Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
18 C
Athens

Πώς θα νικήσεις τις σεξουαλικές αμαρτίες;

Πώς μπορείς, αλήθεια, να συγχωρηθείς, ν” απελευθερωθείς από τις αμαρτωλές σκέψεις και πράξεις, ν” αντισταθείς στον πειρασμό και να καλλιεργήσεις άγιες συνήθειες, έτσι που η σεξουαλική σου ζωή να είναι ευάρεστη στον Θεό;

Η Βίβλος μας προσφέρει αρκετές σπουδαίες αλήθειες για να μας βοηθήσει.

1 Ο Θεός σ” έχει πλάσει σεξουαλικό πρόσωπο (Γεν. 1:27) αναγνώρισε ότι η σεξουαλική επιθυμία είναι θαυμάσια πραγματικότητα στη ζωή δοσμένη από τον Θεό. Θα πρέπει όμως ακόμα ν” αναγνωρίσεις ότι η αντιμετώπιση της σεξουαλικής επιθυμίας δείχνει αν διάλεξες ν” ακολουθείς το δρόμο Του Θεού για την εκπλήρωσή της και όχι το δικό σου (Γαλ. 5:16-19).

2 Σκέψου τι συμβαίνει στην πραγματικότητα στην καρδιά σου όταν διαλέγεις μια μορφή σεξουαλικής έκφρασης που ο Θεός έχει απαγορεύσει. Παραδέξου ότι με το να απορρίπτεις τις εντολές Του Θεού, στην πραγματικότητα είναι σαν να απορρίπτεις τον ίδιο τον Θεό, κι όλο αυτό για να απολαύσεις μια άμεση αν και στιγμιαία σεξουαλική ευχαρίστηση. Ομολόγησε ότι επιδίωξες τη δική σου εγωιστική ικανοποίηση, και δέξου τη συγχώρεση Του (Εβρ. 10:22, Α” Ιωάν. 1:9).

3 Γέμισε το μυαλό σου με τις σκέψεις Του Θεού, αποστηθίζοντας το Λόγο Του (Ψαλμός 119:11). Θυμήσου ότι όταν ο Ιησούς αντιμετώπισε τον πειρασμό, προτίμησε να αναφέρει τα λόγια της Γραφής (Ματθ. 4:1-11). Ο γραπτός Λόγος Του Θεού είναι η «μάχαιρα του Πνεύματος», που είναι ένα από τα αμυντικά μας όπλα ενάντια στις προσπάθειες του Σατανά να μας βλάψει (Εφεσ. 6:17).

4 Να ζητάς και να στηρίζεσαι στη βοήθεια Του Θεού (Ματθ. 6:13, 7:7-11, Λουκ. 18:1, 22:40, Ρωμ. 8:26-27). Μη στηρίζεσαι στη δική σου ικανότητα για ν” αντιμετωπίσεις τον πειρασμό (Εβρ. 4:16). Αναγνώρισε ότι η εγκράτεια αποκτάται όταν διαλέγεις ν” αφήσεις το Πνεύμα Του Θεού να ελέγχει τη ζωή σου (Εφεσ. 5:18).

5 Αναγνώρισε ότι η πίστη σου στον Κύριο μπορεί να σημαίνει για σένα μια προσωρινή σωματική ταλαιπωρία, παρά η απόλαυση μιας άμεσης αλλά πρόσκαιρης απόλαυσης (Γεν. 39, Εβρ.11:25).

6 Αναγνώρισε ότι ο Θεός έχει εξασφαλίσει για σένα τον τρόπο για ν” αποφύγεις κάθε πειρασμό (Α” Κορ. 10:13). Ψάξε να τον βρεις και ακολούθησε το δρόμο αυτό!

7 Να θυμάσαι ότι η πραγματική αγάπη δεν θα σου επιτρέπει να ικανοποιείς τις σεξουαλικές σου επιθυμίες σε βάρος των άλλων (Α” Κορ. 13:4-7, Α” Θεσ. 4:6).

8 Μην εκθέτεις τον εαυτό σου σε καταστάσεις που γνωρίσεις ότι πειρασμός είναι μεγάλος. Ποτέ μη σχεδιάσεις ν” αμαρτήσεις ή να ενδώσεις στον πειρασμό (Ρωμ. 13:14)

9 Ζήτησε τη βοήθεια και την ενθάρρυνση άλλων πιστών, που μπορούν να σε στηρίξουν στην επιθυμία σου να μείνεις πιστός στον Κύριο (Εβρ.10:24-25, Ιακ. 5:16).

10 Μην ικανοποιηθείς ή επαναπαυτείς όταν έχεις κάποια νίκη στις αμαρτωλές σου επιθυμίες. Πάντοτε να βρίσκεσαι σε επιφυλακή (Α” Κορ. 10:12).

