Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024
19.9 C
Athens

Τι λέει ο 12χρονος για τη γροθιά του αστυνομικού

Μια σκηνή, κατά την επεισοδιακή επίσκεψη του υπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής στο Ελληνικό, που κράτησε λιγότερο από 10 δευτερόλεπτα, προκάλεσε σωρεία αντιδράσεων και η Ελληνική Αστυνομία διερευνά εάν πρέπει να αποδοθούν ή όχι ποινικές ευθύνες για το περιστατικό.

Ένας αστυνομικός που βρισκόταν ακριβώς πίσω από τον κ. Μουζάλα, αποτυπώνεται σε πρώτο πλάνο να σπρώχνει βίαια έναν ανήλικο πρόσφυγα και να του ρίχνει μπουνιά στον λαιμό.

Το αγόρι προηγουμένως και ενώ ο ένστολος το διώχνει με τα χέρια αντεπιτίθεται, τραβά τον αστυνομικό από το μπουφάν και με όση δύναμη έχει, φαίνεται να του ρίχνει μπουνιά στο πρόσωπο.

Το παιδί αυτό ονομάζεται Μαχεντίν, είναι 12 ετών και στη χώρα μας βρίσκεται μαζί με τη μητέρα, τον πατέρα και τα τρία μικρότερα αδέλφια του.

Ο μικρός Μαχεντίν και οι γονείς του μίλησαν στην εφημερίδα «Έθνος» για το περιστατικό με τον ένστολο, για το πώς αισθάνονται με τα όσα βιώνουν στο Ελληνικό, αλλά και για το ποια ήταν τα σχέδια τους όταν έφυγαν από το Αφγανιστάν για να έρθουν στη χώρα μας.

«Είμαι μια χαρά», είναι τα πρώτα λόγια του 12χρονου αγοριού η εικόνα του οποίου έχει αναπαραχθεί περισσότερο από οποιαδήποτε άλλη της επίσκεψης Μουζάλα στο Ελληνικό.

«Δεν πονάω, ούτε φοβήθηκα» λέει χαμογελαστός, καθώς έχει αφήσει για λίγο το ποδόσφαιρο που έπαιζε με άλλα παιδιά για να μιλήσει στην εφημερίδα.

Όταν βρέθηκε στο επίκεντρο των αποδοκιμασιών κατά του υπουργού, το μόνο που προσπαθούσε να κάνει ήταν να εξακριβώσει γιατί έχει μαζευτεί κόσμος σε εκείνο το σημείο, όπως δηλώνει ο ίδιος.

«Πριν γίνουν όλα αυτά έπαιζα μπάλα και η μαμά μου είχε πάει στο γήπεδο του χόκεϊ όπου βρίσκονται οι γιατροί. Μαζί της είχε πάρει τα μικρότερα αδέλφια μου, ηλικίας ενός έτους και δύο ετών. Έξω ήμουν εγώ με τον εννιάχρονο αδελφό μου, ενώ ο μπαμπάς μας είχε φύγει και είχε πάει στην πλατεία Βικτώριας. Προσπάθησα να περάσω για να μπω κι εγώ από την πίσω πλευρά της σιδερένιας πόρτας και έτσι να μάθω τι συμβαίνει» σχολιάζει ο Μαχεντίν.

«Η επίθεση που δέχθηκα από τον αστυνομικό ήταν άδικη και ο τρόπος συμπεριφοράς απέναντι στους πρόσφυγες από τις αστυνομικές δυνάμεις πολύ κακός» προσθέτει ο 12χρονος που όταν μεγαλώσει θέλει να γίνει επιχειρηματίας και ήδη έχει μάθει τις πρώτες του λέξεις στα ελληνικά στο «σχολείο» που έχει στηθεί μέσα στο Ελληνικό.

Μάρτυρες του σκηνικού, ωστόσο, κάνουν λόγο για κλωτσιές που δέχθηκε τόσο ο υπουργός όσο και ο αστυνομικός από κάποιους πρόσφυγες όταν η κατάσταση ήταν τεταμένη και δευτερόλεπτα πριν ο Μαχεντίν κατακτήσει τα περίφημα «15 λεπτά διασημότητας» του Άντι Γουόρχολ.

