Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
19.7 C
Athens

Συγκλονίζει η τραγωδία:Έρευνες για τις συνθήκες του φρικτού τροχαίου στην Εθνική

Φως στις ακριβείς συνθήκες υπό τις οποίες σημειώθηκε το απόγευμα της Κυριακής το τραγικό δυστύχημα στο 83,7ο χιλιόμετρο της εθνικής οδού Αθηνών-Λαμίας, κοντά στο Ύπατο Θηβών, επιχειρεί να ρίξει το τμήμα τροχαίας αυτοκινητοδρόμων Βοιωτίας που έχει αναλάβει την έρευνα.

Από το δυστύχημα βρήκαν ακαριαίο θάνατο τέσσερα άτομα: Ο οδηγός και ο συνεπιβάτης της μοιραίας Porsche, που εισήλθε εκτός ελέγχου στο πάρκινγκ της εθνικής οδού, καθώς και μία 33χρονη μητέρα και με το 3χρονο παιδάκι της που βρίσκονταν σε σταθμευμένο όχημα εντός του χώρου στάθμευσης.

Για τη διερεύνηση των συνθηκών του δυστυχήματος η Τροχαία μελετά το υλικό από τις κάμερες που υπάρχουν κατά μήκος της εθνικής οδού. Παράλληλα έχει συλλεχθεί γενετικό υλικό από τις απανθρακωμένες σορούς για την ταυτοποίηση των θυμάτων.

Η Porsche ήταν καταχωρημένη στο όνομα Ευάγγελος – Απόστολος Βακάκης του Γεωργίου, όνομα που αντιστοιχεί στον ιδιοκτήτη της γνωστής αλυσίδας καταστημάτων Jumbo.

Όπως όλα δείχνουν -και μένει να επιβεβαιωθούν εργαστηριακά- οδηγός ήταν ο Γιώργος Βακάκης, γιος του ιδιοκτήτη των Jumbo. Σε αυτό συνηγορούν καταθέσεις από το περιβάλλον του θύματος και από υπάλληλο της εταιρείας της οικογένειας, που επιβεβαιώνει ότι παρέδωσε το αυτοκίνητο σε αυτόν.

Συνεπιβάτης στην Porsche ήταν 24χρονος φίλος του Βακάκη. Οι δύο τους είχαν επιστρέψει από το εξωτερικό, όπου σπούδαζαν, και φαίνεται πως κατευθύνονταν για ολιγοήμερες διακοπές στην Αράχωβα.

Στο σταθμευμένο όχημα εντός του χώρου στάθμευσης βρίσκονταν μία 33χρονη μητέρα και το ανήλικο παιδί της, γεννημένο το 2014. Ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες αναφέρουν ότι η γυναίκα ήταν έγκυος στον τέταρτο μήνα.

Ο σύζυγος της 33χρονης, που βρισκόταν στις τουαλέτες του χώρου στάθμευσης την ώρα του δυστυχήματος, είναι σε κατάσταση σοκ. Η αστυνομία θα πάρει κατάθεση από τον ίδιο μόλις οι συνθήκες το επιτρέψουν. Η οικογένεια ήταν κάτοικος Φαλήρου.

Από το συγκλονιστικό βίντεο που έχει δει το φως της δημοσιότητας, με τη στιγμή που η Porsche μπαίνει εκτός ελέγχου στο πάρκινγκ, φαίνεται ότι στην εθνική οδό την ώρα του δυστυχήματος (4 το απόγευμα) δεν υπήρχε κίνηση και ίσως έριχνε ψιλόβροχο.

Από το συγκεκριμένο οπτικό υλικό είναι εμφανές ότι η μοιραία Porsche κινούνταν με ιλιγγιώδη ταχύτητα και ήταν εκτός ελέγχου (με τα πλάγια) όταν εισήλθε στο χώρο στάθμευσης.

Το star.gr επικαλείται αυτόπτη μάρτυρα τον οποίο προσπέρασε η Porsche περίπου ένα χιλιόμετρο πριν από το σημείο του δυστυχήματος. Ο δρόμος ήταν βρεγμένος αλλά δεν έβρεχε εκείνη την ώρα. Με προσπέρασε κανονικά, από αριστερά, αλλά με υπερβολικά μεγάλη ταχύτητα. Εγώ πήγαινα με 140, η Porsche ίσως πήγαινε και με 300 χιλιόμετρα την ώρα» αναφέρει.

