Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
19.7 C
Athens

Υπογραφή ΠΑΟΚ στη νέα εποχή

Σε μία εποχή που οι διαιτητές είναι υπό τεράστια πίεση γιατί ξέρουν πως θα κριθούν από τα λάθη τους και δεν έχουν συνηθίσει κάτι τέτοιο, ο Κύζας πέρασε απαρατήρητος σε ένα πολύ νευρικό και δύσκολο παιχνίδι για αυτόν.

Ο μέτριος ΠΑΟΚ κατάφερε να κερδίσει γιατί απλούστατα είχε μεγαλύτερα καλά διαστήματα στο παιχνίδι και περισσότερες καθαρές ευκαιρίες. Επίσης κέρδισε, γιατί ο Μπαλτάς που ήταν δεύτερος βοηθός του αγώνα, δεν σήκωσε τη σημαία στη πάσα του Τσίμιροτ στο 60΄, όταν ο Ενρίκε βγήκε από κανονική θέση στη πλάτη της άμυνας και έδωσε έτοιμο γκολ στον Πρίγιοβιτς. Άλλες φορές θα είχε σηκωθεί το σημαιάκι και ένα σίγουρο γκολ δεν θα είχε καταγραφεί.

Ο Ολυμπιακός είχε τις στιγμές του από τα δώρα του ΠΑΟΚ μέχρι το 7΄. Ο Γλύκος έπαιξε με την καριέρα του σε μία εποχή που είναι εξαιρετικά πιεσμένος και τελικά η απόκρουσή του στο τετ α τετ με τον Ανσαριφάρντ, έσωσε τον ίδιο και την ομάδα. Έκτοτε, έχει καταγραφή μία κεφαλιά του Καρντόσο πάνω από την εστία και τίποτα άλλο. Μηδέν δημιουργία στη ροή του αγώνα, μία ελπίδα μόνο από τα στημένα που ο ΠΑΟΚ ήταν διαβασμένος σε αυτό το κομμάτι.

Μία ακόμη ήττα του Ολυμπιακού, ήταν πως έχασε από τον ΠΑΟΚ που δεν είχε Κάνιας. Μέχρι σήμερα, ο ΠΑΟΚ σε έντεκα αγώνες χωρίς τον Ισπανό είχε κερδίζει μόλις τους δύο στην Ελευσίνα και την Βέροια στη Τούμπα. Το γεγονός πως σήμερα ο ΠΑΟΚ κέρδισε και τον Ολυμπιακό λέει πολλά και για τον ΠΑΟΚ αλλά κυρίως και για τους Πειραιώτες.

Ο ΠΑΟΚ δεν ήταν καλός κι όμως κέρδισε. Το γιατί είναι απλό. Ο Ολυμπιακός είναι χειρότερός του. Φάνηκε και δεν μπορεί να το αμφισβητήσει κανείς. Και ο ΠΑΟΚ είχε πιο κομβική απουσία από τις δύο του Ολυμπιακού. Αυτό είναι το ρόστερ τους.

Είναι μία νίκη που σηματοδοτεί τη νέα εποχή; Ιδού το ερώτημα. Για μένα η νέα εποχή έχει ξεκινήσει από την αλλαγή της ΚΕΔ και παρά τις δημόσιες σχέσεις που κάνει συχνά πυκνά με ορισμούς, η βαθμολογία αυτής στέλνει πρώτο τον Πανιώνιο.

Αυτή θα είναι η εικόνα του χρόνου. Απλά στην ιστορία θα καταγραφεί πως ο Κύρος Βασσάρας αποχώρησε από τη ζωή μας κάνοντας το έγκλημα του να δώσει το τελευταίο κάλπικο.

Στα δικά μας τώρα και στην ανάλυση του αγώνα. Δεν μπορώ να βρω παίκτη που διακρίθηκε. Νομίζω πως κάποιοι απλά είχαν τις στιγμές τους. Οι κακοί χαφ του πρώτου ημιχρόνου Σάκχοφ και Τσίμιροτ συμμετείχαν στα δύο γκολ καταλυτικά. Ο μέτριος Ενρίκε έβγαλε ασίστ, ο Πρίγιοβιτς που είχε άχαρο ρόλο την έσπρωξε πάλι μέσα. Ο Μαλεζάς που ξεκίνησε με λάθη, ανέβασε κατά πολύ την απόδοσή του. Ο πιο σταθερός ήταν ο Κρέσπο που έκανε τη δουλειά με μυαλό.

