ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ: Η διαφθορά …άγγιξε τέσσερις τόνους σουτζούκι

Βουλευτής εκβίαζε έμπορο

21
Βουλγαρία, διαφθορά, σουτζούκι,

Bουλευτής του κυβερνώντος συντηρητικού κόμματος της Βουλγαρίας θα καθίσει στο εδώλιο κατηγορούμενος για εκβιασμό εμπόρου.  

Συγκεκριμένα ο βουλευτής και επιχειρηματίας απέσπασε από τον έμπορο τέσσερις τόνους αλλαντικά που δήθεν προορίζονταν για τον πρωθυπουργό της χώρας.

«Όσο γελοίο κι αν ακούγεται, από το 2012 του δόθηκαν 4.000 κιλά σουτζούκι αξίας 45.000 λέβα (περίπου 23.000 ευρώ), ο ένας τόνος μετά τον άλλο, σε τέσσερις παρτίδες. Τα αλλαντικά ήταν φτιαγμένα με ειδική συνταγή, με βάση το κρέας ελαφιού, επειδή υποτίθεται ότι προορίζονταν για τον πρωθυπουργό αυτοπροσώπως», δήλωσε ο γενικός Εισαγγελέας Σοτίρ Τσατσάροφ, ο οποίος ζήτησε την άρση της ασυλίας του 51χρονου βουλευτή Γίφκο Μαρτίνοφ

Από την έρευνα των αρχών διαπιστώθηκε πάντως ότι ο πρωθυπουργός Μπόικο Μπορίσοφ δεν γεύτηκε ούτε μπουκιά.

Διαβάστε επίσης:  “Απόκρυφο” κείμενο με μυστικές διδασκαλίες του Ιησού στα ελληνικά!

Ο βουλευτής φέρεται να είχε ζητήσει από τον έμπορο «να στηρίξει με αυτόν τον τρόπο τη δράση του κόμματος Gerb» διαμηνύοντάς του ότι διαφορετικά θα έβαζε σε κίνδυνο την επιχείρησή του.

Μάλιστα, ο έμπορος εξαναγκάστηκε να αποδείξει τη στήριξή του και με την αγορά επίπλων για τα γραφεία του κόμματος, τα οποία επίσης βρέθηκαν στο γραφείο του κατηγορούμενου βουλευτή.

Σύμφωνα με τις Αρχές, ο Μαρτίνοφ ασκούσε πιέσεις και στον εισαγγελέα του Ντόμπριτς καθώς και σε υψηλόβαθμο στέλεχος της αστυνομίας της πόλης για να του δείχνουν εύνοια απέναντι σε άλλους επιχειρηματίες.