Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
23 C
Athens

Τι υποστήριξαν στην κατάθεσή τους οι γονείς της 4χρονης

Στο Τμήμα Προστασίας Ανηλίκων και το Τμήμα Εγκλημάτων κατά Ζωής της Ασφάλειας Αττικής έχει περάσει η διερεύνηση της υπόθεσης εξάφανισης της 4χρονης Μαρίας-Ειρήνη Πρίντεζη, ώστε να ριχθεί φως σε αυτήν με κάθε λεπτομέρεια και να διαπιστωθεί με ακρίβεια η ύπαρξη ή όχι άλλων εμπλεκομένων προσώπων.

Η μέχρι στιγμής πεποίθηση των έμπειρων αξιωματικών της Ασφάλειας Αττικής, στην πλειονότητά τους, είναι ότι το παιδάκι όντως εξαφανίστηκε από μόνο του και δεν υπήρξε δόλος παρά μόνο αμέλεια από τους γονείς του.

Ακόμα και το πρωί της Τρίτης, έμπειρος παιδοψυχολόγος του Τμήματος Προστασίας Ανηλίκων της Ασφάλειας, μίλησε με το παιδί στο Νοσοκομείο Παίδων Αγία Σοφία, όπου νοσηλεύεται για καθαρά προληπτικούς λόγους και το παιδάκι εξιστόρησε την ίδια σειρά των γεγονότων όπως την ανέφερε την Δευτέρα στους αστυνομικούς, ότι δηλαδή πήγε να βρει το πόνυ του παππού του και στη συνέχεια ακολούθησε κάτι σκυλάκια και χάθηκε.

Στη συνέχεια είπε, πως μάταια καλούσε τους γονείς του, καθώς δεν το άκουγαν και συνέχισε να περπατάει, ελπίζοντας να το βρουν. Την νύχτα την πέρασε στο ύπαιθρο, κάτι που ταιριάζει με τις αμυχές που είχε στο μάγουλο και τα πόδια του από χόρτα και μάλιστα περιέγραψε πως κρύωνε πολύ. Ωστόσο, εντύπωση προκαλεί στους αστυνομικούς που το παιδί δεν ήταν αφυδατωμένο, ειδικά σε εκείνους που κρατούν επιφυλάξεις για την αλληλουχία των γεγονότων όπως αυτές παρουσιάζονται.

Από την άλλη πλευρά, η μερίδα των αστυνομικών που έχει πειστεί σε μεγάλο βαθμό πως έτσι έχουν τα πράγματα τελικά, θεωρεί ότι το παιδί θα είχε κάνει έστω μία αναφορά για την ύπαρξη αυτοκινήτου ή τρίτου προσώπου στον έμπειρο παιδοψυχολόγο, που γνωρίζει με ποιο τρόπο να αποσπάσει μία τέτοια πληροφορία, ακόμα και από ένα θύμα που τυχόν έχει ..”δασκαλευτεί”.

Η Ασφάλεια θα ερευνήσει όλες τις σχετικές πληροφορίες που υπάρχουν, ανάμεσά τους και την καταγγελία του παππού του παιδιού για τον Αθίγγανο με τον οποίο είχε διαφορές, ωστόσο όλα οδηγούν στο συμπέρασμα πως το παιδί εξαφανίστηκε από μόνο του, μέχρι που τελικά βρέθηκε το μεσημέρι της Δευτέρας στην περιοχή της Αφαίας Χαϊδαρίου από περαστικούς.

Οι γονείς κλήθηκαν για κατάθεση την ίδια μέρα στο Τμήμα Ασφαλείας Χαϊδαρίου, όπου αποφασίστηκε να κρατηθούν και σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος τους για παραμέληση εποπτείας και έκθεση ανηλίκου σε κίνδυνο, ενώ το πρωί της Τρίτης οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα με την σχηματισθείσα σε βάρος τους δικογραφία.

Σύμφωνα με πληροφορίες, αφού πέρασαν το κατώφλι του εισαγγελέα ποινικής δίωξης, οι γονείς υποστήριξαν ότι δεν άφησαν την κόρη του μόνη για μεγάλο χρονικό διάστημα. “Κάποιος άρπαξε το παιδί” φέρονται να κατέθεσαν, εμμένοντας στη θέση ότι η υπόθεση αφορά απόπειρα απαγωγής της μικρής Μαρίας.

