Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
19.7 C
Athens

Τριήμερο εφιάλτης – Δεν θα πετάει ούτε μύγα

Ένα καυτό τριήμερο έχει να διαχειριστεί η Ελληνική Αστυνομία και το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη.

Πρώτο και κυριότερο την επίσκεψη του Τούρκου Προέδρου Ταγίπ Ερντογάν, που θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη στην Αθήνα και την Παρασκευή στην Κομοτηνή, αλλά και των αυριανών εκδηλώσεων για τη θλιβερή επέτειο της δολοφονίας του Αλέξη Γρηγορόπουλου.

Το σχέδιο ασφάλειας του Ερντογάν και της συνοδείας του – Στον δρόμο 2.800 αστυνομικοί

Σε ό,τι αφορά στα μέτρα για την επίσκεψη Ερντογάν, σήμερα θα καθοριστούν οι τελευταίες λεπτομέρειες, στην τελική σύσκεψη που θα γίνει στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, ωστόσο το επιχειρησιακό σχέδιο έχει καταρτιστεί από τους επιτελείς της ΕΛ.ΑΣ, σε συνεργασία και με τους επικεφαλής της φρουράς του Τούρκου Προέδρου, η οποία βρίσκεται ήδη στην Ελλάδα.

Χθες, πραγματοποιήθηκε σύσκεψη των Ελλήνων με τους Τούρκους αξιωματικούς, παρουσία και του αναπληρωτή υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Νίκου Τόσκα, κατά την οποία συζητήθηκαν τα επιμέρους ζητήματα του σχεδίου ασφάλειας για τον κ. Ερντογάν και τα πρόσωπα που τον συνοδεύουν, ενώ κατατέθηκαν, από τουρκικής πλευράς, τα στοιχεία όλων των αστυνομικών που θα αποτελούν την φρουρά του Τούρκου Προέδρου.
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Ερντογάν θα συνοδεύεται από περίπου 200 άτομα της προσωπικής του φρουράς.

Στην Αθήνα βρίσκονται, από χθες, 65 Τούρκοι αστυνομικοί και άλλοι 60 περίπου στην Θράκη, ενώ ο Τούρκος Πρόεδρος θα συνοδεύεται και από άλλα άτομα της φρουράς του, που θα φτάσουν μαζί του την Πέμπτη το πρωί.

Από την Ελληνική Αστυνομία, για την υλοποίηση των μέτρων ασφάλειας του κ. Ερντογάν, θα διατεθούν 2.800 αστυνομικοί, όλων των υπηρεσιών, συμπεριλαμβανομένων, της ΕΚΑΜ και του Τμήματος Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών, που θα μετατρέψουν σε φρούριο το κέντρο της πρωτεύουσα, από το πρωί της Πέμπτης μέχρι την αναχώρηση του Τούρκου Προέδρου.

Θα υπάρχουν ακόμα ελεύθεροι σκοπευτές σε όλα τα σημεία απ’ όπου θα περάσει ο κ. Ερντογάν και η συνοδεία του, κατά τη διάρκεια της παραμονής του στην Αθήνα, ενώ θα διακόπτεται από την Τροχαία η κυκλοφορία στους δρόμους που θα περνάει η πομπή.
Σημειώνεται ότι από τη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής, θα απαγορευτούν οι συγκεντρώσεις σε μεγάλο μέρος της Αθήνας και κυρίως σε έναν μεγάλο κύκλο γύρω από το Σύνταγμα, για λόγους ασφαλείας, ενώ έχουν προγραμματιστεί ειδικά μέτρα για την πρόληψη επεισοδίων περιφερειακά.

Μέχρι στιγμής, δεν έχουν ενημερωθεί οι αστυνομικές Αρχές για προγραμματισμένες συγκεντρώσεις, αλλά εκτιμάται ότι έως σήμερα το βράδυ θα υπάρχει συγκεκριμένη εικόνα.
Πάντως, οι μετακινήσεις του Τούρκου Προέδρου θα είναι περιορισμένες, καθώς θα διαμείνει σε ξενοδοχείο στο Σύνταγμα και σύμφωνα με το πρόγραμμα του οι επισκέψεις που θα πραγματοποιήσει θα είναι μέχρι το Προεδρικό Μέγαρο και το Μαξίμου, για τις συναντήσεις του με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου και τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, καθώς και επίσημο δείπνο το βράδυ.

2.500 αστυνομικοί στο κέντρο της Αθήνας για τη θλιβερή επέτειο από τη δολοφονία του Γρηγορόπουλου

Σε συναγερμό βρίσκεται η Αστυνομία και για τις αυριανές εκδηλώσεις, για την επέτειο της δολοφονίας του Αλέξη Γρηγορόπουλου.

Τα μέτρα σύμφωνα με στελέχη της ΕΛ.ΑΣ, θα είναι αυστηρά για την ομαλή διεξαγωγή των δύο προγραμματισμένων συγκεντρώσεων και πορειών, στις 12 το μεσημέρι και στις 6 το απόγευμα, αλλά κυρίως για το βράδυ στην περιοχή των Εξαρχείων.

