Τους οδηγεί ο φόβος των όσων έκαναν οι ίδιοι

14

 

Στον θαυμαστό κόσμο του ελληνικού ποδοσφαίρου, πολλά καλείσαι να διαχειριστείς έτσι ώστε στο τέλος να μην αγκαλιάσεις ένα κουτί λεξοτανίλ για να βρεις ψυχική ισορροπία. Γράφει ο Σταύρος Κόλκας.

Την ώρα που τον ΠΑΟΚ ο Ιβάν Σαββίδης παλεύει να βρει τρόπο να περάσει το μήνυμα προς πάσα κατεύθυνση πως φέτος πρέπει να παρθεί το πρωτάθλημα, Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός, αγκαλιά, δουλεύουν για να πιέσουν την ΚΕΔ και τους διαιτητές να τους δώσουν το κάτι παραπάνω από αυτό που προβλέπει ο κανονισμός.

 

Το άρθρο μνημείο στον Γαύρο θα μείνει στην ιστορία ως αυτό που φωτογραφίζει περισσότερο από οτιδήποτε άλλο αυτή την εποχή. Μία εποχή που οι δυο τους, χέρι – χέρι, φωνάζουν για να μη γίνουν αυτά που οι ίδιοι έκαναν δεκαετίες τώρα στο ελληνικό ποδόσφαιρο.

Το πρωτάθλημα ξεκίνησε, η διαιτησία κάνει μεν λάθη αλλά είναι προφανές πως δεν υπάρχει δόλος και βλέπουμε μία διαδικασία που άπαντες έχουν απώλειες και έχει ενδιαφέρον. Αντί να το χαρούμε, έχουμε τους μυστήριους να δείχνουν εκνευρισμένοι με τα όσα λαμβάνουν χώρα.

Η αντίδραση των…ερωτευμένων μεταξύ τους αιωνίων, ξεκινά από τον φόβο πως η νέα ΕΠΟ θα κάνει τα ίδια που έκαναν αυτοί εδώ και 40 χρόνια. Ο καθένας με τις περιόδους τους. Είναι ο φόβος μη πάθουν αυτά που έκαναν και αυτό το κάνει πιο αστείο.

Ο Ολυμπιακός βγάζει αντίδραση για τη διαιτησία, μία μέρα μετά από έναν ευρωπαϊκό αγώνα που θα μπορούσε κάλλιστα να γράψει ιστορία. Που να ανοίξεις κουβέντα για ποδόσφαιρο. Θα μπορούσε να γίνει ένα ιστορικό 0-7 ξεκούραστα, όμως τους ήθελε η μπαλίτσα. Πήγε ο προπονητής τους να κρατήσει το 0-3 στο ημίχρονο βάζοντας αμυντικό χαφ αντί του 10ριού τους. Και καλά έκανε γιατί το κοντέρ ήταν για πολλά. Όμως η διαιτησία θα είναι υπεύθυνη για ότι δεινό συμβαίνει, όχι το ότι οι στόπερ δεν συναντάνε αντιπάλους ούτε με ραντεβού, οι φορ δεν βρίσκουν δίχτυ ούτε σε ιχθυοτροφείο και βασικός αριστερός μπακ είναι ο δεξής.

Ο Παναθηναϊκος έκανε και άλλη μυθική διαρροή. Κόβονται λέει οι διπλωματικές σχέσεις με την ΑΕΚ, γιατί του πήρε τον φυσιοθεραπευτή. Να υποθέσω πως ο άνθρωπος ήταν πληρωμένος και ικανοποιημένος από το εργασιακό του περιβάλλον και η ΑΕΚ τον πήρε με το ζόρι.

Διαβάστε επίσης:  Ολυμπιακός - Ερυθρός Αστέρας 85-59

Δεν θα μιλήσει λοιπόν ξανά ο Παναθηναϊκός με την ΑΕΚ και το έξοχο κλίμα γύρω από τον συνεταιρισμό συνεχίζει να υπάρχει. Αυτή την εβδομάδα τουλάχιστον δεν είχαμε κάποια κλοτσοπατινάδα μεταξύ ιδιοκτητών. Κάτι είναι κι αυτό, το λες και εξέλιξη.

Στα δικά μας τώρα, έκανε ο Ιβάν μία συνάντηση με τους παίκτες. Απίστευτο σκηνικό, με ακουστικά να καταλαβαίνουν τι λέει ανεξαρτήτως εθνικότητας, με πολύ ωραία σκηνικά.

Εγώ λέω αυτά τα ακουστικά να τα δώσει και για την ώρα του αγώνα και να φεύγει κανά μπινελίκι που και που για να συνέλθουν τα παιδιά μας. Αν γίνεται, να υπάρχει και ένας μηχανισμός εκεί που φοράνε το μηχάνημα του gps να κάνει ηλεκτροσόκ. Όποιος δείχνει κοιμισμένος, να δέχεται κάποια βόλτ στο πετσί του να συνέρχεται. Κάποιοι βέβαια μπορεί να ξεπεράσουν το όριο και να έχουμε δράματα, αλλά είναι σκληρή η ζωή του επαγγελματικού ποδοσφαίρου.

Για πολλοστή φορά στην ιστορία του συλλόγου – μετράω περίπου 150 φορές – εμφανίστηκε στην επικαιρότητα του ΠΑΟΚ η είδηση πως ο Άγγελος ενδέχεται να πάρει θέση στον ΠΑΟΚ. Αυτή τη φορά η… διαρροή λέει πως ο Ιβάν συναντήθηκε με τον Άγγελο – αλήθεια είναι – και πως ετοιμάζεται ειδικός ρόλος για αυτόν.

Κάθε φορά που πίνει καφέ ο Ιβάν με τον Άγγελο, εμφανίζεται δημοσίευμα για το γεγονός αυτό, με ουρά πάντα το ενδεχόμενο να αναλάβει και πάντα στο έντυπο του γνωστού λαϊκιστή που βάζει κάτι πουλιά να μας κράζουν κάθε τρεις και λίγο.

Ενός τύπου που λατρεύει τις θεωρίες συνωμοσίας και τις διοχετεύει με περίσσια άνεση σε ένα κοινό που έχει αρρωστήσει από αυτές.

Απορώ πάντως πως γίνεται αυτή η διαρροή κάθε φορά που πίνει καφέ ο Ιβάν με τον Άγγελο. Στο τέλος για να συμβεί αυτό, θα πρέπει να μπαίνει ρήτρα εμπιστευτικότητας. Εννοείται πως δεν υπάρχει θέμα, εννοείται πως δεν υπάρχει κάποιος ειδικός ρόλος που θα μπορούσε να πάρει ο Αναστασιάδης στον ΠΑΟΚ και δεν χρειάζεται να τσιμπάει κανείς από τέτοιου είδους πρακτικές.

πηγη: sdna