Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
15.9 C
Athens

ΣΤΟ ΦΩΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΕΣ ΤΩΝ ΣΥΜΒΟΥΛΩΝ: Προκλητικός πλούτος στο Λευκό Οίκο του Τραμπ

Ντοκουμέντα που δημοσιοποίησε ο Λευκός Οίκος  – χωρίς σε αυτά να περιλαμβάνονται στοιχεία για τον ίδιο τον πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ και τον αντιπρόεδρο Μάικ Πενς – αποκαλύπτουν πως μεταξύ του ανώτερου προσωπικού του, υπάρχουν άτομα με περιουσίες εκατομμυρίων δολαρίων.

Ιβάνκα Τραμπ και ο σύζυγός της, Τζάρεντ Κούσνερ, έχουν περιουσίες αξίας 240 και 740 εκατομμυρίων δολαρίων αντίστοιχα.

Πρώτα πρώτα, η περιουσία της πρώτης θυγατρός όπως είναι ο νέος τίτλος της συμβούλου Ιβάνκα Τραμπ, ανέρχεται σε 240 εκατομμύρια δολάρια. Του συζύγου της, επίσης συμβούλου του Τραμπ, σε 740 εκατομμύρια.Τα στοιχεία στο φάκελο του Τζάρεντ Κούσνερ, εκτείνονται σε 54 σελίδες. Αναφέρει θέσεις που κατέχει σε 267 οργανισμούς. Τον περασμένο χρόνο κέρδισε εκατοντάδες χιλιάδες δολάρια από ακίνητα και άλλα περιουσιακά στοιχεία.

Στην περιουσία της Ιβάνκα λογίζεται και το μερίδιό της στο Διεθνές Ξενοδοχείο Τραμπ, το οποίο απέφερε τον περασμένο χρόνο στην κόρη του προέδρου, “μεταξύ 1 – 5 εκατομμυρίων”.

Η επιχειρηματική αυτοκρατορία της Ιβάνκα Τραμπ ανέρχεται σε περισσότερα από50 εκατομμύρια δολάρια και η αξία του μεριδίου της στο Διεθνές Ξενοδοχείο, “κυμαίνεται μεταξύ 5 -25 εκατομμυρίων”, σύμφωνα με τα στοιχεία που επέδωσε ο σύζυγός της, Τζάρεντ.

Η ίδια, που έγινε πρόσφατα επίσημη υπάλληλος του Λευκού Οίκου, θα καταθέσει τα δικά της στοιχεία, αργότερα.

“Κεφάλια” κι εκατομμύρια…

Το Bloomberg εκτιμά πως η κυβέρνηση και στελέχη της κυβέρνησης Τραμπ, «αξίζουν περίπου 12 δις δολάρια». Στα ντοκουμέντα εμφανίζονται και οι μισθοί αρκετών υψηλόβαθμων στελεχών της κυβέρνησης.

Ο Γκάρι Κον, επικεφαλής του Εθνικού Οικονομικού Συμβουλίου του Λευκού Οίκου και πρώην πρόεδρος της Goldman Sachs, έχει περιουσία ύψους τουλάχιστον 230 εκατομμυρίων. Πιθανότατα είναι μεγαλύτερη, καθώς πολλά από τα περιουσιακά του στοιχεία αναφέρονται στα ντοκουμέντα πως αξίζουν «πάνω από ένα εκατομμύριο». Ο Λευκός Οίκος διευκρίνισε πως ο κ. Κον παραιτήθηκε από όλες τις θέσεις του στη Goldman Sachs.

Ο Στιβ Μπάνον, σημαντικός σύμβουλος του Λευκού Οίκου του Τραμπ σήμερα, είχε πληρωθεί 191.000 δολάρια για συμβουλευτικές υπηρεσίες, από το συντηρητικό μέσο ενημέρωσης Breitbart, ενώ είχε και άλλο ένα εκατομμύριο εισοδήματα.

 

Ο Σων Σπάισερ, εκπρόσωπος Τύπου πληρώθηκε με 260.000 δολάρια  για το ρόλο του διευθυντή στρατηγικής και επικοινωνιών της Εθνικής Επιτροπής των Ρεπουμπλικανών. Διαθέτει και μεγάλη περιουσία σε ακίνητα.

 

Η Κέλυαν Κόνγουεϊ, επικεφαλής της προεκλογικής εκστρατείας του Τραμπ και σημερινή σύμβουλος, κέρδισε άνω των 800.000 δολαρίων, κυρίως για συμβουλευτικές υπηρεσίες.

 

Γραφείο ηθικής και σύγκρουση συμφερόντων

Επικαλούμενο αξιωματούχο του Λευκού Οίκου, το Reuters μετέδωσε πως περίπου το 25% στο Λευκό Οίκο του Τραμπ, είναι «εξαιρετικά» πλούσιοι και πολύ πλουσιότεροι από το προσωπικό προηγούμενων κυβερνήσεων, περιλαμβανομένης της προεδρίς Ομπάμα.

Ο Ντόναλντ Τραμπ έχει αρνηθεί μέχρι τώρα να αποκαλύψει στοιχεία της φορολογικής του δήλωσης, παρότι όλοι οι πρόεδροι μέχρι τώρα το έπρατταν.

