Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
23 C
Athens

ΣΥΓΚΛΟΝΙΖΟΥΝ: Οι πρώτες φωτογραφίες από τα ευρήματα του μοιραίου αεροσκάφους της EgyptAir

Τα πρώτα ευρήματα από το μοιραίο αεροσκάφος της EgyptAir, που συνετρίβη την Πέμπτη στη Μεσόγειο, έδωσε στη δημοσιότητα το Σάββατο ο εκπρόσωπος Τύπου του Αιγυπτιακού στρατού.

Στις φωτογραφίες μπορεί να δει κανείς κομμάτια υφάσματος, λαμαρίνες, ένα σωσίβιο, κομμάτια από κάθισμα και ο υπνόσακος ενός μωρού, ενώ σε ένα από τα συντρίμμια διακρίνεται και το λογότυπο της αεροπορικής εταιρείας.

 

ευρήματα, EgyptAir,

Oι αιγυπτιακές αρχές ανακοίνωσαν εχθές Παρασκευή πως βρήκαν ανοιχτά της Αλεξάνδρειας νέα μακάβρια ευρήματα από το μοιραίο αεροσκάφος, μεταξύ των οποίων, «αντικείμενα επιβατών, ανθρώπινα μέλη, αποσκευές και καθίσματα του αεροσκάφους» χωρίς ωστόσο να έχει δοθεί στη δημοσιότητα καμία εικόνα.

ευρήματα, EgyptAir,

Στο μεταξύ τα διεθνή ΜΜΕ μεταδίδουν ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες σύμφωνα με τις οποίες βρέθηκε το ένα μαύρο κουτί του αεροσκάφους, σε απόσταση τεσσάρων περίπου μιλίων από το σημείο της συντριβής.
Τα νέα σενάρια για το τι συνέβη στην πτήση MS804 βλέπουν φουντώνουν με πιο πιθανή την εκδοχή της τρομοκρατικής ενέργειας.

ευρήματα, EgyptAir,

Η Aviation Herald, μια εξειδικευμένη υπηρεσία η οποία καταγράφει και αναφέρει συμβάντα που αφορούν αεροπορικές εταιρείες, έφερε στο «φως» τις τελευταίες δραματικές στιγμές της μοιραίας πτήσης MS804.

Σύμφωνα με έναν ειδικό σε θέματα αεροναυπηγικής ο οποίος μίλησε στην Deutsche Welle το βράδυ της Παρασκευής, λίγα λεπτά πριν το τέλος, στο Airbus σήμανε συναγερμός. Συγκεκριμένα, επικαλούμενος τα στοιχεία που κατέγραψε το σύστημα επικοινωνίας αεροσκαφών ACARS (Aircraft Communication Adressing and Reporting System), είπε πως υπήρξε καπνός στην τουαλέτα του Airbus και στη συνέχεια στο μέρος όπου βρίσκονται όλα τα ηλεκτρονικά συστήματα του αεροσκάφους.

ευρήματα, EgyptAir,

Τις συγκλονιστικές αυτές πληροφορίες επιβεβαίωσε το πρωί του Σαββάτου το Γαλλικό Γραφείο Ερευνών Δυστυχημάτων, υπογραμμίζοντας μάλιστα πως είχαν εκπεμφθεί αυτόματα μηνύματα για την ύπαρξη καπνού σε «πολλά σημεία» του Airbus 320, πριν την εξαφάνιση.

Επίσης, τρεις ακόμη συναγερμοί που καταγράφηκαν το χρονικό διάστημα που μεσολάβησε, δείχνουν ότι υπήρξε πρόβλημα και στους αισθητήρες κάποιων παραθύρων, γεγονός που ίσως υποδεικνύει απότομη αύξηση θερμοκρασίας, ενώ τα τελευταία μηνύματα που καταγράφηκαν αποκαλύπτουν ότι υπήρξε κάποιο σοβαρό πρόβλημα στα συστήματα ελέγχου πτήσης. Όλοι οι συναγερμοί καταγράφηκαν μέσα σε τρία λεπτά, από τις 03.26 (ώρα Ελλάδος) έως τις 03.29, λίγο πριν χαθεί το στίγμα του Airbus.

