ΣΧΟΛΙΟ: Απάντηση στον Θόδωρο Μαργαρίτη

448
σχόλιο, απάντηση, Θόδωρος Μαργαρίτης,

Του Λευτέρη Κουσούλη*

Η θέση που διατυπώνεις εμμέσως με αφορμή τον Γαβρόγλου, ότι όλοι εμείς που σχόλιο, απάντηση, Θόδωρος Μαργαρίτης,υπηρετήσαμε τη θητεία μας τότε , επί δικτατορίας,υπηρετήσαμε έναν φασιστικό στρατό , είναι προσβολή.

Όπως χιλιάδες άλλοι νέοι , στρατεύομαι στα 20. Θεσσαλονίκη, Χελιδώνα, Εβρος.

Συναντιέμαι με τα όρια του θανάτου στα 22 μου στον Εβρο. Αυτούς που δικαιώνεις έπιναν τον καφέ τους στο Παρίσι, προβληματιζόμενοι δήθεν για τα δεινά του ανθρώπινου γένους.

Υποψιασμένος για το κοινωνικό και πολιτικό πρόβλημα ποτέ δεν αισθάνθηκα ότι υπηρετώ έναν φασιστικό στρατό.

Ας γνωρίζουν όλοι οι εκμεταλλευτές των λαϊκών αναγκών ότι έχουν εξαντληθεί πια τα περιθώρια του ηρωισμού των αριστερών εκ Παρισίων.

Αρκετά με αυτό το ψεύδος.


*Ο Λευτέρης Κουσούλης γεννήθηκε στην Ελίκα Λακωνίας το 1952. Γυμνάσιο στη Σπάρτη. Λύκειο στους Μολάους. Σπούδασε στην Πάντειο και στη Γαλλία, την πολιτική και τα φαινόμενα εξουσίας. Από τα φοιτητικά του χρόνια έχει ιδιαίτερα ασχοληθεί με τη μελέτη των μηχανισμών κοινωνικής και πολιτικής επιρροής. Οδηγός του επιστημονικού προβληματισμού του είναι η πρόταση: Μετά την επιστροφή του από τη Γαλλία, εργάστηκε για λίγα χρόνια ως ωρομίσθιος καθηγητής. Από το 1995 και ως σήμερα εργάζεται στο χώρο του στρατηγικού σχεδιασμού και της επικοινωνίας με την εταιρεία «Λέγειν & Πράττειν» (www.legeinandprattein.gr). Είχε τη πρωτοβουλία για την ίδρυση του εκδοτικού οίκου «Το Πέρασμα», που στο σύντομο βίο του εξέδωσε 15 τίτλους. Ο Λευτέρης Κουσούλης, αρθρογραφεί συχνά στον Τύπο καθώς και στο Διαδίκτυο, τόσο για την πολιτική, όσο και για άλλες καθημερινές πλευρές της ύπαρξης. Επιλεγμένα κείμενά του έχουν γίνει αντικείμενο έκδοσης. Μέχρι τώρα έχουν κυκλοφορήσει:
  • Κείμενα για την Πολιτική & την Επικοινωνία (2007)
  • Ήττα της Πολιτικής – 18 θέσεις απέναντι (2008)
  • Αναμνήσεις από το Βίτενμπεργκ – Όψεις του αδιεξόδου και η αναζήτηση της αισιοδοξίας (2009)
  • Σταθεροί Τόποι (2012)
  • Έξω από το καταφύγιο – Κείμενα για τη συνειδητοποίηση (2013).
  • 10+10, (2014)

Όλα τα βιβλία κυκλοφορούν από τις «Μεταμεσονύκτιες Εκδόσεις».

Διαβάστε επίσης:  Αποκάλυψη Αστεροσκοπείου Αθηνών: Έριξε 200 τόνους νερού ανά στρέμμα σε Μάνδρα και Νέα Πέραμο, σε ένα 6ωρο