Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
23.5 C
Athens

Ράγισαν καρδιές στην κηδεία του Θανάση Καλογιάννη! Το τελευταίο αντίο στον αθλητή – φαινόμενο!

 

Στην ιδιαίτερη πατρίδα του, το Βόλο, συγγενείς και φίλοι, μαζί με πλήθος Βολιωτών αλλά και Καρδιτσιωτών, που είτε τον γνώριζαν προσωπικά, είτε μέσα από τις τεράστιες επιτυχίες του αλλά και τις απαρηγόρητες μητέρα και σύζυγος, είπαν το τελευταίο αντίο στον αθλητή – φαινόμενο Θανάση Καλογιάννη.

Η σορός του «ανέμου», όπως χαρακτηρίστηκε η δόξα του ελληνικού στίβου, εκτέθηκε στο κοινό από τις 12.00 στον Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Νικολάου, λίγες ημέρες μετά τον ξαφνικά του θάνατο ο οποίος όπως έγινε γνωστό προήλθε από ανακοπή καρδιάς.

Ο Θανάσης Καλογιάννης έζησε αρκετά χρόνια στη Βραζιλία με την αγαπημένη του σύζυγο, ασχολούμενος με την διεύθυνση φωτογραφίας, με τη σκηνοθεσία και τις τηλεοπτικές και φωτογραφικές παραγωγές. Τα τελευταία χρόνια είχε επιστρέψει στην Ελλάδα.

 

Η Διεύθυνση Αθλητισμού του ΔΟΕΠΑΠ-ΔΗΠΕΘΕ του Δήμου Βόλου με ανακοίνωσή της εξέφρασε τα συλλυπητήριά της στην οικογένεια του Θανάση Καλογιάννη: «Η Διεύθυνση Αθλητισμού του Δ.Ο.Ε.Π.Α.Π.-ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Δήμου Βόλου, εκφράζει τα ειλικρινά της συλλυπητήρια στην οικογένεια του πρωταθλητή Θανάση Καλογιάννη.

Συγκλονισμένος ο κόσμος του αθλητισμού και ιδιαίτερα του στίβου από το άγγελμα θανάτου του σπουδαίου πρωταθλητή των 400μ με εμπόδια, με καταγωγή από τον Βόλο που μεσουρανούσε και μας χάριζε ανεπανάληπτες στιγμές στη δεκαετία του ’80».

Ο Θανάσης Καλογιάννης ήταν ίσως το μεγαλύτερο ταλέντο που υπήρξε ποτέ στα 400μ. και 400μ. εμπόδια στην Ελλάδα, που αν δεν εγκατέλειπε πρόωρα τον πρωταθλητισμό και αφοσιωνόταν ολοκληρωτικά, θα ήταν Ολυμπιονίκης.

Σε ηλικία 16 ετών μόλις και 11 μηνών, ο Βολιώτης πρωταθλητής με τις ιδανικές αναλογίες για το δυσκολότερο ίσως αγώνισμα του στίβου, αγωνίστηκε στο βαλκανικό πρωτάθλημα στο Βουκουρέστι (14 Αυγούστου 1982) και τερμάτισε σε χρόνο 47.07! Τότε ήταν έφηβος και έτσι δεν υπήρξε πανελλήνιο ρεκόρ.

Δύο χρόνια αργότερα και πριν καν συμπληρώσει τα 19 του χρόνια έκανε 45.90 στα 400μ. και ταξίδευε στο Λος Άντζελες για την συμμετοχή στους Ολυμπιακούς Αγώνες.

 

Η ανακοίνωση του ΣΕΓΑΣ αναφέρει: «Συγκλονισμένος ο κόσμος του αθλητισμού και ιδιαίτερα του στίβου από το άγγελμα θανάτου του πρωταθλητή των 400μ. με εμπόδια Θανάση Καλογιάννη σε ηλικία 52 ετών.

Ποιος δεν θυμάται το καμάρι του στίβου, τον Θανάση Καλογιάννη, με καταγωγή από τον Βόλο, που μεσουρανούσε και μας χάριζε ανεπανάληπτες στιγμές στη δεκαετία του ’80. Ο πρόεδρος και το ΔΣ του ΣΕΓΑΣ εκφράζουν στους οικείους του τα ειλικρινά τους συλλυπητήριά για τον απροσδόκητο θάνατό του, ενώ η κηδεία του θα γίνει τη Δευτέρα 23 Οκτωβρίου στις 13:00 στον Βόλο.

