Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
23 C
Athens

Στη Λάρισα – Θεσσαλία το ιστορικό Ράλλυ Ελλάδος

 

Το Ιστορικό Ράλλυ Ελλάδος, ο 6ος και τελευταίος γύρος του διεθνούς «Trophy for Historic Regularity Rallies» της FIA, θα διεξαχθεί από 13-15 Οκτωβρίου με έδρα τη Λάρισα.

Πρόκειται για έναν από τους διασημότερους και πλέον απαιτητικούς αγώνες του είδους σε Πανευρωπαϊκό επίπεδο – μόλις έξι διοργανώσεις Ράλλυ Regularity γίνονται φέτος στην Ευρώπη- το οποίο αντλεί την ιστορία του από το Ιστορικό Ράλλυ Ακρόπολις.

 

Στο πλαίσιο αυτού της διοργάνωσης δόθηκε σήμερα το μεσημέρι συνέντευξη τύπου στην αίθουσα του περιφερειακού συμβουλίου, παρουσία του περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κώστα Αγοραστού, του δημάρχου Λαρισαίων Απόστολου Καλογιάννη, του δημάρχου Νίκου Ευαγγέλου, του αντιδημάρχου Καλαμπάκας Κώστα Ράντου, της αντιδημάρχου Τεμπών Γεωργία Τσιόπα, του προέδρου της Ομοσπονδίας Μηχανοκίνητου Αθλητισμού Δημήτρη Μιχαλακάκη, ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Λάρισας Δημήτρης Τάχος και ο εντεταλμένος σύμβουλος του Δήμου Λαρισαίων για θέματα αθλητισμού Γιώργος Κωσταρόπουλος.

 

Πρώτος το λόγο πήρε ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας που αναφέρθηκε στην σπουδαιότητα του αγώνα, τονίζοντας, ότι « η καρδιά του μηχανοκίνητου αθλητισμού για τρεις ημέρες θα χτυπάει στη Λάρισα, στα Τρίκαλα, στην Καλαμπάκα, στην Ελασσόνα, στα Τέμπη, στην Αγιά και γενικότερα στη Θεσσαλία. Οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να χαρούν τις διαδρομές που έχουν επιλεγεί από τους διοργανωτές. Με την συνεργασία όλων των φορέων η διοργάνωση θα στεφθεί με επιτυχία και ασφάλεια. Ελπίζω, η διοργάνωση αυτή να συνεχίσει να γίνεται στη Θεσσαλίας με διαφορετικές κάθε φορά διαδρομές».

 

Ακολούθησε ο δήμαρχος Λαρισαίων Απόστολος Καλογιάννης ο οποίος επεσήμανε ότι «πρόκειται για μια μεγάλη διοργάνωση του Μηχανοκίνητου Αθλητισμού στη Λάρισα που αποτελεί πρόκληση για τον Δήμο μας. Θα μιλήσω για μια πετυχημένη εκδήλωση με την ευχή να γίνει θεσμός στην περιοχή μας. Η αφίσα των αγώνων προβάλει το Αρχαίο Θέατρο και ο τερματισμός και οι απονομές θα γίνουν στη Δημοτική Πινακοθήκη Λάρισας».

 

 

Για μεγάλη διοργάνωση και ιδιαίτερη πρόκληση για τον Δήμο έκανε λόγο ο δήμαρχος Ελασσόνας Νίκος Ευαγγέλου που χαρακτήρισε σημαντικός γεγονός ότι στις διαδρομές μπήκαν και χώροι της Ελασσόνας. «Στηρίζουμε τέτοιες ενέργειες , έχουμε οφέλη και πιστεύω να γίνει θεσμός».

Στο ίδιο μήκος κύματος και οι δηλώσεις των αντιδημάρχων Καλαμπάκας, Κώστα Ράντου και Γεωργίας Τσιόπα του δήμου Τεμπών.

