Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
23 C
Athens

Σε ναυάγιο οδηγεί την αποκρατικοποίηση της ΔΕΣΦΑ ο Σκουρλέτης – ΝΔ: Ανεύθυνη η στάση της κυβέρνησης

Στον αέρα βρίσκεται η αποκρατικοποίηση του ΔΕΣΦΑ στην αζερικη SOCAR, καθώς η τροπολογία του υπουργού Περιβάλλοντος που συζητείται αυτές τις ημέρες στη βουλή, προκαλεί την έντονη αντίδραση του υποψήφιου αγοραστή. Την ίδια ώρα η ΝΔ κατηγορεί την κυβέρνηση για ανευθυνότητα.

Το διαφαινόμενο ναυάγιο της αποκρατικοποίησης φάνηκε στην πρωινή συνάντηση που είχε ο Πάνος Σκουρλέτης με τον εν Ελλάδι εκπρόσωπο της αζέρικης εταιρίας Ανάρ Αμαντοφ.

Σε συνέντευξή του ο κ Αμάντοφ κάνει λόγο για μείωση κατά 50% της αξίας του ΔΕΣΦΑ από την εν λόγω τροπολογία, επισημαίνοντας ότι η τιμή που προσέφερε η SOCAR για την απόκτηση του ΔΕΣΦΑ δεν βγάζει πλέον οικονομικό νόημα με τις νέες συνθήκες.

Πρόσθεσε ότι από τη σημερινή συνάντηση με τον υπουργό κατάλαβε ότι η θέση του είναι αμετακίνητη ενώ επισήμανε ότι η διαφορά μεταξύ των δύο πλευρών είναι το εάν για κάθε 50 ευρω που στοιχίζει στον καταναλωτή η μεγαβατόρα θα υπάρξει αύξηση 1 ή 1,5 ευρω όπως ήταν προγραμματισμένο.

Η υπόθεση αναμένεται να δημιουργήσει πρόβλημα στις σχέσεις με το Αζερμπαϊτζάν, αν και πιο ψύχραιμοι εκτιμούν ότι τελικά, μετά τους λεονταρισμούς Σκουρλέτη θα υπάρξει, κατά την πάγια τακτική, υπαναχώρηση, για να μην υπάρξει ναυάγιο της αποκρατικοποίησης, καθώς τα έσοδα έχουν προϋπολογισθεί.

H Συντονίστρια Παραγωγής και Εμπορίου της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Α’ Αθηνών, κυρία Όλγα Κεφαλογιάννη έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Η αιφνιδιαστική και χωρίς καμία προηγούμενη ενημέρωση τροπολογία του Υπουργού Ενέργειας θέτει σε σοβαρό κίνδυνο την αποκρατικοποίηση του ΔΕΣΦΑ, που έχει υπογραφεί μεταξύ ΤΑΙΠΕΔ και SOCAR για την είσοδο του εν λόγω στρατηγικού επενδυτή στο μετοχικό κεφάλαιο του ΔΕΣΦΑ.

Με την ανεύθυνη στάση της, η Κυβέρνηση οδηγεί στη μείωση της αξίας της εταιρείας, δυναμιτίζει μια από τις σημαντικότερες επενδύσεις, ύψους 400.000.000 ευρώ, στο χώρο της ενέργειας που πέρα από τα άμεσα οικονομικά οφέλη έχει και μεγάλη γεωπολιτική και γεωστρατηγική αξία για τη χώρα.

Επιπλέον, ο αρμόδιος Υπουργός, με τους γνωστούς τακτικισμούς του, υποβαθμίζει περαιτέρω τον ανεξάρτητο ρόλο της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας (ΡΑΕ) καθώς εγείρονται πολύ σοβαρά ερωτήματα παράβασης σε θέματα εθνικού και ενωσιακού Δικαίου.

Οι επικίνδυνες κινήσεις της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, για άλλη μια φορά, στρέφονται κατά του δημοσίου συμφέροντος, τραυματίζουν βαθύτατα την αξιοπιστία της χώρας, επιδεινώνουν περισσότερο το οικονομικό κλίμα και αποθαρρύνουν υποψήφιους επενδυτές, που τόσο έχει ανάγκη η Ελλάδα».

