Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024
11.6 C
Athens

Την επόμενη εβδομάδα η απόφαση επί της αίτησης ακύρωσης ασύλου του Τούρκου στρατιωτικού

Μετατέθηκε για την ερχόμενη εβδομάδα η έκδοση απόφασης του Διοικητικού Εφετείου Αθηνών επί του αιτήματος του Δημοσίου για έκδοση προσωρινής διαταγής με την οποία ζητείται να «παγώσει» η απόφαση της επιτροπής Ασύλου που χορήγησε άσυλο σε έναν από τους 8 Τούρκους στρατιωτικούς οι οποίοι είχαν καταφύγει στην Αλεξανδρούπολη μετά το πραξικόπημα του περασμένου Ιουλίου στην Τουρκία.

Το Ελληνικό Δημόσιο ζητεί να χορηγηθεί προσωρινή διαταγή που θα «παγώνει» προσωρινά την παροχή ασύλου στον Τούρκο συγκυβερνήτη του ελικόπτερο με το οποίο διέφυγε μαζί με άλλους 7 στη Αλεξανδρούπολη μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα στη γείτονα χώρα.

Πάντως δεν παραστάθηκε ο Τούρκος στρατιωτικός στον οποίο έχει χορηγηθεί άσυλο.

Η πρόεδρος του Θ’ Τμήματος του Διοικητικού Εφετείου Αθηνών, Ευγενία Μυλωνοπούλου, μετά το πέρας της ακροάσεως δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να ικανοποιήσει το αίτημα προσωρινής διαταγής που έχει ζητήσει το ελληνικό Δημόσιο ή να το απορρίψει, εντός της ημέρας.

Επίσης, προσδιορίστηκε για 15 Φεβρουαρίου 2018 η συζήτηση της κυρίας αίτησης που έχει υποβάλλει το Ελληνικό Δημόσιο και ζητεί να ακυρωθεί η απόφαση της Ανεξάρτητης Επιτροπής Αναστολών με την οποία χορηγήθηκε άσυλο στον ένα από τους οκτώ Τούρκους στρατιωτικούς.

Όπως έγινε γνωστό, οι νομικοί παραστάτες του Δημοσίου υποστήριξαν ότι πρέπει να χορηγηθεί η προσωρινή διαταγή για λόγους δημοσίου συμφέροντος και για να μην διαταραχθούν οι ελληνοτουρκικές σχέσεις.

Από την πλευρά του Τούρκου επισημάνθηκε ότι η απόφαση χορήγησης ασύλου είναι πλήρως εμπεριστατωμένη και δεν υπάρχει κανένα περιθώριο να ανατραπεί ενώπιων οποιουδήποτε δικαστηρίου. Επίσης ότι η ελληνική Πολιτεία έχει υποχρέωση να προστατεύει ανθρώπους που καταφεύγουν σε αυτή λόγω κινδύνων, βασανιστηρίων ή και της ίδιας τους της ζωής από αλλά κράτη.

Το ελληνικό Δημόσιο εκπροσωπήθηκε από το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους ενώ η πλευρά του Τούρκου λοχαγού από το Ελληνικό Συμβούλιο Προσφύγων.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Τα πιο πρόσφατα στη κατηγορία

Φωτιά στο Μάτι: Ευθύνες στην ηγεσία της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας προκύπτουν μετά από νέες καταθέσεις

Μάτι: Δύο χρόνια φυλάκισης με αναστολή στον τότε διοικητή του Συντονιστικού Κέντρου Επιχειρήσεων

Η πρώτη καταδίκη για έναν εκ των κατηγορουμένων στη φονική πυρκαγιά στο Μάτι με τους 104 νεκρούς, ήρθε σήμερα από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο της...

Σε ετοιμότητα η Πολιτική Προστασία – Έκτακτη σύσκεψη στη Θεσσαλία με τον Κικίλια 

Σε ετοιμότητα έχει τεθεί η Πολιτική Προστασία ενόψει των έντονων καιρικών φαινομένων που αναμένεται να επηρεάσουν πολλές περιοχές της χώρας. Το πρωί πραγματοποιήθηκε σύσκεψη της...
Κακοκαιρία "Ιανός": Νύχτα αγωνίας σε Αλμυρό Βόλου και Καρδίτσα

Έκτακτο Δελτίο Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων – Η επικινδυνότητα ανά περιοχή

Βαρομετρικό χαμηλό συνοδευόμενο από επικίνδυνα μέτωπα προβλέπεται να προκαλέσει επιδείνωση του καιρού στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας, από σήμερα νωρίς το απόγευμα μέχρι αύριο...

Στις 198 οι “απαγορευμένες” παραλίες στην Ελλάδα για τουριστική αξιοποίηση

Υπεγράφη από τους Υπουργούς Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, κ. Κωστή Χατζηδάκη και Περιβάλλοντος και Ενέργειας, κ. Θόδωρο Σκυλακάκη, η Κοινή Υπουργική Απόφαση, με την...

Μέσω gov.gr η υποβολή αναφοράς ή καταγγελίας για μέτρα πυροπροστασίας 

Τη δυνατότητα να υποβάλλουν ηλεκτρονικά μέσω του gov.gr αναφορά ή καταγγελία για μέτρα πυροπροστασίας επιχειρήσεων και εγκαταστάσεων έχουν από σήμερα οι πολίτες, ύστερα από...

Η φωτογραφία της ημέρας

Θρύλος και πάσης Ευρώπης! 19 Απριλίου 2024

Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα;

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024 σήμερα και σύμφωνα με το εορτολόγιο γιορτάζουν όσοι φέρουν το όνομα: Φιλίππα, Φιλιππία, Φιλιώ.

Βρείτε μας

7,826ΥποστηρικτέςΚάντε Like
133ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,245ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Λαϊκό Θέατρο Σκιών

Τα νέα και τα βίντεο του Καραγκιόζη

Διαβάστε Επίσης

Κατώτατος μισθός: Στις 22 Μαρτίου η τελική απόφαση

Η αύξηση του κατώτατου μισθού που θα ξεπερνά το 5% και τα 800 ευρώ επιβεβαιώνεται τις τελευταίες...

Η επόμενη πανδημία στην Ελλάδα…

Πέρασαν κιόλας 4 χρόνια. Σαν ψέμα, ένας ζωντανός εφιάλτης.  Το ημερολόγιο έγραφε 26 Φεβρουαρίου 2020...

Η απόφαση του Αταμάν, η αρρώστια που έγινε υπερόπλο, η φωτιά που δυναμώνει

Τα δυο παιχνίδια του Παναθηναϊκού στην Ισπανία δεν έκαναν κατά πολύ σοφότερο κανέναν σε...

Το στίγμα της επόμενης ημέρας στα υπουργεία που άλλαξαν ηγεσία

Στα νέα τους καθήκοντα ήταν από το πρωί οι νέοι υπουργοί, με ξεκάθαρο μήνυμα...