Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
24.8 C
Athens

Τσίπρας στον Μητσοτάκη: Να ζητήσετε συγγνώμη για όσα ισχυρίζεστε περί κύκλου αίματος στη χώρα (Βίντεο)

«Ο Θεός αγαπά τον κλέφτη, αλλά αγαπά και τον νοικοκύρη», είπε ο Αλέξης Τσίπρας στη Βουλή.

Την προηγούμενη φορά σας είπα ότι δεν είναι επίκαιρο το θέμα της ασφάλειας. Τώρα ξέρετε ποσό επίκαιρη είναι η ερώτηση σας κ. Μητσοτάκη; Είναι η καλύτερη ερώτηση, στο καλύτερο timing που θα μπορούσα να έχω, είπε ο πρωθυπουργός, από το βήμα της Βουλής, απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης Κυριάκου Μητσοτάκη, για θέματα ασφάλειας, στο πλαίσιο της Ώρας του Πρωθυπουργού.

Πρόσθεσε, επίσης, πως ακούγοντας τον Κυριάκο Μητσοτάκη, είχε την αίσθηση πως ακούει τον Άδωνι Γεωργιάδη. Καταλόγισε ακραία λογική στον πρόεδρο της ΝΔ, υπογραμμίζοντας πως η χώρα βρίσκει τον ρυθμό της.

«Δεν βολεύεστε κ. Μητσοτάκη γιατί και εσείς και τα μέσα που σας στηρίζουν, βλέπουν ότι η τρίτη αξιολόγηση θα κλείσει χωρίς πρόσθετο βάρος».

«Μιλώντας για εκτεταμένη ανομία, δεν πλήττεται η κυβέρνηση, αλλά η ελληνική αστυνομία» είπε ο πρωθυπουργός. Εξήγησε πως θίγονται οι γυναίκες και οι άνδρες της ΕΛ.ΑΣ. που βάζουν σε κίνδυνο την ίδια τους τη ζωή για να κάνουν τη δουλειά τους.

«Τους κατηγορείτε ότι δεν κάνουν καλά τη δουλειά τους και ανεβάζετε συνέχεια στο twitter όλο συγχαρητήρια» πρόσθεσε ο Αλέξης Τσίπρας και καταλόγισε στον Κυριάκο Μητσοτάκη συμπεριφορά «Τζέκιλ και Χάιντ».

Θα σας δώσω την ευκαιρία να συνεχίζετε να τους δίνετε συγχαρητήρια, παρουσιάζοντάς σας τα επίσημα στοιχεία της ΕΛΑΣ για την εγκληματικότητα ανέφερε ο κ.Τσίπρας.

«Γίνεστε γραφικός με αυτά που λέτε, το έχετε καταλάβει;» διερωτήθηκε ο πρωθυπουργός, απευθυνόμενος στον πρόεδρο της ΝΔ και πρόσθεσε: “Η μείωση της εγκληματικότητας είναι σαφής

Να ζητήσετε συγγνώμη για όσα ισχυρίζεστε περί κύκλου αίματος στη χώρα, τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας, απευθυνόμενος στον αρχηγό της ΝΔ, από το βήμα της Βουλής, ενώ χαρακτήρισε «ντροπή» τα όσα υποστηρίζει τόσο ο Κυριάκος Μητσοτάκης, όσο και ορισμένα Μέσα Ενημέρωσης, για τον νόμο Παρασκευοπούλου.

Ο πρωθυπουργός παρέθεσε τα επίσημα στοιχεία της ΕΛΑΣ, για τα αποτελέσματα των επιχειρήσεων τα τελευταία χρόνια. Επί των ημερών μας είπε ο Αλέξης Τσίπρας «σε σύγκριση με πέρυσι, καταγράφεται: Μείωση στις απάτες, σημαντικό για περίοδο κρίσης, όπως και στις υποθέσεις πλαστογραφίας. Μείωση κατά 6,8% στις κλοπές-διαρρήξεις καταστημάτων. Μείωση 8,6% στις κλοπές-διαρρήξεις σε σπίτια. Μείωση στην παραβατικότητα στο πεζοδρόμιο, 67% κάτω στις αρπαγές τσαντών, όπως και μείωση 75% στις ληστείες με αρπαγή τσαντών. Μείωση 21,9% σε ληστείες εντός σπιτιών. Μείωση 21,5% στις ληστείες σούπερ μάρκετ.

Για την περιβόητη έξαρση των επιθέσεων σε βάρος αστυνομικών, στην Αττική: 10 επιθέσεις σε Αστυνομικά Τμήματα την περίοδο2012-2014, 8 την τριετία 2015-2017. 129 επιθέσεις σε βάρος αστυνομικών επί των ημερών σας, 33 από το 2015 μέχρι σήμερα».

