Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024
19.5 C
Athens

Στις δικογραφείες του Ζαφειρόπουλου αναζητεί τη «λύση» η ΕΛ.ΑΣ

Τους δράστες της δολοφονίας του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου το απόγευμα της Πέμπτης στο γραφείο του στα Εξάρχεια αναζητά η Ελληνική Αστυνομία, με τις έρευνες να επικεντρώνονται μεν στους δύο δράστες, αλλά να διευρύνονται και στον «εγκέφαλο» της υπόθεσης, αυτόν δηλαδή που έδωσε την εντολή για τον εκφοβισμό ή τη δολοφονία του ποινικολόγου.

Σύμφωνα με στελέχη της Ασφάλειας, οι σημειώσεις που κράτησε ο άτυχος Μιχάλης Ζαφειρόπουλος από τη σύντομη συνομιλία του με τους δράστες, η περιγραφή τους από τον 32χρονο άμεσο συνεργάτη του που βρισκόταν στο γραφείο εκείνη την ώρα, έχουν βοηθήσει σημαντικά στις έρευνες για τον εντοπισμό των δραστών, ενώ αναμένεται και η ανάλυση των κλήσεων που δέχθηκε ο δικηγόρος στο κινητό του.

Μάλιστα, όπως σημειώνουν δεν αποκλείεται εντός των επόμενων 24ωρων να υπάρξουν και συλλήψεις για την δολοφονία του 52χρονου ποινικολόγου.

Η υπόθεση Energa

Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, οι δράστες για να καταφέρουν να κλείσουν ραντεβού με τον γνωστό ποινικολόγο, χρησιμοποίησαν το όνομα εμπλεκόμενου στην υπόθεση της Energa.

Για την ίδια υπόθεση έκαναν αναφορά και εντός του γραφείου του ποινικολόγου, όπως αποτυπώθηκε και στις σημειώσεις του θύματος, ζητώντας μάλιστα να δουν τη δικογραφία. Εκείνη τη στιγμή ο Μιχάλης Ζαφειρόπουλος τους απάντησε πως η δικογραφία καλύπτει μια ολόκληρη ντουλάπα και πως ήταν αδύνατο να μεταφερθεί στο χώρο των συσκέψεων που γινόταν το ραντεβού τους.

Ωστόσο, οι Αρχές από τα στοιχεία που έχουν στη διάθεσή τους καταλήγουν στο συμπέρασμα ότι οι δράστες είχε επιφανειακή γνώση της υπόθεσης, χωρίς να αναφέρουν λεπτομέρειες.

Το όπλο και τα αποτυπώματα

Με αγωνία αναμένουν οι αστυνομικοί και τα αποτελέσματα της βαλλιστικής εξέτασης που θα δείξει αν το όπλο που χρησιμοποίησαν οι δράστες ήταν «καθαρό» ή είχε χρησιμοποιηθεί και σε κάποια άλλη ενέργεια.

Εντός των επόμενων ημερών θα έχει ολοκληρωθεί και η ανάλυση των αποτυπωμάτων και του δείγματος DNA που πήραν οι αστυνομικοί από το χώρο του γραφείου του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου.

Αναζητούν τον εντολέα των δραστών

Πλέον, οι Αρχές δεν ερευνούν μόνο για τον εντοπισμό των δύο δραστών, αλλά προσπαθούν να συνδέσουν τα στοιχεία της υπόθεσης προκειμένου να εντοπίσουν τον «εγκέφαλό» της, τον άνθρωπο δηλαδή που έστειλε στην οδό Ασκληπιού τους δύο δράστες.

Σε αυτό αναμένεται να τους βοηθήσει και η ανάλυση των κλήσεων που έγιναν από το σημείο της δολοφονίας το απόγευμα της Πέμπτης, μέσω των κεραιών των δικτύων από την περιοχή της Νεάπολης Εξαρχείων.

Τέλος, με βάση τα στοιχεία που έχουν στη διάθεσή τους οι αρχές, πραγματοποιούνται αυστηροί έλεγχοι στα σύνορα και στα αεροδρόμια, προκειμένου να αποκλειστεί το ενδεχόμενο να έχουν βγει εκτός Ελλάδας οι δύο δράστες.