Όπως είπαν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ στελέχη της ΕΛ.ΑΣ, επειδή στην πορεία για το Πολυτεχνείο (αν εξαιρέσει κανείς όσα συνέβησαν μετά στα Εξάρχεια), δεν σημειώθηκαν επεισόδια, είναι πολύ πιθανό να επιχειρήσουν κάποιοι να προκαλέσουν επεισόδια αύριο.

Για τον λόγο αυτό είναι σε επιφυλακή όλη σχεδόν η δύναμη των ΜΑΤ, ενώ ήδη έχουν αρχίσει περιπολίες αστυνομικών της Ασφάλειας στο κέντρο της Αθήνας και κυρίως στην ευρύτερη περιοχή των Εξαρχείων, για τον εντοπισμό τυχόν «ύποπτων κινήσεων.
Για τα αυριανά μέτρα θα χρησιμοποιηθούν περίπου 2.500 αστυνομικοί.

Τα πιο πρόσφατα στη κατηγορία

Βενζινοπώλες Αττικής: Γιατί αυξάνεται η τιμή των καυσίμων – Τι να προσέχουν οι οδηγοί

Την άνοδο της τιμής των καυσίμων και την αποδυνάμωση του κλάδου στην Βόρεια Ελλάδα, εξηγεί η πρόεδρος βενζινοπωλών Αττικής, η Μαρία Ζάγκα. Ειδικότερα η Μαρία...

Χαϊδάρι Καιρός ήταν. Εγκαινιάστηκε η πεζογέφυρα στο Παλατάκι

«Η πεζογέφυρα που παραδίδεται προς χρήση στο Παλατάκι είναι ένα αναγκαίο έργο για την ασφαλή διέλευση των πεζών από τη Λεωφόρο Αθηνών», δήλωσε ο...

Θα γκρινιάξουν γονείς και μαθητές: Η αλλαγή που έρχεται στα σχολεία έπρεπε να είχε...

Η εγκύκλιος υπάρχει, τώρα αυστηροποιούνται οι ποινές μπας και εφαρμοστεί στην πράξη Υπάρχει κάτι το εγγενώς σημαντικό όταν μιλάμε για τα παιδιά που πάνε σήμερα...
Ο Παππάς …έφυγε για το διάστημα!

Μετά το μπάχαλο άλλαξε άποψη ο Παππάς: Δεν υπήρξε προσυνεννόηση, λέει τώρα

Κάτω από το βάρος των δυσμενών εντυπώσεων και του χάους που επικρατεί στην αντιπολίτευση ο Νίκος Παππάς προσπάθησε να ανασκευάσει όσα αποκάλυψε στο Action...

Η φωτογραφία της ημέρας

Ψάχνοντας από κάπου τη δικαίωση... 28 Μαρτίου 2024

Σαν σήμερα 28 Μαρτίου: Τα σημαντικότερα γεγονότα της ημέρας

Διαβάστε τα σημαντικότερα γεγονότα που έγιναν σαν σήμερα στην Ελλάδα και τον κόσμο. Γεγονότα 845: Οι Βίκινγκς καταλαμβάνουν το Παρίσι, με αρχηγό τον Ράγκναρ Λόντμπροκ. Για να...

Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα ;

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024 σήμερα και σύμφωνα με το εορτολόγιο δεν γιορτάζει κάποιο γνωστό όνομα. Ωστόσο έχει την τιμητική του ο Απόστολος και Μάρτυρας...

Βρείτε μας

7,826ΥποστηρικτέςΚάντε Like
133ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,245ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Λαϊκό Θέατρο Σκιών

Τα νέα και τα βίντεο του Καραγκιόζη

Διαβάστε Επίσης

Κατάπτυστη άποψη Ερντογάν: Οι Πόντιοι ήταν μια από τις μεγαλύτερες τρομοκρατικές οργανώσεις

Κλιμακώνει την προκλητική ρητορική του ο Ταγίπ Ερντογάν, ενόψει των δημοτικών εκλογών στην Τουρκία...

Ερντογάν -προκλήσεις: “Αν είχαμε πιέσει προς τον Νότο η Κύπρος θα ήταν δική μας”

«Ίσως αν είχαμε πιέσει προς τον Νότο η Κύπρος θα ήταν εντελώς δική μας»,...

Συνελήφθησαν 20 άτομα που νόθευαν ποτά και καύσιμα 

Συνολικά 20 άτομα συνελήφθησαν από την Αστυνομία τα οποία εισήγαγαν και παρήγαγαν χημικά προϊόντα για...

Μεσολόγγι: Η Αστυνομία εξετάζει το τετράδιο με τις οικονομικές συναλλαγές του Μπάμπη

Συνεχίζονται οι έρευνες στο Μεσολόγγι για την υπόθεση δολοφονίας του 31χρονου Μπάμπη Κούτσικου με...
Προηγούμενο άρθρο
Επόμενο άρθρο