Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024
21.2 C
Athens

Συνάντηση Μητσοτάκη με νέες μητέρες: Κανένα παιδί εκτός παιδικών σταθμών

Την απόλυτη δέσμευσή του ότι με κυβέρνηση Νέας Δημοκρατίας κανένα παιδί δεν θα μείνει εκτός παιδικού σταθμού, επανέλαβε ο Κυριάκος Μητσοτάκης σε συζήτηση που είχε με νέες μητέρες στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Περιστερίου.

“Να δώσουμε στα παιδιά μας πρόσβαση σε ποιοτική προσχολική αγωγή σε επίπεδο βρεφονηπιακών και παιδικών σταθμών αλλά και σε επίπεδο νηπιαγωγείων για να μην δημιουργούμε ανισότητες που θα κυνηγούν τα παιδιά για όλη τους τη ζωή”, τόνισε ο πρόεδρος της ΝΔ επισημαίνοντας πως σύμφωνα με όσα λένε οι επιστήμονες μέχρι τα έξι έτη διαμορφώνονται οι βασικές συνάψεις του εγκεφάλου.

“Και εάν δεν υπάρχουν οι προσλαμβάνουσες παραστάσεις σε αυτή την ηλικία, τα παιδιά θα ξεκινήσουν το σχολείο μειονεκτικά. Θα είναι η ζωή, για αυτά τα παιδιά, μονίμως ένας αγώνας δρόμου για να καλύψουν το χαμένο έδαφος”, υπογράμμισε.

Για την ποιότητα των παιδικών σταθμών, ο κ. Μητσοτάκης τόνισε ότι “υπάρχουν πολλές ελλείψεις σε υποδομές και προσωπικό, αλλά, κατά κανόνα, ακούω πολύ καλά λόγια. Η τοπική κοινωνία διαδραματίζει σημαντικό ρόλο και βοηθάει πολύ”.

Έθεσε ως προτεραιότητα το ζήτημα των προδιαγραφών και ξεκαθάρισε: “Δεν πιστεύω, σε καμία περίπτωση, σε μια αγορά, η οποία είναι αυτορυθμιζόμενη και αφορά στην προστασία των πιο ευαίσθητων μελών μιας κοινωνίας, όπως είναι τα παιδιά. Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να υπάρχει ένα πλαίσιο ελεγκτικό, το οποίο θα εξασφαλίζει ότι οι προδιαγραφές που μπαίνουν τηρούνται από όλους. Και πρέπει να είμαστε πολύ αυστηροί σε αυτές τις περιπτώσεις όπου υπάρχουν αποκλίσεις”.

Αναφερόμενος στις εργασιακές σχέσεις του προσωπικού των παιδικών σταθμών, επισήμανε: “Πολλές από τις συμβάσεις είναι ορισμένου χρόνου. Και εδώ γεννιέται το παράδοξο να έχουμε εμπιστευτεί το μέλλον των παιδιών μας σε εργαζόμενες και εργαζόμενους – κυρίως νέες κοπέλες – που είναι σε καθεστώς εργασιακής ανασφάλειας. Εκεί, λοιπόν, που θα έπρεπε να έχουμε τακτικό προσωπικό δεν έχουμε. Και, εκεί, που ενδεχομένως δεν θα χρειαζόταν να έχουμε τακτικό προσωπικό στο Δημόσιο, έχουμε”.

Επιπρόσθετα, χαρακτήρισε “μείζον ζήτημα τις παραβιάσεις της εργατικής νομοθεσίας που αφορούν στη μητρότητα” ενώ δεν παρέλειψε να εκφράσει το θαυμασμό του στην εργαζόμενη Ελληνίδα μάνα που σε δύσκολες συνθήκες, όπως οι σημερινές, δίνει κάθε μέρα μάχη για να μεγαλώσει το παιδί της.

