Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024
12.6 C
Athens

ΒΟΜΒΑ ΒΙΤΑΜΙΝΩΝ! Πετάξτε τα χάπια και φάτε 1 μπανάνα καθημερινά!- Σώζει ζωές!

Αν θέλετε να ασχοληθείτε με μια πολύ απαιτητική δουλειά, φροντίστε να φάτε πριν μία μπανάνα.

Πρόκειται για «βόμβα βιταμινών» γι΄ αυτό και είναι το αγαπημένο φρούτο των αθλητών: δύο μόνο μπανάνες παρέχουν αρκετή ενέργεια για 90 λεπτά έντονης σωματικής αλλά και διανοητικής καταπόνησης.Καθώς περιέχει τριών ειδών φυσικής προέλευσης σάκχαρα (σακχαρόζη, φρουκτόζη και γλυκόζη) αλλά και άφθονες φυτικές ίνες, η μπανάνα είναι ιδανική για το καθημερινό μας διαιτολόγιο και βοηθά τον οργανισμό μας ποικιλοτρόπως.

Ιδού μερικές από τις ευεργετικές της ιδιότητες σύμφωνα με το World Observer:

Κατάθλιψη: Η τρυπτοφάνη που περιέχουν οι μπανάνες μετατρέπεται σε σεροτονίνη, μια ορμόνη που μας χαλαρώνει, μας φτιάχνει τη διάθεση και μας κάνει να νιώθουμε ανεβασμένοι.

Προεμμηνορησιακό σύνδρομο: Ξεχάστε τα χάπια και καταναλώστε μπανάνα. Η βιταμίνη Β6 που περιέχει βοηθά να ρυθμιστούν τα επίπεδα γλυκόζης στο αίμα, με αποτέλεσμα η διάθεσή σας να βελτιώνεται.

Αναιμία: Η υψηλή περιεκτικότητα της μπανάνας σε σίδηρο εντείνει την παραγωγή αιμογλομπίνης και βοηθάει σημαντικά σε περιπτώσεις αναιμίας.

Αρτηριακή πίεση: Αυτό το μοναδικό φρούτο είναι εξαιρετικά πλούσιο σε κάλιο και συγχρόνως φτωχό σε νάτριο, κάτι που το κάνει ιδανικό για τη ρύθμιση της αρτηριακής πίεσης. Η ιδιαίτερα αυστηρή US Food and Drug Administration έχει επιτρέψει στις εταιρίες που παράγουν μπανάνες να υπογραμμίζουν ότι το προϊόν τους μειώνει την αρτηριακή πίεση και απομακρύνει τον κίνδυνο εκδήλωσης αγγειακού εγκεφαλικού επεισοδίου.

Τόνωση της εγκεφαλικής λειτουργίας: Η μπανάνα είναι ιδανική για μαθητές, φοιτητές και όσους ασχολούνται με πνευματική εργασία. Το κάλιο που περιέχει σε μεγάλες ποσότητες βελτιώνει τη συγκέντρωση και την προσοχή.

Δυσκοιλιότητα: Πλούσια σε φυτικές ίνες η μπανάνα κινητοποιεί το έντερο και βοηθά να ξεπεραστεί το πρόβλημα χωρίς τη βοήθεια καθαρτικών.

Παρεπόμενα μέθης: Ο πιο γρήγορος τρόπος για να ξεπεράσει κανείς το χανγκόβερ είναι να πιεί ένα μίλκσεϊκ μπανάνας με μέλι. Η μπανάνα καταπραΰνει το στομάχι και με τη βοήθεια του μελιού ανεβάζει τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα, ενώ το γάλα κατευνάζει και ενυδατώνει τον οργανισμό μας.

Καούρες στο στομάχι: Η μπανάνα είναι αντιοξική, εξουδετερώνει δηλαδή τα δηλητηριώδη οξέα του οργανισμού.

Πρωινή ναυτία: Η κατανάλωση μιας μπανάνας μεταξύ των γευμάτων διατηρεί τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα υψηλά, κάτι που καταπολεμά την πρωινή ναυτία.

Τσιμπήματα κουνουπιών: Προτού βάλετε κάποιο φαρμακευτικό σκεύασμα, αλείψτε το μέρος του δέρματος όπου σας τσίμπησαν τα κουνούπια με το εσωτερικό από τη φλούδας μιας μπανάνας. Θα διαπιστώσετε ότι καταπολεμά τη φαγούρα και εξαφανίζει την κοκκινίλα.

Νευρικό σύστημα: Με τις βιταμίνες Β που έχουν οι μπανάνες καλμάρουν το νευρικό μας σύστημα.

