Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
15.9 C
Athens

Σόιμπλε: Το ΔΝΤ θα παραμείνει και η Ελλάδα τo 2018 στις αγορές

«Αναμένω ότι το ΔΝΤ θα παραμείνει στο ελληνικό πρόγραμμα. Δεν είναι τόσο σημαντικό στο θέμα αυτό με ποιο ποσό θα συμμετέχει, αποφασιστικής σημασίας είναι ότι θα το κάνει» είπε ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Β.Σόιμπλε στην Rheinische Post της Παρασκευής.

«Θεωρώ ότι μετά η Ελλάδα δεν θα χρειαστεί άλλο πακέτο βοήθειας και από το 2018 θα έχει πρόσβαση στις αγορές, όπως έχει προγραμματιστεί. Το θέμα της Ελλάδας δεν θα παίξει κανέναν ρόλο στις γερμανικές εκλογές» πρόσθεσε ο χριστιανοδημοκράτης πολιτικός στη συνέντευξή του στην εφημερίδα του Ντίσελντορφ.

Στο Βερολίνο η ισχύς

«Η αντιπαράθεση με την Αθήνα για τις μεταρρυθμίσεις φανερώνει που βρίσκεται η πραγματική διαπραγματευτική ισχύς: στο Βερολίνο» τονίζει σε ανάλυσή της η Sυddeutsche Zeitung (SZ), αναφερόμενη στον αποφασιστικό ρόλο του Βερολίνου για την έκβαση της διαπραγμάτευσης.

Την εγκυρότητα αυτής της άποψης καταδεικνύει, σύμφωνα με την με την εφημερίδα του Μονάχου, και η εμπιστευτική συνάντηση του Σόιμπλε με τον πρόεδρο του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ στη γερμανική πρωτεύουσα.

Αντικείμενο αυτής -σύμφωνα με γερμανικούς κυβερνητικούς κύκλους- ήταν κυρίως ο συντονισμός της διαπραγματευτικής γραμμής για τις συνομιλίες που θα ακολουθούσαν μετά από λίγες ώρες στη Μάλτα για το ελληνικό πρόγραμμα.

Η δημοσιογράφος σχολιάζει ότι στο Βερολίνο «κινούνται τα νήματα, δίνονται οι κατευθυντήριες γραμμές και γίνονται οι τελευταίες συνεννοήσεις. Ωστόσο, στην αντιπαράθεση με την Ελλάδα για τις μεταρρυθμίσεις αυτό ακριβώς είναι το πρόβλημα: η γερμανική κατευθυντήρια γραμμή».

Το δημοσίευμα αναφέρει την ανυποχώρητη στάση του Β.Σόιμπλε ως προς τη συμμετοχή του ΔΝΤ στο ελληνικό πρόγραμμα και την επιμονή του σε μεγάλα πρωτογενή πλεονάσματα για μεγάλο χρονικό διάστημα, κάτι που θεωρεί μη ρεαλιστικό το ΔΝΤ. Όπως σχολιάζει η SΖ, «τα θύματα αυτής της διαμάχης είναι οι πολίτες και οι επιχειρήσεις στην Ελλάδα».

 

 

Τα πιο πρόσφατα στη κατηγορία

Σε ετοιμότητα η Πολιτική Προστασία – Έκτακτη σύσκεψη στη Θεσσαλία με τον Κικίλια 

Σε ετοιμότητα έχει τεθεί η Πολιτική Προστασία ενόψει των έντονων καιρικών φαινομένων που αναμένεται να επηρεάσουν πολλές περιοχές της χώρας. Το πρωί πραγματοποιήθηκε σύσκεψη της...
Κακοκαιρία "Ιανός": Νύχτα αγωνίας σε Αλμυρό Βόλου και Καρδίτσα

Έκτακτο Δελτίο Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων – Η επικινδυνότητα ανά περιοχή

Βαρομετρικό χαμηλό συνοδευόμενο από επικίνδυνα μέτωπα προβλέπεται να προκαλέσει επιδείνωση του καιρού στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας, από σήμερα νωρίς το απόγευμα μέχρι αύριο...

Στις 198 οι “απαγορευμένες” παραλίες στην Ελλάδα για τουριστική αξιοποίηση

Υπεγράφη από τους Υπουργούς Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, κ. Κωστή Χατζηδάκη και Περιβάλλοντος και Ενέργειας, κ. Θόδωρο Σκυλακάκη, η Κοινή Υπουργική Απόφαση, με την...

Μέσω gov.gr η υποβολή αναφοράς ή καταγγελίας για μέτρα πυροπροστασίας 

Τη δυνατότητα να υποβάλλουν ηλεκτρονικά μέσω του gov.gr αναφορά ή καταγγελία για μέτρα πυροπροστασίας επιχειρήσεων και εγκαταστάσεων έχουν από σήμερα οι πολίτες, ύστερα από...

Η φωτογραφία της ημέρας

Θρύλος και πάσης Ευρώπης! 19 Απριλίου 2024

Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα;

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024 σήμερα και σύμφωνα με το εορτολόγιο γιορτάζουν όσοι φέρουν το όνομα: Φιλίππα, Φιλιππία, Φιλιώ.

Τροχαίο στη Σταδίου: Σε σοβαρή κατάσταση νοσηλεύεται ο οδηγός μηχανής που συγκρούστηκε με αυτοκίνητο

Σε σοβαρή κατάσταση νοσηλεύεται στο νοσοκομείο «Ευαγγελισμός» ο οδηγός της μοτοσικλέτας που τραυματίστηκε σε τροχαίο ατύχημα που σημειώθηκε τα ξημερώματα της Παρασκευής (19/04) στο...

Βρείτε μας

7,826ΥποστηρικτέςΚάντε Like
133ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,245ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Λαϊκό Θέατρο Σκιών

Τα νέα και τα βίντεο του Καραγκιόζη

Διαβάστε Επίσης

To Grexit, το «θαρραλέο βήμα» Τσίπρα, ο «ποπ σταρ» Βαρουφάκης

Τα απομνημονεύματα του Σόιμπλε αποκαλύπτουν τις… σχέσεις που είχε με Τσίπρα και Βαρουφάκη –...

«Με αιχμές για Τσίπρα-Σύριζα»: Αυτό είναι το σκίτσο του Αρκά για τον Σόιμπλε που προκάλεσε αντιδράσεις (φωτο)

Τον θάνατο του πρώην Ομοσπονδιακού Υπουργού Οικονομιών της Γερμανίας, Βόλφραγκ Σόιμπλε, σχολίασε ο Αρκάς...

Πέθανε ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε

Τον θάνατο του πρώην υπουργού Οικονομίας της Γερμανίας, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, ανακοίνωσε το πρωί της...

Ο Σόιμπλε επαινεί τον Τσίπρα για το Μακεδονικό

Τη στάση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στο θέμα της Συμφωνίας των Πρεσπών επαινεί ο...