Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024
25.2 C
Athens

Τους οδηγεί ο φόβος των όσων έκαναν οι ίδιοι

 

Στον θαυμαστό κόσμο του ελληνικού ποδοσφαίρου, πολλά καλείσαι να διαχειριστείς έτσι ώστε στο τέλος να μην αγκαλιάσεις ένα κουτί λεξοτανίλ για να βρεις ψυχική ισορροπία. Γράφει ο Σταύρος Κόλκας.

Την ώρα που τον ΠΑΟΚ ο Ιβάν Σαββίδης παλεύει να βρει τρόπο να περάσει το μήνυμα προς πάσα κατεύθυνση πως φέτος πρέπει να παρθεί το πρωτάθλημα, Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός, αγκαλιά, δουλεύουν για να πιέσουν την ΚΕΔ και τους διαιτητές να τους δώσουν το κάτι παραπάνω από αυτό που προβλέπει ο κανονισμός.

 

Το άρθρο μνημείο στον Γαύρο θα μείνει στην ιστορία ως αυτό που φωτογραφίζει περισσότερο από οτιδήποτε άλλο αυτή την εποχή. Μία εποχή που οι δυο τους, χέρι – χέρι, φωνάζουν για να μη γίνουν αυτά που οι ίδιοι έκαναν δεκαετίες τώρα στο ελληνικό ποδόσφαιρο.

Το πρωτάθλημα ξεκίνησε, η διαιτησία κάνει μεν λάθη αλλά είναι προφανές πως δεν υπάρχει δόλος και βλέπουμε μία διαδικασία που άπαντες έχουν απώλειες και έχει ενδιαφέρον. Αντί να το χαρούμε, έχουμε τους μυστήριους να δείχνουν εκνευρισμένοι με τα όσα λαμβάνουν χώρα.

Η αντίδραση των…ερωτευμένων μεταξύ τους αιωνίων, ξεκινά από τον φόβο πως η νέα ΕΠΟ θα κάνει τα ίδια που έκαναν αυτοί εδώ και 40 χρόνια. Ο καθένας με τις περιόδους τους. Είναι ο φόβος μη πάθουν αυτά που έκαναν και αυτό το κάνει πιο αστείο.

Ο Ολυμπιακός βγάζει αντίδραση για τη διαιτησία, μία μέρα μετά από έναν ευρωπαϊκό αγώνα που θα μπορούσε κάλλιστα να γράψει ιστορία. Που να ανοίξεις κουβέντα για ποδόσφαιρο. Θα μπορούσε να γίνει ένα ιστορικό 0-7 ξεκούραστα, όμως τους ήθελε η μπαλίτσα. Πήγε ο προπονητής τους να κρατήσει το 0-3 στο ημίχρονο βάζοντας αμυντικό χαφ αντί του 10ριού τους. Και καλά έκανε γιατί το κοντέρ ήταν για πολλά. Όμως η διαιτησία θα είναι υπεύθυνη για ότι δεινό συμβαίνει, όχι το ότι οι στόπερ δεν συναντάνε αντιπάλους ούτε με ραντεβού, οι φορ δεν βρίσκουν δίχτυ ούτε σε ιχθυοτροφείο και βασικός αριστερός μπακ είναι ο δεξής.

Ο Παναθηναϊκος έκανε και άλλη μυθική διαρροή. Κόβονται λέει οι διπλωματικές σχέσεις με την ΑΕΚ, γιατί του πήρε τον φυσιοθεραπευτή. Να υποθέσω πως ο άνθρωπος ήταν πληρωμένος και ικανοποιημένος από το εργασιακό του περιβάλλον και η ΑΕΚ τον πήρε με το ζόρι.

Δεν θα μιλήσει λοιπόν ξανά ο Παναθηναϊκός με την ΑΕΚ και το έξοχο κλίμα γύρω από τον συνεταιρισμό συνεχίζει να υπάρχει. Αυτή την εβδομάδα τουλάχιστον δεν είχαμε κάποια κλοτσοπατινάδα μεταξύ ιδιοκτητών. Κάτι είναι κι αυτό, το λες και εξέλιξη.

Στα δικά μας τώρα, έκανε ο Ιβάν μία συνάντηση με τους παίκτες. Απίστευτο σκηνικό, με ακουστικά να καταλαβαίνουν τι λέει ανεξαρτήτως εθνικότητας, με πολύ ωραία σκηνικά.

Εγώ λέω αυτά τα ακουστικά να τα δώσει και για την ώρα του αγώνα και να φεύγει κανά μπινελίκι που και που για να συνέλθουν τα παιδιά μας. Αν γίνεται, να υπάρχει και ένας μηχανισμός εκεί που φοράνε το μηχάνημα του gps να κάνει ηλεκτροσόκ. Όποιος δείχνει κοιμισμένος, να δέχεται κάποια βόλτ στο πετσί του να συνέρχεται. Κάποιοι βέβαια μπορεί να ξεπεράσουν το όριο και να έχουμε δράματα, αλλά είναι σκληρή η ζωή του επαγγελματικού ποδοσφαίρου.

