Τετάρτη, 17 Απριλίου, 2024
20.2 C
Athens

Τσίπρας: Δίκαιος και κοινωνικά βιώσιμος συμβιβασμός – Ο Μητσοτάκης έπαιξε και έχασε

Για έναν δίκαιο και κοινωνικά βιώσιμο συμβιβασμό κάνει λόγο ο πρωθυπουργός στην αποκλειστική συνέντευξή που παραχώρησε στο Documento που κυκλοφορεί την Κυριακή.

Ο Αλέξης Τσίπρας, διαβεβαιώνει, παράλληλα, ότι δεν θα υπάρχουν πρόσθετες επιβαρύνσεις αλλά ένα πακέτο μέτρων, θετικών και αρνητικών, με μηδενικό δημοσιονομικό αντίκτυπο, χωρίς δηλαδή ούτε ένα ευρώ επιπλέον λιτότητας.

Ο πρωθυπουργός εκφράζει την πεποίθησή του ότι η κυβέρνηση θα βγάλει την Ελλάδα από την κρίση σημειώνοντας, μάλιστα, ότι: «Θα πετύχουμε κι ας μην αρέσει σε δανειστές και διαπλοκή».

Ο Αλέξης Τσίπρας στην αποκλειστική συνέντευξη που παραχώρησε στον Κώστα Βαξεβάνη, εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση κατά του Κυριάκου Μητσοτάκη, μίλησε για τον Κώστα Καραμανλή και τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη καθώς και για την συνεργασία του με τον Πάνο Καμμένο και για το εάν υπάρχουν δυνατότητες για συνεργασία με το ΠΑΣΟΚ.

Μερικά αποσπάσματα από την εφ΄όλης της ύλης συνέντευξη που παραχώρησε στο Documento που κυκλοφορεί την Κυριακή.

Αναφερόμενος στον Κυριάκο Μητσοτάκης σημείωσε, για άλλη μια φορά ότι επέλεξε να βάλει όλα τα λεφτά του στην αποτυχία της διαπραγμάτευσης, αδιαφορώντας για το αν αυτό σήμαινε ταυτόχρονα και αποτυχία της χώρας. Τα έπαιξε όλα και έχασε ξανά. Το ίδιο άλλωστε είχε κάνει και πέρυσι τον Μάη. Αλλά το δις εξαμαρτείν ουκ ανδρός σοφού.

Ο κ. Μητσοτάκης έχει εγκλωβιστεί, ίσως παρασυρμένος από συμβούλους του που βλέπουν την ενασχόληση με την πολιτική ως επαγγελματικό πρότζεκτ που πρέπει να αποδώσει γρήγορα κέρδη, σε μια άγονη αντιπολιτευτική γραμμή. Αλλά η πολιτική δεν είναι πρότζεκτ, πολύ περισσότερο η χώρα δεν είναι Siemens, δεν είναι εταιρεία.

Για τον Κώστα Καραμανλή ο Αλέξης Τσίπρας σημειώνει ότι παρά τα λάθη του, οι όροι με τους οποίους πολιτεύτηκε και το κοινοβουλευτικό ήθος του δεν συγκρίνονται με αυτό της ηγεσίας που τον διαδέχθηκε.

Όσο για τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη υποστηρίζει ότι δεν ήταν εύκολος αντίπαλος για τον ΣΥΡΙΖΑ. Και το απέδειξε στις εκλογές του Σεπτέμβρη του 2015. Πήρε μια ΝΔ διαλυμένη και κατάφερε αποτέλεσμα μεγαλύτερο από αυτό του Σαμαρά. Έχει μια λαϊκότητα και την πολιτική ευφυΐα να αντιλαμβάνεται το κλίμα.

Η στάση που κράτησε στις εκλογές μας δυσκόλεψε πολύ γιατί θόλωνε τις διαχωριστικές γραμμές. Ευτυχώς για εμάς με τον σημερινό αρχηγό της ΝΔ δεν έχουμε τέτοιο πρόβλημα.

Στο επίκαιρο θέμα της συνεργασία του με τους ΑΝΕΛ, που έχει προκαλέσει πολλές συζητήσεις ιδιαίτερα τον τελευταίο καιρό με αφορμή τις δηλώσεις Φίλη, ο Αλέξης Τσίπρας επισημαίνει “Η συνεργασία με τους ΑΝΕΛ θεωρώ ότι είναι επιτυχημένη παρά τις αναντίρρητες ιδεολογικές διαφορές μας. Και σε καμία περίπτωση -σημειώνει χαρακτηριστικά- δεν θα χαρακτήριζα τους ΑΝΕΛ ακροδεξιό κόμμα”.