Σε ό,τι αφορά τον ίδιο τον πρόεδρο Τραμπ, από την αρχή της θητείας του πιέζεται από το Γραφείο Κυβερνητικής Ηθικής είτε να αποστασιοποιηθεί πλήρως είτε να δημιουργήσει ένα τραστ για την περιουσία του. Τα περιουσιακά του στοιχεία, ελέγχονται τώρα από τους δύο γιους του, αλλά παρατηρητές υποστηρίζουν πως η διευθέτηση που έχει γίνει, δεν αποτρέπει τη σύγκρουση συμφερόντων. Τα ντοκουμέντα, που αναρτήθηκαν στις ιστοσελίδες αμερικανικών ΜΜΕ, περιέχουν κατ΄εκτίμηση και όχι ακριβή στοιχεία.Η δημοσιοποίηση έγινε κατ΄εφαρμογή κανόνων ηθικής που ισχύουν για εργαζόμενους στο Λευκό Οίκο. Τα στοιχεία δείχνουν το εισόδημα και την περιουσία στη διάρκεια της οποίας άρχισαν να εργάζονται για την αμερικανική κυβέρνηση πριν πουλήσουν ή διαθέσουν οποιαδήποτε περιουσιακά τους στοιχεία.

Τα πιο πρόσφατα στη κατηγορία

Αν κλείσουν τα στενά του Ορμούζ ποιος θα πληρώσει τη νύφη;

Αν σε ένα πόλεμο κλίσουν τα στενά του Ορμούζ στον περσικό κόλπο, η διεθνής οικονομία θα χάσει το 35% της παγκόσμιας παραγωγής πετρελαίου που...

Ισραήλ-Ιράν: Τα σενάρια της επόμενης μέρας μετά το ισραηλινό χτύπημα, ενώ έρχεται στην επιφάνεια...

Παρά τις προσπάθειες και των δύο πλευρών να υποβαθμίσουν το γεγονός, το ισραηλινό χτύπημα σήμερα στο Ιράν δείχνει πέρα από κάθε αμφιβολία ότι ο μακροχρόνιος...

20% θα μειωθεί το εισόδημα παγκοσμίως μέχρι το 2050 – Λόγω των μέτρων που...

Οι εξαγγελίες μέτρων περί της δήθεν «κλιματικής αλλαγής» για άλλη μία φορά συνοδεύονται με κερδοσκοπικούς σχεδιασμούς της τάξης των παγκόσμιων ελίτ. Αυτή τη φορά, η...

Μεγάλη πτώση στις ασιατικές αγορές μετά το ισραηλινό πλήγμα στο Ιράν – Ανεβαίνει η...

Ισχυρές απώλειες, που ξεπερνούν το 3% για το Τόκιο, καταγράφονται στα κυριότερα ασιατικά χρηματιστήρια, ενώ οι επενδυτές στρέφονται σε ασφαλή καταφύγια, μετά τις πληροφορίες...

Εκρήξεις στο κέντρο του Ιράν από ισραηλινή επίθεση

Εκρήξεις αναφέρθηκαν νωρίς σήμερα το πρωί στο κέντρο του Ιράν, με υψηλόβαθμους αμερικανούς αξιωματούχους να κάνουν λόγο για μια ισραηλινή επίθεση σε αντίποινα για...

Δημοσκόπηση Metron: Αυξάνεται η συσπείρωση της ΝΔ και ανεβαίνει στο 32,3% – Μειώνονται οι...

Πλησιάζουν οι ευρεωκλογές και η ΝΔ εμφανίζει αυξημένη συσπείρωση και σημαντικά κέρδη καθώς περιορίζει τις διαρροέρς προς τα δεξιά, οι οποίες όσο πλησιάζουν οι...

Τουρκία: Σεισμός 5,6 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ

Σεισμός 5,6 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ ταρακούνησε την περιοχή Τοκάτ στην Τουρκία.

Βρείτε μας

7,826ΥποστηρικτέςΚάντε Like
133ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,245ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Λαϊκό Θέατρο Σκιών

Τα νέα και τα βίντεο του Καραγκιόζη

Διαβάστε Επίσης

Ορυκτός πλούτος τεράστιας αξίας κάτω από τα πόδια μας… προς αξιοποίηση;

Η μετάβαση προς μια ευρωπαϊκή οικονομία ουδέτερου ισοζυγίου άνθρακα χρειάζεται την υποστήριξη της εξορυκτικής...

Ο πλούτος δεν είναι αποτέλεσμα εξυπνάδας ή εργατικότητας. Αλλού οφείλεται η επιτυχία

Έχουν γραφτεί και ειπωθεί άπειρες λέξεις για το συγκεκριμένο θέμα αλλά το μεγάλο ερώτημα...

Κιτρίνης: Ο Λίθος του Πλούτου και της Καλοτυχίας που Λίγοι Γνωρίζουν

Mια από τις βασικότερες επιθυμίες στην εποχή που ζούμε, είναι η αφθονία στον οικονομικό...

Ο πλούτος και η φτώχεια

Άχρηστoι είναι oι πλoύσιoι· ναί, άχρηστoι, εκτός κι άν είναι ελεήμoνες καί φιλάνθρωπoι. Μά,...