Ο Εισαγγελέας τους παρέπεμψε στο Αυτόφωρο, και καθώς δεν συνεδριάζουν την Τρίτη τα δικαστήρια, θα παραμείνουν κρατούμενοι και την Τετάρτη θα δικαστούν με τις κατηγορίες σε βάρος τους για παραμέληση εποπτείας και έκθεση ανηλίκου σε κίνδυνο.

Τα πιο πρόσφατα στη κατηγορία

Ανακοινώσεις Μητσοτάκης στο υπουργικό: Στα 830 ευρώ ο κατώτατος μισθός από 1η Απριλίου

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανακοίνωσε την αύξηση του κατώτατου μισθού. «Από την 1/4/2024 όσοι αμοίβονται με τον κατώτατο μισθό θα λαμβάνουν 830 ευρώ το μήνα,...

Ένοχος και για βιασμό ο Μίχος – Αθώα η μητέρα της 12χρονης

Η απόφαση του δικαστηρίου οδήγησε στην κατάρρευση της εισαγγελικής πρότασης για τους βιασμούς της 12χρονης από τον Κολωνό. Σύμφωνα με την απόφαση κρίθηκε ένοχος...

Η Φωτογραφία της ημέρας

Σαν σήμερα το 1896 ο θρυλικός μαραθωνοδρόμος Σπύρος Λούης αναδείχθηκε Ολυμπιονίκης 29 Μαρτίου 2024

Απρίλιος στις παραλίες: Με θερμοκρασίες 12 βαθμούς πάνω από το κανονικό ξεκινάει ο μήνας

Σύμφωνα με την πρόσφατη ανακοίνωσή του στο Χ, ο καιρός κατά το πρώτο δεκαήμερο του Απριλίου αναμένεται να διακρίνεται από θερμοκρασίες υψηλότερες του κανονικού, φτάνοντας...

Αγία Γαβριηλία: Η δύναμη της Παράκλησης και η ανάθεση όλων στον Θεό

Μια άλλη κυρία, η κυρία Κ., περιγράφει πώς έμαθε με τη βοήθεια της γερόντισσας, να τα αναθέτει όλα στον Θεό με την προσευχή της. Πήγαμε...

Δύο ισχυροί σεισμοί ανοιχτά της Ηλείας – 5,7 Ρίχτερ

«Δίδυμοι» σεισμοί σημειώθηκαν λίγο μετά τις 9 το πρωί της Παρασκευής 29/3 ανοιχτά της Ηλείας και συγκεκριμένα κοντά στις Στροφάδες, στον Κυπαρισσιακό κόλπο. Συγκεκριμένα,...

Ποια ονόματα ακούγονται μετά τις παραιτήσεις Παπασταύρου – Μπρατάκου

Σαν κεραυνός εν αιθρία έπεσαν οι παραιτήσεις δύο εκ των κορυφαίων στελεχών της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας, του υπουργού Επικρατείας Σταύρου Παπασταύρου και του...

Βρείτε μας

7,826ΥποστηρικτέςΚάντε Like
133ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,245ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Λαϊκό Θέατρο Σκιών

Τα νέα και τα βίντεο του Καραγκιόζη

Διαβάστε Επίσης

Οι γονείς της Τοπαλούδη και στενοί συγγενείς ζητούν αποζημίωση 980.000 ευρώ από τους δολοφόνους

Μπορεί να έχει περάσει πολύς καιρός από τότε που η Ελένη Τοπαλούδη «έφυγε» από...

ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ: Όταν οι γονείς γίνονται αρωγοί στην ανάπτυξη της αυτοεκτίμησης ενός παιδιού

Η αυτοεκτίμηση είναι ο βαθμός στον οποίο σεβόμαστε, εκτιμούμε και αποδεχόμαστε τον εαυτό μας....

ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ: Διαζύγιο – πως ενημερώνουμε το παιδί για την απόφαση των γονιών του

Κάθε χωρισμός (σε περίπτωση γάμου το διαζύγιο) είναι δύσκολος και επώδυνος, όταν υπάρχει και...

ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ: Πόσο σημαντικό είναι οι γονείς να θέτουν όρια στα παιδιά;

Από τους πιο βασικούς κανόνες που πρέπει να τηρούμε απέναντι στα παιδιά μας είναι...