 

Από την πλευρά του ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Μηχανοκίνητου Αθλητισμού Δημήτρης Μιχελακάκης ευχαρίστησε την περιφέρεια Θεσσαλίας, τον Δήμο Λαρισαίων, όπως και τους υπόλοιπους δήμους όπου θα περάσουν οι αθλητές , τους χορηγούς και τους εθελοντές που στηρίζουν αυτή τη μεγάλη διοργάνωση. « Τα στελέχη της ΟΜΑΕ είναι έμπειρα και σχεδίασαν τον αγώνα έτσι ώστε να υπάρχει αντίτιμο για την τιμή που μας κάνατε να διεξαχθεί στη Λάρισα και στη Θεσσαλία αυτή η σημαντική διοργάνωση που θα συμβάλει στην προβολή του τόπου σας».

 

Παρόντες στο πάνελ ήταν εκπρόσωποι των χορηγών του αγώνα. Ανάμεσά τους ο κ. Κων/νος Καϊτελίδης, Διευθυντής Εταιρικών Υποθέσεων & Συντονισμού Εσωτερικού Ελέγχου/Ποιότητας της «ΑΕΡΙΟ Θεσσαλονίκης-Θεσσαλίας», η κ. Ευθυμία Καλογήρου, Διευθύντρια Θεσσαλίας της ΕΔΑ (Εταιρεία Δικτύων Αερίου), η κ. Αικατερίνη Νατσιούλα, υπεύθυνη σταθμού «Πάρκινγκ Πλατεία» και ο κ. Ανδρέας Σίτος από την «Κατασκευές Οπλισμένου Σκυροδέματος Σίτος» και ο υπεύθυνος Μηχανοκίνητου τμήματος του Συλλόγου Μηχανοκίνητου Αθλητισμού Λάρισας κ. Νίκος Χριστοδούλου.

 

 

Το Ιστορικό Ράλλυ Ελλάδος, θα έχει κέντρο του την πόλη της Λάρισας (Τελετές Εκκίνησης – Τερματισμού), ενώ το Service Park και το Αρχηγείο του αγώνα, θα βρίσκονται στο χώρο της Σκεπαστής Αγοράς της Νεάπολης.
Παράλληλα, το ίδιο Σαββατοκύριακο στην ίδια περιοχή εκτός από το Ιστορικό Ράλλυ Ελλάδος, το οποίο φυσικά προσμετρά και στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Regularity Ράλλυ με τον μέγιστο συντελεστή 2, θα πραγματοποιηθούν, ο 6ος Αγώνας του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Ράλλυ Ιστορικών Αυτοκινήτων, καθώς και ο 4ος Αγώνας του Κυπέλλου Ράλλυ Ελλάδος.
Από τις 13 έως τις 15 Οκτωβρίου η καρδιά του μηχανοκίνητου αθλητισμού στην Ελλάδα και όχι μόνο, θα χτυπά στην πρωτεύουσα της Θεσσαλίας, με μια μοναδική «3 σε 1» διοργάνωση, που αναμένεται να προσελκύσει μεγάλο αριθμό φίλων του μηχανοκίνητου αθλητισμού από την Ελλάδα και το εξωτερικό.
Σημειώστε τέλος, ότι η συνεργασία της Ομοσπονδίας με το Δήμο Λαρισαίων, αλλά και συνολικά με την περιφέρεια Θεσσαλίας θα έχει ευρύτερη βάση, και θα περιλαμβάνει και άλλες από κοινού διοργανώσεις, αγωνιστικές και μη, με στόχο τόσο την ανάπτυξη του μηχανοκίνητου αθλητισμού και της οδικής ασφάλειας, όσο και την ανάδειξη του πολιτισμού, της παράδοσης, της σπάνιας φυσικής ομορφιάς και των τουριστικών υποδομών της ευρύτερης περιοχής.

Στην κατηγορία C4 θα βρούμε ένα αυτοκίνητο που έχει αποτελέσει όνειρο πολλών φίλων των ιαπωνικών αυτοκινήτων.Μιλάμε φυσικά για το Toyota Corolla AE86 των Διαμαντή – Μασιάλα μία σταθερή αξία σε ότι αφορά τους αγώνες αυτοκινήτων και γενικά αλλά και ειδικά αφού στον Αλμυρό έχει συμμετάσχει σε όλους τους αγώνες που έχουν διεξαχθεί με εξαίρεση τον περσινό αφού ο Ιάπωνας ήταν σε φάση εξέλιξης.

