Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024
18.4 C
Athens

ΣΥΓΚΛΟΝΙΖΕΙ η τραγωδία με τα δύο νεκρά παιδιά στο λιμάνι της Μυτιλήνης

Από το πρωί της Δευτέρας σε ολόκληρο το νησί της Λέσβου μετά τον άδικο χαμό δύο έφηβων παιδιών που άφησαν την τελευταία τους πνοή στο λιμάνι της Μυτιλήνης κυριαρχούν αναπάντητα ερωτήματα, αφού το αυτοκίνητο στο οποίο επέβαιναν έπεσε για άγνωστο μέχρι στιγμής λόγο στη θάλασσα.

Νεκροί  είναι ο Μάριος Χ. 15 ετών από την Αγιάσο και η Δήμητρα Χ. 16 ετών από τη Μυτιλήνη (Αφάλωνας).  Ο Μάριος και η Δήμητρα ήταν ζευγάρι και φίλοι και γνωστοί μιλούν για ένα ερωτευμένο ζευγάρι.

Στο αυτοκίνητο επέβαιναν επίσης ένας 20χρονος αδερφός, ο οποίος οδηγούσε, ένας φίλος του στην ίδια ηλικία, ενώ στο πίσω κάθισμα μαζί μετά δύο άτυχα παιδιά, καθόταν ο αδερφός του Μάριου.

Οι τρεις διασωθέντες κατάφεραν να απεγκλωβιστούν με τη βοήθεια τριών μεταναστών, ενός λιμενικού αλλά και εργατών από το καΐκι που χτύπησε το αυτοκίνητο πριν πέσει στη θάλασσα.

Η ιστορία των δυο παιδιών συγκλονίζει το πανελλήνιο, ενώ το ίδιο συγκλονιστικός είναι και ο αδερφός της άτυχης Δήμητρας. Όπως είπε ο Στράτος η μικρή του αδερφή είχε μεγαλώσει χωρίς μητέρα και ο ίδιος είχε αναλάβει τη φροντίδα της.

Το χρονικό της τραγωδίας

Λίγα μέτρα από το παλιό Δημαρχείο, στο ύψος του ιστορικού καφενείου «Πανελλήνιον» στην Προκυμαία, το αυτοκίνητο στο οποίο επέβαιναν τα παιδιά κατευθυνόταν με μεγάλη ταχύτητα από την πλατεία Σαπφούς προς το Δημοτικό Θέατρο, πέρασε στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας, ανέβηκε στο διπλό κράσπεδο του πεζοδρομίου και βούτηξε στη θάλασσα, αφού προηγουμένως προσέκρουσε με ορμή σε παρακείμενο μεταλλικό αλιευτικό σκάφος.

Οι δυο 20χρονοι πρόλαβαν και άνοιξαν τις πόρτες του δίθυρου αυτοκινήτου, ενώ με την βοήθεια άνδρα του Λιμενικού Σώματος που βρισκόταν εκείνη την ώρα στο λιμάνι και έπεσε στη θάλασσα, αλλά και τριών μεταναστών που επίσης βρισκόταν εκείνη τη ώρα εκεί, προσπάθησαν να βγάλουν από το βυθισμένο αυτοκίνητο τα τρία παιδιά, που προφανώς είχαν εγκλωβιστεί. Μετά από προσπάθειες κατάφεραν να διασώσουν τον έναν 15χρονο. Τα άλλα δυο παιδιά ανασύρθηκαν νεκρά αργότερα.

Και οι τρεις διασωθέντες νοσηλεύονται τραυματισμένοι και σε κατάσταση σοκ στο νοσοκομείο Μυτιλήνης. Η υπόθεση διερευνάται από το Λιμεναρχείο Μυτιλήνης.

Η ανακοίνωση της Λιμενικής Αρχής για τo θάνατο των δύο νεαρών ατόμων στη Μυτιλήνη

Ενημερώθηκε, πρώτες πρωινές ώρες σήμερα (σ.σ. χθες), η Λιμενική Αρχή Μυτιλήνης, για περιστατικό πτώσης Ι.Χ.Ε. οχήματος στη θαλάσσια περιοχή λιμένα Μυτιλήνης, με οδηγό και συνοδηγό δύο (02) 20χρονους και συνεπιβάτες δύο (02) 15χρονους και μία (01) 16χρονη.

Σύμφωνα με δήλωση των διασωθέντων επιβαινόντων, ο ανωτέρω οδηγός έχασε τον έλεγχο του οχήματος με αποτέλεσμα να εκτραπεί της πορείας του και να καταλήξει στη θάλασσα.

Άμεσα στο σημείο έσπευσαν στελέχη της οικείας Λιμενικής Αρχής, στελέχη της Αστυνομικής Διεύθυνσης Λέσβου καθώς και στελέχη και οχήματα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας προς συνδρομή στον απεγκλωβισμό των ανωτέρω.