Η αστυνομία αρνείται ότι το οπτικό υλικό που έχει δει το φως της δημοσιότητας έχει δοθεί από την ίδια.

Τα πιο πρόσφατα στη κατηγορία

Χαϊδάρι Καιρός ήταν. Εγκαινιάστηκε η πεζογέφυρα στο Παλατάκι

«Η πεζογέφυρα που παραδίδεται προς χρήση στο Παλατάκι είναι ένα αναγκαίο έργο για την ασφαλή διέλευση των πεζών από τη Λεωφόρο Αθηνών», δήλωσε ο...

Θα γκρινιάξουν γονείς και μαθητές: Η αλλαγή που έρχεται στα σχολεία έπρεπε να είχε...

Η εγκύκλιος υπάρχει, τώρα αυστηροποιούνται οι ποινές μπας και εφαρμοστεί στην πράξη Υπάρχει κάτι το εγγενώς σημαντικό όταν μιλάμε για τα παιδιά που πάνε σήμερα...

Η φωτογραφία της ημέρας

Ψάχνοντας από κάπου τη δικαίωση... 28 Μαρτίου 2024

Σαν σήμερα 28 Μαρτίου: Τα σημαντικότερα γεγονότα της ημέρας

Διαβάστε τα σημαντικότερα γεγονότα που έγιναν σαν σήμερα στην Ελλάδα και τον κόσμο. Γεγονότα 845: Οι Βίκινγκς καταλαμβάνουν το Παρίσι, με αρχηγό τον Ράγκναρ Λόντμπροκ. Για να...

Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα ;

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024 σήμερα και σύμφωνα με το εορτολόγιο δεν γιορτάζει κάποιο γνωστό όνομα. Ωστόσο έχει την τιμητική του ο Απόστολος και Μάρτυρας...

Ζωγράφου: Μυστήριο με διάρρηξη στο υποθηκοφυλακείο

Μυστήριο με διάρρηξη στο υποθηκοφυλακείο στου Ζωγράφου, όπου στεγάζεται Υπηρεσία του Κτηματολογίου Ζωγράφου. Σύμφωνα με πληροφορίες, άγνωστοι δράστες σε απροσδιόριστη χρονική στιγμή παραβίασαν με αντικείμενο...

Καιρός: Νέα «εισβολή» αφρικανικής σκόνης από Δευτέρα

Η αφρικανική σκόνη θα «ξαναθυμηθεί» τη χώρα μας από την Κυριακή έπειτα από ένα σύντομο ενδιάμεσο διάλειμμα. Ο καιρός αναμένεται να «καθαρίσει» σταδιακά σήμερα,...

Βρείτε μας

7,826ΥποστηρικτέςΚάντε Like
133ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,245ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Λαϊκό Θέατρο Σκιών

Τα νέα και τα βίντεο του Καραγκιόζη

Διαβάστε Επίσης

Βουλή: Μητσοτάκης, Φάμελλος, Ανδρουλάκης για την πρόταση δυσπιστίας

Μητσοτάκης: Αν πιστεύετε ότι πρέπει να συσταθεί προκαταρκτική, να τεκμηριώσετε το αδίκημα και να...

Παραιτήθηκαν Μπρατάκος και Παπασταύρου

Την παραίτησή τους υπέβαλαν αργά το απόγευμα της Πέμπτης ο υπουργός Επικρατείας, Σταύρος Παπασταύρου...

Δείτε την… ελληνική έρημος που γυρίστηκε η ταινία «Μια Ελληνίδα στο χαρέμι» με τη Ρένα Βλαχοπούλου (BINTEO)

Μια έρημος που θυμίζει σκηνικό από άλλα εξωτικά μέρη, υπάρχει και στην Ελλάδα. Πρόκειται για...

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν θα μεταβεί στις ΗΠΑ για την εορτή της 25ης Μαρτίου

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης δεν θα μεταβεί τελικά στην Ουάσιγκτον για την καθιερωμένη εορτή της 25ης Μαρτίου στον...