Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
23 C
Athens

Στον Λευκό Πύργο τα τρακτέρ των αγροτών – Ανάλογες κινητοποιήσεις και σε άλλες περιοχές της Ελλάδας

Στον Λευκό Πύργο παρατάχθηκαν το μεσημέρι, τα τρακτέρ και τα αγροτικά οχήματα των αγροτών από τα μπλόκα στα διόδια Μαλγάρων και στον κόμβο Κουλούρας, αντιδρώντας στο νέο ασφαλιστικό σύστημα και την οικονομική πολιτική της κυβέρνησης.

Η κίνηση των οχημάτων στο κέντρο της πόλης διεξάγεται δίχως μεγάλα προβλήματα, καθώς μόνο η λεωφόρος Νίκης είναι κλειστή.

Οι αγρότες προτίθενται να παραμείνουν στο σημείο, για περίπου δύο ώρες. «Θέλουμε να αναδείξουμε τα προβλήματα του πρωτογενούς τομέα και να συστρατεύσουμε όλες τις επαγγελματικές τάξεις, αφού τα ζητήματα που μας απασχολούν είναι κοινά» ανέφερε ο Γιώργος Κωστούδης, αγρότης από το Άδενδρο.

«Ασφαλιστικό, φορολογικό και κόστος παραγωγής και ζωής, είναι θέματα που απασχολούν όλους τους Έλληνες» πρόσθεσε, μιλώντας στο ΑΜΠΕ.

Οι αγρότες έχουν προγραμματίσει για το απόγευμα στις 18.00, σύσκεψη στα Μάλγαρα, στην οποία έχουν κληθεί όλοι οι αγρότες και οι κτηνοτρόφοι της περιοχής, με στόχο τη διαμόρφωση ενός κοινού μετώπου.

Ανάλογες κινητοποιήσεις και σε άλλες περιοχές της Ελλάδας

Στο μεταξύ, επ’ αόριστον αποκλεισμένη, και στα δύο ρεύματα, παραμένει για έκτη διαδοχική ημέρα η Λεωφόρος Γεωργικής Σχολής, στα πράσινα φανάρια, από αγρότες και κτηνοτρόφους του νομού Χαλκιδικής και αρκετών περιοχών της ανατολικής Θεσσαλονίκης.

Στην Κατερίνη, αγρότες και κτηνοτρόφοι βρίσκονται από τις 28 Ιανουαρίου στην αερογέφυρα της πόλης, ενώ το επόμενο χρονικό διάστημα, σχεδιάζουν να προχωρήσουν σε αποκλεισμούς εφοριών και τραπεζών.

Στην Αιτωλοακαρνανία, οι αγρότες του νομού, έχουν δρομολογήσει τον δίωρο αποκλεισμό της εθνικής οδού Αντιρρίου – Ιωαννίνων, αύριο Κυριακή, από τις 19.00 έως τις 21.00, στον κόμβο του Κεφαλόβρυσου.

Από την πλευρά τους, οι κτηνοτρόφοι της περιοχής θα πραγματοποιήσουν την Τρίτη, στις 11.00 το πρωί, παράσταση διαμαρτυρίας στο διοικητήριο της Περιφέρειας.

Στην Καστοριά, οι κτηνοτρόφοι προσανατολίζονται σε 24ωρο αποκλεισμό του τελωνείο της Κρυσταλλοπηγής στα ελληνο-αλβανικά σύνορα. Το κλείσιμο του τελωνείου αναμένεται να στηρίξουν και αγρότες από τις Πρέσπες.

Αγροτικά μπλόκα έχουν επίσης, στηθεί τόσο στα Γρεβενά, στην πρώτη έξοδο προς την Εγνατία Οδό, όσο και στο Αμύνταιο, στον κόσμο Αντιγόνου.