Δεν ήταν νίκη πρωταγωνιστών αλλά ομάδας. Επειδή βρέθηκε ο τρόπος να αλλάξει το μομέντουμ ενός αγώνα που ξεκίνησε πολύ άσχημα.

Και για να είμαι ειλικρινής, στο πίσω μέρος του μυαλού μου είχε καθ όλη τη διάρκειά του, το πόσο θέλω να δω το καλοκαίρι στην ομάδα λίγες προσθήκες με βασικό συστατικό την έντονη προσωπικότητα.

Τα πιο πρόσφατα στη κατηγορία

Εθνικός Ύμνος και η ελληνική σημαία σε όλα τα γήπεδα στον γ’ γύρο

Σε αλλαγές στη διαδικασία έναρξης των αγώνων προχωράει ο ΕΣΑΚΕ, καθώς σε όλα τα γήπεδα από τη β’ φάση του πρωταθλήματος θα υπάρχει έντονα...

Ένα λάθος του Πογέτ απέναντι στη Γεωργία που έβγαλε μάτι στα πέναλτι

Μύριζε από χιλιόμετρα πως εκεί θα γίνει η στραβη… Στις ήττες, το πιο εύκολο πράγμα που μπορείς να κάνεις, είναι να βρεις τα λάθη. Ειδικά...

Οι αθλητικές μεταδόσεις 27/3/24

Το ματς της Euroleague ανάμεσα στην Μακάμπι Τελ Αβίβ και την Βαλένθια ξεχωρίζει από το πρόγραμμα των αθλητικών μεταδόσεων, σήμερα Αναλυτικά όλες οι αθλητικές μεταδόσεις 21:00...

Μας απέκλεισε στα πέναλτι η Γεωργία: 10 χρόνια μακριά από τις μεγάλες διοργανώσεις η...

Την πρόκρισή της στα τελικά του EURO 2024 για πρώτη φορά στην ιστορία της εξασφάλισε η Γεωργία που επικράτησε με σκορ 4-2 στα πέναλτι...

Οι αθλητικές μεταδόσεις 26/3/24

Ο τελικός των πλέι οφ για την πρόκριση στο Euro 2024 ανάμεσα στην Ελλάδα και τη Γεωργία στην Τιφλίδα ξεχωρίζει στο πρόγραμμα με τις...

Εθνική: Πετάει πάνοπλη για Τιφλίδα

Η Εθνική Ελλάδος ολοκλήρωσε την προετοιμασία της και το μεσημέρι της Κυριακής (24/3) αναχωρεί για τη Γεωργία. Έχοντας ολοκληρώσει την προετοιμασία της επί ελληνικού εδάφους...

Οι αθλητικές μεταδόσεις 24/3/24

To ματς της Basket League, η δράση σε Formula 1 και Moto GP και η έναρξη των πλέι οφ της Super League 2 ξεχωρίζουν...

Βρείτε μας

7,826ΥποστηρικτέςΚάντε Like
133ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,245ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Λαϊκό Θέατρο Σκιών

Τα νέα και τα βίντεο του Καραγκιόζη

Διαβάστε Επίσης

Conference League: Με Μπριζ ο ΠΑΟΚ – Κόντρα στη Φενέρ ο Ολυμπιακός

Ο “Δικέφαλος του Βορρά” και οι Πειραιώτες έμαθαν τους αντιπάλους τους στα προημιτελικά του...

Τεράστια πρόκριση του ΠΑΟΚ με 5-1 επί της Ντιναμό Ζάγκρεμπ

Τεράστια νίκη πήρε ο ΠΑΟΚ με σκορ 5-1 επί της Ντιναμό Ζάγκρεμπ και κατάφερε...

ΠΑΟΚ – Άρης 0-1

Ο Άρης ήταν ο μεγάλος θριαμβευτής στο ντέρμπι της Θεσσαλονίκης, επικρατώντας με 1-0 του ΠΑΟΚ στην Τούμπα για...

Super League: Πρεμιέρα με σούπερ ντέρμπι στα play off

Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός, ΠΑΟΚ – Άρης και Λαμία – ΑΕΚ στο πρόγραμμα της πρεμιέρας...