Τα πιο πρόσφατα στη κατηγορία

Ανακοινώσεις Μητσοτάκης στο υπουργικό: Στα 830 ευρώ ο κατώτατος μισθός από 1η Απριλίου

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανακοίνωσε την αύξηση του κατώτατου μισθού. «Από την 1/4/2024 όσοι αμοίβονται με τον κατώτατο μισθό θα λαμβάνουν 830 ευρώ το μήνα,...

Ένοχος και για βιασμό ο Μίχος – Αθώα η μητέρα της 12χρονης

Η απόφαση του δικαστηρίου οδήγησε στην κατάρρευση της εισαγγελικής πρότασης για τους βιασμούς της 12χρονης από τον Κολωνό. Σύμφωνα με την απόφαση κρίθηκε ένοχος...

Η Φωτογραφία της ημέρας

Σαν σήμερα το 1896 ο θρυλικός μαραθωνοδρόμος Σπύρος Λούης αναδείχθηκε Ολυμπιονίκης 29 Μαρτίου 2024

Απρίλιος στις παραλίες: Με θερμοκρασίες 12 βαθμούς πάνω από το κανονικό ξεκινάει ο μήνας

Σύμφωνα με την πρόσφατη ανακοίνωσή του στο Χ, ο καιρός κατά το πρώτο δεκαήμερο του Απριλίου αναμένεται να διακρίνεται από θερμοκρασίες υψηλότερες του κανονικού, φτάνοντας...

Δύο ισχυροί σεισμοί ανοιχτά της Ηλείας – 5,7 Ρίχτερ

«Δίδυμοι» σεισμοί σημειώθηκαν λίγο μετά τις 9 το πρωί της Παρασκευής 29/3 ανοιχτά της Ηλείας και συγκεκριμένα κοντά στις Στροφάδες, στον Κυπαρισσιακό κόλπο. Συγκεκριμένα,...

Ποια ονόματα ακούγονται μετά τις παραιτήσεις Παπασταύρου – Μπρατάκου

Σαν κεραυνός εν αιθρία έπεσαν οι παραιτήσεις δύο εκ των κορυφαίων στελεχών της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας, του υπουργού Επικρατείας Σταύρου Παπασταύρου και του...
Τσακαλώτος κατά Κυρανάκη

Καταψηφίστηκε η πρόταση δυσπιστίας με 159 ψήφους – Μητσοτάκης: Δεν θα συγκυβερνήσω με παράκεντρα

Απορρίφθηκε στην Ολομέλεια της Βουλής, η πρόταση δυσπιστίας στην κυβέρνηση που κατέθεσαν το ΠΑΣΟΚ, ο ΣΥΡΙΖΑ , η Νέα Αριστερά και η Πλεύση Ελευθερίας. Στην...

Βρείτε μας

7,826ΥποστηρικτέςΚάντε Like
133ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,245ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Λαϊκό Θέατρο Σκιών

Τα νέα και τα βίντεο του Καραγκιόζη

Διαβάστε Επίσης

Ρέντη: Νέα ευρήματα στο μικροσκόπιο της ΕΛ.ΑΣ

Στα εγκληματολογικά εργαστήρια έχει αποσταλεί ένα πλαστικό κομμάτι της φωτοβολίδας που βρέθηκε στις έρευνες...

Νέα Φιλαδέλφεια: Τα ευρήματα μετά τα επεισόδια

Ανατριχίλα προκαλούν τα στοιχεία της δικογραφίας που ξετυλίγουν το κουβάρι της άφιξης των Κροατών...

Σημαντικά αρχαιολογικά ευρήματα βρέθηκαν στη Βουλγαρία

Σημαντικά αρχαιολογικά ευρήματα, κυρίως ένας πύργος που έχει τη μορφή πυραμίδας με ύψος περίπου...

Νέα ευρήματα στο Δεσποτικό – Ένα αρχαίο Ιερό στο Αιγαίο

«Κάθε καινούρια ανασκαφή στο Δεσποτικό, φέρνει στο φως νέα ευρήματα», ανέφερε στον Αθήνα 9.84...