Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024
25.2 C
Athens

Στους 141 οι αγνοούμενοι από την κατολίσθηση σε χωριό στην Κίνα(φωτό)

Σε 141 ανέρχονται οι αγνοούμενοι από την τεράστια κατολίσθηση που σημειώθηκε σήμερα το πρωί σε απομακρυσμένο χωριό της επαρχίας Σετσουάν στη νοτιοδυτική Κίνα, όπου οι διασώστες επιχειρούν να εντοπίσουν και να ανασύρουν από τη λάσπη επιζώντες.

Συνολικά 46 σπίτια του χωριού Σίνμο καταπλακώθηκαν γύρω στις 06:00 (τοπική ώρα, 01:00 ώρα Ελλάδας) μετά την κατάρρευση ενός τμήματος του βουνού, μετέδωσε το δημόσιο τηλεοπτικό δίκτυο CCTV, επικαλούμενο έναν εκπρόσωπο των τοπικών αρχών.

Λάσπη και βράχοι μπλόκαραν εξάλλου την κοίτη ενός ποταμού σε μήκος δύο χιλιομέτρων, σύμφωνα με την ίδια πηγή. Οι αρχές εφαρμόζουν σχέδιο για την αντιμετώπιση κατάστασης έκτακτης ανάγκης και αυτή τη στιγμή προσπαθούν να υπολογίσουν την έκταση της καταστροφής, διευκρίνισε το τηλεοπτικό δίκτυο.

 

 

Το CCTV μετέδωσε απ’ ευθείας εικόνες πολυάριθμων αστυνομικών και κατοίκων που φορούν αδιάβροχα και στέκονται πάνω σε τεράστιους γκρι βράχους, ενώ δίπλα τους πορτοκαλί εκσκαφείς επιχειρούν να καθαρίσουν τα μπάζα.

«Είναι πολλές δεκάδες τόνοι βράχων», δήλωσε ο Τσεν Τιεμπό, αστυνομικός στην περιοχή.

Ο ίδιος επιβεβαίωσε πως οι βροχές των τελευταίων ημερών προκάλεσαν την κατάρρευση ενός τμήματος του βουνού στο οποίο βρίσκεται αυτό το τουριστικό χωριό.

«Είμαστε εδώ σε σεισμική ζώνη, δεν υπάρχει πολλή βλάστηση», υπογράμμισε ο Τσεν. Τα δένδρα συμβάλλουν στην απορρόφηση του νερού της βροχής και εμποδίζουν τις κατολισθήσεις.

 

 

Περίπου 500 διασώστες επιχειρούν στον τόπο της καταστροφής. Μερικοί προσπαθούν ακόμη να φθάσουν σ’ αυτή την περιοχή, η πρόσβαση στην οποία είναι δύσκολη και όπου οι βροχοπτώσεις αναμένεται ότι θα συνεχισθούν σήμερα, διευκρίνισε το CCTV.

Ο κινέζος πρόεδρος Σι Τζινσένγκ ζήτησε «να καταβληθεί κάθε δυνατή προσπάθεια για να περιοριστεί ο αριθμός των νεκρών και των τραυματιών», σύμφωνα με δηλώσεις του που μεταδόθηκαν από την κρατική τηλεόραση.

Ένα ζευγάρι και το ηλικίας ενός μήνα μωρό του ανασύρθηκαν από τη λάσπη και μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο, ανέφεραν σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης οι τοπικές αρχές της γειτονικής πόλης Μαοσιάν.

 

Ένας άλλος επιζών έχει εντοπισθεί, «όμως οι ζωτικές ενδείξεις του είναι ασθενικές», δήλωσε στην τηλεόραση ο Ουάνγκ Γιονγκμπό, τοπικός αξιωματούχος των επιχειρήσεων διάσωσης. «Είναι η μεγαλύτερη κατολίσθηση που έχει σημειωθεί εδώ μετά τον σεισμό του Ουεντσουάν».

Τέταρτη σε πληθυσμό επαρχία της Κίνας με 80 εκατομμύρια κατοίκους, η Σετσουάν, η οποία βρίσκεται στις παρυφές του οροπεδίου του Θιβέτ, είχε πληγεί τον Μάιο 2008 από ένα σεισμό ιστορικών διαστάσεων. Η δόνηση εκείνη είχε προκαλέσει 87.000 νεκρούς στην περιοχή του Ουεντσουάν, η οποία βρίσκεται σε απόσταση μερικών δεκάδων χιλιομέτων από το χωριό που επλήγη σήμερα.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Τα πιο πρόσφατα στη κατηγορία

Jerusalem Post: Σενάριο αστραπιαίας επίθεσης με τα ισραηλινά F-35 να καταστρέφουν την ιρανική αεράμυνα

Σενάριο με τις πρωτοβουλίες που θα μπορούσε να αναλάβει το Ισραήλ μετά την επίθεση που δέχτηκε από πυραύλους και μη επανδρωμένα αεροσκάφη του Ιράν παρουσίασε η Jerusalem Post στη...

