Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
15 C
Athens

ΒΕΡΟΙΑ-ΑΕΚ 0-2

Στην πρεμιέρα της, απέναντι στην Ξάνθη, η ΑΕΚ βρήκε τα γκολ… εύκολα και γρήγορα, εκμεταλλευόμενη στο απόλυτο τις ευκαιρίες που έκανε στο πρώτο τέταρτο.

Στη Βέροια πάλι, ήρθε ένα γκολ (στο 18′ από τον Μπακασέτα), όμως έχασε ευκαιρίες με το… τσουβάλι, είδε τη μπάλα να σταματά δύο φορές στο δοκάρι και χρειάστηκε να φτάσει στο 87′ για να «κλειδώσει» τη νίκη της με γκολ του Ρόναλντ Βάργκας (2-0)

Πίεση, δοκάρι και… γκολ!

Το παιχνίδι είχε έντονο ρυθμό από το ξεκίνημά του. Η πρώτη τελική ανήκε στη Βέροια με ένα άστοχο σουτ του Άρτσε στο 8′, όμως η πρώτη ευκαιρία ήταν της ΑΕΚ, στο επόμενο λεπτό: ο Γκάλο έκανε μια σέντρα από δεξιά, ο Μάνταλος έκανε το σουτ στην κίνηση, όμως η μπάλα χτύπησε στον Μαλόν, που κατάφερε στη συνέχεια να διώξει.

Στο 13′ ο αρχηγός της ΑΕΚ σπατάλησε μοναδική ευκαιρία για να ανοίξει το σκορ για την ομάδα του. Ο Πατίτο βρήκε με μια εξαιρετική μπαλιά τον Μάνταλο μέσα στην περιοχή, εκείνος στόπαρε, αλλά απέναντι στον σχεδόν εξουδετερωμένο Λόπεζ έστειλε με πλασέ τη μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι(!), με τον Αλμέιδα να κάνει κεφαλιά άουτ σε δεύτερο χρόνο.

Ωστόσο, η πίεση που άσκησε με το «καλησπέρα» η Ένωση στους γηπεδούχους απέφερε καρπούς στο 18′. Ο Μπακασέτας εκτέλεσε δυνατά ένα φάουλ από μακρινή απόσταση, η μπάλα πήρε φάλτσα, ο Λόπεθ έκανε τραγική εκτίμηση και παρότι κατάφερε να τη βρει λίγο, την είδε να καταλήγει στο βάθος της εστίας του για το 1-0.

Ευκαιρίες και νέο δοκάρι!

Μετά την επίτευξη αυτού του γκολ, η Βέροια πήρε κάποια μέτρα στο γήπεδο και προσπάθησε να απειλήσει. Κάτι που κατάφερε στο 28′, όταν έπειτα από εκτέλεση κόρνερ ο Ανέστης έκανε λανθασμένη έξοδο, ο Καπετάνος κατέβασε τη μπάλα και σούταρε, αλλά ο Σιμόες κατάφερε με… τακουνάκι να διώξει πάνω στη γραμμή.

Η ΑΕΚ «απάντησε» στο 31′. Ο Αλμέιδα έκανε μια χαμηλή σέντρα από αριστερά, η μπάλα πέρασε απ’ όλους, ο Μπακασέτας έκανε το σουτ από κοντά, αλλά η μπάλα πέρασε λίγο δίπλα από το δοκάρι του Λόπεθ. Στο 43′ η Ένωση άγγιξε το 2-0, όταν ο Μπακασέτας μπήκε στην περιοχή και… εξαπέλυσε έναν κεραυνό, αλλά η μπάλα σταμάτησε και πάλι στο οριζόντιο δοκάρι του Λόπεθ(!), με τις δύο ομάδες να επιστρέφουν στα αποδυτήρια με το 1-0.

