Τζανακόπουλος: Δεν υπάρχει κανένα απολύτως θέμα με τη δόση

13

«Δεν υπάρχει κάποια καθυστέρηση, δεν υπάρχει κανένα απολύτως θέμα», πρόκειται για διαδικαστικά θέματα, υπάρχουν διαδικασίες που πρέπει να γίνουν ώστε να εκταμιευτούν τα χρήματα που έχουν συμφωνηθεί, τόνισε ο υπουργός Επικρατείας και κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος.

Σε συνέντευξή του στον ραδιοφωνικό σταθμό «Στο Κόκκινο 105,5» σημείωσε επίσης ότι η ελληνική οικονομία φαίνεται ότι βρίσκεται σε φάση ανάκαμψης και πως η κυβέρνηση πρέπει να εγγυηθεί ότι αυτή θα έχει δυναμικό χαρακτήρα.

Παράλληλα τόνισε ότι την κυβέρνηση δεν την απασχολούν οι αριθμοί μόνο αλλά σημασία έχει πώς αυτή η ανάκαμψη θα έχει κοινωνικά αποτελέσματα.

Η καταβολή της δόσης των 7,7 δισ. ευρώ, που θα επιτρέψουν την αποπληρωμή 6,4 δισ. ευρώ των ομολόγων από 17 έως και 20 Ιουλίου παίρνει μετάθεση για τις 13 Ιουλίου.

Διαβάστε επίσης:  Εντοπίστηκε η πηγή προέλευσης της ραδιενέργειας στην ατμόσφαιρα της Ελλάδας

Όπως ανέφεραν χθες Τα Νέα, ο λόγος αυτή τη φορά είναι τα προαπαιτούμενα που έχει θέσει το ΔΝΤ, ένα εκ των οποίων είναι αγκάθι για την ολοκλήρωση της διαδικασίας, ενώ εμπόδιο συνεχίζει να αποτελεί η παραπομπή στη δικαιοσύνη των στελεχών του ΤΑΙΠΕΔ, θέμα που εξακολουθεί να θεωρείται ανοιχτό.

Η πιο σημαντική εκκρεμότητα με το ΔΝΤ αφορά τη νομική γνώμη που έχει ζητήσει το Ταμείο για τη συνταγματικότητα των νέων περικοπών στις συντάξεις, οι οποίες με βάση τη συμφωνία κυβέρνησης και δανειστών ψηφίστηκαν από τη Βουλή, αλλά θα εφαρμοστούν το 2019.