Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024
12.6 C
Athens

Τροχαία: Έκτακτα μέτρα για την έξοδο του Δεκαπενταύγουστου

Αυξημένα μέτρα, μεταξύ των οποίων απαγόρευση κυκλοφορίας φορτηγών, καθώς και εντατικούς ελέγχους με συμβατικά αυτοκίνητα για επικίνδυνες τροχονομικές παραβάσεις, έχει προγραμματίσει το Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ, για τη διευκόλυνση των εκδρομέων του Δεκαπενταύγουστου και την πρόληψη τροχαίων ατυχημάτων.

Τα μέτρα έχουν αρχίσει να εφαρμόζονται από σήμερα το πρωί, αλλά θα κορυφωθούν την Παρασκευή και όλο το τριήμερο του Δεκαπενταύγουστου.

Ειδικά για τα φορτηγά ωφέλιμου φορτίου άνω των 1,5 τόνων θα απαγορεύεται η κυκλοφορία τους στις εθνικές οδούς ως εξής: Για το ρεύμα εξόδου, την Παρασκευή 12 Αυγούστου 2016 από ώρα 16.00 έως 21.00 και το Σάββατο 13 Αυγούστου 2016 από 06.00 έως 16.00.

Για την επιστροφή, τη Δευτέρα 15 Αυγούστου 2016 για το ρεύμα εισόδου στα αστικά κέντρα, από 16.00 έως 23.00.

Την Κυριακή 14 Αυγούστου 2016 ισχύουν οι απαγορεύσεις θερινής περιόδου, δηλαδή απαγόρευση κυκλοφορίας των φορτηγών στο ρεύμα εισόδου από 15.00 έως 22.00.

Εξαιρούνται της απαγόρευσης κυκλοφορίας τα φορτηγά οδικής βοήθειας, μεταφοράς ευπαθών τροφίμων και ζώων, ψυγεία, οι υδροφόρες και βυτιοφόρα για ανεφοδιασμό πυροσβεστικών οχημάτων, φορτηγά ΕΛ.ΤΑ και διανομής τύπου, τα φορτηγά οχήματα του εθελοντικού Οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού», έκτακτης ανάγκης και κάποιες ακόμα ειδικές κατηγορίες, εφόσον συντρέχει λόγος.

Σε ό,τι αφορά τα υπόλοιπα μέτρα, τοπικού κυρίως χαρακτήρα, περιλαμβάνουν αυξημένη τροχονομική αστυνόμευση σε όλο το οδικό δίκτυο, ανάλογα με τις τις ιδιαίτερες κυκλοφοριακές συνθήκες κάθε περιοχής, στα αεροδρόμια, λιμάνια, σταθμούς, κ.λ.π., ρύθμιση κυκλοφορίας από τροχονόμους σε κόμβους, διόδια και περιοχές που γίνονται εορταστικές εκδηλώσεις, καθώς και ενημέρωση των πολιτών σε περιπτώσεις κυκλοφοριακών ή άλλων προβλημάτων.

Παράλληλα, συνεργεία της Τροχαίας θα διενεργούν ειδικούς και γενικούς ελέγχους (ιδιαίτερα για τη βεβαίωση επικίνδυνων παραβάσεων, όπως υπερβολική ταχύτητα, οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ, αντικανονικό προσπέρασμα, κ.λπ. καθώς και παραβάσεων που ευθύνονται για την πρόκληση σοβαρών τροχαίων ατυχημάτων, όπως η χρήση κινητών τηλεφώνων κατά την οδήγηση).

Επιπλέον, καθ’ όλη τη διάρκεια εφαρμογής των μέτρων, θα βρίσκονται σε αυξημένη επιχειρησιακή ετοιμότητα τόσο το προσωπικό, όσο και τα μέσα της Ελληνικής Αστυνομίας, κυρίως των Υπηρεσιών Τροχαίας. Συγκεκριμένα, θα διατεθούν περιπολικά, μοτοσικλέτες και συμβατικά οχήματα, με το ανάλογο προσωπικό και εξοπλισμό για την αποτελεσματική αστυνόμευση του οδικού δικτύου της χώρας.

Από την Τροχαία επισημαίνατε ότι η σωστή οδική συμπεριφορά των οδηγών και η τήρηση των κανόνων κυκλοφορίας είναι βασικές προϋποθέσεις τόσο για την ασφαλή μετακίνηση, όσο και για την αποφυγή των τροχαίων ατυχημάτων.