Την.. ξύπνησε η Βέροια

Στα πρώτα λεπτά του δεύτερου μέρους ο ρυθμός έπεσε, με τη Βέροια να ψάχνει τρόπο για να πάρει την κατοχή και να δημιουργήσει πίεση και την ΑΕΚ να δείχνει ότι αναζητούσε τα «πατήματά» της μετά την αποχώρηση του Αλμέιδα, που βγήκε αναγκαστικά στο 41′, καθώς ένιωσε ξανά ενοχλήσεις στη μέση (τραυματισμός που αποκόμισε από το ματς με την Ξάνθη). Η πρώτη αξιόλογη στιγμή ήρθε στο 55′, όταν ο Κάλβο -που είχε μπει στην ανάπαυλα- έκανε μια πολύ καλή σέντρα, με τον Ανέστη να καταφέρνει να μπλοκάρει προ του Καπετάνου.

Η συγκεκριμένη φάση… ξύπνησε την ΑΕΚ, η οποία ανέβασε ξανά την πίεσή της. Έπειτα από δυο ημιτελείς επιθέσεις, στο 59′ ο Μπακασέτας έστρωσε τη μπάλα στον Βάργκας, εκείνος έκανε το σουτ, η μπάλα βρήκε στα σώματα και με νέο σουτ την έστειλε λίγο άουτ. Με το ματς να έχει ανοίξει, στο 60′ ήταν η σειρά της Βέροιας να απειλήσει, με τον Άρτσε να βρίσκει χώρο για να κάνει ένα σουτ που έστειλε τη μπάλα δίπλα από το τέρμα του Ανέστη. Τρία λεπτά αργότερα, ο Άρτσε εκτέλεσε ένα φάουλ, η μπάλα πέρασε απ’ όλους και κατέληξε λίγο έξω.

Κρεσέντο… ευκαιριών

Στο 65′ ο Μπακασέτας έκανε κάθετη στον Πλατέλλα, αυτός μπήκε στην περιοχή, αλλά τον πρόλαβαν οι αμυντικοί, ενώ στο 70′ η Ένωση είχε ακόμη μια μεγάλη ευκαιρία, με τον Μπακασέτα να κάνει ένα δυνατό σουτ έξω από την περιοχή και τον Λόπεθ να διώχνει με υπερένταση σε κόρνερ. Στο 75′ ο Πλατέλλας έκανε σέντρα στο πίσω δοκάρι, ο Βασιλαντωνόπουλος δεν κατάφερε να διώξει, ο Βάργκας έκανε το πλασέ, αλλά ο Λόπεθ μπλόκαρε.

Στο 79′ οι φιλοξενούμενοι έχασαν απίστευτη ευκαιρία για να τελειώσουν το ματς. Ο Σιμόες βρήκε κάθετα μέσα στην περιοχή τον Μπακασέτα, εκείνος έστρωσε στον Πλατέλλα, όμως απέναντι από το τέρμα πλάσαρε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι! Στο 83′ ο Βάργκας εκτέλεσε ένα φάουλ, ο Λέσκοτ πήρε την κεφαλιά στο δεύτερο δοκάρι, αλλά η μπάλα πέρασε έξω.

Το τέλειωσε ο Βάργκας!

Κι ενώ μπαίνοντας στα τελευταία λεπτά το άγχος στο στρατόπεδο της ΑΕΚ για τον… νόμο του ποδοσφαίρου που τιμωρεί είχε αρχίσει να κάνει την εμφάνισή του, ο Ρόναλντ Βάργκας κατάφερε να τελειώσει τα πάντα στο 87′. Ο Ντίντακ βρήκε τον Μπακασέτα μέσα στην περιοχή, εκείνος έστρωσε με τακουνάκι, ο Βάργκας έκανε το σουτ με τη μία, ο Λόπεθ απέκρουσε, αλλά σε δεύτερο χρόνο ο Βενεζουελάνος έγραψε το 2-0, που ήταν και το τελικό σκορ.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Βέροια (Αλέκος Βοσνιάδης): Λόπεθ, Βασιλαντωνόπουλος, Μαλόν, Μαραγκός, Ναβαλόφσκι (82′ Βίτι), Παπαστεριανός, Άρτσε (71′ Μίλιεβιτς), Παπαδόπουλος, Σαρπόνγκ (46′ Κάλβο), Γκονζάλεζ, Καπετάνος.