Ο Θανάσης Καλογιάννης γεννήθηκε το 1965 και υπήρξε πρωταθλητής Ελλάδος στα 400μ με εμπόδια. Αθλητής του ΓΣ Καρδίτσας, συμμετείχε δύο φορές σε Ολυμπιακούς αγώνες το 1984 και το 1992. Το 1986 ήταν 8ος στους πανευρωπαϊκούς, είχε ατομικό ρεκόρ στα 400μ, 45.90, και στα 400μ. με εμπόδια 48.80 από τις 19/7/87 όταν είχε πάρει το ασημένιο μετάλλιο στην Πανεπιστημιάδα του Ζάγκρεμπ, επίδοση που ήταν πανελλήνιο ρεκόρ, ενώ είχε πετύχει άλλο ένα πανελλήνιο ρεκόρ νωρίτερα με 48.88 στις 9/7/86.

 

Τα πιο πρόσφατα στη κατηγορία

Χαϊδάρι Καιρός ήταν. Εγκαινιάστηκε η πεζογέφυρα στο Παλατάκι

«Η πεζογέφυρα που παραδίδεται προς χρήση στο Παλατάκι είναι ένα αναγκαίο έργο για την ασφαλή διέλευση των πεζών από τη Λεωφόρο Αθηνών», δήλωσε ο...

Θα γκρινιάξουν γονείς και μαθητές: Η αλλαγή που έρχεται στα σχολεία έπρεπε να είχε...

Η εγκύκλιος υπάρχει, τώρα αυστηροποιούνται οι ποινές μπας και εφαρμοστεί στην πράξη Υπάρχει κάτι το εγγενώς σημαντικό όταν μιλάμε για τα παιδιά που πάνε σήμερα...

Η φωτογραφία της ημέρας

Ψάχνοντας από κάπου τη δικαίωση... 28 Μαρτίου 2024

Σαν σήμερα 28 Μαρτίου: Τα σημαντικότερα γεγονότα της ημέρας

Διαβάστε τα σημαντικότερα γεγονότα που έγιναν σαν σήμερα στην Ελλάδα και τον κόσμο. Γεγονότα 845: Οι Βίκινγκς καταλαμβάνουν το Παρίσι, με αρχηγό τον Ράγκναρ Λόντμπροκ. Για να...

Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα ;

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024 σήμερα και σύμφωνα με το εορτολόγιο δεν γιορτάζει κάποιο γνωστό όνομα. Ωστόσο έχει την τιμητική του ο Απόστολος και Μάρτυρας...

Ζωγράφου: Μυστήριο με διάρρηξη στο υποθηκοφυλακείο

Μυστήριο με διάρρηξη στο υποθηκοφυλακείο στου Ζωγράφου, όπου στεγάζεται Υπηρεσία του Κτηματολογίου Ζωγράφου. Σύμφωνα με πληροφορίες, άγνωστοι δράστες σε απροσδιόριστη χρονική στιγμή παραβίασαν με αντικείμενο...

Καιρός: Νέα «εισβολή» αφρικανικής σκόνης από Δευτέρα

Η αφρικανική σκόνη θα «ξαναθυμηθεί» τη χώρα μας από την Κυριακή έπειτα από ένα σύντομο ενδιάμεσο διάλειμμα. Ο καιρός αναμένεται να «καθαρίσει» σταδιακά σήμερα,...

Βρείτε μας

7,826ΥποστηρικτέςΚάντε Like
133ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,245ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Λαϊκό Θέατρο Σκιών

Τα νέα και τα βίντεο του Καραγκιόζη

Διαβάστε Επίσης

Με μουσικές και ποίηση ταξίδεψε στους ουρανούς ο Ηλίας Λογοθέτης (βίντεο)

Και έφτασε εκείνη η ώρα του αποχωρισμού. . . Από νωρίς το κοιμητήριο στου...

Θεσσαλονίκη: Θρήνος στην κηδεία του 32χρονου αστυνομικού – Τον αποχαιρέτησαν με τιμές ήρωα

Το τελευταίο αντίο λένε συγγενείς, φίλοι και συνάδελφοι στον 32χρονο αστυνομικό που δολοφονήθηκε από...

Καλαμάτα – Επαμεινώνδας Κωστέας: Οδύνη στο τελευταίο “αντίο” του ήρωα που έχασε τη ζωή του

Σπάραξαν καρδιές στον αποχαιρετισμό του πιλότου που έπεσε εν ώρα καθήκοντος. Σε κλίμα βαθιάς...

Τη Δευτέρα 4/12 η κηδεία του Βασίλη Βασιλικού – Η τελευταία του επιθυμία

Το πρωί της Δευτέρας (4/12) στο Α’ Νεκροταφείο θα πραγματοποιηθεί η κηδεία του βραβευμένου...