Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
18.6 C
Athens

Βιβλική καταστροφή στην Καλαμάτα – Μία γυναίκα έχασε τη ζωή της (φωτό)

Τις πληγές της μετρά από τα ξημερώματα η Μεσσηνία, μετά τη σφοδρή κακοκαιρία που πλήττει τις τελευταίες ώρες την περιοχή.

Σύμφωνα με τον δήμαρχο Καλαμάτας, Π. Νίκα, ο οποίος μίλησε στην ΕΡΤ, νεκρή είναι μία γυναίκα 62 ετών, η οποία έμενε σε ημιυπόγειο σε χωριό της Μεσσηνίας και αντιμετώπιζε κινητικά προβλήματα, με αποτέλεσμα να μην προλάβει να απεγκλωβιστεί.

Παράλληλα, όπως αποκάλυψε ο δήμαρχος Καλαμάτας, 80 φοιτητές βρίσκονται αποκλεισμένοι στο ΤΕΙ, ενώ 8 χωριά είναι επίσης αποκλεισμένα.

Σύμφωνα με το tharrosnews.gr, ο ποταμός Ξερίλας, υπερχείλισε από την έντονη βροχόπτωση και παρέσυρε έναν άνδρα καθώς και δεκάδες αυτοκίνητα στο πέρασμά του.

Σε πολλές περιοχές της Καλαμάτας, δεν υπάρχει ρεύμα.

Δείτε φωτογραφίες και βίντεο από το tharrosnews.gr

καλαματα

καλαματα

καλαματα

Πλημμύρες και μεγάλες ζημιές σημειώθηκαν στη Δυτική Ελλάδα, τη Θεσσαλία, την Ήπειρο, τη Λακωνία και τον Πύργο. Πρωτοφανείς καταστροφές σημειώθηκαν στα Σύβοτα ενώ συνολικά σε Πελοπόννησο και Θεσσαλονίκη η Πυροσβεστική δέχθηκε περίπου 400 κλήσεις για άντληση υδάτων και κοπή δέντρων.

Χαλάζι έπεσε στην Κεφαλλονιά ενώ υδροστρόβιλος σχηματίσθηκε στη Ζάκυνθο. Στην περιοχή των Μολάων ανέβηκε η στάθμη των νερών, στην εθνική οδό Σπάρτης – Μονεμβασιάς. Ακόμη σφοδρή καταιγίδα σάρωσε και την ευρύτερη περιοχή του Βόλου με αποτέλεσμα να δημιουργηθούν προβλήματα σε συγκοινωνίες, επικοινωνίες και την ηλεκτροδότηση.

Επίσης πλημμύρες και πτώσεις δένδρων σημειώθηκαν και στην Πάτρα. Σε επιφυλακή βρίσκεται η Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας καθώς και η Περιφέρεια Αττικής μετά το έκτακτο δελτίο καιρού για ισχυρές βροχές και καταιγίδες.

Μεγάλα  προβλήματα  από την  κακοκαιρία  στη Δυτική Ελλάδα

Σε συναγερμό βρισκονται οι τοπικές αρχες στην Ηλεία, μεγαλες καταστροφές έχουν προκληθεί  στο Κατάκολο.Προβλήαματ στην κτυκλοφορία ακι ζημιές εχουν σημειωθεί στην Ανατολική Λακωβνία με επίκεντρο της ευρύτερη περιοχή των Μολάων .Στην περιοχή  έχει πλημμυρίσει η  εθνική οδό Σπάρτης – Μονεμβασιάς και τα προβλήματα εστιάζονται από την περιοχή της Γκαγκανιάς έως το χωριό της Συκιάς.

Στα σημεία όπου έχει δημιουργηθεί πρόβλημα, έχουν σπεύσει συνεργεία του δήμου Μονεμβασιάς και με εκσκαφικά μηχανήματα επιχειρούν και αποκαθιστούν τις βλάβες, ενώ οι διερχόμενοι οδηγοί θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεχτικοί.

