Θεοδωράκης: Αν δεν είχε καθυστερήσει το κλείσιμο της αξιολόγησης, οι θυσίες του λαού θα είχαν πιάσει τόπο

11
Τσίπρας, Θεοδωράκης, αξιολόγηση,

Συνάντηση με τον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα στο Μέγαρο Μαξίμου, είχε πριν από λίγη ώρα ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης.

Ο κ. Θεοδωράκης, βγαίνοντας από το Μέγαρο Μαξίμου, δήλωσε πως ενημερώθηκε από τον Πρωθυπουργό για τα αποτελέσματα του Eurogroup, αλλά και για την καθυστέρηση στη διαπραγμάτευση.

«Του εξέθεσα τις γνωστές μας απόψεις, ότι καθυστερήσαμε ανεπίτρεπτα στην υπόθεση της διαπραγμάτευσης, με αποτέλεσμα να χάνει έδαφος η πραγματική οικονομία, να χάνει έδαφος η ανάπτυξη, με αποτέλεσμα να χρειαζόμαστε κάθε μήνα και περισσότερα δανεικά», ανέφερε χαρακτηριστικά ο επικεφαλής του Ποταμιού.

Ενώ, όσον αφορά στο Κυπριακό, ο κ. Θεοδωράκης δήλωσε πως οι δυο τους συμφώνησαν πως πρέπει να στηρίξουν την προσπάθεια του κ. Αναστασιάδη, και ότι δεν πρέπει να επιτρέψουν σε «ακραίους εθνικιστικούς κύκλους» να σαμποτάρουν για ακόμη μια φορά την επίλυση του Κυπριακού.

«Επεσήμανα τέλος στον κ. Τσίπρα, πως μια χώρα που θέλει να βρει τον ευρωπαϊκό της βηματισμό, πρέπει αν προσέξει πάρα πολύ το τι κάνει στο θέμα της Παιδείας. Φοβάμαι ότι οι τελευταίες αποφάσεις του υπουργού Παιδείας, αποκόπτουν τα ελληνικά πανεπιστήμια από την ευρωπαϊκή τους προοπτική, και αυτό θα είναι κάτι το οδυνηρό. Έτσι, ζήτησα να ξαναδεί ο Πρωθυπουργός και ο υπουργός Παιδείας, το θέμα των αλλαγών στην ανώτατη εκπαίδευση», δήλωσε μεταξύ άλλων ο Σταύρος Θεοδωράκης.

Διαβάστε επίσης:  Κεντροαριστερά: Ξεπέρασε τις 147.000 η συμμετοχή στις εκλογές

Όσον αφορά στην καθυστέρηση της αξιολόγησης, ο κ. Θεοδωράκης τόνισε ότι αν είχε ολοκληρωθεί νωρίτερα, «οι θυσίες του ελληνικού λαού θα είχαν πιάσει τόπο».

Τέλος, για τον υπουργό Εθνικής Άμυνας, Πάνο Καμμένο, είπε χαρακτηριστικά πως το Ποτάμι πιστεύει ότι δημιουργεί προβλήματα, όχι στην κυβέρνηση, αλλά στη χώρα. «Κάνει απρόβλεπτες παρεμβάσεις και είναι ανησυχητικό για έναν υπουργό Αμύνης, διότι διαχειρίζεται ένα πολύ ευαίσθητο πόστο. Θεωρούμε ότι με κάθε τρόπο, ο κ. Τσίπρας θα πρέπει να ελέγξει τον απρόβλεπτο κ. Καμμένο», είπε κλείνοντας.

ΝΩΡΙΤΕΡΑ: Τη στήριξή τους στον Πρόεδρο της Κύπρου Νίκο Αναστασιάδη και στις προσπάθειές του για εξεύρεση λύσης στο Κυπριακό εξέφρασαν ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας και ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης, κατά τη συνάντησή τους στο Μέγαρο Μαξίμου, στο πλαίσιο των επαφών του πρωθυπουργού με τους πολιτικούς αρχηγούς προκειμένου να τους ενημερώσει σχετικά με την απόφαση του Eurogroup και τις εξελίξεις στο Κυπριακό.

Ο Αλέξης Τσίπρας τόνισε πως το ζήτημα της λύσης έχει περάσει εδώ και αρκετό καιρό στην απέναντι πλευρά, ενώ υπογράμμισε πως Ελλάδα και Κύπρος μπορούν να αξιοποιήσουν την ευρωπαϊκή τους θέση. Χρειάζεται επιμονή και υπομονή για τα βρεθεί λύση, προσέθεσε ο πρωθυπουργός.