Ελκη: Η μπανάνα είναι ιδανική για τις λογής πεπτικές διαταραχές καθώς η σάρκα της είναι μαλακή και βελούδινη. Εξουδετερώνει την υπερέκκριση οξέων και περιορίζει τις φλεγμονές του στομάχου.

Τα πιο πρόσφατα στη κατηγορία

Οι φράουλες μειώνουν τον κίνδυνο εμφάνισης άνοιας και κατάθλιψης, σύμφωνα με νέα μελέτη

Η καθημερινή κατανάλωση φράουλας μειώνει τον κίνδυνο εμφάνισης άνοιας και κατάθλιψης σε υπέρβαρους μεσήλικες με αυτοαναφερόμενη ήπια γνωστική έκπτωση, σύμφωνα με νέα μελέτη. «Η άνοια...

Πόσες θερμίδες έχουν τα αγαπημένα μας ροφήματα; – Εσείς το γνωρίζατε;

Θέλετε να μάθετε ποιο ρόφημα έχει τις λιγότερες θερμίδες; Για αυτό είμαστε εμείς εδώ! Ο καφές είτε ελληνικός, είτε στιγμιαίος ή εσπρέσο δεν έχει θερμίδες,...
Διατροφή, συστατικά, τριγλυκερίδια,

Τα συστατικά της διατροφής που “ευθύνονται” για τα τριγλυκερίδια

Τα αυξημένα επίπεδα τριγλυκεριδίων στο αίμα αποτελούν σημαντικό παράγοντα κινδύνου για την εμφάνιση καρδιαγγειακών νοσημάτων, σακχαρώδη διαβήτη και λιπώδους διήθησης του ήπατος. Σε τι μπορεί...

Κάνει θαύματα: Μ’ ένα μόνο κουταλάκι την ημέρα από αυτό το μπαχαρικό, θα χάσετε...

Αυτό το μπαχαρικό μπορεί να μειώσει την χοληστερίνη όπως και το τοπικό λίπος, σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα που πραγματοποιήθηκε στο Ιρανικό Ιατρικό Πανεπιστήμιο Shahid...

Οι 10 καλύτερες τροφές που βοηθούν τον οργανισμό στην αποτοξίνωση

Ψάχνετε μερικούς απλούς και φυσικούς τρόπους αποτοξίνωσης; Εδώ είναι 10 καλύτερες τροφές που απομακρύνουν τις τοξίνες από το σώμα σας: 1. Λεμόνια Πέραν του ότι είναι γεμάτα...

Τα top-5 οφέλη υγείας που έχουν οι μελιτζάνες

Μαζί με τις ντομάτες, τις πατάτες και τις πιπεριές, οι μελιτζάνες (Solanum melongena) ανήκουν στην οικογένεια των φυτών νυχτολούλουδου (Solanaceae). Μάλιστα, οι μελιτζάνες μεγαλώνουν με τρόπο παρόμοιο...

Τριγωνέλλα: Το βότανο που “χτυπάει” διαβήτη, χοληστερόλη και αυξάνει… το στήθος!

Είναι το όνειρο κάθε γυναίκας να βρει μια φυσική λύση που θα κάνει το στήθος της να φαίνεται μεγαλύτερο και την μέση της πιο...

Βρείτε μας

7,826ΥποστηρικτέςΚάντε Like
133ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,245ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Λαϊκό Θέατρο Σκιών

Τα νέα και τα βίντεο του Καραγκιόζη

Διαβάστε Επίσης

Καθημερινές δραστηριότητες για λιγότερο λίπος

Αν αντικαταστήσουμε 20 λεπτά καθιστικών δραστηριοτήτων με 20 λεπτά καθημερινό περπάτημα γλιτώνουμε περίπου 5...

Τα καθημερινά σφάλματα όλων μας – Η εξέταση της συνειδήσεως…

Άγιος Νικόδημος Αγιορείτης: Για την εξέταση της συνειδήσεως σκέψου τρία πράγματα: τα σφάλματα της...

Πόσο πρέπει να περπατάμε κάθε μέρα;

Μετα-ανάλυση που επανεξέτασε 15 προηγούμενες έρευνες με σχεδόν 50.000 εθελοντές δείχνει πόσα βήματα πρέπει...

Γιατί πρέπει να καταναλώνουμε μία κουταλιά ελαιόλαδο καθημερινά

Το ελαιόλαδο δεν έχει καθόλου τυχαία πρωταγωνιστικό ρόλο στη μεσογειακή διατροφή. Παρέχει στον οργανισμό...