Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024
19 C
Athens

Στη Γερμανία Λαγκάρντ και Τόμσεν

Στο Βερολίνο θα μεταβεί εκτάκτως μέσα στην εβδομάδα ο Πολ Τόμσεν, προκειμένου να έχει συναντήσεις και επαφές με στελέχη της γερμανικής κυβέρνησης, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας süddeutsche zeitung.

Σύμφωνα με δημοσίευση γερμανικής εφημερίδας στο επίκεντρο των συνομιλιών του Τόσμεν με τη γερμανική κυβέρνηση θα τεθεί το ζήτημα της συμμετοχής του ΔΝΤ στο τρίτο ελληνικό πρόγραμμα.

Το Ταμείο δεν έχει ξεκαθαρίσει ακόμη εάν θα συμμετάσχει σε αυτό, γιατί θεωρεί πως το ελληνικό χρέος δεν είναι βιώσιμο αυτή τη στιγμή, όπως επισημαίνει το δημοσίευμα. Την ίδια ώρα, όπως είναι ήδη γνωστό, το Βερολίνο αποφεύγει κάθε συζήτηση για ελάφρυνση του ελληνικού χρέους.

Στη Γερμανία θα βρίσκεται από αύριο και η κ. Λαγκάρντ η οποία την Τρίτη θα μιλήσει στην Φρανκφούρτη. Σύμφωνα με πληροφορίες, θα έχει συνάντηση με την Καγκελάριο Μέρκελ.

Σόιμπλε-Τόμσεν

Μείζονος σημασίας εκτιμάται πως θα είναι και η συνάντηση που θα έχει αύριο ο ισχυρός άνδρας του ΔΝΤ με τον Γερμανό υπουργό Οικονομικών Βόλφανγκ Σόιμπλε, στην Ολλανδία. Ο Πολ Τόμσεν αποτελεί “κόκκινο πανί”, μετά και τις αποκαλύψεις των διαλόγων, για την ελληνική κυβέρνηση, που τον θεωρεί ως τον “κακό δαίμονα” στη διαπραγμάτευση, υπενθυμίζοντας ότι ο κ. Τόμσεν είναι ο αρχιτέκτονας αποτυχημένων προγραμμάτων.

Αυτό που σημειώνουν από την κυβέρνηση, είναι ότι κανείς δεν γνωρίζει, εάν κωλυσιεργεί επίτηδες, ώστε η διαπραγμάτευση να οδηγηθεί σε αδιέξοδο και η Ελλάδα να φτάσει στο όριο της χρεοκοπίας, προκειμένου να γίνουν δεκτές οι απαιτήσεις του Ταμείου ή αν όντως θέλει να βρεθεί λύση.

Θεωρούν, επιπλέον ότι ο κ. Τόμσεν επιδιώκει να λειτουργήσει ως “υπουργός Οικονομικών” και δεν αφήνει περιθώριο στην ελληνική κυβέρνηση να καθορίσει η ίδια τον τρόπο με τον οποίο θα συλλέξει τους φόρους. Για παράδειγμα, σημειώνουν κυβερνητικά στελέχη, ζητάει τα έσοδα να προέλθουν από το αφορολόγητο και όχι από την δικαιότερη κατανομή των φορολογικών βαρών, όπως επιθυμεί η ελληνική πλευρά.

Είναι γνωστές οι απαιτήσεις του, άλλωστε, για περικοπές σε μισθούς, κύριες συντάξεις, για τα εργασιακά και για τις απολύσεις, όπως επισημαίνουν οι ίδιες πηγές.

Τα πιο πρόσφατα στη κατηγορία

σαν σήμερα, Βερολίνο, Ναπολέων,

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ 20 Απριλίου η Ιερουσαλήμ γίνεται η πρωτεύουσα των Εβραίων

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ Το 1799 ο  Γάλλος αυτοκράτορας, Ναπολέων Β' υπογράφει ένα διάταγμα, σύμφωνα με το οποίο η Ιερουσαλήμ είναι η πρωτεύουσα των Εβραίων.

Αν κλείσουν τα στενά του Ορμούζ ποιος θα πληρώσει τη νύφη;

Αν σε ένα πόλεμο κλίσουν τα στενά του Ορμούζ στον περσικό κόλπο, η διεθνής οικονομία θα χάσει το 35% της παγκόσμιας παραγωγής πετρελαίου που...

Ισραήλ-Ιράν: Τα σενάρια της επόμενης μέρας μετά το ισραηλινό χτύπημα, ενώ έρχεται στην επιφάνεια...

Παρά τις προσπάθειες και των δύο πλευρών να υποβαθμίσουν το γεγονός, το ισραηλινό χτύπημα σήμερα στο Ιράν δείχνει πέρα από κάθε αμφιβολία ότι ο μακροχρόνιος...

20% θα μειωθεί το εισόδημα παγκοσμίως μέχρι το 2050 – Λόγω των μέτρων που...

Οι εξαγγελίες μέτρων περί της δήθεν «κλιματικής αλλαγής» για άλλη μία φορά συνοδεύονται με κερδοσκοπικούς σχεδιασμούς της τάξης των παγκόσμιων ελίτ. Αυτή τη φορά, η...

Εκρήξεις στο κέντρο του Ιράν από ισραηλινή επίθεση

Εκρήξεις αναφέρθηκαν νωρίς σήμερα το πρωί στο κέντρο του Ιράν, με υψηλόβαθμους αμερικανούς αξιωματούχους να κάνουν λόγο για μια ισραηλινή επίθεση σε αντίποινα για...

Τουρκία: Σεισμός 5,6 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ

Σεισμός 5,6 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ ταρακούνησε την περιοχή Τοκάτ στην Τουρκία.

Haaretz: Πράσινο φως των ΗΠΑ σε ισραηλινή επίθεση στη Ράφα με αντάλλαγμα περιορισμένη δράση...

Οι ΗΠΑ συμφώνησαν με το ισραηλινό σχέδιο για στρατιωτική επιχείρηση στη Ράφα με αντάλλαγμα μια περιορισμένη απάντηση κατά του Ιράν, σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα...

Βρείτε μας

7,826ΥποστηρικτέςΚάντε Like
133ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,245ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Λαϊκό Θέατρο Σκιών

Τα νέα και τα βίντεο του Καραγκιόζη

Διαβάστε Επίσης

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ 8 Νοεμβρίου πέφτει το Τείχος του Βερολίνου

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ Το 1989.... Πέφτει το Τείχος του Βερολίνου μετά από 28 χρόνια. Η Λαϊκή Δημοκρατία...

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ 27 Οκτωβρίου ο Ναπολέων Βοναπάρτης μπαίνει στο Βερολίνο

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ Το 1806.... Εισέρχονται θριαμβευτικά στο Βερολίνο ο Ναπολέων Βοναπάρτης και ο στρατός του.

Στο Βερολίνο ο Μητσοτάκης

Στο Βερολίνο για τις εργασίες της Συνόδου για τα Δυτικά Βαλκάνια ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης,...

Βερολίνο: Εισάγει εισιτήριο 29 ευρώ ανά μήνα στα μέσα μαζικής μεταφοράς

Η Ένωση Συγκοινωνιών Βερολίνου – Βραδεμβούργου (VBB) έδωσε χθες, Πέμπτη, το «πράσινο φως» για...