Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024
15.9 C
Athens

Τέλος τα τα βενζινοκίνητα και τα πετρελαιοκίνητα αυτοκίνητα από την Γαλλία από το 2040!

Το σχέδιο για το περιβάλλον όπως το ανακοίνωσε ο αρμόδιος υπουργός προβληματίζει τις εγχώριες αυτοκινητοβιομηχανίες

Η Γαλλία σχεδιάζει να σταματήσει την πώληση βενζινοκίνητων και πετρελαιοκίνητων οχημάτων στη χώρα μέχρι το 2040, σύμφωνα με τον νέο υπουργό περιβάλλοντος της χώρας, Νικολά Υλό.

 

Ανακοινώνοντας σε συνέντευξη Τύπου την Πέμπτη το σχέδιο για το κλίμα του στο πλαίσιο της συμφωνίας του Παρισιού για το περιβάλλον, είπε: «Ανακοινώνουμε το τέλος της πώλησης βενζινοκίνητων και πετρελαιοκίνητων οχημάτων μέχρι το 2040».

Ο Υλό δεν διευκρίνισε εάν αυτό θα σήμαινε το τέλος της παραγωγής βενζινοκίνητων και πετρελαιοκίνητων οχημάτων ή αν αυτά θα εξακολουθήσουν να παράγονται αλλά θα διατίθενται αποκλειστικά για εξαγωγές.
Επίσης, δεν διευκρίνισε αν η απαγόρευση αυτή θα περιλαμβάνει υβριδικά αυτοκίνητα, αν δηλαδή θα δεχτεί μια «μικτή» μορφή κίνησης, ή θα γίνει ολοκληρωτική στροφή προς την ηλεκτροκίνηση.

Παράλληλα είπε ότι θα εξεταστεί άμεσα ένα σύστημα πριμοδότησης των οικονομικά αδυνάτων για να αντικαταστήσουν τα παλαιάς τεχνολογίας αυτοκίνητά τους με νέας τεχνολογίας.
Συγκεκριμένα είπε πως θα θεσπιστεί ένα μπόνους αντικατάστασης αυτοκινήτων ντίζελ προ του 1997 ή βενζίνης προ του 2001 με ένα καθαρότερο όχημα καινούργιο ή μεταχειρισμένο.

 

 

Ο υπουργός παραδέχτηκε ότι ο στόχος αυτός θα έχει επιπτώσεις στις γαλλικές αυτοκινητοβιομηχανίες.
Οι ανακοινώσεις του έρχονται σε μια εποχή που οι γαλλικές αυτοκινητοβιομηχανίες επενδύουν και στις εξαγορές και τις συγχωνεύσεις με πιο πρόσφατη την εξαγορά της Opel από το γκρουπ PSA (Peugeot-Citroen).
Ωστόσο είναι σαφής και η επένδυση που κάνουν οι κατασκευαστές προς την κατεύθυνση να αυξήσουν γρήγορα την παραγωγή τους σε ηλεκτρικά και υβριδικά αυτοκίνητα για να ανταποκριθούν στην αυξανόμενη ζήτηση.

Για παράδειγμα η Volvo ανακοίνωσε αυτή την εβδομάδα ότι από το 2019 θα σταματήσει να κατασκευάζει αυτοκίνητα με τους παραδοσιακούς κινητήρες εσωτερικής καύσης και πως όλα της τα μοντέλα θα είναι υβριδικά ή ηλεκτρικά.

 

Τέλος ο Νικολά Υλό αναφέρθηκε και σε μέτρα που προτίθεται να πάρει σχετικά με τα παλιά ενεργοβόρα κτίρια λέγοντας πως μέσα στην επόμενη δεκαετία τα κτίρια με κακή μόνωση που είναι «θερμικά σουρωτήρια» πρέπει να πάψουν να υπάρχουν.