Τα πιο πρόσφατα στη κατηγορία

Ανακοινώσεις Μητσοτάκης στο υπουργικό: Στα 830 ευρώ ο κατώτατος μισθός από 1η Απριλίου

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανακοίνωσε την αύξηση του κατώτατου μισθού. «Από την 1/4/2024 όσοι αμοίβονται με τον κατώτατο μισθό θα λαμβάνουν 830 ευρώ το μήνα,...

Ένοχος και για βιασμό ο Μίχος – Αθώα η μητέρα της 12χρονης

Η απόφαση του δικαστηρίου οδήγησε στην κατάρρευση της εισαγγελικής πρότασης για τους βιασμούς της 12χρονης από τον Κολωνό. Σύμφωνα με την απόφαση κρίθηκε ένοχος...

Η Φωτογραφία της ημέρας

Σαν σήμερα το 1896 ο θρυλικός μαραθωνοδρόμος Σπύρος Λούης αναδείχθηκε Ολυμπιονίκης 29 Μαρτίου 2024

Απρίλιος στις παραλίες: Με θερμοκρασίες 12 βαθμούς πάνω από το κανονικό ξεκινάει ο μήνας

Σύμφωνα με την πρόσφατη ανακοίνωσή του στο Χ, ο καιρός κατά το πρώτο δεκαήμερο του Απριλίου αναμένεται να διακρίνεται από θερμοκρασίες υψηλότερες του κανονικού, φτάνοντας...

Δύο ισχυροί σεισμοί ανοιχτά της Ηλείας – 5,7 Ρίχτερ

«Δίδυμοι» σεισμοί σημειώθηκαν λίγο μετά τις 9 το πρωί της Παρασκευής 29/3 ανοιχτά της Ηλείας και συγκεκριμένα κοντά στις Στροφάδες, στον Κυπαρισσιακό κόλπο. Συγκεκριμένα,...

Φλώρινα: Σε 48ωρη απεργία προχωρούν οι τελωνειακοί σε Νίκη και Κρυσταλλοπηγή

Σε 48ωρη απεργία θα προχωρήσουν την Τρίτη, 2 Απριλίου και την επομένη, Τετάρτη 3 του ίδιου μήνα οι τελωνειακοί της χώρας. Στην απεργία...

Ποια ονόματα ακούγονται μετά τις παραιτήσεις Παπασταύρου – Μπρατάκου

Σαν κεραυνός εν αιθρία έπεσαν οι παραιτήσεις δύο εκ των κορυφαίων στελεχών της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας, του υπουργού Επικρατείας Σταύρου Παπασταύρου και του...

Βρείτε μας

7,826ΥποστηρικτέςΚάντε Like
133ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,245ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Λαϊκό Θέατρο Σκιών

Τα νέα και τα βίντεο του Καραγκιόζη

Διαβάστε Επίσης

Έχουμε καταλάβει πραγματικά τι συμβαίνει δεξιότερα της ΝΔ;

Πριν από λίγα χρόνια ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, ο Αλέξης Χαρίτσης, η Έφη Αχτσιόγλου, η...

Λέσβος: Συνεχίζονται οι έρευνες για τους αγνοούμενους του Raptor

Δυσκολεύουν οι καιρικές συνθήκες στη θαλάσσια περιοχή νότια και νοτιοανατολικά της Λέσβου, όπου σήμερα,...

Λέσβος: Ναυάγιο φορτηγού πλοίου – Εντοπίστηκε σορός ανοιχτά της Λέσβου

Σορός άνδρα εντοπίστηκε στη θαλάσσια περιοχή ανοιχτά της Λέσβου όπου νωρίτερα σημειώθηκε ναυάγιο φορτηγού...

Ποια ονόματα ακούγονται για το ευρωψηφοδέλτιο της ΝΔ

Mπορεί οι ευρωεκλογές του Ιουνίου του 2024 να διεξαχθούν με σταυρό προτίμησης για την...