ΑΕΚ (Τιμούρ Κετσπάγια): Ανέστης, Γκάλο, Λέσκοτ, Τσιγκρίνσκι, Ντίντακ, Σιμόες (81′ Λαμπρόπουλος), Γιόχανσον, Μπακασέτας, Μάνταλος, Πατίτο (63′ Πλατέλλας), Αλμέιδα (41′ Βάργκας).

Τα πιο πρόσφατα στη κατηγορία

Εθνικός Ύμνος και η ελληνική σημαία σε όλα τα γήπεδα στον γ’ γύρο

Σε αλλαγές στη διαδικασία έναρξης των αγώνων προχωράει ο ΕΣΑΚΕ, καθώς σε όλα τα γήπεδα από τη β’ φάση του πρωταθλήματος θα υπάρχει έντονα...

Ένα λάθος του Πογέτ απέναντι στη Γεωργία που έβγαλε μάτι στα πέναλτι

Μύριζε από χιλιόμετρα πως εκεί θα γίνει η στραβη… Στις ήττες, το πιο εύκολο πράγμα που μπορείς να κάνεις, είναι να βρεις τα λάθη. Ειδικά...

Οι αθλητικές μεταδόσεις 27/3/24

Το ματς της Euroleague ανάμεσα στην Μακάμπι Τελ Αβίβ και την Βαλένθια ξεχωρίζει από το πρόγραμμα των αθλητικών μεταδόσεων, σήμερα Αναλυτικά όλες οι αθλητικές μεταδόσεις 21:00...

Μας απέκλεισε στα πέναλτι η Γεωργία: 10 χρόνια μακριά από τις μεγάλες διοργανώσεις η...

Την πρόκρισή της στα τελικά του EURO 2024 για πρώτη φορά στην ιστορία της εξασφάλισε η Γεωργία που επικράτησε με σκορ 4-2 στα πέναλτι...

Οι αθλητικές μεταδόσεις 26/3/24

Ο τελικός των πλέι οφ για την πρόκριση στο Euro 2024 ανάμεσα στην Ελλάδα και τη Γεωργία στην Τιφλίδα ξεχωρίζει στο πρόγραμμα με τις...

Εθνική: Πετάει πάνοπλη για Τιφλίδα

Η Εθνική Ελλάδος ολοκλήρωσε την προετοιμασία της και το μεσημέρι της Κυριακής (24/3) αναχωρεί για τη Γεωργία. Έχοντας ολοκληρώσει την προετοιμασία της επί ελληνικού εδάφους...

Οι αθλητικές μεταδόσεις 24/3/24

To ματς της Basket League, η δράση σε Formula 1 και Moto GP και η έναρξη των πλέι οφ της Super League 2 ξεχωρίζουν...

Βρείτε μας

7,826ΥποστηρικτέςΚάντε Like
133ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,245ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Λαϊκό Θέατρο Σκιών

Τα νέα και τα βίντεο του Καραγκιόζη

Διαβάστε Επίσης

Βέροια: Νεκρή 25χρονη σε τροχαίο

Την τελευταία της πνοή άφησε μία 25χρονη σε τροχαίο δυστύχημα που σημειώθηκε τα ξημερώματα...

Λαμία – ΑΕΚ 0-4: Επιστροφή στις νίκες

Η ΑΕΚ επικράτησε της Λαμίας 4-0 στο («κεκλεισμένων των θυρών») «Αθ. Διάκος» στο παρθενικό...

Super League: Πρεμιέρα με σούπερ ντέρμπι στα play off

Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός, ΠΑΟΚ – Άρης και Λαμία – ΑΕΚ στο πρόγραμμα της πρεμιέρας...

Η ΑΕΚ με ανατροπή κέρδισε 4-2 τον ΠΑΣ Γιάννινα

Ως πρώτη της βαθμολογίας θα πάει στην τελευταία αγωνιστική της κανονικής διάρκειας του πρωταθλήματος...