Τα πιο πρόσφατα στη κατηγορία

Βόλος: Αίτημα αποφυλάκισης από τον 50χρονο που σκότωσε τον κουνιάδο του και βιαστή της...

Αίτημα αποφυλάκισης αναμένεται να καταθέσουν το επόμενο διάστημα οι δικηγόροι του 50χρονου από την Αργαλαστή, ο οποίος σκότωσε με καραμπίνα τον 33χρονο κουνιάδο του...
Τα μερομήνια του 2018 - Δείτε τον καιρό έως τον Ιούλιο

Σε Σκόπελο και Καρδίτσα καταγράφηκαν τα μεγαλύτερα ύψη βροχής

Ισχυρές βροχοπτώσεις και καταιγίδες σημειώθηκαν κατά τόπους από το μεσημέρι της Παρασκευής 19/04 έως το πρωί του Σαββάτου 20/04. Σύμφωνα με τις καταγραφές του δικτύου...
Επιτήρηση και στο ψήσιμο του οβελία

Πάσχα 2024: Πού κυμαίνονται οι τιμές σε αρνί και κατσίκι

Σταματημό δεν έχει το «ράλι» της ακρίβειας κάτι που αναμένεται να έχει βαρύ αντίκτυπο και στο πασχαλινό τραπέζι, στο οποίο κεντρικό θέμα είναι το…...

Από 25 Απριλίου σε ισχύ το εορταστικό ωράριο του πάσχα

Πλησιάζει η έναρξη του εορταστικού ωραρίου των καταστημάτων για το Πάσχα. Οι επίσημες ανακοινώσεις των Εμπορικών Συλλόγων της χώρας αναμένονται εντός των επόμενων ημερών, συνήθως...

Η Φωτογραφία της ημέρας

Η Ολυμπιακή Φλόγα συνεχίζει το ταξίδι της στη γενέτειρά της! 20 Απριλίου 2024

Σαν σήμερα 20 Απριλίου: Τα σημαντικότερα γεγονότα της ημέρας

Διαβάστε τα σημαντικότερα γεγονότα που έγιναν σαν σήμερα στην Ελλάδα και τον κόσμο. Γεγονότα 1841: Κυκλοφορεί το βιβλίο του Έντγκαρ Άλαν Πόε «Οι Φόνοι της Οδού Μοργκ»,...

Ρέθυμνο: Νεκρός 78χρονος που έπεσε από το μπαλκόνι του σπιτιού του

Τραγικό θάνατο βρήκε ένας 78χρονος στο Ρέθυμνο, καθώς βρέθηκε στο κενό από το μπαλκόνι πρώτου ορόφου, με αποτέλεσμα να χάσει την ζωή του. Σύμφωνα με...

Βρείτε μας

7,826ΥποστηρικτέςΚάντε Like
133ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,245ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Λαϊκό Θέατρο Σκιών

Τα νέα και τα βίντεο του Καραγκιόζη

Διαβάστε Επίσης

Σαν σήμερα 20 Απριλίου πέθανε ο Νίκος Ρίζος

Ο σπουδαίος Έλληνας κωμικός Νίκος Ρίζος γεννήθηκε στην Άρτα, στις 30 Σεπτεμβρίου του 1924. Εμφανίστηκε πρώτη φορά στο...

To ανέκδοτο: Ο Ριζοσπάστης, τα Κομμουνια ο ζωγράφος και ο Λένιν στο Παρίσι

Κάποια στιγμή ένας διάσημος ζωγράφος ήρθε στην Αθήνα για να κάνει την έκθεσή του. Ένα...

Reuters: Πώς έφτασε το Ισραήλ στην απόφαση για χτύπημα χαμηλής ισχύος στο Ιράν

Το φαινομενικό χτύπημα του Ισραήλ στο Ιράν μετά από μέρες αμφιταλαντεύσεων ως προς το εύρος της...

Πειραιάς: Προφυλακιστέος ο εργολάβος του κτηρίου που κατέρρευσε

Προφυλακιστέος κρίθηκε μετά την απολογία του στα Δικαστήρια Πειραιά ο εργολάβος του κτηρίου στο...