Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024
22.4 C
Athens

Βροχές, καταιγίδες και πτώση της θερμοκρασίας σε όλη τη χώρα

Βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές σημειώνονται από το βράδυ της Τετάρτης σε πολλές περιοχές της χώρας.

Σύμφωνα με τις προβλέψεις των ειδικών, τα έντονα καιρικά φαινόμενα θα εντοπίζονται σήμερα στην ανατολική Μακεδονία, τη Θεσσαλία, τις Σποράδες, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια και τα νησιά του βόρειου και ανατολικού Αιγαίου.

Όμβροι ή καταιγίδες αναμένονται κατά τη διάρκεια της νύχτας, κυρίως στο Ιόνιο και το Αιγαίο καθώς και στις παράκτιες τους περιοχές. Από το μεσημέρι οι όμβροι και οι καταιγίδες θα εκδηλώνονται κυρίως στα ηπειρωτικά.

Προς το τέλος της ημέρας τα φαινόμενα θα περιοριστούν στην κεντρική και νότια χώρα, ενώ παράλληλα η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση.

Πιο αναλυτικά σήμερα:

Η θερμοκρασία στη βόρεια Ελλάδα θα κυμανθεί από 12 έως 22 βαθμούς, στην κεντρική και νότια από 14 έως 26, στα νησιά του Ιονίου από 18 έως 25, στα νησιά του Αιγαίου από 17 έως 27 και στην Κρήτη από 19 έως 27.

Οι άνεμοι στο βόρειο και κεντρικό Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 έως 5 και τοπικά 6 μποφόρ. Στο νότιο Αιγαίο οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές και βορειοδυτικές διευθύνσεις 3 έως 5 και τοπικά 6 μποφόρ, όμως προς το βράδυ θα παρουσιάσουν ενίσχυση και θα φτάνουν τοπικά και τα 7 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις 2 έως 3 μποφόρ σταδιακά όμως θα ενισχυθούν και το βράδυ θα κυμαίνονται από 3 έως 5 και τοπικά 6 μποφόρ.

Στην Αττική, αναμένονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και βαθμιαία σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα πιθανώς κατά τόπους θα είναι ισχυρά στα ανατολικά βόρεια. Σταδιακή βελτίωση θα παρουσιάσει ο καιρός από το βράδυ. Οι άνεμοι θα πνέουν ασθενείς έως και 4 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 16 έως και 26 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη, θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα πιθανώς πρόσκαιρα θα είναι ισχυρά. Σταδιακή βελτίωση θα αναμένεται από το απόγευμα. Οι άνεμοι θα πνέουν μέτριοι έως και 5 μποφόρ, ενώ θερμοκρασία θα κυμανθεί από 15 έως και 20 βαθμούς Κελσίου.

Στη Μακεδονία και τη Θράκη, θα αναπτυχθούν νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα πιθανώς κατά τόπους θα είναι ισχυρά στην κεντρική – ανατολική Μακεδονία (κυρίως στην Χαλκιδική. Σταδιακή βελτίωση περιμένουμε από το απόγευμα. Οι άνεμοι θα πνέουν μέτριοι έως και 5 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14 έως και 22 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του Ιονίου, την Ηπειρο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο, θα προβλέπονται τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες, ενώ από το βράδυ ο καιρός θα παρουσιάσει βελτίωση. Οι άνεμοι θα πνέουν μέτριοι έως και 5 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 16 έως και 26 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την ανατολική Πελοπόννησο, περιμένουμε βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα πιθανώς κατά τόπους θα είναι ισχυρά στη Θεσσαλία (κυρίως στα ανατολικά τμήματα), τις Σποράδες, την ανατολική Στερεά και την Εύβοια. Σταδιακή βελτίωση θα σημειωθεί από το βράδυ. Οι άνεμοι θα πνέουν μέτριοι έως και 5 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 15 έως και 26 βαθμούς Κελσίου.

Στις Κυκλάδες και την Κρήτη, θα σημειωθούν σποραδικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες. Οι άνεμοι έως και 5 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 21 έως και 28 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα, θα αναπτυχθούν νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα πιθανώς κατά τόπους θα είναι ισχυρά στα βόρεια. Σταδιακή βελτίωση αναμένεται από το βράδυ. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά μέτριοι ενώ την νύχτα θα ενισχυθούν. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 20 έως και 28 βαθμούς Κελσίου.