11. Πάρε δραστικά μέτρα ενάντια στην ανηθικότητα. Μην παίξει μ” αυτή και μην παίρνεις ημίμετρα (Ματθ. 5:27-30). Σκέψου τι είναι εκείνο που σου προκαλεί κακές επιθυμίες και άλλαξε τον τρόπο της συμπεριφοράς σου.

12 Έχε μπροστά στα μάτια σου το παράδειγμα του Ιησού Χριστού (Εβρ. 3:1, 12:2-4). Πίστευε ότι εν καιρώ, καθώς θα διαλέγεις το δικό Του το δρόμο, θα σε βοηθήσει να καταλάβεις πόσο σοφές ήταν οι απόψεις Του.

13 Καλλιέργησε μια στενή σχέση με Τον Κύριο, και Εκείνος θα σε βοηθήσει να γίνεις άγιος (Ιωάν. 15:1-17).

poimin.gr

Τα πιο πρόσφατα στη κατηγορία

Η αληθινή νηστεία

Κάθε φάρμακο, για να έχει καλά αποτελέσματα, πρέπει να χρησιμοποιείται σωστά· έτσι και η νηστεία. Η νηστεία δεν είναι ανεξάρτητη αρετή, αλλά έχει αξία αν...

Ο φίλος των Αρχαγγέλων

Ο Ιεραπόστολος της Αλάσκας Άγιος Ιννοκέντιος Βενιαμίνωφ (1797-1879), με τη δυναμική προσωπικότητα και την πολυσχιδή δράση, ταξίδευε παράτολμα, με μια εύθραυστη βάρκα, στις Αλεούτες,...

Πόσων ετών είναι ο εγκέφαλός σας;

Αν κάποιες δύσκολες μέρες νιώθετε μεγαλύτεροι σε ηλικία απ’ ό,τι πραγματικά είστε, δεν είναι και τόσο λάθος. Σύμφωνα με τους επιστήμονες, ο εγκέφαλός μας μεγαλώνει...

Γιατί την 25η Μαρτίου εορτάζεται και ο Ευαγγελισμός της Θεοτόκου

Η 25η Μαρτίου είναι ημέρα διπλού εορτασμού, της εθνικής επανάστασης, αλλά και του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου. Οι αρχές της εορτής δεν είναι επακριβώς γνωστές....

Ευαγγέλιο της Κυριακής 24 Μαρτίου 2024

Εωθινό Ευαγγέλιο Κυριακής Εωθινόν Θ’ – Κατά Ιωάννη Κ'(20) 19-31 Οὔσης οὖν ὀψίας τῇ ἡμέρᾳ ἐκείνῃ τῇ μιᾷ τῶν σαββάτων, καὶ τῶν θυρῶν κεκλεισμένων ὅπου ἦσαν...

Θαυματουργοί Άγιοι Ιατροί της Εκκλησίας μας

ΑΓΙΟΙ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΜΑΣ O Όσιος Άνθιμος ο νέος ασκητής από την Κεφαλονιά για τους τυφλούς. Γεννήθηκε στο Ληξούρι της Κεφαλονιάς το1727. Επτά χρονών ο Όσιος...

Άγιος Παΐσιος: «Οι Χαιρετισμοί της Παναγίας έχουν πολλή Χάρη»

– Πέστε μας, Γέροντα, κάτι για την Παναγία. – Τι να σας πω; Με φέρνετε σε πολύ δύσκολη θέση. Για να μιλήση κανείς για την...

Βρείτε μας

7,826ΥποστηρικτέςΚάντε Like
133ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,245ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Λαϊκό Θέατρο Σκιών

Τα νέα και τα βίντεο του Καραγκιόζη

Διαβάστε Επίσης

Οι αμαρτίες και ο τρύπιος τορβάς

– Ένας μοναχός στη Σκήτη έπεσε κάποτε σε κάποιο σφάλμα. Μαζεύτηκαν οι Μοναχοί της...

Οι τέσσερεις αμαρτίες που σε εμποδίζουν από το να προσευχηθείς σωστά

Υπάρχουν τέσσερεις αμαρτίες, οι οποίες εμποδίζουν την προσευχή να εισακουστεί από τον Θεό. Η πρώτη...

“Τι είναι αυτό Γέροντα; – Οι αμαρτίες μου που κυλούν και πέφτουν πίσω μου και δεν τις βλέπω”

ΧΑΡΗ ΤΟΥ ΘΕΟΥ: Κάποιος αδελφός της Σκήτης κάποτε έσφαλε. Έγινε συγκέντρωση στην οποία κάλεσαν...

Αυτό μπορεί να εξαφανίσει τις αμαρτίες μας

Αμαρτίες: Α΄. Αναφέρει η αγία Γραφή (Γ΄ Βασ. 17ο κεφ.) ότι μετά την ανομβρία...