Απαντώντας σε μερίδα στελεχών τους κόμματός του που θα επιθυμούσαν συνεργασία με το ΠΑΣΟΚ, υπογραμμίζει: “Έχω πει πολλές φορές ότι προϋπόθεση οποιασδήποτε συζήτησης με το ΠΑΣΟΚ είναι η απαλλαγή αυτού του ιστορικού χώρου από το πολιτικό προσωπικό που προσέβαλε τον ελληνικό λαό, που χρησιμοποίησε την εξουσία του με όρους ατομικής ιδιοτέλειας”.

Τα πιο πρόσφατα στη κατηγορία

Ευρωεκλογές: Η δημοσκόπηση της Prorata που συνεργάζεται με τον ΣΥΡΙΖΑ δίνει στη ΝΔ ποσοστό...

Σημαντική ενίσχυση των κομμάτων που κινούνται δεξιά της Νέας Δημοκρατίας καταγράφει η δημοσκόπησ που διενεργεί η εταιρεία PRORATA για λογαριασμό της τηλεόρασης του ATTICA TV το οποίο συνεργάζεται...

Πανηγυρισμοί στη Χειμάρρα μόλις ανακοινώθηκε η υποψηφιότητα του Φρέντη Μπελέρη με τη ΝΔ

Με χειροκροτήματα υποδέχθηκαν οι κάτοικοι στη Χειμάρρα την είδηση ότι το όνομα του Φρέντι Μπελέρη περιλαμβάνεται στο ευρωψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας, αποδοκιμάζοντας τους γραφικούς του Βελόπουλου που πίστευαν ότι χωρίς...

Μητσοτάκης: Να πολεμήσουμε τη χαλαρή ψήφο – Στείλτε μήνυμα σταθερότητας στις κάλπες

“Να πάρουμε τις ευρωεκλογές πολύ στα σοβαρά. Να πολεμήσουμε τη χαλαρή ψήφο” δήλωσε ο πρωθυπουργός αμέσως μετά την ανακοίνωση των 42 υποψηφιοτήτων που θα...

Νέα Δημοκρατία: Ο Μπελέρης θα είναι υποψήφιος ευρωβουλευτής

Την πιο δυνατή πολιτική κίνηση των τελευταίων μηνών σχετικά με το ευρωψηφοδέλτιο της ΝΔ αποφάσισε τελικά να κάνει ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος άναψε για...

Μητσοτάκης για Μέση Ανατολή: Οποιαδήποτε κλιμάκωση θα ήταν μια καίρια απειλή για την ασφάλεια

Με την αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, αρμόδια για τις Αξίες και τη Διαφάνεια, Βέρα Γιούροβα, συναντήθηκε το πρωί στο Μέγαρο Μαξίμου, ο πρωθυπουργός Κυριάκος...

Το ευρωψηφοδέλτιο της ΝΔ παρουσιάζει το απόγευμα ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Ο πρωθυπουργός και πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης σήμερα, Δευτέρα 15 Απριλίου, στις 18:30, θα παρουσιάσει το ψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας για τις...

ΣΥΡΙΖΑ: Φαραντούρης, Παππάς, Μπεκατώρου, Αθανασίου, Τσίπρας οι πέντε πρώτοι σε σταυρούς

Ολοκληρώθηκε η εσωκομματική διαδικασία στον ΣΥΡΙΖΑ για την ανάδειξη υποψηφίων ευρωβουλευτών. Σύμφωνα με πληροφορίες πρώτος και μεγάλη διαφορά ήρθε ο Νικόλας Φαραντούρης. Αναλυτικά η σειρά...

Βρείτε μας

7,826ΥποστηρικτέςΚάντε Like
133ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,245ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Λαϊκό Θέατρο Σκιών

Τα νέα και τα βίντεο του Καραγκιόζη

Διαβάστε Επίσης

Δημήτρης Μητροπάνος: 10 χρόνια από το θάνατο του

Στις 17 Απριλίου 2012 έφυγε από τη ζωή και ο Δημήτρης Μητροπάνος και το ελληνικό πεντάγραμμο...

Σε απεργιακό κλοιό η χώρα – Ποιοι απεργούν, τι ώρα είναι οι πορείες

Πανελλαδική απεργία σήμερα Τετάρτη 17 Απριλίου την οποία προκήρυξε η ΓΣΕΕ ζητώντας αυξήσεις στους...

Ολυμπιακοί Αγώνες-Παρίσι 2024: Η Ολυμπιακή Φλόγα ξεκινάει το ταξίδι της από την Αρχαία Ολυμπία

Η Ολυμπιακή Φλόγα ξεκινάει το ταξίδι της από την Αρχαία Ολυμπία, μετά από την...

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ 17 Απριλίου oι Rolling Stones στην Αθήνα

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ To 1967 oι Rolling Stones στην Αθήνα. Δίνουν συναυλία στο γήπεδο της Λεωφόρου Αλεξάνδρας,...