Ο ανωτέρω οδηγός εξήλθε του οχήματος με ίδιες δυνάμεις και στη συνέχεια διεσώθη από βαθμοφόρο του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, ο οποίος με την συνδρομή διερχόμενων αλλοδαπών υπηκόων απεγκλώβισε και ανέσυρε από τη θάλασσα τους υπόλοιπους επιβαίνοντες.

Στην συνέχεια οι διασωθέντες διακομίσθηκαν με ασθενοφόρα οχήματα του ΕΚΑΒ στο «ΒΟΣΤΑΝΕΙΟ» Νοσοκομείο Μυτιλήνης όπου διαπιστώθηκε ο θάνατος του 15χρονου και της 16χρονης ενώ οι υπόλοιποι τρεις (03) παραμένουν νοσηλευόμενοι.
Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Μυτιλήνης ενώ το Ι.Χ.Ε όχημα ανελκύθηκε από γερανοφόρο όχημα.

Φωτογραφία: lesvosnews.gr

Τα πιο πρόσφατα στη κατηγορία

Παγώνουν οι οικοδομικές άδειες στην Αθήνα

Το "πάγωμα" της έκδοσης νέων οικοδομικών αδειών αναμένεται να αποφασίσει στην επόμενη συνεδρίαση του το Δημοτικό Συμβούλιο Αθήνας ανήγγειλε ο δήμαρχος της πόλης Χάρης...

Αφρικανική Σκόνη: Ποια χημικά στοιχεία εντοπίστηκαν στην ατμόσφαιρα της Αττικής

Ένα κύμα αφρικανικής σκόνης κάλυψε όλη τη χώρα την Τρίτη (23/4) «βάφοντας» τον ουρανό πορτοκαλί και κάνοντας την ατμόσφαιρα στην Αττική ιδιαίτερα αποπνικτική, με...
Αυξάνονται οι ημέρες καραντίνας για όσους έρχονται από το εξωτερικό

Αναγκαστική προσγείωση Boeing 737 στο “Ελ. Βενιζέλος”

Ένα Boeing 737 της εταιρείας Transavia που εκτελούσε την πτήση από Αθήνα στο Παρίσι «Ελ. Βενιζέλος – Ορλύ» στις 15:00 και απογειώθηκε στις 15:20 χρειάστηκε να επιστρέψει εσπευσμένα...

Ρέντη: Πώς οργανώθηκε και πραγματοποιήθηκε η δολοφονική επίθεση κατά των αστυνομικών

Την συμμορία χούλιγκαν που εμπλέκεται μεταξύ άλλων στην δολοφονική επίθεση κατά των αστυνομικών στου Ρέντη που είχε ως αποτέλεσμα τον θανάσιμο τραυματισμό του Αρχιφύλακα Γεώργιου...

Aκτοπλοϊκά και αεροπορικά εισιτήρια: Εκπτώσεις σε αναπληρωτές εκπαιδευτικούς για το Πάσχα

Οι αναπληρωτές εκπαιδευτικοί της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης θα έχουν τη δυνατότητα να ταξιδέψουν στον τόπο μόνιμης κατοικίας τους το Πάσχα, με μειωμένες τιμές. Με...

Απαιτεί η Γερμανία διακοπή ερευνών για ελληνικούς υδρογονάνθρακες;

Αυτό που έκαναν οι Γερμανοί αποτελεί ωμή παρέμβαση στα εσωτερικά της Ελλάδας. Αυτή τη στιγμή επί της ουσίας και στην πράξη ΔΕΝ υφίσταται Έλληνας.....

Η φωτογραφία της ημέρας

Η αφρικανική σκόνη «έπνιξε» την πρωτεύουσα 24 Απριλίου 2024

Βρείτε μας

7,826ΥποστηρικτέςΚάντε Like
133ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,245ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Λαϊκό Θέατρο Σκιών

Τα νέα και τα βίντεο του Καραγκιόζη

Διαβάστε Επίσης

Άγιος Βαλεντίνος: Απότμημα των λειψάνων του βρίσκεται στη Μυτιλήνη – Η ιστορία τους (βίντεο)

Με τον Αρχιερατικό Εσπερινό που θα τελεστεί στις 18.30 στον Καθολικό Ενοριακό Ναό της...

Χατζηδάκης: Οι θετικές εξελίξεις στο λιμάνι του Πειραιά μοχλός για την οικονομική ανάπτυξη

«Οι θετικές εξελίξεις στο λιμάνι του Πειραιά είναι μία ουσιαστική συμβολή για την οικονομική...

Αυλίδα ΤΩΡΑ – Καρφώθηκε δεξαμενόπλοιο στο λιμάνι. Συνελήφθη ο πλοίαρχος

Δεν αναφέρθηκε θαλάσσια ρύπανση ή εισροή υδάτων από την πρόσκρουση δεξαμενόπλοιου με σημαία Τουρκίας...

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ 3 Νοεμβρίου οι τούρκοι στρατιώτες εγκαταλείπουν την Κρήτη

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ Το 1898.... Από το λιμάνι της Σούδας εγκαταλείπει την Κρήτη και ο τελευταίος...