Τα πιο πρόσφατα στη κατηγορία

Αν κλείσουν τα στενά του Ορμούζ ποιος θα πληρώσει τη νύφη;

Αν σε ένα πόλεμο κλίσουν τα στενά του Ορμούζ στον περσικό κόλπο, η διεθνής οικονομία θα χάσει το 35% της παγκόσμιας παραγωγής πετρελαίου που...

Ισραήλ-Ιράν: Τα σενάρια της επόμενης μέρας μετά το ισραηλινό χτύπημα, ενώ έρχεται στην επιφάνεια...

Παρά τις προσπάθειες και των δύο πλευρών να υποβαθμίσουν το γεγονός, το ισραηλινό χτύπημα σήμερα στο Ιράν δείχνει πέρα από κάθε αμφιβολία ότι ο μακροχρόνιος...

20% θα μειωθεί το εισόδημα παγκοσμίως μέχρι το 2050 – Λόγω των μέτρων που...

Οι εξαγγελίες μέτρων περί της δήθεν «κλιματικής αλλαγής» για άλλη μία φορά συνοδεύονται με κερδοσκοπικούς σχεδιασμούς της τάξης των παγκόσμιων ελίτ. Αυτή τη φορά, η...

Εκρήξεις στο κέντρο του Ιράν από ισραηλινή επίθεση

Εκρήξεις αναφέρθηκαν νωρίς σήμερα το πρωί στο κέντρο του Ιράν, με υψηλόβαθμους αμερικανούς αξιωματούχους να κάνουν λόγο για μια ισραηλινή επίθεση σε αντίποινα για...

Τουρκία: Σεισμός 5,6 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ

Σεισμός 5,6 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ ταρακούνησε την περιοχή Τοκάτ στην Τουρκία.

Haaretz: Πράσινο φως των ΗΠΑ σε ισραηλινή επίθεση στη Ράφα με αντάλλαγμα περιορισμένη δράση...

Οι ΗΠΑ συμφώνησαν με το ισραηλινό σχέδιο για στρατιωτική επιχείρηση στη Ράφα με αντάλλαγμα μια περιορισμένη απάντηση κατά του Ιράν, σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα...

Σεισμός 6,3 βαθμών στην Ιαπωνία: Στους οκτώ έφτασαν οι τραυματίες

Οκτώ άνθρωποι τραυματίστηκαν ελαφρά εξαιτίας του σεισμού 6,3 βαθμών χθες Τετάρτη σε στενό στη δυτική Ιαπωνία, που δεν προκάλεσε προειδοποίηση για τσουνάμι, σύμφωνα με...

Βρείτε μας

7,826ΥποστηρικτέςΚάντε Like
133ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,245ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Λαϊκό Θέατρο Σκιών

Τα νέα και τα βίντεο του Καραγκιόζη

Διαβάστε Επίσης

Γαλλία: Πρώτη χώρα στον κόσμο που ενέγραψε ρητά στο Σύνταγμά της το δικαίωμα στην άμβλωση

Η Γαλλία έγινε σήμερα η πρώτη χώρα στον κόσμο που ενέγραψε ρητά στο Σύνταγμά...

Γαλλία: Κατασχέθηκαν όπλα και σφαίρες στο σπίτι του Αλέν Ντελόν

Μετά από έρευνα από τις Αρχές, τουλάχιστον 72 πυροβόλα όπλα και περισσότερες από 3.000...

Ευρωπαϊκή Επιτροπή: Ηλεκτροκίνητα έως το 2040 το 60% των αυτοκινήτων

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή προβλέπει ότι το 60% των αυτοκινήτων θα είναι ηλεκτροκίνητα έως το...

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ 7 Φεβρουαρίου οδηγείται σε δίκη ως λιβελογράφος ο συγγραφέας Εμίλ Ζολά

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ  Το 1898.... Στη Γαλλία, οδηγείται σε δίκη ως λιβελογράφος ο συγγραφέας Εμίλ Ζολά, για...