Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
20.4 C
Athens

Ξεκίνησε η πορεία για το Πολυτεχνείο, παρουσία 7.000 αστυνομικών λόγω φόβων για επεισόδια

Oλοκληρώνονται σήμερα με την μεγάλη πορεία από το Πολυτεχνείο στην αμερικανική πρεσβεία, η οποία είναι σε εξέλιξη, οι εορταστικές εκδηλώσεις για την 43η επέτειο της εξέγερσης.

Από το πρωί, στις εκδηλώσεις πήρες μέρος πλήθος κόσμου, ενώ εργατικά σωματεία και ομοσπονδίες κατέθεσαν στεφάνι στο μνημείο του Πολυτεχνείου. Τα μέτρα της αστυνομία είναι αυστηρά, ενώ για λίγους ασφάλειας κλειστές είναι η λεωφόρος Πατησίων μπροστά από το Πολυτεχνείο, η Σόλωνος, η Σταδίουκαι η Ομόνοια περιμετρικά.

Επίσης, από τις 15:00, με εντολή της αστυνομίας, κλείνει ο σταθμός του μετρό στο Μέγαρο Μουσικής και στις 17.00 οι σταθμοί στο Σύνταγμα και τον Ευαγγελισμό, αναφέρει το Έθνος.

Στα μέτρα για την τήρηση της τάξης παίρνουν μέρος όλες οι υπηρεσίες της ΕΛΑΣ, στους επιτελείς της οποία προκαλεί προβληματισμό η κατάληψη, κατά τη διάρκεια της νύχτας, του κτηρίου Γκίνη στο Πολυτεχνείο από αντεξουσιαστές.

Οι αστυνομικοί που παίρνουν μέρος στα μέτρα φτάνουν του 7.000, ενώ θα τους συνδράμουν τα ελικότερα της ΕΛΑΣ και μεγάλη δύναμη του Πυροσβεστικού Σώματος.

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Τροχαίας «Λόγω των εορταστικών εκδηλώσεων για την 43η επέτειο του Πολυτεχνείου, θα πραγματοποιηθούν έκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο οδικό δίκτυο γύρω από το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο έως την Πλ. Κάνιγγος, από την Τετάρτη 16/11/2016 έως την Πέμπτη 17/11/2016.

Οι κυκλοφοριακές αυτές ρυθμίσεις θα κορυφωθούν σήμερα, Πέμπτη, κατά την ημέρα της πορείας, οπότε θα επεκταθούν σταδιακά στην ευρύτερη περιοχή του Κέντρου που περικλείεται από τις οδούς και λεωφόρους Αλεξάνδρας, Πατησίων, Σταδίου, Βασ. Σοφίας, καθώς και στις παράλληλες και καθέτους αυτών.

Οι παραπάνω κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα πραγματοποιούνται σταδιακά και ανάλογα με τις παρουσιαζόμενες κυκλοφοριακές συνθήκες. Ακόμη, σύμφωνα με Απόφαση της Οδικές Συγκοινωνίες Α.Ε., θα πραγματοποιηθούν τροποποιήσεις στα δρομολόγια και τις στάσεις των συγκοινωνιακών μέσων (λεωφορεία – τρόλεϊ). Από τη Διεύθυνσή Τροχαίας Αττικής σχεδιάστηκαν και θα ληφθούν μέτρα διευκόλυνσης της κυκλοφορίας στην ευρύτερη περιοχή του κέντρου της Αθήνας.

Παρακαλούνται οι οδηγοί να αποφύγουν την κίνηση και στάθμευση των οχημάτων τους στους χώρους των εκδηλώσεων, της διαδρομής της πορείας και πέριξ της Πρεσβείας των ΗΠΑ, καθώς επίσης και στην ευρύτερη περιοχή του Κέντρου, τόσο για την εξυπηρέτησή τους, όσο και για την αποτροπή πρόσθετων κυκλοφοριακών προβλημάτων».

Ένταση

Μικρή ένταση σημειώθηκε λίγο πριν από τις δύο σήμερα το μεσημέρι, στη συμβολή των οδών Στουρνάρη και Ζαΐμη, κοντά στο Πολυτεχνείο, όταν ομάδα νεαρών εγκλώβισε βαν της αστυνομίας.

Το όχημα μετέφερε κράνη, ασπίδες κι άλλον εξοπλισμό για τις αστυνομικές δυνάμεις στην περιοχή, αλλά το αντιλήφθηκαν νεαροί οι οποίοι και το εγκλώβισαν χωρίς ωστόσο να προξενήσουν ζημιές ή να τραυματιστεί κάποιος, καθώς μετέβη άμεσα διμοιρία των ΜΑΤ και κατάφερε να τους απωθήσει.