Ο πρωθυπουργός μάλιστα χρέωσε στο Κυριάκο Μητσοτάκη, “copy paste” ορισμένων δημοσιευμάτων, τα οποία πολλές φορές είναι ανακριβή, όπως είπε, για να προσθέσει ότι «πιάνεστε από τα “fake news”».

«Γιατί το κάνετε αυτό, γιατί σας έχει πιάσει απελπισία, σας έχει λείψει η εξουσία κ. Μητσοτάκη, γι’ αυτό το κάνετε αυτό» είπε, μεταξύ άλλων, ο πρωθυπουργός.

Ο κ. Τσίπρας ανέφερε για τα Εξάρχεια: “Για τα Εξάρχεια, που τόσο απασχολούν την αντιπολίτευση, είναι 13% μειωμένες οι επιθέσεις σε πρόσωπα και πολιτικά γραφεία και 88% σε καταστήματα-σπίτια. Κατά την τριετία 2015-2017 έχουμε 28% περισσότερες συλλήψεις, αλλά 87% λιγότερες προσαγωγές. Το αντίθετο γινόταν την περίοδο 2012-2014”.

“Οι συλλήψεις στην περιοχή έγιναν στοχευμένα, εξαρθρώνοντας κυκλώματα υψηλής παραβατικότητας, ξηλώνοντας από τη ρίζα τη δράση συμμοριών”, τόνισε ο πρωθυπουργός και πρόσθεσε: “Τι έκανε η κυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ; Προσαγωγές στο σωρό. Ανθρώπους που συμμετείχαν σε διαδηλώσεις, που στη λογική τους είναι εν δυνάμει κακοποιοί”.

Κατά την τριετία 2012-2014 μετέτρεψαν την Αθήνα σε σιδηρόφρακτη πόλη. Επί των ημερών τους η καταστολή ξεπέρασε κάθε προηγούμενο. Το περίφημο δόγμα της μηδενικής ανοχής δεν είχε καμία απολύτως σχέση με τη μείωση της εγκληματικότητας. Ήταν μια ιδεολογική-πολιτική επιλογή. Ευτυχώς, οι μέρες αυτές τελείωσαν. Και η Αθήνα είναι πλέον ασφαλέστερη και η ΕΛΑΣ αξιοποιεί το δυναμικό της με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Αυτό ακριβώς αφήνει πίσω της η σημερινή κυβέρνηση και η ΕΛΑΣ, η οποία τα τελευταία χρόνια έχει καταφέρει σημαντικές επιτυχίες στο έργο της.

«Το πρωί διακηρύττατε το νόμο και την τάξη, το βράδυ υπογράφατε απολύσεις αστυνομικών»

«Η Αθήνα είναι πλέον ασφαλέστερη, στο κέντρο της έχει χιλιάδες χαρούμενους τουρίστες καθημερινά να βλέπουν τα αξιοθέατα και όχι κουκουλοφόρους να παίζουν κλεφτοπόλεμο με την αστυνομία, όπως συνέβαινε επί των ημερών σας. Και η ΕΛΑΣ αξιοποιεί το δυναμικό της με τον καλύτερο δυνατό τρόπο στην καταπολέμηση του εγκλήματος», είπε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας απαντώντας προς τον πρόεδρος της ΝΔ.

«Ενώ εσείς το πρωί διακηρύττατε το νόμο και την τάξη, το βράδυ υπογράφατε απολύσεις αστυνομικών. Επί Νέας Δημοκρατίας -με αρμόδιο υπουργό εσάς, κ. Μητσοτάκη, στο αντίστοιχο υπουργείο και τον κ. Δένδια, που εξεγείρεται σήμερα, υπουργό Δημόσιας Τάξης- καταργήθηκαν 6.700 οργανικές θέσεις στην Αστυνομία» τόνισε ο κ. Τσίπρας.

Τσίπρας: Η αξιολόγηση θα κλείσει σύντομα

«Η τρίτη αξιολόγηση θα κλείσει σύντομα. Η Ελλάδα για τρίτη συνεχή χρονιά θα πετύχει δημοσιονομική υπεραπόδοση και θα βρίσκεται ξανά εντός στόχων και το 2018» τόνισε ο κ. Τσίπρας, απαντώντας στην επίκαιρη ερώτηση του προέδρου της ΝΔ για θέματα ασφάλειας .

Η χρονιά θα κλείσει με την οικονομία να τρέχει με ρυθμό ανάπτυξης κοντά στο 2% προσέθεσε, ενώ καταλόγισε αδιέξοδο στη ΝΔ.

