Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
17.9 C
Athens

Τσίπρας: Κοινωνικό μέρισμα στο τέλος του 2017

“Η χώρα βαδίζει προς το τέλος μιας σκληρής περιόδου, η οποία ξεκίνησε την άνοιξη του 2010 και θα κλείσει σε ένα χρόνο από σήμερα” τόνισε ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας κατά την εισήγησή του στο υπουργικό συμβούλιο.

“Το τέλος της περιόδου αυτής είναι αποτέλεσμα μιας κοπιώδους προσπάθειας, επίμονης διαπραγμάτευσης, με απόλυτο σεβασμό στις θυσίες του ελληνικού λαού αλλά και το αποτέλεσμα της εντολής που μας έδωσαν οι πολίτες στις κάλπες του 2015” επεσήμανε ο πρωθυπουργός.

Σημείωσε ότι η έξοδος από τα μνημόνια, δεν είναι απλά ένα ημερολογιακό ορόσημο, αλλά μια διαδικασία περάσματος από την οικονομική καχεξία στη δυναμική ανάπτυξη, την ανασυγκρότηση της παραγωγής, την ανάκτηση της εργασίας και τη θεμελίωση ενός ισχυρού κοινωνικού κράτους. Υπογράμμισε επίσης ότι τα βήματα που έχουν γίνει προς αυτή την κατεύθυνση είναι σημαντικά και πως η χώρα έχει επιστρέψει σε θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης.

“Τα έσοδα βρίσκονται σε θετική πορεία κάτι που θα επιτρέψει στο τέλος του 2017 να διαθέσουμε ένα σημαντικό ποσό για την ενίσχυση των πιο αδύναμων” επεσήμανε ο πρωθυπουργός και πρόσθεσε:

“Αντί για νέα μέτρα το 2018, θα φέρουμε στο τέλος του 2017 κοινωνικό μέρισμα”.

Ο κ. Τσίπρας περιγράφοντας την εικόνα της οικονομίας και των επενδύσεων τόνισε ότι “εργαζόμαστε ώστε να αξιοποιηθεί στο έπακρο αυτό το θετικό momentum που διαμορφώνεται για την ελληνική οικονομία”.

“Δεν δεσμευτήκαμε σε θηριώδη και ανέφικτα πρωτογενή πλεονάσματα, όπως έκαναν οι άλλοι που τώρα έχουν και το θράσος να πουλάνε στο λαό υποσχέσεις για μείωσή τους” τόνισε ο πρωθυπουργός συμπληρώνοντας: “Γιατί αλήθεια δεν το έκαναν όταν ήταν στη διακυβέρνηση;”.

Ο κ. Τσίπρας ζήτησε από τους υπουργούς, επιτάχυνση του κυβερνητικού έργου και να έχει υλοποιηθεί η μεγάλη πλειονότητα των προαπαιτούμενων της γ’ αξιολόγησης έως τον Νοέμβριο προκειμένου, όπως τόνισε, να μην υπάρχει καμία αφορμή, κανένα πάτημα σε όποιον, πιθανόν στο εσωτερικό ή στο εξωτερικό, θέλει να δει τη διαδικασία να καθυστερεί. Τόνισε ότι ο βασικός στόχος της κυβέρνησης είναι να αλλάξει σταδιακά, πέρα από το επίπεδο των δεικτών που έχουν τη σημασία τους, την πραγματική εικόνα σε επίπεδο κοινωνίας.

“Και για να επιταχύνουμε αυτή την αλλαγή, πρέπει να αποφύγουμε τους παράγοντες εκείνους που την καθυστερούν ή την υπονομεύουν” ανέφερε.

Ο Αλέξης Τσίπρας τόνισε ότι πρέπει από την πλευρά της κυβέρνησης να επιδειχθεί αποφασιστικότητα ώστε να ολοκληρωθεί το συντομότερο δυνατό η τρίτη αξιολόγηση.

“Είναι σαφές, ότι η χώρα αλλάζει κατεύθυνση και προσανατολισμό” επεσήμανε ο κ. Τσίπρας και σχολίασε ότι η εξέλιξη αυτή δεν αρέσει σε ορισμένους γιατί δεν συνάδει με τις πολιτικές τους επιδιώξεις, το σχέδιο και την ιδεολογία τους.

“Όσο η κρίση περνάει οι μάσκες πέφτουν” είπε ο κ. Τσίπρας και υπογράμμισε ότι τα μέτρα που συγκρότησαν τον πυρήνα των μνημονίων, αποτελούν και επίσημα το πολιτικό πρόγραμμα της ΝΔ.