Αυστραλία: Νέα αιματηρή επίθεση με μαχαίρι

Ένας επίσκοπος και αρκετοί πιστοί δέχθηκαν επίθεση με μαχαίρι μέσα σε εκκλησία στο Σίδνεϊ και ενώ μεταδιδόταν η λειτουργία απευθείας σε διαδικτυακό κανάλι στο...

Ισραήλ: Νέα συνεδρίαση του πολεμικού υπουργικού συμβουλίου συγκάλεσε ο Νετανιάχου

Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου θα συγκαλέσει εκ νέου το πολεμικό του υπουργικό συμβούλιο στις 2 μ.μ. σήμερα Δευτέρα. Το συγκεκριμένο συμβούλιο είναι το φόρουμ...

Η επόμενη μέρα για το Ισραήλ: Το μήνυμα που ήθελε να στείλει η Τεχεράνη...

Με κομμένη την ανάσα παρακολουθεί ο πλανήτης τις φλέγουσες εξελίξεις στη Μέσα Ανατολή, μετά την επίθεση που εξαπέλυσε το Ιράν στο Ισραήλ. Οι ΗΠΑ ανησυχούν...

15 Απριλίου: Παγκόσμια Ημέρα Τέχνης

H Παγκόσμια Ημέρα Τέχνης (World Art Day) καθιερώθηκε το 2012 από τον Διεθνή Οργανισμό Τέχνης (IAA), με τη διακήρυξη της Γκουανταλαχάρα, μετά από πρόταση...
Η Γερουσία ανέτρεψε το βέτο του Τραμπ για τον αμυντικό προϋπολογισμό που περιλαμβάνει τις κυρώσεις στην Τουρκία

ΗΠΑ: Η ιστορική ποινική δίκη του Τραμπ αρχίζει μεσούσης της προεκλογικής εκστρατείας

Ο Ντόναλντ Τραμπ θα γίνει σήμερα ο πρώτος πρώην πρόεδρος στην ιστορία των Ηνωμένων Πολιτειών που βρίσκεται αντιμέτωπος με τα ποινικά δικαστήρια, καθώς αρχίζει...
Τιτανικός: Μία αφήγηση της ιστορίας με ... ιδιαίτερο τρόπο!

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ 15 Απριλίου ο “Τιτανικός” βυθίζεται

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ Το 1912 ο «Τιτανικός» βυθίζεται, έπειτα από ένα φοβερό χτύπημα με παγόβουνο στο Βόρειο Ατλαντικό. Από τους 2.340 επιβαίνοντες, χάνονται στα παγωμένα νερά οι...

Βρείτε μας

7,826ΥποστηρικτέςΚάντε Like
133ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,245ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Λαϊκό Θέατρο Σκιών

Τα νέα και τα βίντεο του Καραγκιόζη

Διαβάστε Επίσης

Κατάρρευση γέφυρας στη Βαλτιμόρη: Οι έρευνες αναστέλλονται, οι 6 αγνοούμενοι θεωρούνται πλέον νεκροί 

Δύτες πρόκειται να επιστρέψουν σήμερα τα ξημερώματα στον ποταμό Πατάπσκο στο σημείο όπου χθες...

Έφτασαν στην Αθήνα τα πρώτα 140 ηλεκτρικά λεωφορεία

Αντίστροφα άρχισε να μετράει ο χρόνος για την κυκλοφορία των πρώτων 140 Ytong ηλεκτρικών...

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ 18 Δεκεμβρίου ξεκινά η δυναστεία Γιουάν στην Κίνα

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ  Το 1271.... Ο Κουμπλάι Χαν ονομάζει το βασίλειό του Γιουάν και ξεκινά τη δυναστεία Γιουάν...

Λέσβος: Συνεχίζονται οι έρευνες για τους αγνοούμενους του Raptor

Δυσκολεύουν οι καιρικές συνθήκες στη θαλάσσια περιοχή νότια και νοτιοανατολικά της Λέσβου, όπου σήμερα,...