Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
14.9 C
Athens

Wall Street: Σε νέο ιστορικό υψηλό

Σε νέο ιστορικό υψηλό τερμάτισαν απόψε οι αμερικανικοί δείκτες στη Wall Street, δεχόμενοι σημαντική ώθηση από τη «χαλάρωση» των ανησυχιών για το Brexit.

Συγκεκριμένα, ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones ενισχύθηκε κατά 0,66% στις 18.347 μονάδες, ο δείκτης βαρόμετρο S&P 500 σημείωσε άνοδο κατά 0,70% στις 2.152 μονάδες και ο τεχνολογικός Nasdaq κατέγραψε κέρδη κατά 0,69% στις 5.023 μονάδες.

«Νομίζω πως οι φόβοι για το Brexit έχουν υποτιμηθεί» τονίζει ο Μάρις Ογκ, πρόεδρος της Tower Bridge Advisors. «Χαίρομαι που η Βρετανία έχει νέο πρωθυπουργό, αλλά δεν ξέρω πώς θα πάνε τα πράγματα» σπεύδει να σημειώσει, με αφορμή την αυριανή τοποθέτηση της Τερέζα Μέι στον πρωθυπουργικό θώκο της χώρας.

Στην αγορά συναλλάγματος, η στερλίνα κινήθηκε έντονα ανοδικά, ανακτώντας το ψυχολογικό όριο των 1,30 δολαρίων, καθώς εκτινάχθηκε κατά 1,97% στα 1,3248 δολάρια. Το ευρώ σημείωσε οριακά κέρδη, καταγράφοντας άνοδο κατά 0,05% στα 1,1061 δολάρια. Από την πλευρά του, το ιαπωνικό γεν υποχώρησε κατά 1,95% στα 104,79 γεν/δολάριο.

Όσον αφορά την αγορά εμπορευμάτων (commodities), η τιμή του πετρελαίου ανέκαμψε από το χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων δύο μηνών, καθώς τα συμβόλαια WTI ενισχύθηκαν κατά 4,58% στα 46,81 δολάρια και τα συμβόλαια Brent κατά 4,61% στα 48,38 δολάρια. Η τιμή του χρυσού αντίθετα, υποχώρησε κατά 1,72% στα 1.333,30 δολάρια ανά ουγγιά.

Στην Ευρώπη, ο βρετανικός FTSE υποχώρησε οριακά κατά 0,03% στις 6.680 μονάδες, ενώ ο γερμανικός DAX κατέγραψε άνοδο κατά 1,33% στις 9.964 μονάδες και ο γαλλικός CAC 40 σημείωσε κέρδη κατά 1,57% στις 4.333 μονάδες.

Στην Ιαπωνία, ο Nikkei 225 ενισχύθηκε κατά 2,46% στις 16.095 μονάδες, ενώ στη Νότια Κορέα, ο Kospi κατέγραψε άνοδο κατά 0,15% στις 1.991 μονάδες. Στην Αυστραλία, ο ASX 200 σημείωσε κέρδη κατά 0,48% στις 5.362 μονάδες.

Στην Κίνα, το χρηματιστήριο της Σαγκάη κινήθηκε ανοδικά κατά 0,88% στις 3.024 μονάδες και της Σένζεν κατά 0,44% στις 521 μονάδες. Στο Χονγκ Κονγκ τέλος, ο Χανγκ Σενγκ εμφάνισε άνοδο κατά 0,90% στις 21.068 μονάδες.

Στα εταιρικά νέα της ημέρας, στην εξαγορά του Odeon & UCΙ Cinemas Group αναμένεται να προχωρήσει η AMC Entertainment, καταβάλλοντας το ποσό των 921 εκατ. στερλινών (1,21 δισ. δολαρίων).

Σύμφωνα με τους όρους της συναλλαγής, εντός της συμφωνίας περιλαμβάνεται και η αγορά του χρέους της Odeon & UCI, συνολικού ύψους 401 εκατ. στερλινών.

Σημειώνεται ότι η Odeon μέχρι πρότινος άνηκε στο χαρτοφυλάκιο του επενδυτικού fund Terra Firma. H AMC προσφάτως, δεσμεύτηκε να προχωρήσει και στην απόκτηση της Carmike Cinemas.

Παράλληλα, τα αποθέματα χονδρικής σημείωσαν αύξηση κατά 0,1% τον Μάιο, επιβεβαιώνοντας τις εκτιμήσεις των αναλυτών. Αντίθετα, οι «ανοιχτές» θέσεις εργασίας υποχώρησαν στις 5,5 εκατ., έναντι 5,79 εκατ. τον Απρίλιο.