 

Υποστηρικτές : Ανταλλακτικά – Λιπαντικά Autopart Αντωνόπουλος & Auto Service Μασιάλας Ανδρέας Δομοκός Φθιώτιδας

 

Τα πιο πρόσφατα στη κατηγορία

Οι αθλητικές μεταδόσεις 28/3/24

Το ματς Παρτίζαν – Ολυμπιακός για τη EuroLeague ξεχωρίζει στο πρόγραμμα με τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας. Αναλυτικά όλες οι αθλητικές μεταδόσεις: 19:00 COSMOTE SPORT 6...

Εθνικός Ύμνος και η ελληνική σημαία σε όλα τα γήπεδα στον γ’ γύρο

Σε αλλαγές στη διαδικασία έναρξης των αγώνων προχωράει ο ΕΣΑΚΕ, καθώς σε όλα τα γήπεδα από τη β’ φάση του πρωταθλήματος θα υπάρχει έντονα...

Ένα λάθος του Πογέτ απέναντι στη Γεωργία που έβγαλε μάτι στα πέναλτι

Μύριζε από χιλιόμετρα πως εκεί θα γίνει η στραβη… Στις ήττες, το πιο εύκολο πράγμα που μπορείς να κάνεις, είναι να βρεις τα λάθη. Ειδικά...

Οι αθλητικές μεταδόσεις 27/3/24

Το ματς της Euroleague ανάμεσα στην Μακάμπι Τελ Αβίβ και την Βαλένθια ξεχωρίζει από το πρόγραμμα των αθλητικών μεταδόσεων, σήμερα Αναλυτικά όλες οι αθλητικές μεταδόσεις 21:00...

Μας απέκλεισε στα πέναλτι η Γεωργία: 10 χρόνια μακριά από τις μεγάλες διοργανώσεις η...

Την πρόκρισή της στα τελικά του EURO 2024 για πρώτη φορά στην ιστορία της εξασφάλισε η Γεωργία που επικράτησε με σκορ 4-2 στα πέναλτι...

Οι αθλητικές μεταδόσεις 26/3/24

Ο τελικός των πλέι οφ για την πρόκριση στο Euro 2024 ανάμεσα στην Ελλάδα και τη Γεωργία στην Τιφλίδα ξεχωρίζει στο πρόγραμμα με τις...

Εθνική: Πετάει πάνοπλη για Τιφλίδα

Η Εθνική Ελλάδος ολοκλήρωσε την προετοιμασία της και το μεσημέρι της Κυριακής (24/3) αναχωρεί για τη Γεωργία. Έχοντας ολοκληρώσει την προετοιμασία της επί ελληνικού εδάφους...

Βρείτε μας

7,826ΥποστηρικτέςΚάντε Like
133ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,245ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Λαϊκό Θέατρο Σκιών

Τα νέα και τα βίντεο του Καραγκιόζη

Διαβάστε Επίσης

Λάρισα: Συνελήφθη γιατρός με την κατηγορία ασέλγειας εις βάρος της ανήλικης κόρης του

Χειροπέδες σε γιατρό που κατηγορείται ότι προέβη σε ασελγείς πράξεις εις βάρος της ανήλικης...

Λάρισα: Οι αγρότες αποφασίζουν αύριο για το μέλλον των κινητοποιήσεων

Επέστρεψαν στα μπλόκα τους οι αγρότες, αποφασισμένοι να συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις τους, ενώ αύριο,...

Λάρισα – 20χρονος κυκλοφορούσε γυμνός στο κέντρο της πόλης

Ένας 20χρονος νεαρός εθεάθη σήμερα το πρωί της Παρασκευής λίγο πριν τις 8 να...

ΕΟΔΥ – Λάρισα: 41 παιδιά με κοξάκι, τα 35 κάτω των 6 ετών 

Ανησυχία στην περιοχή της Λάρισας μετά τα 41 κρούσματα με κοξάκι που κατέγραψαν οι ειδικοί. Συγκεκριμένα εντοπίστηκαν 41...