Τα πιο πρόσφατα στη κατηγορία

Κορωνοϊός: Τι θα ισχύσει στα δικαστήρια

Καταπέλτης η Ένωση Δικαστών κατά του Φαραντούρη: Προσβάλλει τους ανώτατους δικαστές

Ανακοίνωση εξέδωσε η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων, σχετικά με τις δηλώσεις του Νίκου Φαραντούρη σε τηλεοπτική εκπομπή. «Οι χθεσινές δηλώσεις πολιτικού στελέχους κοινοβουλευτικού κόμματος, με...

Εκδόθηκε η ΚΥΑ για την προκαταβολή 50% της κρατικής αρωγής για τις ζημιές σε...

Ξεκινάει η υλοποίηση του πλαισίου για την στήριξη των αγροτικών εκμεταλλεύσεων που υπέστησαν ζημιές σε φυτικά μέσα παραγωγής από τις πυρκαγιές των μηνών Ιουλίου, Αυγούστου...

Τέμπη: Με εξώδικο τους στον ΟΣΕ οι μηχανοδηγοί ζητούν απαντήσεις για τη διαρροή του...

Εξώδικο προς τη διοίκηση του ΟΣΕ απέστειλε η Πανελλήνια Ένωση Προσωπικού Έλξης (ΠΕΠΕ), η οποία εκπροσωπεί τους μηχανοδηγούς, για την υπόθεση των ηχητικών με...
Η μάνα της Τοπαλούδη ξεσπά! «Ζω μόνο για να βάλω μέσα τους αλήτες»

Οι γονείς της Τοπαλούδη και στενοί συγγενείς ζητούν αποζημίωση 980.000 ευρώ από τους δολοφόνους

Μπορεί να έχει περάσει πολύς καιρός από τότε που η Ελένη Τοπαλούδη «έφυγε» από τη ζωή με τον πιο φρικτό τρόπο, με τη δολοφονία...

Συμπληρωματικές μηνύσεις καταθέτουν συγγενείς των θυμάτων της τραγωδίας των Τεμπών

Συγγενείς θυμάτων του πολύνεκρου σιδηροδρομικού δυστυχήματος στα Τέμπη, αναμένεται να καταθέσουν σήμερα συμπληρωματικές μηνύσεις στον Εφέτη Ανακριτή. Οι μηνύσεις σύμφωνα με την ertnews.gr αφορούν σε...
ΑΠΟΨΗ: Ιδιαίτερο Πάσχα!

Πότε αναμένεται το “Καλάθι του Πάσχα” και “Καλάθι του νονού”

Λίγες ημέρες πριν από το Πάσχα και την Ανάσταση αναμένεται να διατεθεί το «Καλάθι του Πάσχα», όπως δήλωσε ο υπουργός Ανάπτυξης Κώστας Σκρέκας μιλώντας...

Η φωτογραφία της ημέρας

Κρίμα... 27 Μαρτίου 2024

Βρείτε μας

7,826ΥποστηρικτέςΚάντε Like
133ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,245ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Λαϊκό Θέατρο Σκιών

Τα νέα και τα βίντεο του Καραγκιόζη

Διαβάστε Επίσης

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ 22 Μαρτίου ο Κολοκοτρώνης καταλαμβάνει τους λόφους της Καλαμάτας

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ! Ο Θεόδωρος Κολοκοτρώνης με 2.000 άνδρες καταλαμβάνει τους λόφους της Καλαμάτας προς τη...

Καλαμάτα – Επαμεινώνδας Κωστέας: Οδύνη στο τελευταίο “αντίο” του ήρωα που έχασε τη ζωή του

Σπάραξαν καρδιές στον αποχαιρετισμό του πιλότου που έπεσε εν ώρα καθήκοντος. Σε κλίμα βαθιάς...

Καλαμάτα: Τριήμερο πένθος στις Ένοπλες Δυνάμεις για τον θάνατο του Επισμηναγού

Νεκρός εντοπίστηκε ο άτυχος πιλότος του διθέσιου εκπαιδευτικού αεροσκάφους που κατέπεσε, για άγνωστους ακόμα...

Καλαμάτα: Πτώση εκπαιδευτικού αεροσκάφους

Συναγερμός σήμανε στις Αρχές για πτώση εκπαιδευτικού αεροπλάνου στην βόρεια πύλη του αεροδρομίου Καλαμάτας. Νεκρός...