Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
20.5 C
Athens

Βιβλική καταστροφή στην Καλαμάτα – Μία γυναίκα έχασε τη ζωή της (φωτό)

Τις πληγές της μετρά από τα ξημερώματα η Μεσσηνία, μετά τη σφοδρή κακοκαιρία που πλήττει τις τελευταίες ώρες την περιοχή.

Σύμφωνα με τον δήμαρχο Καλαμάτας, Π. Νίκα, ο οποίος μίλησε στην ΕΡΤ, νεκρή είναι μία γυναίκα 62 ετών, η οποία έμενε σε ημιυπόγειο σε χωριό της Μεσσηνίας και αντιμετώπιζε κινητικά προβλήματα, με αποτέλεσμα να μην προλάβει να απεγκλωβιστεί.

Παράλληλα, όπως αποκάλυψε ο δήμαρχος Καλαμάτας, 80 φοιτητές βρίσκονται αποκλεισμένοι στο ΤΕΙ, ενώ 8 χωριά είναι επίσης αποκλεισμένα.

Σύμφωνα με το tharrosnews.gr, ο ποταμός Ξερίλας, υπερχείλισε από την έντονη βροχόπτωση και παρέσυρε έναν άνδρα καθώς και δεκάδες αυτοκίνητα στο πέρασμά του.

Σε πολλές περιοχές της Καλαμάτας, δεν υπάρχει ρεύμα.

Δείτε φωτογραφίες και βίντεο από το tharrosnews.gr

καλαματα

καλαματα

καλαματα

Πλημμύρες και μεγάλες ζημιές σημειώθηκαν στη Δυτική Ελλάδα, τη Θεσσαλία, την Ήπειρο, τη Λακωνία και τον Πύργο. Πρωτοφανείς καταστροφές σημειώθηκαν στα Σύβοτα ενώ συνολικά σε Πελοπόννησο και Θεσσαλονίκη η Πυροσβεστική δέχθηκε περίπου 400 κλήσεις για άντληση υδάτων και κοπή δέντρων.

Χαλάζι έπεσε στην Κεφαλλονιά ενώ υδροστρόβιλος σχηματίσθηκε στη Ζάκυνθο. Στην περιοχή των Μολάων ανέβηκε η στάθμη των νερών, στην εθνική οδό Σπάρτης – Μονεμβασιάς. Ακόμη σφοδρή καταιγίδα σάρωσε και την ευρύτερη περιοχή του Βόλου με αποτέλεσμα να δημιουργηθούν προβλήματα σε συγκοινωνίες, επικοινωνίες και την ηλεκτροδότηση.

Επίσης πλημμύρες και πτώσεις δένδρων σημειώθηκαν και στην Πάτρα. Σε επιφυλακή βρίσκεται η Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας καθώς και η Περιφέρεια Αττικής μετά το έκτακτο δελτίο καιρού για ισχυρές βροχές και καταιγίδες.

Μεγάλα  προβλήματα  από την  κακοκαιρία  στη Δυτική Ελλάδα

Σε συναγερμό βρισκονται οι τοπικές αρχες στην Ηλεία, μεγαλες καταστροφές έχουν προκληθεί  στο Κατάκολο.Προβλήαματ στην κτυκλοφορία ακι ζημιές εχουν σημειωθεί στην Ανατολική Λακωβνία με επίκεντρο της ευρύτερη περιοχή των Μολάων .Στην περιοχή  έχει πλημμυρίσει η  εθνική οδό Σπάρτης – Μονεμβασιάς και τα προβλήματα εστιάζονται από την περιοχή της Γκαγκανιάς έως το χωριό της Συκιάς.

Στα σημεία όπου έχει δημιουργηθεί πρόβλημα, έχουν σπεύσει συνεργεία του δήμου Μονεμβασιάς και με εκσκαφικά μηχανήματα επιχειρούν και αποκαθιστούν τις βλάβες, ενώ οι διερχόμενοι οδηγοί θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεχτικοί.