Στο πλαίσιο αυτό, οι οδηγοί παρακαλούνται:

•να ενημερώνονται για την κατάσταση του οδικού δικτύου,

•να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί κατά την οδήγηση,

•να ακολουθούν πιστά τις διατάξεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας,

•να οδηγούν με χαμηλές ταχύτητες για να ελέγχουν καλύτερα το όχημά τους,

•να συμμορφώνονται με τις υποδείξεις των τροχονόμων.

Τα πιο πρόσφατα στη κατηγορία

Αυξημένα μέτρα της Τροχαίας για την επιστροφή των εκδρομέων του τριημέρου

Αυξημένα είναι τα μέτρα της Τροχαίας στο σύνολο του οδικού δικτύου της χώρας, με σκοπό την ασφαλή επιστροφή των εκδρομέων του τριημέρου.  Στο πλαίσιο της...
Το έθιμο της λαγάνας

Το έθιμο της λαγάνας

Το παραδοσιακό έθιμο της λαγάνας παίζει πρωταγωνιστικό ρόλο στο νηστίσιμο τραπέζι της Καθαράς Δευτέρας... Με αφορμή λοιπόν αυτή την ιδιαίτερη μέρα ας γνωρίσουμε αναλυτικότε­ρα την...

Βέροια: Νεκρή 25χρονη σε τροχαίο

Την τελευταία της πνοή άφησε μία 25χρονη σε τροχαίο δυστύχημα που σημειώθηκε τα ξημερώματα της Καθαράς Δευτέρας στην Ημαθία. Το τροχαίο σημειώθηκε στο 8ο χιλιόμετρο...
Πάτρα: Δεν θα πραγματοποιηθεί φέτος το Καρναβάλι

Πάτρα: Σαρωτικοί έλεγχοι λόγω καρναβαλικών εκδηλώσεων – Δεκάδες συλλήψεις ατόμων κυρίως για ναρκωτικές ουσίες...

Σε 88 συλλήψεις προχώρησε η Αστυνομία κατά την διάρκεια ελέγχων που πραγματοποίησε στην Πάτρα το τελευταίο Σαββατοκύριακο της Αποκριάς, με σκοπό την αποτροπή κλοπών,...

Καλά «Κούλουμα» και καλή Σαρακοστή!

Καλά «Κούλουμα» και καλή Σαρακοστή!

Η φωτογραφία της ημέρας

Πάμε να πετάξουμε χαρταετό, καλή Καθαρά Δευτέρα! 18 Μαρτίου 2024

Σαν σήμερα 18 Μαρτίου: Τα σημαντικότερα γεγονότα της ημέρας

Διαβάστε τα σημαντικότερα γεγονότα που έγιναν σαν σήμερα στην Ελλάδα και τον κόσμο. Γεγονότα 1821: Οι Πετμεζαίοι επιτίθενται κατά των ανδρών του Τούρκου Διοικητή των Καλαβρύτων Αρναούτογλου...

Βρείτε μας

7,826ΥποστηρικτέςΚάντε Like
133ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,245ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Λαϊκό Θέατρο Σκιών

Τα νέα και τα βίντεο του Καραγκιόζη

Διαβάστε Επίσης

Αυξημένα μέτρα της Τροχαίας για την επιστροφή των εκδρομέων του τριημέρου

Αυξημένα είναι τα μέτρα της Τροχαίας στο σύνολο του οδικού δικτύου της χώρας, με...

Τροχαία Αττικής ενόψει κακοκαιρίας: Υποχρεωτικά εφοδιασμένα με αλυσίδες τα αυτοκίνητα από τις 22:00 της Δευτέρας 29/1

Εφοδιασμένα με αντιολισθητικές αλυσίδες ή άλλα ανάλογα αντιολισθητικά μέσα οφείλουν να είναι, με Απόφαση...

Βαρύς ο φόρος αίματος στην άσφαλτο: Δύο θανατηφόρα τροχαία μέσα σε λίγες ώρες στην Λεωφόρο Συγγρού

Ο φόρος του αίματος στην άσφαλτο είναι βαρύς. Δύο θανατηφόρα τροχαία έγιναν μέσα σε...

Δεκαπενταύγουστος: Μία από τις σημαντικότερες μέρες της Ορθοδοξίας – Τι ακριβώς γιορτάζουμε;

Η Εκκλησία τον Δεκαπενταύγουστο τιμά την Κοίμηση της Θεοτόκου και είναι ίσως η...