«Δεν έκανα κάτι κακό, ούτε χτύπησα ή κλώτσησα κανέναν. Αντέδρασα μόνο όταν ο αστυνομικός άρχισε να με τραβάει και να με διώχνει» επισημαίνει ο 12χρονος.

Πηγή: Έθνος

Τα πιο πρόσφατα στη κατηγορία

Ρέντη – Δολοφονία Λυγγερίδη: Σήμερα στον Εισαγγελέα οι 64 συλληφθέντες

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται η επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ. για την υπόθεση της δολοφονίας του αστυνομικού των ΜΑΤ στου Ρέντη με τις Αρχές να εκτιμούν...

Η πιο ακριβη χωρα στην ΕΥΡΩΠΗ η ΕΛΛΑΔΑ…Τα τρόφιμα που αυξάνονται περισσότερο στην Ελλάδα...

Παρά τη σύγκλιση με την Ευρωζώνη στις περισσότερες κατηγορίες, στην Ελλάδα ο πληθωρισμός τροφίμων εξακολουθεί να τρέχει ταχύτερα από κάθε άλλη χώρα της Ευρωζώνης. Για την ακρίβεια...

Η Φωτογραφία της ημέρας

Στα ζαφειρένια νερά της παραλίας Γάλα στα Κουφονήσια 23 Απριλίου 2024

Σαν σήμερα 23 Απριλίου: Τα σημαντικότερα γεγονότα της ημέρας

Διαβάστε τα σημαντικότερα γεγονότα που έγιναν σαν σήμερα στην Ελλάδα και τον κόσμο. Γεγονότα 1516: Υιοθετείται από τους γερμανούς ζυθοποιούς ο Νόμος για την καθαρότητα της μπύρας...

Χανιά: Μεγάλη φωτιά κοντά στον Ναύσταθμο της Σούδας – Εκκενώθηκαν σπίτια και παιδικός σταθμός

Μεγάλη φωτιά έχει ξεσπάσει στα Χανιά και συγκεκριμένα στον κόμβο που οδηγεί προς τον Ναύσταθμο στην περιοχή της Σούδας. Η κινητοποίηση της Πυροσβεστική Υπηρεσίας είναι...

Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα ;

Τρίτη 23 Απριλίου 2024 σήμερα και σύμφωνα με το εορτολόγιο δεν γιορτάζει κάποιο γνωστό όνομα. Ωστόσο, η Ορθόδοξη εκκλησία τιμά τη μνήμη των Μαρτύρων Ανατολίου...

Καιρός: Υψηλές θερμοκρασίες με θυελλώδεις ανέμους τύπου Foehn και αφρικάνικη σκόνη

Με θυελλώδεις ανέμους, αρκετές λασποβροχές και με αισθητή την παρουσία της σαχαριανής σκόνης στην ατμόσφαιρα σχεδόν σε ολόκληρη τη χώρα θα κυλήσει σήμερα Τρίτη,...

Βρείτε μας

7,826ΥποστηρικτέςΚάντε Like
133ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,245ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Λαϊκό Θέατρο Σκιών

Τα νέα και τα βίντεο του Καραγκιόζη

Διαβάστε Επίσης

Βόλος – Ξυλοδαρμός μαθητή ΑμΕΑ: Ο ανήλικος δράστης πήδηξε τα κάγκελα του σχολείου, τον χτυπούσε με κλωτσιές και γροθιές

Με κλωτσιές και γροθιές χτυπούσε τον μαθητή ΑμΕΑ στο Βόλο ο ανήλικος δράστης, ο...

Πρωτομαγιά: Η μάσκα, η γροθιά και το γαρύφαλλο

Σχεδόν καθ' όλη τη διάρκεια του 20ου αιώνα, η αφίσα αποτέλεσε ένα από τα...

Καρέ-καρέ η συμπλοκή με τους Βόσνιους και η γροθιά στον Γιαννιώτα (βίντεο)

Με ένα σπασμένο δόντι αποχώρησε ο επιθετικός του Ολυμπιακού Γιάννης Γιαννιώτας μετά τη λήξη...

ΣΟΚ από τη γροθιά νεαρού στον Ισπανό πρωθυπουργό Μαριάνο Ραχόι (βίντεο)

O πρωθυπουργός της Ισπανίας Μαριάνο Ραχόι δέχτηκε μια γροθιά στο πρόσωπο κατά τη διάρκεια...