Τα πιο πρόσφατα στη κατηγορία

Reuters: Η ελληνική οικονομία εκτινάσσεται μετά από μία επώδυνη δεκαετία

Στην ανοδική πορεία της ελληνικής οικονομίας μετά από τη δεκαετία της κρίσης αναφέρεται δημοσίευμα του Reuters. «Πριν από μια δεκαετία, η Ελλάδα βρισκόταν στη δίνη...

Σπάνιες γαίες: O xάρτης με τα κοιτάσματα στην Ελλάδα

Ο επόμενος ψυχρός πόλεμος, λένε τα τελευταία χρόνια, θα γίνει για τους ημιαγωγούς. Με τις «εχθροπραξίες» να έχουν ξεκινήσει σε ό,τι αφορά τα μικροτσίπ,...
Παράταση έως τη Δευτέρα 31 Αυγούστου για την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων

Τaxisnet: Παράταση στην υποβολή φορολογικών δηλώσεων πριν ανοίξει η πλατφόρμα

Παράταση στην υποβολή φορολογικών δηλώσεων πριν καν ανοίξει το Taxisnet προανήγγειλε η κυβέρνηση. Ο υφυπουργός Οικονομικών Χάρης Θεοχάρης από το βήμα της Βουλής ανέφερε...

Καλάθι των νονών: Κατατέθηκε η τροπολογία-Πότε θα κάνει πρεμιέρα

Στις 22 Απριλίου θα κάνει “πρεμιέρα” το καλάθι των νονών στα καταστήματα παιχνιδιών, όπως αυτό προκύπτει από τη διάταξη που συμπεριλαμβάνεται σε τροπολογία που...
ΔΝΤ: Ύφεση 9,5% του ΑΕΠ φέτος και ανάκαμψη 4,1% το 2021

ΔΝΤ για Ελλάδα: Μείωση του χρέους στο 158,8% του ΑΕΠ φέτος – Πρωτογενές πλεόνασμα...

Πρωτογενές πλεόνασμα 2,1% του ΑΕΠ εφέτος και μείωση του δημόσιου χρέους κατά 10 ποσοστιαίες μονάδες στο 158,8% του ΑΕΠ προβλέπει για την Ελλάδα το...

Συντάξεις: Σήμερα η κρίσιμη απόφαση του Ανώτατου Ειδικού Δικαστηρίου για την καταβολή αναδρομικών έως...

Σήμερα, Τετάρτη, 17 Απριλίου αναμένεται να γίνει η κρίσιμη συνεδρίαση του Ανώτατου Ειδικού Δικαστηρίου (ΑΕΔ) αναφορικά με την καταβολή αναδρομικών ποσών έως 4.000 ευρώ...
Ένεση ρευστότητας από τις τράπεζες 15 δισ. ευρώ σε νοικοκυριά και επιχειρήσεις

Σούπερ μάρκετ και τράπεζες: Ποιες ημέρες δεν θα λειτουργήσουν και γιατί

Κλειστά αναμένεται να παραμείνουν για 3 ημέρες τα σούπερ μάρκετ της χώρας για τους καταναλωτές λόγω της μεταφοράς της αργίας του Πάσχα.  Δηλαδή τα σούπερ μάρκετ...

Βρείτε μας

7,826ΥποστηρικτέςΚάντε Like
133ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,245ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Λαϊκό Θέατρο Σκιών

Τα νέα και τα βίντεο του Καραγκιόζη

Διαβάστε Επίσης

Ι.Μ. Κώου: Στα χέρια του μητροπολίτη ιστορικό ρωσικό Ευαγγέλιο

Ένα ιστορικό Ευαγγέλιο που προέρχεται από τη Ρωσία και στη συνέχεια «ταξίδεψε» στην Αλικαρνασσό...

Ο Μεγάλος Περίπατος κλείνει το Ιστορικό Τρίγωνο της Αθήνας

Στο προσωρινό περιορισμό (3 μήνες + 3 μήνες παράταση) της κυκλοφορίας οχημάτων στο κέντρο...

Zonars τέλος! Αλλάζει όνομα μετά από 80 χρόνια το ιστορικό καφέ

Δικαστική διαμάχη οδήγησε τελεσίδικα στην αφαίρεση του ονόματος Zonars από την ιδρυτική και παραδοσιακή...

Δήμος Αθηναίων: Το Σαββατοκύριακο τέσσερα ιστορικά κτίρια ανοίγουν και συστήνονται στους πολίτες

Ο δήμος Αθηναίων συμμετέχει και φέτος στη διεθνή διοργάνωση Open House 2019, προσφέροντας τη δυνατότητα σε...