Ξαφνική συνάντηση Τσίπρα-Σκουρλέτη για αποκλιμάκωση της έντασης

25
ξαφνική, συνάντηση, Τσίπρα, Σκουρλέτη,

Το κλίμα ήταν βαρύ τις τελευταίες ημέρες, μετά την διαφοροποίηση του Πάνου Σκουρλέτη στο 2ο Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ αλλά και το μήνυμα που έστειλε σήμερα για τις ιδιωτικοποιήσεις. Γι΄αυτό το λόγο έγινε προσπάθεια αποκλιμάκωσης της έντασης και πραγματοποιήθηκε ξαφνική συνάντηση του Αλέξη Τσίπρα με τον Πάνο Σκουρλέτη.

Για τη συνάντηση κυβερνητική πηγή υπογράμμισε ότι «τερματίζεται, έτσι, η περιρρέουσα ατμόσφαιρα περί δήθεν ρήξης στις σχέσεις μεταξύ του πρωθυπουργού και του υπουργού».

Αμέσως μετά τη συνάντηση, ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία αναφέρει ότι «οι αντίπαλοι του ΣΥΡΙΖΑ και της κυβέρνησης επιθυμούν να δημιουργήσουν εικόνα κρίσης».

Πιο συγκεκριμένα, «το πλήθος των δημοσιευμάτων στις εφημερίδες και το διαδίκτυο με ανακρίβειες και κατασκευασμένες διαρροές με αναγκάζουν να αποσαφηνίσω δημόσια ορισμένα πράγματα», αναφέρει ο Πάνος Σκουρλέτης και προσθέτει:

Διαβάστε επίσης:  Η απάντηση Καμμένου στη ΝΔ για το κόστος των F-16

«Είναι φανερό ότι οι αντίπαλοι του ΣΥΡΙΖΑ και της κυβέρνησης επιθυμούν να δημιουργήσουν εικόνα κρίσης. Είμαι απόλυτα πεισμένος πως αυτό που πρέπει να χαρακτηρίζει την δράση μας είναι η συλλογικότητα, το ηθικό πλεονέκτημα και ο επαγγελματισμός με την έννοια της τεκμηριωμένης ανάλυσης της πραγματικότητας και της κατάθεσης εναλλακτικών προτάσεων. Όλα αυτά, για μας του ΣΥΡΙΖΑ αποτελούν την κοινή μας κουλτούρα.

Όπως είναι επίσης γνωστό», καταλήγει, «πως στο κόμμα μας έχουμε κατακτήσει την κουλτούρα του διαλόγου. Στο τελευταίο συνέδριό μας βγήκαμε με μια πολιτική απόφαση που εγκρίθηκε από την συντριπτική πλειοψηφία των συνέδρων. Με αυτά το όπλα πορευόμαστε φιλοδοξώντας να φανούμε αντάξιοι των προσδοκιών του λαού μας».