Oι δράστες άρπαξαν δύο αστυνομικές ασπίδες και δύο κράνη, με τα οποία “στόλισαν” τα αγάλματα στην πλατεία Εξαρχείων.

Σημειώνεται επίσης, πως κλειστή είναι αυτή την ώρα η λεωφόρος Πατησίων μπροστά από το Πολυτεχνείο.

Τα πιο πρόσφατα στη κατηγορία

Θα γκρινιάξουν γονείς και μαθητές: Η αλλαγή που έρχεται στα σχολεία έπρεπε να είχε...

Η εγκύκλιος υπάρχει, τώρα αυστηροποιούνται οι ποινές μπας και εφαρμοστεί στην πράξη Υπάρχει κάτι το εγγενώς σημαντικό όταν μιλάμε για τα παιδιά που πάνε σήμερα...

Η φωτογραφία της ημέρας

Ψάχνοντας από κάπου τη δικαίωση... 28 Μαρτίου 2024

Σαν σήμερα 28 Μαρτίου: Τα σημαντικότερα γεγονότα της ημέρας

Διαβάστε τα σημαντικότερα γεγονότα που έγιναν σαν σήμερα στην Ελλάδα και τον κόσμο. Γεγονότα 845: Οι Βίκινγκς καταλαμβάνουν το Παρίσι, με αρχηγό τον Ράγκναρ Λόντμπροκ. Για να...

Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα ;

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024 σήμερα και σύμφωνα με το εορτολόγιο δεν γιορτάζει κάποιο γνωστό όνομα. Ωστόσο έχει την τιμητική του ο Απόστολος και Μάρτυρας...

Ζωγράφου: Μυστήριο με διάρρηξη στο υποθηκοφυλακείο

Μυστήριο με διάρρηξη στο υποθηκοφυλακείο στου Ζωγράφου, όπου στεγάζεται Υπηρεσία του Κτηματολογίου Ζωγράφου. Σύμφωνα με πληροφορίες, άγνωστοι δράστες σε απροσδιόριστη χρονική στιγμή παραβίασαν με αντικείμενο...

Καιρός: Νέα «εισβολή» αφρικανικής σκόνης από Δευτέρα

Η αφρικανική σκόνη θα «ξαναθυμηθεί» τη χώρα μας από την Κυριακή έπειτα από ένα σύντομο ενδιάμεσο διάλειμμα. Ο καιρός αναμένεται να «καθαρίσει» σταδιακά σήμερα,...
ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Δεν έχουν τον θεό τους! Απέσπασαν υπάλληλο για να ασχολείται την αφρικανική σκόνη!

Καμπανάκι πνευμονολόγων για την αφρικανική σκόνη

Η Ένωση Πνευμονολόγων Ελλάδας, καλεί τους πολίτες, και ιδιαίτερα τα άτομα που ανήκουν στις ευάλωτες και ευαίσθητες ομάδες πληθυσμού, να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί λόγω...

Βρείτε μας

7,826ΥποστηρικτέςΚάντε Like
133ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,245ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Λαϊκό Θέατρο Σκιών

Τα νέα και τα βίντεο του Καραγκιόζη

Διαβάστε Επίσης

Θεσσαλονίκη: Τα «πολεμοφόδια» που βρήκαν οι αστυνομικοί κατά την έφοδο στο ΑΠΘ (φωτο)

Συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση οργανώθηκε και πραγματοποιήθηκε, χθες το απόγευμα σε χώρους του ΑΠΘ, από...

Νέος Κόσμος: Δύο αστυνομικοί συνελήφθησαν για τη διαρροή video στα ΜΜΕ

Δύο αστυνομικοί συνελήφθησαν για τη διαρροή video στα ΜΜΕ, στο οποίο φαίνεται η σορός...

Νέες αποκαλύψεις! Αξιωματούχοι του ποδοσφαίρου εμπλέκονται με τα επεισόδια στον Ρέντη και τον ξυλοδαρμό του Τζήλου

Νέες αποκαλύψεις σχετικά με τα επεισόδια στον Ρέντη που είχαν ως αποτέλεσμα τον θάνατο...

Πράγα: Δραματικό βίντεο από bodycam αστυνομικών που καταδιώκουν τον 24χρονο ένοπλο μέσα στο πανεπιστήμιο

Βίντεο από τις στολές των ανδρών των ειδικών δυνάμεων που έκαναν έφοδο στο Πανεπιστήμιο...