Τα πιο πρόσφατα στη κατηγορία

Δημοσκόπηση Metron: Αυξάνεται η συσπείρωση της ΝΔ και ανεβαίνει στο 32,3% – Μειώνονται οι...

Πλησιάζουν οι ευρεωκλογές και η ΝΔ εμφανίζει αυξημένη συσπείρωση και σημαντικά κέρδη καθώς περιορίζει τις διαρροέρς προς τα δεξιά, οι οποίες όσο πλησιάζουν οι...

Μητσοτάκης από Βρυξέλλες: Στις 13 Μαΐου η συνάντηση με τον Ερντογάν

Ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, μετά το πέρας της έκτακτης συνεδρίασης του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου στις Βρυξέλλες, γνωστοποίησε ότι θα μεταβεί στην Άγκυρα στις 13 Μαΐου...

Μητσοτάκης για επίδομα μητρότητας σε μη μισθωτές: Ακόμα μία δέσμευσή μας γίνεται πραγματικότητα

Για «ακόμα μία δέσμευση» της κυβέρνησης που «γίνεται πραγματικότητα» κάνει λόγο ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης σε ανάρτησή του σχετικά με το άνοιγμα της πλατφόρμας...

ΣΥΡΙΖΑ: Εκτός του ευρωψηφοδελτίου ο Δ. Παπανώτας

Ο Στέφανος Κασσελάκης ανακοίνωσε ότι ο Δημήτρη Παπανώτας βγαίνει από το Ευρωψηφοδέλτιο του κόμματος. Σέβομαι απόλυτα τις αποφάσεις των μελών και φίλων του ΣΥΡΙΖΑ που...

Την Παρασκευή η παρουσίαση του ευρωψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ – Θα παραστεί και ο Αλέξης...

Αύριο το απόγευμα θα γίνει η παρουσίαση του ευρωψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ στον «Ελληνικό Κόσμο» όπου θα ανακοινωθούν εκτός από τους υποψηφίους που προέκυψαν από...

Μητσοτάκης: Η ΕΕ θα κάνει ό,τι μπορεί για να μην λάβει χαρακτηριστικά περιφερειακής σύγκρουσης...

«Στο έκτακτο ευρωπαϊκό συμβούλιο θα μας απασχολήσουν πρωτίστως ζητήματα εξωτερικής πολιτικής, αλλά και θέματα τα οποία αφορούν την ανταγωνιστικότητα της ευρωπαικής οικονομίας» ανέφερε ο...
Ρωμανός: Όποτε και να ξεκινούσε το έργο για τον περίπατο θα υπήρχε γκρίνια

Ρωμανός: Υποκρισία από κ. Κασσελάκη

Για υποκρισία κάνει λόγο ο εκπρόσωπος τύπου της ΝΔ, Νίκος Ρωμανός σχολιάζοντας την ανάρτηση του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανου Κασσελάκη. Σύμφωνα με τον κ. Ρωμανό,...

Βρείτε μας

7,826ΥποστηρικτέςΚάντε Like
133ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,245ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Λαϊκό Θέατρο Σκιών

Τα νέα και τα βίντεο του Καραγκιόζη

Διαβάστε Επίσης

Οικονόμου: “Δεν θα υπάρχει κοινωνική ομάδα που να εξαιρείται από την πολιτική στήριξης της κυβέρνησης”

«Ο πρωθυπουργός θα ανακοινώσει μέτρα τα οποία θα έχουν και άμεσο αντίκτυπο και θα...

Απομακρύνεται το ενδεχόμενο παροχής κοινωνικού μερίσματος τα Χριστούγεννα

Σχεδόν απίθανη θεωρείται η παροχή κοινωνικού μερίσματος την περίοδο των Χριστουγέννων στους εαυάλωτους πολίτες...

Πιστώθηκαν τα χρήματα για κοινωνικό μέρισμα και πετρέλαιο θέρμανσης

Στους τραπεζικούς λογαριασμούς των δικαιούχων πιστώθηκαν αργά το απόγευμα της Δευτέρας τα χρήματα από...

Κοινωνικό μέρισμα: Έκλεισε η πλατφόρμα – Δευτέρα ή Τρίτη η καταβολή στους δικαιούχους

Ολοκληρώθηκε η διαδικασία υποβολής αιτήσεων για τη χορήγηση κοινωνικού μερίσματος και τώρα ο χρόνος...