Θράσος καθεστώτος…

8

 

Αν δεν το έχει καταλάβει κανείς, εδώ και δυόμισι χρόνια διακυβέρνησης Τσίπρα ( και Καμμένου, μη ξεχνιόμαστε επειδή τον κρύβουν) επιτυγχάνουμε μόνο συντριπτικές νίκες, σε όλους τους τομείς.

Κι αυτό είναι φανερό καθώς ζούμε σε έναν παράδεισο όπου όλες οι κακοδαιμονίες έχουν τελειώσει και όλες οι ελπίδες βρήκαν την δικαίωσή τους ενώ κάθε κριτική ενάντια στο καθεστώς είναι κακόβουλη, κατευθυνόμενη και υποβολιμαία από τους γνωστούς σκοτεινούς κύκλους οικονομικών και πολιτικών συμφερόντων που όλα τα χρόνια προ ΣΥΡΙΖΑ επιβουλεύονταν την ευτυχία του λαού.

Εδώ και δυόμισι χρόνια, απολαμβάνουμε μια πλημμυρίδα επιτυχιών.

Τι μπορεί να πει κανείς για όλα αυτά που είπε στην συνέντευξη στην ΔΕΘ, ο Τσίπρας; Ότι μας κοροϊδεύει; Είναι γνωστό ότι όταν αναγκάζεται κανείς να επικαλεστεί το προφανές, γελοιοποιείται. Τι μπορεί να πει κανείς όταν επί επάρατων Σαμαροβενιζέλων το νερό, για παράδειγμα, ήταν αδιαπραγμάτευτο δημόσιο αγαθό που «δεν πωλείται», αλλά μετά το 2015 έγινε περιουσία προς «αξιοποίηση»; Πώς να επιχειρηματολογήσει κανείς όταν προ του σωτηρίου 2015, η λέξη μνημόνιο συμβόλιζε την ίδια την κόλαση και αμέσως μετά μεταλλάχτηκε σε «Συμφωνία», «Πρόγραμμα», «Συμβόλαιο ανάπτυξης»;

Πώς να αντιμετωπίσει κανείς τον Τσίπρα όταν ισχυρίζεται ότι το 2018 θα μας βγάλει από την επιτροπεία και τα μνημόνια, όταν ο ίδιος, το κόμμα του και οι ΑΝΕΛ με τον Καμμένο, ψήφισαν τα δύο χειρότερα και απεχθέστερα μνημόνια, ενώ στο τελευταίο, δέχθηκε να μειωθούν οι παλαιές κύριες συντάξεις από 1ης Ιανουαρίου του 2019 και να μειωθεί δραστικά το αφορολόγητο όριο για το ετήσιο εισόδημα από 1ης Ιανουαρίου του 2020. Που σημαίνει ότι τα μνημονιακού χαρακτήρα μέτρα τα οποία αφορούν εκατομμύρια συμπολίτες μας θα συνεχισθούν και μετά το 2018.

Διαβάστε επίσης:  Οι δέκα καρναβαλικές φιγούρες των συριζαν(θ)ελ! (φωτό)

Για να αντιμετωπίσει κανείς μια πολιτική, είναι αναγκαία συνθήκη, αυτή να κινείται μέσα σε ένα πλαίσιο κοινά αποδεκτών κανόνων… Δεν γίνεται να χρεώνεις μια καθημαγμένη χώρα με 100 δις και να αναφωνείς «ουάου!» είχαμε αυταπάτες, ή να αποκαλύπτεται ότι ετοίμαζες πραξικόπημα για το νόμισμα και να κάνεις την … πάπια! Να λες «περσινά ξινά σταφύλια» το ότι κατάφερες το 39% του πληθυσμού (σύμφωνα με την ΕΛΣΤΑΤ) να στερείται βασικά υλικά αγαθά και υπηρεσίες,όπως φαγητό και θέρμανση και , να καλείς να ξεχαστούν όλα γιατί … «κατάλαβες τα αυτονόητα»!

Ε, λοιπόν, Τσίπρας και ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ διαθέτουν το θρασύ κουράγιο να πανηγυρίζουν για τις πράξεις τους, ενώ κατέστησαν την χώρα αποικία χρέους και τους Έλληνες φορολογούμενους είλωτες δίχως αύριο!

πηγη: gianniotis