Για πολλοστή φορά στην ιστορία του συλλόγου – μετράω περίπου 150 φορές – εμφανίστηκε στην επικαιρότητα του ΠΑΟΚ η είδηση πως ο Άγγελος ενδέχεται να πάρει θέση στον ΠΑΟΚ. Αυτή τη φορά η… διαρροή λέει πως ο Ιβάν συναντήθηκε με τον Άγγελο – αλήθεια είναι – και πως ετοιμάζεται ειδικός ρόλος για αυτόν.

Κάθε φορά που πίνει καφέ ο Ιβάν με τον Άγγελο, εμφανίζεται δημοσίευμα για το γεγονός αυτό, με ουρά πάντα το ενδεχόμενο να αναλάβει και πάντα στο έντυπο του γνωστού λαϊκιστή που βάζει κάτι πουλιά να μας κράζουν κάθε τρεις και λίγο.

Ενός τύπου που λατρεύει τις θεωρίες συνωμοσίας και τις διοχετεύει με περίσσια άνεση σε ένα κοινό που έχει αρρωστήσει από αυτές.

Απορώ πάντως πως γίνεται αυτή η διαρροή κάθε φορά που πίνει καφέ ο Ιβάν με τον Άγγελο. Στο τέλος για να συμβεί αυτό, θα πρέπει να μπαίνει ρήτρα εμπιστευτικότητας. Εννοείται πως δεν υπάρχει θέμα, εννοείται πως δεν υπάρχει κάποιος ειδικός ρόλος που θα μπορούσε να πάρει ο Αναστασιάδης στον ΠΑΟΚ και δεν χρειάζεται να τσιμπάει κανείς από τέτοιου είδους πρακτικές.

πηγη: sdna

Τα πιο πρόσφατα στη κατηγορία

Οι αθλητικές μεταδόσεις 16/4/24

Oι αγώνες ρεβάνς στα ζευγάρια Μπαρτσελόνα – Παρί Σεν Ζερμέν και Ντόρτμουντ – Ατλέτικο Μαδρίτης για την προημιτελική φάση του Champions League, το κρίσιμο...

Με πρωταγωνιστή τον Σλούκα ο Παναθηναϊκός κέρδισε 77-71 τον Ολυμπιακό

Πολύ σημαντική νίκη με σκορ 77-71 πήρε ο Παναθηναϊκός επί του Ολυμπιακού για την 3η αγωνιστική του Τop 6 της Basket League με τον...

Παναθηναϊκός: Το μήνυμα της ΚΑΕ για όσους βρεθούν στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό

Ο Παναθηναϊκός AKTOR υποδέχεται απόψε τον Ολυμπιακό στο ΟΑΚΑ(20.15) για την τρίτη αγωνιστική του τρίτου γύρου της Stoiximan Basket League. Η «πράσινη» ΚΑΕ έδωσε οδηγίες...

Οι αθλητικές μεταδόσεις 15/4/24

Το ντέρμπι Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός για τη Basket League ξεχωρίζει στο πρόγραμμα με τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας. Αναλυτικά όλες οι αθλητικές μεταδόσεις: 12:00 COSMOTE SPORT...

Μόνη πρώτη η ΑΕΚ

Νέα αλλαγή στην κορυφή της βαθμολογίας του πρωταθλήματος, καθώς η νίκησε τον Άρη με 2-0 για την 5η αγωνιστική των πλέι οφ και ξεπέρασε...

Με “μαγικό” Μπερνάρ, ο Παναθηναϊκός νίκησε τη Λαμία με ανατροπή

Με τον Μπερνάρ Ντουάρτε να κάνει για άλλη μία φορά εντυπωσιακά πράγματα πάνω στο χορτάρι σημειώνοντας δύο γκολ, ο Παναθηναϊκός νίκησε (με ανατροπή) τη...

Οι αθλητικές μεταδόσεις 14/4/24

Ο τελικός Κάσπερ Ρουντ – Στέφανος Τσιτσιπάς στο Μόντε Κάρλο και τα ματς της Super League Παναθηναϊκός – Λαμία και ΑΕΚ – Άρης ξεχωρίζουν...

Βρείτε μας

7,826ΥποστηρικτέςΚάντε Like
133ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,245ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Λαϊκό Θέατρο Σκιών

Τα νέα και τα βίντεο του Καραγκιόζη

Διαβάστε Επίσης

Τεστ προσωπικότητας: Ποιος είναι ο μεγαλύτερος φόβος σας;

Σε αυτό το τεστ προσωπικότητας θα ανακαλύψετε ποιοι είναι οι μεγαλύτεροι φόβοι σας. Είτε πρόκειται...

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ 23 Ιουνίου “έφυγε” ο Μανόλης Αναγνωστάκης – Η αγάπη είναι ο φόβος…

Ο Μανόλης Αναγνωστάκης (Θεσσαλονίκη, 9 Μαρτίου 1925 – Αθήνα, 23 Ιουνίου 2005) ήταν Έλληνας...

Μάτι: “Βεβαίως και φοβάμαι, έχω απειληθεί” κατέθεσε ο πραγματογνώμονας

Την κακουργηματική διάσταση των παραλείψεων συγκεκριμένων προσώπων στην υπόθεση για τη φονική πυρκαγιά που...

Τι φοβούνται κυβερνήσεις και υπηρεσίες και ζητούν την απαγόρευση του TikTok;

Με πάνω από ένα δισεκατομμύριο ενεργούς χρήστες σε διεθνές επίπεδο, το TikTok καταλαμβάνει την...