Άβαθαρ – Χρονικά ενός απόκληρου

377

Ένα επικό μυθιστόρημα που ανήκει στην κατηγορία του φανταστικού, κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Λυκόφως. Πρόκειται για το πρώτο βιβλίο της σειράς του Αλκιβιάδη Χαλκιώτη «Άβαθαρ – Χρονικά ενός απόκληρου», που χαρακτηρίζεται από το απρόβλεπτο, την ένταση των διαλόγων και των περιγραφών, τις ανατροπές και, φυσικά, τη φαντασία.

Στην ιστορία πρωταγωνιστεί ένα αυτοεξόριστο ξωτικό από την Αβάσιλ, που αντιμετωπίζει καθημερινά τους «δαίμονες» του παρελθόντος του βρίσκοντας διαφυγή στην περιπέτεια και το ποτό. Σε μια προσπάθεια λύτρωσης από τον ίδιο του τον εαυτό, ο Άβαθαρ και οι συνοδοιπόροι του θα ανακαλύψουν αλήθειες που θα αλλάξουν την αντίληψή τους για όσα ήξεραν μέχρι τότε.

Ο Άβαθαρ μας συστήνεται μέσω ενός διαλόγου με τη συνοδοιπόρο του στην περιπέτειά του, την Ντενάρλια: «Φαίνεται πως θα πρέπει να κάνεις αυτό που αυτήν την στιγμή αδυνατώ, να με σκοτώσεις και να με απαλλάξεις από τον δαίμονα που φωλιάζει μέσα μου. Πριν όμως τρυπήσεις την καρδιά μου με το σπαθί της αγαπημένης μου αδελφής, θα ήθελα πρώτα να σου πω την ιστορία μου. Εξάλλου είναι δικαίωμα ενός μελλοθάνατου να ζητήσει μια τελευταία χάρη, έτσι δεν είναι; Α, πού είναι όμως οι τρόποι μου;! Καταρχάς να συστηθώ. Το όνομά μου είναι Άβαθαρ, που στη διάλεκτο της φυλής μου σημαίνει Νεκρή Φλόγα. Γιατί, μικρό μου κοράκι, ίσως είμαι νεκρός από καιρό και αρνούμαι να το παραδεχτώ. Οπότε επίτρεψέ μου να πω την ιστορία μου για πρώτη φορά από τότε που αυτοεξορίστηκα και μετά μπορείς να με σκοτώσεις. Άκουσε λοιπόν προσεκτικά, τα χρονικά ενός απόκληρου.»…

Το εξώφυλλο και τα σχέδια που κοσμούν το εσωτερικό του βιβλίου είναι έργα του συγγραφέα Αλκιβιάδη Χαλκιώτη.

 

 

ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΚΔΟΣΗΣ

 

ΤΙΤΛΟΣ: Άβαθαρ

ΥΠΟΤΙΤΛΟΣ: Χρονικά ενός απόκληρου

ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ: Αλκιβιάδης Χαλκιώτης

ISBN: 978-618-5095-07-9

ΣΕΛΙΔΕΣ: 610

ΔΙΑΣΤΑΣΕΙΣ: 12*17

ΤΙΜΗ: 15 ευρώ

ΕΚΔΟΣΕΙΣ: Λυκόφως