Τα πιο πρόσφατα στη κατηγορία

Χαϊδάρι Καιρός ήταν. Εγκαινιάστηκε η πεζογέφυρα στο Παλατάκι

«Η πεζογέφυρα που παραδίδεται προς χρήση στο Παλατάκι είναι ένα αναγκαίο έργο για την ασφαλή διέλευση των πεζών από τη Λεωφόρο Αθηνών», δήλωσε ο...

Θα γκρινιάξουν γονείς και μαθητές: Η αλλαγή που έρχεται στα σχολεία έπρεπε να είχε...

Η εγκύκλιος υπάρχει, τώρα αυστηροποιούνται οι ποινές μπας και εφαρμοστεί στην πράξη Υπάρχει κάτι το εγγενώς σημαντικό όταν μιλάμε για τα παιδιά που πάνε σήμερα...

Η φωτογραφία της ημέρας

Ψάχνοντας από κάπου τη δικαίωση... 28 Μαρτίου 2024

Σαν σήμερα 28 Μαρτίου: Τα σημαντικότερα γεγονότα της ημέρας

Διαβάστε τα σημαντικότερα γεγονότα που έγιναν σαν σήμερα στην Ελλάδα και τον κόσμο. Γεγονότα 845: Οι Βίκινγκς καταλαμβάνουν το Παρίσι, με αρχηγό τον Ράγκναρ Λόντμπροκ. Για να...

Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα ;

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024 σήμερα και σύμφωνα με το εορτολόγιο δεν γιορτάζει κάποιο γνωστό όνομα. Ωστόσο έχει την τιμητική του ο Απόστολος και Μάρτυρας...

Ζωγράφου: Μυστήριο με διάρρηξη στο υποθηκοφυλακείο

Μυστήριο με διάρρηξη στο υποθηκοφυλακείο στου Ζωγράφου, όπου στεγάζεται Υπηρεσία του Κτηματολογίου Ζωγράφου. Σύμφωνα με πληροφορίες, άγνωστοι δράστες σε απροσδιόριστη χρονική στιγμή παραβίασαν με αντικείμενο...

Καιρός: Νέα «εισβολή» αφρικανικής σκόνης από Δευτέρα

Η αφρικανική σκόνη θα «ξαναθυμηθεί» τη χώρα μας από την Κυριακή έπειτα από ένα σύντομο ενδιάμεσο διάλειμμα. Ο καιρός αναμένεται να «καθαρίσει» σταδιακά σήμερα,...

Βρείτε μας

7,826ΥποστηρικτέςΚάντε Like
133ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,245ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Λαϊκό Θέατρο Σκιών

Τα νέα και τα βίντεο του Καραγκιόζη

Διαβάστε Επίσης

Μητσοτάκης: Εφαρμόζουμε ένα πρόγραμμα με επίκεντρο τον άνθρωπο και στόχο η χώρα μας να γίνει πιο ευρωπαϊκή, πιο σύγχρονη, πιο ασφαλής και πιο δίκαιη-Οι...

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στην κυριακάτικη ανάρτησή του στο Facebook με την εβδομαδιαία ανασκόπηση...

Μητσοτάκης σε θεσμικούς εκπροσώπους αγροτών: Χρειάζονται και άλλες παρεμβάσεις την ΚΑΠ

Η κυβέρνηση δρομολόγησε τη νομοθετική ρύθμιση για το κόστος παραγωγής των αγροτικών προϊόντων, τηρώντας...

Συνάντηση στο Μαξίμου Μητσοτάκη με αγρότες και κτηνοτρόφους της Θεσσαλίας

Για σήμερα Παρασκευή στις 11:30 έχει προγραμματιστεί η νέα συνάντηση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη...

Μητσοτάκης: Νέα συνάντηση με αγρότες στις 15/3 – “Λύσεις τώρα” ζητούν οι Θεσσαλοί

Νέα συνάντηση του Κυριάκου Μητσοτάκη, με εκπροσώπους των θεσμικών φορέων του αγροτικού κλάδου της Θεσσαλίας, θα...