«Η χώρα επέστρεψε με πολύ ευνοϊκότερους όρους, από την τελευταία φορά, στις αγορές. Αναβαθμίζει διαρκώς τη θέση της στις διεθνείς εξελίξεις. Και αναγνωρίζεται καθολικά» υπογράμμισε ο κ. Τσίπρας και πρόσθεσε, απευθυνόμενος στην αξιωματική αντιπολίτευση: «Δεν σας βολεύει και δε σας αρέσει το προφανές, ότι χώρα βρίσκεται σε μια περίοδο δυναμικής ανάκαμψης. Και δεν σας αρέσει, γιατί το μόνο που έχετε στο μυαλό σας είναι το δικό σας το καημό, να επιστρέψετε στη διακυβέρνηση».

Τα πιο πρόσφατα στη κατηγορία

Ανακοινώσεις Μητσοτάκης στο υπουργικό: Στα 830 ευρώ ο κατώτατος μισθός από 1η Απριλίου

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανακοίνωσε την αύξηση του κατώτατου μισθού. «Από την 1/4/2024 όσοι αμοίβονται με τον κατώτατο μισθό θα λαμβάνουν 830 ευρώ το μήνα,...

Λευτέρης Κουσούλης: Τα Τέμπη είναι κρατικό έγκλημα

Με ανάρτηση στον προσωπικό λογαριασμό του στο Twitter, ο Λευτέρης Κουσούλης έδωσε τη δική του οπτική διάσταση στην εθνική τραγωδία των Τεμπών. Ο έμπειρος πολιτικός...

Ποια ονόματα ακούγονται μετά τις παραιτήσεις Παπασταύρου – Μπρατάκου

Σαν κεραυνός εν αιθρία έπεσαν οι παραιτήσεις δύο εκ των κορυφαίων στελεχών της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας, του υπουργού Επικρατείας Σταύρου Παπασταύρου και του...
Τσακαλώτος κατά Κυρανάκη

Καταψηφίστηκε η πρόταση δυσπιστίας με 159 ψήφους – Μητσοτάκης: Δεν θα συγκυβερνήσω με παράκεντρα

Απορρίφθηκε στην Ολομέλεια της Βουλής, η πρόταση δυσπιστίας στην κυβέρνηση που κατέθεσαν το ΠΑΣΟΚ, ο ΣΥΡΙΖΑ , η Νέα Αριστερά και η Πλεύση Ελευθερίας. Στην...
Βουλή: Ο Μητσοτάκης ανακοίνωσε την αλλαγή του Ποινικού Κώδικα

Βουλή: Μητσοτάκης, Φάμελλος, Ανδρουλάκης για την πρόταση δυσπιστίας

Μητσοτάκης: Αν πιστεύετε ότι πρέπει να συσταθεί προκαταρκτική, να τεκμηριώσετε το αδίκημα και να το συζητήσουμε «Πολιτικές δυνάμεις μεταβλήθηκαν σε εμπόρους του πόνου. Ωστε να...

Παραιτήθηκαν Μπρατάκος και Παπασταύρου

Την παραίτησή τους υπέβαλαν αργά το απόγευμα της Πέμπτης ο υπουργός Επικρατείας, Σταύρος Παπασταύρου και ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ, Γιάννης Μπρατάκος μετά το...

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν θα μεταβεί στις ΗΠΑ για την εορτή της 25ης Μαρτίου

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης δεν θα μεταβεί τελικά στην Ουάσιγκτον για την καθιερωμένη εορτή της 25ης Μαρτίου στον Λευκό Οίκο. Αυτό ανακοίνωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης κατά την...

Βρείτε μας

7,826ΥποστηρικτέςΚάντε Like
133ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,245ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Λαϊκό Θέατρο Σκιών

Τα νέα και τα βίντεο του Καραγκιόζη

Διαβάστε Επίσης

Ο Κασσελάκης αδειάζει και πάλι τον Τσίπρα – Λάθος ο νόμος του για τις εταιρείες στο εξωτερικό

Στην αντεπίθεση πέρασε ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Σ. Κασσελάκης αναφορικά με την κριτική που...

Ερευνητές αναπτύσσουν εξετάσεις αίματος για την διάγνωση ψυχιατρικών διαταραχών

Ερευνητές από το Johns Hopkins Children’s Center στις ΗΠΑ αναπτύσσουν μια πρωτοποριακή εξέταση αίματος...

Σακελλαρίδης: Ο Αλέξης Τσίπρας θα έπρεπε να είχε μιλήσει νωρίτερα

Στον απόηχο της τριήμερης Πανελλαδικής Συνδιάσκεψης της Νέας Αριστεράς που αποτελεί το πρώτο ιδρυτικό βήμα...

Ο Τσίπρας ομολόγησε ότι υπήρχαν δυνάμεις που φλέρταραν με την ιδέα η χώρα να βγει από το ευρώ

Την πρώτη του δημόσια εμφάνιση εδώ και πολύ καιρό έκανε σήμερα ο πρώην πρόεδρος...