Παράλληλα τόνισε ότι πρέπει να δοθεί “μεγαλύτερη ευελιξία στους δασκάλους και τους καθηγητές, στο πλαίσιο βασικών κατευθύνσεων” ώστε να μπορούν να επιλέγουν οι ίδιοι βιβλία που θα διδάσκουν στα παιδιά.
Για τα ζητήματα της εκπαίδευσης, ο κ. Μητσοτάκης χαρακτήρισε μεγάλο κεφάλαιο τη δια βίου μάθηση, έδωσε έμφαση στην ανάγκη μετεξέλιξης των πολιτών και στην απόκτηση νέων δεξιοτήτων, που θα τους επιτρέπουν να δουλέψουν σε ένα αντικείμενο, το οποίο δεν έχουν σπουδάσει.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Τα πιο πρόσφατα στη κατηγορία

Ρέντη – Δολοφονία Λυγγερίδη: Σήμερα στον Εισαγγελέα οι 64 συλληφθέντες

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται η επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ. για την υπόθεση της δολοφονίας του αστυνομικού των ΜΑΤ στου Ρέντη με τις Αρχές να εκτιμούν...

Η πιο ακριβη χωρα στην ΕΥΡΩΠΗ η ΕΛΛΑΔΑ…Τα τρόφιμα που αυξάνονται περισσότερο στην Ελλάδα...

Παρά τη σύγκλιση με την Ευρωζώνη στις περισσότερες κατηγορίες, στην Ελλάδα ο πληθωρισμός τροφίμων εξακολουθεί να τρέχει ταχύτερα από κάθε άλλη χώρα της Ευρωζώνης. Για την ακρίβεια...

Η Φωτογραφία της ημέρας

Στα ζαφειρένια νερά της παραλίας Γάλα στα Κουφονήσια 23 Απριλίου 2024

Σαν σήμερα 23 Απριλίου: Τα σημαντικότερα γεγονότα της ημέρας

Διαβάστε τα σημαντικότερα γεγονότα που έγιναν σαν σήμερα στην Ελλάδα και τον κόσμο. Γεγονότα 1516: Υιοθετείται από τους γερμανούς ζυθοποιούς ο Νόμος για την καθαρότητα της μπύρας...

Χανιά: Μεγάλη φωτιά κοντά στον Ναύσταθμο της Σούδας – Εκκενώθηκαν σπίτια και παιδικός σταθμός

Μεγάλη φωτιά έχει ξεσπάσει στα Χανιά και συγκεκριμένα στον κόμβο που οδηγεί προς τον Ναύσταθμο στην περιοχή της Σούδας. Η κινητοποίηση της Πυροσβεστική Υπηρεσίας είναι...

Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα ;

Τρίτη 23 Απριλίου 2024 σήμερα και σύμφωνα με το εορτολόγιο δεν γιορτάζει κάποιο γνωστό όνομα. Ωστόσο, η Ορθόδοξη εκκλησία τιμά τη μνήμη των Μαρτύρων Ανατολίου...

Καιρός: Υψηλές θερμοκρασίες με θυελλώδεις ανέμους τύπου Foehn και αφρικάνικη σκόνη

Με θυελλώδεις ανέμους, αρκετές λασποβροχές και με αισθητή την παρουσία της σαχαριανής σκόνης στην ατμόσφαιρα σχεδόν σε ολόκληρη τη χώρα θα κυλήσει σήμερα Τρίτη,...

Βρείτε μας

7,826ΥποστηρικτέςΚάντε Like
133ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,245ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Λαϊκό Θέατρο Σκιών

Τα νέα και τα βίντεο του Καραγκιόζη

Διαβάστε Επίσης

Ξεκίνησαν οι αιτήσεις ΕΣΠΑ για παιδικούς σταθμούς 

Από σήμερα και μέχρι την Τρίτη 11 Ιουλίου οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να καταθέσουν την αίτηση...

Κλειστοί αύριο βρεφικοί, παιδικοί και βρεφονηπιακοί σταθμοί στις περιοχές που έπληξε η κακοκαιρία

Με εγκύκλιο της υφυπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Δόμνας Μιχαηλίδου, κλειστοί θα παραμείνουν αύριο,...

Ανοίγουν αύριο παιδικοί και βρεφονηπιακοί σταθμοί – Πώς θα λειτουργήσουν

Ανοίγουν αύριο ξανά οι βρεφονηπιακοί και παιδικοί σταθμοί ολοκληρώνοντας έτσι τον κύκλο της σταδιακής...

ΝΔ: Η κυβέρνησή μας δεν θα αφήσει κανένα παιδί εκτός παιδικού σταθμού

Σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση εξαπέλυσε η Νέα Δημοκρατία κατηγορώντας την για «άλλη μία ψεύτικη...