι της από την Αρχαία Ολυμπία, μετά από την Τελετή Αφής για τους 33ους Ολυμπιακούς Αγώνες 2024, που θα...

Ο Τερίμ σχεδιάζει το νέο Παναθηναϊκό

Οι Τούρκοι «δένουν» τον Τερίμ στην Αθήνα, ακόμη και αν ο Παναθηναϊκός δεν πετύχει τους στόχους του την τρέχουσα περίοδο!!. Μάλιστα ο Φατίχ Τερίμ...

Το κόλπο του Αταμάν που αναρωτιόμασταν τόσο καιρό γιατί δεν το εφαρμόζει, ήρθε στο...

Είχαμε να το δούμε από τον Νοέμβριο Αν διάβαζε κανείς τα στατιστικά μετά το τέλος του Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός, θα έβλεπε κάτι που δεν θα έβγαζε νόημα...

Οι αθλητικές μεταδόσεις 16/4/24

Oι αγώνες ρεβάνς στα ζευγάρια Μπαρτσελόνα – Παρί Σεν Ζερμέν και Ντόρτμουντ – Ατλέτικο Μαδρίτης για την προημιτελική φάση του Champions League, το κρίσιμο...

Με πρωταγωνιστή τον Σλούκα ο Παναθηναϊκός κέρδισε 77-71 τον Ολυμπιακό

Πολύ σημαντική νίκη με σκορ 77-71 πήρε ο Παναθηναϊκός επί του Ολυμπιακού για την 3η αγωνιστική του Τop 6 της Basket League με τον...

Βρείτε μας

7,826ΥποστηρικτέςΚάντε Like
133ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,245ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Λαϊκό Θέατρο Σκιών

Τα νέα και τα βίντεο του Καραγκιόζη

Διαβάστε Επίσης

Πολωνία: “Παιδί βαμπίρ” του δέκατου έβδομου αιώνα ανακαλύφθηκε σε νεκρόπολη

Οι αρχαιολόγοι ανακάλυψαν τα λείψανα ενός παιδιού του 17ου αιώνα που βρέθηκε θαμμένο με ένα λουκέτο στο...

Κύκλωμα μπότοξ: Διακινούσε “μαϊμού” προϊόντα από Τουρκία και Πολωνία

Σε δύο συλλήψεις προχώρησε η ΕΛΑΣ, εξαρθρώνοντας «κύκλωμα» που διακινούσε μη εγκεκριμένα φαρμακευτικά και...

Ολόκληρη η Πολωνία γίνεται αμερικανική βάση! Ετοιμάζεται πόλεμος ΜΕΓΑΛΗΣ κλίμακας(βίντεο)

Η στρατιωτική παρουσία των ΗΠΑ στην Πολωνία όχι μόνο επεκτείνεται, αλλά μέσω της μόνιμης...

Μουντιάλ 2022: Μπαπέ και Ζιρού έστειλαν την Γαλλία στα προημιτελικά

Η Γαλλία νίκησε την Πολωνία με 3-1 σε αναμέτρηση για τη φάση των «16»...