Τα πιο πρόσφατα στη κατηγορία

Η Φωτογραφία της ημέρας

Στα καταγάλανα νερά του Μύρτου 18 Απριλίου 2024
Πετρέλαιο: Νέα βουτιά των τιμών του αργού

Τρεχάτε ποδαράκια μου: Ξεπέρασε τα 2 ευρώ η τιμή της βενζίνης

Οι τιμές των καυσίμων καταγράφουν ανοδική πορεία, με τις αρχικές προβλέψεις για την περίοδο του Πάσχα να δείχνουν ότι η τιμή της αμόλυβδης θα...

Σαν σήμερα 18 Απριλίου: Τα σημαντικότερα γεγονότα της ημέρας

Διαβάστε τα σημαντικότερα γεγονότα που έγιναν σαν σήμερα στην Ελλάδα και τον κόσμο. Γεγονότα 1821: Οι Σάμιοι υπό τον Λυκούργο Λογοθέτη εξεγείρονται και νικούν τους Τούρκους. 1906: Καταστροφικός σεισμός,...

Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα ;

Πέμπτη 18 Απριλίου 2024 σήμερα και σύμφωνα με το εορτολόγιο δεν γιορτάζει κάποιο γνωστό όνομα. Ωστόσο γιορτάζουν ο Όσιος Ιωάννης ο Ησυχαστής, Μαθητής Του...

Σοκ στην Πάτρα: 7χρονος ξυλοκόπησε άγρια 8χρονο και ανέβασε βίντεο στο TikTok

Ακόμη ένα περιστατικό βίας μεταξύ ανήλικων προκαλεί ανησυχία και προβληματισμό. Καταγράφηκε στην περιοχή των Ζαρουχλέϊκων, στην Πάτρα και οι ηλικίες των πρωταγωνιστών προκαλούν...

Διήμερη κακοκαιρία έρχεται από την Γένοβα: Πού θα «χτυπήσει» ο πολικός αεροχείμαρρος

Δύο ημέρες θα διαρκέσει η κακοκαιρία που βρίσκεται προ των πυλών με βροχές, καταιγίδες και πτώση της θερμοκρασίας. Ο πολικός αεροχείμαρρος αναμένεται να κάνει...
ΙΣΤΟΡΙΕΣ: Από το 1822, είχαμε 215 κυβερνήσεις και 104 πρωθυπουργούς!

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ 18 Απριλίου η Ελλάδα κηρύσσει χρεοστάσιο

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ To 1932 η Ελλάδα κηρύσσει χρεοστάσιο. Ύστατη προσπάθεια από την κυβέρνηση Ελευθερίου Βενιζέλου για τη διάσωση της δραχμής.

Βρείτε μας

7,826ΥποστηρικτέςΚάντε Like
133ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,245ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Λαϊκό Θέατρο Σκιών

Τα νέα και τα βίντεο του Καραγκιόζη

Διαβάστε Επίσης

Καιρός: Έρχεται επιδείνωση την Κυριακή με καταιγίδες και θυελλώδεις ανέμους

Χαλάει ο καιρός σύμφωνα με την πρόγνωση του μετεωρολόγου Κλέαρχου Μαρουσάκη, με κύρια χαρακτηριστικά...

Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού: Άνεμοι έως 10 μποφόρ, βροχές και χιόνια

Έκτακτο δελτίο επικίνδυνων καιρικών φαινομένων εξέδωσε η ΕΜΥ. Το Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού που εκδόθηκε...

Κακοκαιρία “Oliver” το Σαββατοκύριακο: Επιδείνωση με καταιγίδες, χιόνια στα ορεινά και “βουτιά” της θερμοκρασίας

Χειμώνα θα φέρει στη χώρα -έστω για λίγες ημέρες – το κρύο που έρχεται...

Έκτακτο Δελτίο επιδείνωσης του καιρού από την Δευτέρα εξέδωσε η Περιφέρεια Θεσσαλίας

Από την Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Θεσσαλίας, ανακοινώνεται ότι έχει εκδοθεί Έκτακτο Δελτίο...