Τα πιο πρόσφατα στη κατηγορία

Στις 198 οι “απαγορευμένες” παραλίες στην Ελλάδα για τουριστική αξιοποίηση

Υπεγράφη από τους Υπουργούς Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, κ. Κωστή Χατζηδάκη και Περιβάλλοντος και Ενέργειας, κ. Θόδωρο Σκυλακάκη, η Κοινή Υπουργική Απόφαση, με την...

Μέσω gov.gr η υποβολή αναφοράς ή καταγγελίας για μέτρα πυροπροστασίας 

Τη δυνατότητα να υποβάλλουν ηλεκτρονικά μέσω του gov.gr αναφορά ή καταγγελία για μέτρα πυροπροστασίας επιχειρήσεων και εγκαταστάσεων έχουν από σήμερα οι πολίτες, ύστερα από...

Η φωτογραφία της ημέρας

Θρύλος και πάσης Ευρώπης! 19 Απριλίου 2024

Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα;

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024 σήμερα και σύμφωνα με το εορτολόγιο γιορτάζουν όσοι φέρουν το όνομα: Φιλίππα, Φιλιππία, Φιλιώ.

Τροχαίο στη Σταδίου: Σε σοβαρή κατάσταση νοσηλεύεται ο οδηγός μηχανής που συγκρούστηκε με αυτοκίνητο

Σε σοβαρή κατάσταση νοσηλεύεται στο νοσοκομείο «Ευαγγελισμός» ο οδηγός της μοτοσικλέτας που τραυματίστηκε σε τροχαίο ατύχημα που σημειώθηκε τα ξημερώματα της Παρασκευής (19/04) στο...

Μεσσηνία: Συνελήφθη επ΄αυτοφώρω 57χρονος για γενετήσιες πράξεις

Δικογραφία για προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας σχηματίστηκε σε βάρος ενός 57χρονου, ο οποίος κατέβασε το παντελόνι του και προέβη σε γενετήσιες πράξεις μπροστά σε ανήλικες...

Καιρός: Προ των πυλών ο πολικός αεροχείμαρρος – «Βουτιά» της θερμοκρασίας με βροχές και...

Ραγδαία αλλαγή θα παρουσιάσει ο καιρός από σήμερα (19/04) με ισχυρές βροχές και καταιγίδες που θα συνοδεύονται από μεγάλη συχνότητα κεραυνών και τοπικές χαλαζοπτώσεις,...

Βρείτε μας

7,826ΥποστηρικτέςΚάντε Like
133ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,245ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Λαϊκό Θέατρο Σκιών

Τα νέα και τα βίντεο του Καραγκιόζη

Διαβάστε Επίσης

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ 22 Μαρτίου ο Κολοκοτρώνης καταλαμβάνει τους λόφους της Καλαμάτας

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ! Ο Θεόδωρος Κολοκοτρώνης με 2.000 άνδρες καταλαμβάνει τους λόφους της Καλαμάτας προς τη...

Καλαμάτα – Επαμεινώνδας Κωστέας: Οδύνη στο τελευταίο “αντίο” του ήρωα που έχασε τη ζωή του

Σπάραξαν καρδιές στον αποχαιρετισμό του πιλότου που έπεσε εν ώρα καθήκοντος. Σε κλίμα βαθιάς...

Καλαμάτα: Τριήμερο πένθος στις Ένοπλες Δυνάμεις για τον θάνατο του Επισμηναγού

Νεκρός εντοπίστηκε ο άτυχος πιλότος του διθέσιου εκπαιδευτικού αεροσκάφους που κατέπεσε, για άγνωστους ακόμα...

Καλαμάτα: Πτώση εκπαιδευτικού αεροσκάφους

Συναγερμός σήμανε στις Αρχές για πτώση εκπαιδευτικού αεροπλάνου στην βόρεια πύλη του αεροδρομίου Καλαμάτας. Νεκρός...